Taurus och Totti
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Juli (2024)
>>


veckan som gått..

Måndag-ingen agility, Tisdag-agility, Onsdag-agility, Torsdag-agility och fredag-agility. Oj,oj,oj!


Lille Totti och jag har kört däck, lekt med gungan och tränat lite "fram" och framförbyten. Sjukt roligt att träna med den lille ulltussen. Han hoppar och springer i tunnlar, får sin belöning, leker med matte och sen undrar han vad vi ska hitta på här näst...? Bara så där...av sig själv. Härligt! En balansboms-fantast har han också blivit. Jag tror att jag låtit honom gå över balansen EN gång. Annars har vi tränat kontaktfält väldigt sparsamt, alltså inget alls om vi ska vara ärliga :) Men nu har det hänt flera gånger när matte varit lite ouppmärksam att han stått upp på bommen och sett lycklig ut...tydligen upptäckt på egen hand att den är skojig. Kanske vill han tala om för sin matte att det är dags att köra igång med kontaktfältsträningen...?I onsdags var Taurus och jag nere på den gemensamma träningen för första gången i höst. Klass 3 bana från tävling på Öland var det som stod på programmet. Klurig historia, men rolig att köra och Taurus och jag löste den riktigt bra tycker jag. Matte klantade till det med ett blindbyte på ett ställe, inte på något av klurighetsställena, så det kändes ju lite onödigt. Annars flöt det fint. Idag har vi varit nere och tränat på delar av samma bana, filat lite... Kul! Gick hur bra som helst, iallafall tills matte och vovve krockade. Ingen frontal krock men en touch mellan fot och tass. Det gjorde ont sa Taurus och lackade ur...Blängde på sin matte och sprang iväg för att nosa på buskar. Matte ropar, Taurus fortsätter till nästa buske, mattes tur att bli sur. Antingen tränar vi tillsammans eller sitter Taurus i bilen och har tråkigt på egen hand. Springa och pinka i skogen finns inte med som alternativ. Så matte kutar efter sin hund, puh, det var ett svettigt beslut men jag kom ifatt honom!!! De ni, så snabb är han inte... :-) Träningen återupptogs och flöt fint efter det, fast med en flåsande matte...dags att ut och springa lite oftare kanske..?

I onsdags innan agilityträningen hade jag stämt träff med syrran för lite svampplockning, å lille Totti fick hänga på (han skulle ju inte träna på kvällen). Resulterade i tre timmars skuttande i skogen och konstaterandet att lokalsinne inte ingick i systrarnas arvsanlag. "Ska vi inte börjar gå tillbaka..?" Jo...tjugo minuter senare är vi tillbaka där vi startade :-) "Ska vi ta stigen tillbaka istället..?" Kanske en bra idé! Totti var lycklig iallafall, springa som man vill i skogen, det är grejor det! Upptäckte lite fler skillnader på mina vovvar där i skogen. Taurus vill alltid har koll på allt och alla. Sprider man ut sig i skogen springer han i mellan så han alltid vet vart alla är, självklart kollar han in träd, buskar, vilka djur som rört sig i området, ev. andra hundar mm när han ändå springer runt där i skogen. Totti nöjde sig med att hålla koll på sin matte. Vart syrran befann sig var inte intressant. Henne fick jag hålla reda på själv, vilket inte alltid var så lätt :-) Å så var han fantastisk på att hitta ätbart(?) både här och var...bläää!

I morgon blir det träning med Tottis polare igen. Då blir det säck-träning för den lille, vi behöver lite hjälp med att hålla upp släpet å det är svår att träna på egen hand. Sen får vi se vad Agneta har lärt sig hos Anja i veckan...alltid lika spänande :-)
8 Oktober 2010  | övrigt | 0 kommentar
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)
hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Annika Olsson                                             Skaffa en gratis hemsida