Taurus och Totti
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
April (2024)
>>


promenad och uppvisning

Härom morgonen vaknade jag av att mobilen plinga till. Ett nytt SMS "Jag är klar till 10, ska jag hämta nån på vägen..?" Vaa..??? Något yrvaken fattade jag inte mycket men det klarnade snart. Hade bestämt träff med mamma och Linda för stadspromenad och fika på Sandbergs men skriver jag inte ner saker och ting så är de som bortblåsta sen...Blev som vanligt en trevlig promenad men fikat fick snarare bli frukost pga den fina planeringen på morgonen :-)

Dan efter blev det agilityträning för båda vovvarna. Slalomträning för Taurus och runda hinderstöd för Totti, därefter fikade vi med hundungdomarna innan vi gick hem.  Nästa vecka kör vi igång på riktigt igen med hundungdomarna, då har jag lovat femkamp och tårta. Oj,oj,j...men det ska bli kul att starata upp igen. De är så goa de där ungarna och deras hundar :-)

Igår var det lördag och lördagar har ju blivit synonymt med valpagility, så också igår. Skillnad var att det igår blev en heldag nere på klubben. Nybro Brukshundklubb firade nämligen 40-års jubileum igår! Men först lite träning. Körde en första övning på väg till blindbyten, gick ut på att lära hunden att komma upp på rätt sida. Funkade hur bra som helst bara matte bestämde sig innan vilken sida vi skulle köra på. Sen blev det lite mer avancerat, en längra kombination byggdes upp och där svårigheten var ett framförbyte innan tunneln. Totti drar alldeles för dåligt på hindrena än för att vi skulle fixa hela. Tog lite hjälp så han fick nått att sikta på, då är det inte längre några problem. Då hoppar han jättefint och snabb är han också :-) Hihii..Vi körde bara raksträckorna i kombinationen och hoppade över bytet. Roligast för dagen var dock däcket. Har bara kört detta en gång innan men idag tror jag att en liten polett trillade ner. Inte så att det är färdigtränat på nått vis men han hoppade det flera gånger (genom rätt hål) både när jag kallade in honom och på egen hand med matte kvar på samma sida :-)

Därefter blev det lunch i solskenet, innan det skulle bjudas på diverse uppvisingar. Ett glatt gäng agilityekipage var också på plats. Johanna körde banan med Taurus då jag hade lovat att prata lite i högtalarna om agility och presentera ekipagen. Hon är så duktig den tjejen och Taurus skötte sig också fint. Självklart var han tvungen att ta ett varv och kolla vart han hade sin matte men han var snabbt tillbaka! Så duktiga så!!

Efter avslutade uppvisningar traska vi till Bielkegatan där vi bjudit in oss själva på pyjamasparty. ja, eller hur man nu ska se det :-) Mamma och pappa var bjudna på kräftfiske med tillhörande uppätning av fångsten och jag hade lovat att ta hand om Rio och Rosso. Å hellre än att ha alla fyra vovvarna i lägenheten så bjöd vi in oss hos dem. Så, lämna in mina hundar, som var riiiktigt trötta efter  heldagen på klubben, och hämta ut de andra två för långpromenad! Sen fick de fyrbenta roa sig själva några timmar när 40-års firande fortsatte med trerätters middag och underhållning. Mycket trevligt!

Har hunnit ner en stund på klubben idag också, och tittat på lydnadshundarna som tävlat. Bad Totti titta extra noga- kanske blir det en lydnadskarriär också för hans del...får väl se.

 

5 September 2010  | övrigt | 0 kommentar
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)
hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Annika Olsson                                             Skaffa en gratis hemsida