Taurus och Totti
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
April (2024)
>>


En fundering

Det händer lite då och då när man är ute med hundarna att det kommer fram ungar i varierande storlek som frågar om de kan få klappa hundarna. Å är vi inte väldigt stressade (vilket kan hända när man har en tidsoptimist till matte) så stannar vi en stund. Förrutom att ungarna varierar i storlek så varierar de också i mängden hundvana. En del klappar lite försiktigt på ryggen med nån sorts skräckblandad förtjusning och rycker förskräkt undan handen så fort hunden rör det minsta på sig. Andra kastar sig runt halsen på hundarna utan att blinka och har ofta inga tankar på att släppa även om hunden gör sitt bästa för att gå därifrån. Sen finns det dem som hundarna bara älskar, som utan att behöva tänka vet precis hur de ska få de fyrfotade intresserade och som vet precis hur man umgås med en hund. En sån tjej träffade vi häromdagen. Som bjöd in lilla pudeln till lek och som lekte och lekte och lekte....hon var fantastiskt duktig på att variera leken så den lille aldrig tröttnade. Å det var bara hon och Totti, inga leksaker, inga pinnar eller nått annat skojigt. Matte satt och njöt :-) Liten tår i ögonvrån...vad roligt det var att se!

Så till veckans kluring: Kan det vara så att en del föds med talang för det här med hundar? som på något vis vet precis hur de ska uppföra sig oavsett om de har träffar hunden förut eller inte?

 

Veckans ris:

I takt med att snövallarna växer krymper utrymmet på gång och cykelbanorna. Å snövallarna hindrar effektivt hundarna från att gå nån annanstans än på just cykelvägen. I allafall om man heter Taurus och är lite lat :-) Ibland känns det som vi väller fram lite huller om buller på de där smala gångarna mellan snövallarna. Å det gör vi säkert också men jag orkar inte hålla på och bråka med dem hela tiden att de måste gå lugnt och hålla sig i kanten. Det är ju så roligt med snö!!!

Men får väl ta och omvärdera det beslutet för nu har det hänt flera gånger att vi hållt på och bli påkörda av cyklister som kommer bakifrån. Jag ser ju inte dem när de kommer bakifrån å hör dem inte heller, snön absorberar kanske en del ljud..?

Jag kan inte alla Sveriges lagar så där i huvudet men jag tror att det finns en lag som säger att cyklar ska vara utrustade med ringklocka. Varför då inte använda den??? Om jag kommer cyklande på den smala och spåriga cykelvägen och det går en galning med två hundar längre fram som tar upp hela cykelbanan då hade jag plingat ordentligt på ringklockan!! Jag menar inte att jag har rätt att breda ut mig hur som helst men jag har trots allt inte ögon i nacken!! ARrrghh!!!

18 December 2010  | övrigt | 1 kommentar
Ja, jag tror att vissa föds med talang, det tycker jag mig se på de kurser jag hållit. Vissa har den där hundkänslan. :D Jobbigt med cyklisterna, vi får hoppas att det blir så mycket snö att man inte kan ta sig fram med cykel... ;)

Webbplats: http://herrharry.se
Skrivet av Emma, Harry och Hilja den 22 December 2010 21:28
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)
hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Annika Olsson                                             Skaffa en gratis hemsida