Taurus och Totti
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Juli (2024)
>>


träning

Tog med mig båda vovvarna igår kväll och traskade ner till klubben. Visste att det skulle komma ner fler som kunde hjälpa mig att sällskapa Totti när jag tar kör med Taurus. Det är nämligen riktigt svåra grejer det där med att vara lugn när man är uppbunden. Iallafall när man är själv, har man sällskap är det en heeelt annan sak :-) Kommer vi behöva träna mycket på!

Igår var det mest Taurus som fick köra. Först lite bakombyten, och sen såklart(!) slalom. Slalom i hög fart! Å jo då, fina slalom gjorde han! Även om han kom i hög fart in i slalomet så for han inte ur efter två portar(som han kan göra när farten är för hög). Kul!

Körde en hoppbana också. Två varv för vår del. Första varvet gick toppen bra förrutom en u-sväng. Först var det däck och sen var det 180 grader tillbaka mot matte över ett hopphinder. Tydligen svårt! Fick till en skojig slalomingång också. Var helt mattes fel. Slalomet låg sist i en lätt böjd raka av hinder, så man hann få upp ordentligt med fart innan. Farligt, farligt, tänkte matte och la in ett ordentligt "Taurus, slalom" innan. Tajmade det hela lite fel och fick en hund som tvärvände hindret innan slalom och kommer mot sin matte. Men som omväxling är matte snabb i huvudet och skickar vidare mot slalomet...Supersnyggt slalom!!!  Men kanske en lite udda väg dit, vi hoppar hinder ett och två men springer förbi trean...undra vad den stackars hunden trodde? Andra varvet tyckte jag kanske att det var lite onödigt att dra honom förbi hopphindret så jag testade med bara "slalom" denna gången...men si då blev farten för hög och han for ur...AAHHH! hur lätt är det på en skala att få till det där slalomet...????? Är det inte hunden som ballar ur så är de matte som tajmar nån signal fel, eller springer på för mycket eller för lite eller....

Lilleman fick också vara med och leka lite, runda lite hinderstöd och springa böjda tunnlar. Han är duktig men det kommer att bli till att träna fart med den hunden så småningom..han trippar ju fram genom livet! Om det inte kommer en hare, för då blir det fart på de små benen, det har han visat!

 

 

24 Augusti 2010  | agility | 1 kommentar
Skojsigt med agilityträning! Och visst är det knöligt ibland med det där jäkla slalomet och att anpassa farten, men någon gång borde ju poletten trilla ner att när slalom kommer så borde man växla ner liiite iallafall... Kanske kan ta en träning tillsammans någon dag?!

Webbplats: http://pinscherflickorna.bloggagratis.se
Skrivet av Malin den 24 Augusti 2010 23:02
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)
hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Annika Olsson                                             Skaffa en gratis hemsida