Taurus och Totti
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
Juni (2024)
>>


Nybro

 Hemmatävling och årets sista tävling! Började med agilityklassen och en disk. Men vi kämpade länge för vår disk! Oj,oj...vad fel vi samlade på oss, Taurus flög från kontaktfälten, han gick ur slalom, han sprang runt hinder och matte var nog aldrig riktigt där hon skulle...typ 4 hinder från slutet kom gungan, Taurus går sakta upp på den för att sedan stanna på mitten innan han hoppar av...hur han tänkte där vet jag inte, därefter går han in i säcken och vänder. Disk. Men, men.. vi kämpade länge.

Näst ut hoppklassen. En trött (?!) Taurus var totalt omotiverad innan start å jag som bestämt att hunden inte får starta om han inte leker med sin matte innan start. "Ja, lek du med den där fåniga ekorren om du vill, jag står här och tittar istället...eller möjligen nosar lite i gräset" Matte jobbade hårt för att få igång lek men se, det hjälpte inte det minsta. Så då åkte blodpuddingen fram istället å då blev det fart på hunden iallafall! Så vi kom till start utan lek innan. Det är jag glad att vi gjorde, för idag fick vi vår allra första rosett!!!! Jippi! Loppet började jättefint, tyvärr samlade vi på oss lite fel på vägen. På plussidan finns iallafall en jättefin slalomingång, sen gick han ur sista porten istället, första 5-felaren. Sen var matte lite otydlig och hunden springer förbi ett hinder, vägran, så det blir ett extra varv runt det hindret innan vi spurtar i mål. Blev några tidsfel också, så totalt 14,33 fel...MEN det räkte till en fjärdeplats på en bana där 75% av alla ekipage diskade sig och där förstapristagaren hade 10 fel. En riktigt glad matte!!!

Så nu var säsongen slut, tråkigt, nu är jag ju superladdad för att ut och tävla mer! Men så är det iallafall...inga superresultat för den här säsongen heller MEN det finns ljusglimtar. Inte en enda gång den här säsongen har Taurus varit utanför banan och sprungit, inte hälsat på hos publiken och inte sprungit till skogs eller nåt annat knasigt som han hållt på med tidigare. Med något undantag så har hunden och matte jobbat tillsammans på banan, vi har tagit oss i mål i iallafall hälften av loppen även om vi samlat på oss en massa fel på vägen. Och även om det blivit fel nånstans på vägen så har vi kunnat ta om och fortsätta utan att Taurus lägger ner verksamheten. Känns trots allt riktigt bra att det går åt rätt håll även om det går saaakta!

Efter avslutad agilitytävling och prisutdelning(!) for vi till familjen Svensson i Påbonäs för kennelträff. Skoj, skoj! Missade tipspromenaden men fick vara med och kämpa om att bli Hickson-mästare. Vi var ju regerande mästare, så vi hade lite att leva upp till. I på tok för stora stövlar transporterade vi våra hundar i skottkärra, sprang runt med skedar och ägg i munnen och försökte få de fyrfota att äta gurka och physalis. Hmmm...gick väl så där. Vi fick lämna över mästartiteln till Johan och Ghea. Grattis till er!! å kanske ett ännu större grattis till KORAD-titeln!! Jätteroligt att träffa alla pinschrar och deras mattar och hussar. Roligast var nog att få träffa lille Ilias med familj! Så skojigt att få träffa en av Taurus-bebisarna, de bor ju så långt bort allihopa!

 

26 September 2010  | agility | 1 kommentar
grattis! va kul med rosett. jag vill också ha rosett. haha.

Webbplats: http://www.nogg.se/cilka
Skrivet av annette den 29 September 2010 21:43
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)
hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Annika Olsson                                             Skaffa en gratis hemsida