Taurus och Totti
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Maj (2024)
>>


ny vandringsled

Tydligen är det skillnad på skog och skog. I Otteskruv där vi la spår i fredags kryllade det av folk, i Ödevata där vi var idag för att testa en ny vandringsled- var det inte en kotte. Nästan tre timmars promenad, inte en människa. Tre timmar låter ju som en rätt rejäl promenad, men tro inte att vi traskade hela tiden, det finns mycket skojigt man kan göra i skogen (fika tillexempel). Första stoppet blev bara femtio meter från bilen. Gruppfotografering vid den knasiga trägubben som stod mitt i skogen. Rosso skällde ut honom efter noter :-)

Taurus tittar på matte, de andra kollar på hon som står med godiset utanför bild:-) Hade med mig världens bästa Taurus idag! (ända till precis på slutet då han blev förbannad på Rosso...) Han sprang lös tillsammans med Sally nästan hela rundan. Höll koll på vad hon höll på med, sprang tillbaka till sin matte och kollade så hon fortfarande hängde med, kom som en pil när matte vissla och var så där allmänt väldans trevlig som bara Taurus kan vara (kanske inte alla dar på året han är sån men man är glad varje gång det händer...) Torsjöleden var det som gällde idag, sju kilometer i den Småländska skogen och väldigt omväxlande terräng. Upp och ner på smala stigar, över stock och sten, förbi små sjöär som tydligen var väldigt badvänliga även om det snart är september och till och med lite bokskog bjöds det på :-) Många badstopp blev det, dock var det bara fyrfotingar som doppade sig.

Vi följde orange markering, å man kan tycka att det är solklart åt vilket håll vi ska gå. Hmm...ändå står vi mitt på en äng och letar efter träd med orange markering :-)

Skitgrisarna Totti och Klara avslutade promenaden med ett gyttjebad! Kul....

Var lite aktiva igår också, promenad ner till klubben och agilityträning med Tottis polare. Igår studshoppade vi :-) Såg riktigt skojigt  ut! Sen blev det raksträcka med säcken på slutet. Tror att det var premiär för säcken, så en hel del hjälp med släpet fick det bli. Hopphinder och vanlig tunnel innan säcken var dock inget problem. Agneta går kurs och hade fått lite nya tips om gungan som gick ut på att hundarna skulle lära sig gilla smällen och att det var hunden själv som skulle "fixa till" pangandet. Så vi placerade oss vid nergången och vippade över gungan så det bara var nån cm kvar till marken. Därefter lockades hunden upp på nerfarten och fick belöning när den slog över den sista lilla biten till marken. Sen var det bara att låta avståndet till marken bli större för en ljudligare smäll.

Efter fikapausen fick Taurus köra lite slalom. Jagade på honom lite för mycket några gånger men de flesta försöken gjorde vi finfint! Visst skulle jag vilja ha lite högre fart på honom, men hellre att han går slalomet korrekt än springer in för fort för då kommer han ju ut lika fort igen. Å så vill jag att han ska suga på slalomet och inte springa åt annat håll så fort han får klart för sig att slalom är nästa hinder...Numera är det sällan han gör det på träning så det borde ju börja funka på tävling med snart tycker jag...

 

30 Augusti 2010  | övrigt | 0 kommentar
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)
hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Annika Olsson                                             Skaffa en gratis hemsida