Taurus och Totti
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
April (2024)
>>


vinter

Jodå, vintern kom hit även i år. Återstår väl att se om den blir lika lång och snörik som förra året men det ser ju lovande ut! Så mycket roligt man kan ha med snö :-)

Snödyrkare

Totti är den i floken som uppsakattar snön mest. Ögonen lyste när vi kom ut härom morgonen och han fick se alla snö :-) Lycklig hund studsade sen fram hela promenaden och gjorde små piruetter. Så där har han fortsatt, han går inte längre på våra promenader han studsar och flyger och snor omkring. Charmigt till en början, lite jobbigt i längden...både matte och Taurus och en och annan lyktstolpe blir insnodda i hans koppel när han far omkring. Hittills ingen cyklist iallafal...det är vi glada för....

Men den där snön ställer till med bekymmer för honom också. Dagens morgonpromenad gick genom Mariegrop där skolbarnen var och åkte pulka. Förstår ni vad spännande det var! Och förstår ni vad frustrerande det är när det finns höga snövallar som man inte ser över?? Det är inte lätt att vara kort i rocken. Nu löser han ju det lilla problemet med sin medfödda talang för cirkuskonster, ser man inget när man går på fyra ben så får man gå över till två ben! Ni som är bekanta med Nybros geografi och vet hur det ser ut i Marie grop kan ju föreställa er att han gick utminstone halva cykelvägen på bakbenen. Jag är kass på att bedömma avstånd så det ger jag mig inte på. Men en fruktansvärt bra balans har den hunden. Charmade en och annan pulkaåkare gjorde han också :-)

Snörejs

Det där med att gå i koppel ställer till en del problem för matte för tillfället men bättre är det när man får vara lös, då kan man ju springa precis som man vill!!! I lördags hade vi träff nere på klubben, egentligen skulle vi haft träningstävling innan hindrena skulle in på vinterförvaring...nu kom det ju en hel del snö som satte stopp för tävlingsdelen. Men vi var en tapper liten skara som bar in hindrena i boden iallafall (några lämnade vi ute, ifall, ifall det skulle bli barmark..) Kanske är det så att pudelägare är lite tuffare än andra hundägare för just pudel var den dominerande rasen för dagen! Taurus och så tre pudlar! Oj, oj vad roligt de hade. Full fart runt, runt i snön. Jagades och brottades och rejsade :-) Dock blev bärandet av hinder lite ineffektivt när de tvåbenta mest står och tittar på lekande hundar, hihi! Men man kan ju inte låta bli, man blir glad bara av att titta på dem!!

Draghunden

Igår åkte mammas hundpulka fram till allas stora glädje! Eller...nä, så var det väl inte. Matte var rätt så entusiastisk, Taurus tänkte nog "åhnej! inte den!". Han ser något plågad ut när man kopplar fast honom men han drar villigt och jag tänker att det nog är bra träning. Speciellt som det inte blir så mycket agility i djupsnön kan det ju vara bra med lite annan aktivering. Tottibotti hade kanske behövt lite pulkadragning han också, något understimulerad... Men jag har ingen sele som passar till honom och dessutom misstänker jag att pulkan kommer att kännas något överdimensionerad till honom. Lilleman får väl nöja sig med att studsa bredvid istället :-) Eller så får vi undersöka om det finns pulkor i storlek small :-)

En annan idé är att skaffa sig ett par längdåkningsskidor och ge sig ut i skogen med de fyrbenta. Om de är två som hjälps åt borde de klara att dra matte...eller?

1 December 2010  | övrigt | 0 kommentar
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)
hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Annika Olsson                                             Skaffa en gratis hemsida