Taurus och Totti
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Juli (2024)
>>


skällande

Efter en underbar lördag med lydnadstävling och pinscherbus hängde vovvarna och jag med mormor till stugan. Underbart att ha en trädgård! Taurus njöt av att få gå ut och in som han ville och matte satt på en filt i solen större delen av dagen. För Tottis del är det kanske tur att vi inte har någon trädgård i vanliga fall. Han hade fullt upp med att hålla koll på allt som hände. Skällde på grannar och på spöken i skogen. Mycket skällande blev det. Puh...Men han gillade friheten iallafall och förrutom en liten sväng inne hos en av grannarna så höll han sig snällt på rätt sida staket och stenmurar.

På agility-fronten har det blivit slalom och kontaktfältsträning. Överraskning..? njae, ingen överraskning men det tar så låååång tid att få till det som man vill. När det gäller slalom tror jag att det är ingångar vi ska fokuserar på, går han ur så är det i de första portarna eller så springer han förbi första. Och så ska det vara fart mot hindret, det är då det blir svårt. Har inte varit så flitig med träningen den senaste tiden så kontaktfält känndes som jättelänge sedan vi körde. Fram med pringleslocket igen :-) Nöjd med det träningspasset, jag lyckades hålla det rätt så kort och Taurus gjorde fina stannande på sitt lock.

Förra veckan var vi nere och körde bana med de andra agilityekipagen. Det var en gammal, något modifierad, VM-bana som var uppbyggd när jag kom ner (något sen.....) Jaha, tänkte jag, här får jag kanske förenkla lite. Men när man gått den några varv kändes den inte alls omöjlig så vi testa. Då dök problemet upp...Väldigt länge har vårt största problem varit att lyckas hålla uppe Taurus fokus under de 50 sekunder eller hur lång tid det nu tar att köra en bana. Hans matte har fått jobba som en tok för att få med sig hunden runt. MEN nuför tiden så sköter han sig allt som oftast riktigt bra på träning. Full fokus även om andra tränar runt om, även om det kommer okända hundar ner och tittar eller tränar längre bort. SÅ...numera är istället problemet att matte inte kan styra sin laddade hund. När Taurus är på G, ligger jag hela tiden efter och hinner inte styra honom dit jag vill :-( På den inte alls omöjliga banan visade det sig i att vi hade blivit diskade säkert tio gånger. Hunden for åt höger och vänster, kontaktfälten hoppades och slalomet hade han för hög fart in i. Tror att vi får ta och skicka matte på kurs!! Lite vettig handling skulle ju inte skada :-)

Förrutom agility har vi också kört lite utställningsträning. För som omväxling mot hur jag brukar göra så tänkte jag att när man ska på världsvinnarutställning så kanske man ska träna lite. Så slipper vi stå där och känna oss som nybörjare :-) Så nu blir det massor av belöningar för att trava och massor av belöningar för att stå still och låta matte flytta runt lite på benen. Häromdagen körde vi även störningsträning i form av en styck liten pudel som sprang runt och hoppade på den fint travande Taurus. Så om det mot förmodan skulle komma inspringandes en svart ulltuss i utställningsringen så är vi väl förberedda :-)

 

22 Juni 2010  | övrigt | 1 kommentar
Jag har också det problemet med Izzan, när jag hamnar för mycket efter så kör hon sitt eget race istället! Behöver bli bättre på att styra snabb hund men det går ju åt rätt håll iallafall... Lycka till på världsvinnarutställningen, vi håller tummar och tassar för er!!

Webbplats: http://pinscherflickorna.bloggagratis.se
Skrivet av Malin den 23 Juni 2010 10:55
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)
hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Annika Olsson                                             Skaffa en gratis hemsida