Taurus och Totti
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Maj (2024)
>>


lite av varje...

...får det bli eftersom jag är så dålig på att uppdatera.

Tottis andra spår och Taurus hundrafemtielfte :-)

Jopp, så är det faktiskt. Matte har släpat ut sina hundar i spårskogen igen. Det var verkligen på tiden! Som vanligt superduktiga vovvar. Totti fick ett kort rakt spår, kanske femton meter långt, sen leksak och så fortsatte det lika långt till med en ny leksak. Tänkte att gick det bra fram till första så kunde jag skicka på honom på fortsättningen direkt och köra en bit till. Sen la jag ett litet reservspår ifall det skulle skita sig på det första! (Vilket jag var glad för i efterhand) Han är så söt den lille, nosen ner direkt när vi korsade spåret. Här var det nåt spännande! lite trixande innan han tar upp det och börjar röra på sig. Det gäller ju att ha undersäkt det ordentligt så man har saker och ting klart för sig innan man börjar jobba :-) Sen rör vi på oss! Sakta, vovven kryper nästan fram i spåret (undra om det är bra eller dåligt...?) men han spårar så fint fram till sin leksak. Lek och stoj! Tänk va kul att råttan låg där i skogen! När matte plockar undan råttan sätter världens sötaste hund ner näsan i backen med en gång och fortsätter spåret! Stolt matte!!!! Två meter kommer vi ungefär, sen får han syn på en jätteläskig rotvälta i ögonvrån. Å allt läskigt måste man skälla på, och sen måste man stå lite på bakbenen så att man ser ordentligt och.....ja, sen hade han glömt vad vi höll på med och vi gick och hälsade på rotvältor i skogen istället! Det är ju kul det också :-) Då var matte glad att hon lagt ett extra spår, på så sätt kunde vi hälsa klart på alla läskiga grejor och så börja om från början och hitta en ny leksak!

Taurus fick ett betydligt längre spår, men han har ju också spårat betydligt mer! Vissa svårigheter la jag in, mer eller mindre frivilligt (som vanligt). Först gick spåret rakt igenom en rådjurslega, sen gick jag ut på en stig och följde den tjugo meter innan jag vek av in i skogen igen, sen bar det iväg en bra bit genom skogen med ett par vinklar och så kommer matte ut på skogsvägen fortfarande med grisörat i handen- grisörat som borde ha legat som slut på spåret i skogen, så då blev det en liten sträcka på väg igen och så in i skogen en liten bit innan grisörat placerades ut. Så, rådjurslega - inga problem, brydde han sig inte alls om. Gå längs stigen var lite svårare, för så har vi aldrig gjort förr. Då har vi korsat stigarna och fortsatt i skogen på andra sidan. Oj, vad han letade spår på andra sidan stigen innan han fattade att matte hade gått längs med den :-) Andra gången vi kom ut på en väg (precis på slutet) då visste han - matte kan vara lurig och gå längs med! Inga problem då inte! Å så blev det kalas på grisöra. Snälla Taurus låter matte också vara med och kalasa, eller åtminstone duger jag som grisörehållare medan han gnager. Å jag vill ju faktiskt inte gnaga på det där äckliga örat så jag nöjjer mig med att hålla i :-)

Valpagility

Ny träff med valparna/unghundarna. Kul!! Extra roligt att Malin och Tilly var med denna gången! Lite raksträckor blev det och svänga runt hinderstöd. Det ska Totti och jag träna mer på!! Vi ska också träna in ett "gör dig beredd/stå stanna kvar" och "kör". Det står på veckans agenda. Ska bara bestämma hur jag vill ha honom i starten. Men det lutar åt ståendes, han kanske somnar om jag sätter honom...? hihi..

Lite gunga och mycket fika hann vi också med! Nu missar vi träffen på lördag, för då är det barndop men om två veckor då kör vi igen!

Världens bästa Taurus var också med och var superduktig trots att han inte fick göra något roligt alls. Bara sitta uppbunden. Han kröp in i sin bur och sov(?), kom ut efter en stund, kollade läget och gick och la sig igen! Matte blir så glad! Å när vi fikade var han med mitt i smeten, då var han nöjd!

Vaccinering

Idag har jag och Taurus varit en sväng till djurkliniken och bättrat på rabiesskyddet. Är inte så där jätteroligt att ha med Taurus till veterinären längre. Attans vad besvärlig han kan vara! Lite klängig på matte redan i väntrummet, men sen blev det bättre när det kom en djursjukvårdare och pratade med honom och visade in oss i undersökningsrummet. Hoppa upp på bordet gick också fint men sen...vad..? ska jag stå still...? Tror inte det! Jag vet att det är något lurt på G...! Ålade och krånglade och ryckte till precis när sjukvårdaren skulle sticka. Vaccinet hamnade på utsidan, de fick gå och hämta ny dos...suck! Men nu är han vaccinerad, ett stick för rabies och ett stick för kennelhostan! Ett år tills det är dags igen!! Gutt!

Han fick stanna till på vågen också! Matte har misstänkt att han gått upp en del, har redan minskat ner på hans mat för han ser faktiskt lite rund ut. Å vågen visade över 18 (!) kg, så mycket har han aldrig vägt! Brukar ligga runt 16 å jag tycker inte att han ser mager ut på 16 så nu blir det bantning av Taurus! Coolt, bengeten har blivit kraftig :-)

Lite agility har vi hunnit med också idag, Taurus och jag. Vad roligt det är att köra med en laddad hund. Först körde vi en banan som stod uppställd där nere. Rätt så klurig, mycket fart och mycket svängar, gällde att vara med hela tiden. Gick och laddade upp mig själv ordentligt under banvandringen. Här skulle det köras! Snabbt och nollat!! ok, snabbt gick det, hunden var ju laddad (å matte med) felfritt blev det inte, matte glömde sig mitt i och det går ju inte för sig! Men hunden skötte sig finfint och förrutom den ligga minnesluckan i mitten, så skötte sig matte också fint. Körde ett varv till innan det blev slalomträning. Tolv pinnar och MASSOR av belöning!!

18 Augusti 2010  | övrigt | 0 kommentar
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)
hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Annika Olsson                                             Skaffa en gratis hemsida