Taurus och Totti
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Maj (2024)
>>


träning

Ställde klockan, masade mig upp och traskade ner till klubben i morse...attans att man ska vara så morgontrött! Men när man väl tagit sig upp så är det ju värt det :-)

Totti och fyra agilityvalpar till var det som träffades idag. Först körde vi liten rundbana, hopp, hopp, böjd tunnel och så hopp, hopp och böjdtunnel. Snart kan vi nog köra en sån liten runda men idag baklängeskedjade vi så att det tillslut blev ett U. Inga problem inte! Körde mot godisskål och började med ett hopphinder och så la vi till ett hinder i taget. Sen blev det många nyheter, för oss iallafall. Långhopp, har vi aldrig kört, gungan, har vi bara lyssnat på innan, däcket, har vi aldrig kört och så slalom som vi heller aldrig testat. Jisses!

Långhopp: Satte upp två delar med lite mellanrum, mest för att se hur han reagera. Han traskade över dem...precis så man ska göra med långhoppet...inte! Ny taktik, ett försök med liggande delar (inte fullt så gå-vänliga då) - inga problem. Ställde upp dem igen, ställde träningskompis med godisskål en bra bit bort på andra sidan hindret och så jagade vi på honom lite. Då hoppade han så fint så :-)

Gungan: Hittills har vi stått bredvid och smällt med den samtidigt som det regnat godisbitar men idag har vi gått på den! Han var nöjd med att äta godis och brydde sig inte alls om att det började röra sig under fötterna. Såklart stod vi på varsin sida och mildrade farten lite men ändå...duktig vovve!

Däcket: Lite knasigt hinder det där...finns ju så många hål att välja på. Men det ska nog gå att lära honom det också. Påbörjat arbetet idag iallafall. Skönt med en liten hund, räcker med att lära honom hoppa på det låga :-)

Slalom: Trots att det var första gången vi testade på de där pinnarna så tror jag att den lille tänkaren faktiskt fattade lite av svänga grejen. Men det kan likaväl ha varit tur eller inbillning från mattes sida. Iallafall är jag nöjd med träningspasset!

Sen blev det fika och liten promenad innan de gamla hundarna också fick sträcka på benen. Slalomträning för Taurus. Idag körde vi helt slalom med böjd tunnel och hopphinder innan så att han fick upp lite fart innan slalomet. Svårt det där med fart och slalomingångar men vi fick till det tillslut. Då började han gå ur de sista två pinnarna istället...Men det var härlig attityd på hunden idag :-) Å när det väl blev rätt hela vägen var det superbelöning, springa efter trasa, kampa och så godis på slutet :-)

 

7 Augusti 2010  | agility | 1 kommentar
Oj vad ni legat i! Härligt med sådan lyckad träning!! Är det bara ni från er valpkurs som träffas eller skulle man kunna få crasha era träffar med en galen bc? Har du o Taurus några fler tävlingar inplanerade förresten, Nässjö kanske? :)
Skrivet av Malin den 8 Augusti 2010 21:49
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)
hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Annika Olsson                                             Skaffa en gratis hemsida