Taurus och Totti
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
April (2024)
>>


Inspirerad

Vilken härlig vecka vi hade vovvarna och jag....förra veckan! Har ju redan berättat om besök hos pinschrarna i Påbonäs, uppstart av träningsgruppen och tisdagspromenad. Sen följde, precis enligt planerna en rätt lugn onsdag innan det var dags för gemensam agilityträning igen på torsdagen och sökträning på fredagen innan veckans höjdpunkt: agilitykurs hela helgen!!!

Sök kan kanske vara en aktivitet för oss. Riktigt roligt hade vi och vovvarna var så duktiga! Förhoppningsvis får vi till fler träffar med Louise och Akilles så vi kan träna vidare. Denna gången letade de "bara" efter matte. Men det gjorde de bra, matte kom med hem igen :-)

Jaha, över till höjdpunkten! För så där tionde året i rad hade klubben bjudit in Annika Aller för en helgs agilityträning! Taurus och matte var det som skulle drillas! Jag hade verkligen med mig en GRYM hund i helgen!!! Äntligen, säger jag bara verkar det ha blivit lite ordning på TarreBarre. (det tog ju bara 6 år...men bättre sent än aldrig som de säger). Äntligen känns det meningsfullt att träna handling, svängar och säkra slalomingångar. Äntligen har jag en hund som jobbar med mig! Äntligen har jag en hund som blir taggad av att se ett agilityhinder! Mmm...vad härligt det är att träna då :-)

Denna helgen var det mycket fokus på svängar och byten. Men det allra häftigaste var ändå slalomträningen! Hej och hå vad det gick undan. "Din hund klarar att du pressar honom lite...spring på, testa att springa ifrån honom" Å det gjorde jag, hihi....inte så att jag rusade iväg och fick stå och vänta tio meter längre bort men jag ökade takten och låg före honom hela vägen. Då ökade Taurus också takten...tänka sig  :-) Rätt logiskt, faktiskt... men det är lätt att bli lite feg, vill ju att han ska lyckas och tyvärr har han väldigt lätt gett upp när det blir fel. Men ibland måste man chansa lite och testa hur det går!

Å så blev det lite svängande också, framförbyten, blindbyten och så Jaakosvängar. Den var ny men rolig! Nu ska här tränas vidare i vår och så ser jag fram emot tävlingssäsongen nått enormt!!! Iår SKA vi gå runt utan fel!! Med superhunden Taiurus bara måste det gå :-)

För att kompensera för den väldigt aktiva veckan förra veckan så har det blivit väldigt lite vettiga aktiviteter denna istället. Idag har Totti fått träna lite slalom. Det var allt! Jaha...så kan det va. Men imån blir det nog lite träning efter hundungdom å så har vi stämt träff för lite träning på lördag innan det ska hållas nybörjarkurs. Denna veckas höjdpunkt blir viltspårsträff på söndag!!

6 April 2011  | agility | 1 kommentar
Vad kul Annika!!! Ja, en 6-års gräns verkar det vara på våra pinscherherrar. Tänk att det ska ta sådan tid! ;) Snart träffas vi och det ska bli så kul att får se Taurus ute på tävlingsbanorna i år!

Webbplats: http://www.nifesoj.se
Skrivet av Josefin den 7 April 2011 20:50
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)
hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Annika Olsson                                             Skaffa en gratis hemsida