Taurus och Totti
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Juli (2024)
>>


unghunden

Blev inte alls någon träning efter hundungdom i torsdags...å det trots att det stod en nybyggd bana på plats. Skyller det helt och hållet på stormovädret som drog in här. En och en halv timme i blåsvädret fick helt enkelt räcka, sen kände jag mig helt urblåst och inte alls i form för nån agilityträning. Formsvackan kan också berott på en gryende förskylning...den känner jag fortfarande av men "tyvärr" verkar den inte riktigt vilja bryta ut.

Träning blev det istället i lördags. Svängar och slalom med världens bästa Taurus! å så en Totti som blivit unghund! Hejsan hoppsan och lite överallt...! Puh...ingen fokus och bara spring i benen och bus i sinnet :-) Haha! Jobba lite med matte och så kolla in annat och så jobba lite med matte...Hit och dit och överallt! Ja, det borde ju inte komma som en överaskning att han också skulle bli unghund. Men jag hade kanske liksom hoppats att han skulle hoppa över det stadiet. Nu får det bli lite klurande på hur vi ska lägga upp den fortsatta träningen. Mindre störningar när vi tränar eller lättare övningar och samma störningar, bättre belöningar...? Matte får klura lite...

Idag har han varit duktig iallafall! Iväg ut i spårskogen med Hickson-gänget. Hur roligt som helst! Viltspår stod på programmet, så jag hade tinat alla våra klövar och blod och letat reda på snitslarna...som visade sig ha minskat rätt så drastiskt i antal. Letat reda på spårlinan längst in i gaderoben och varit iväg med Totti till djuraffären för att införskaffa sele. Visade sig att jag skulle tagit med mig Taurus också...hans sele är nämligen puts väck, men det fanns inte tid för en ny tripp till affären så han fick låna en av Rosso. Iväg kom vi iallafall tillslut å trevligt hade vi. Taurus fick spåra älgklöv för första gången, men det var ingen skillnad mot andra klövar sa han och spårade fint som vanligt. Roligast var när vi kom till ett stort dike och Taurus så fint makerade att spåret fortsatte rakt över diket...men efter att ha konstaterat att det var väldans mycket vatten att ta sig igenom tog sig en sväng längs med kanten för att se om han inte hade haft fel. Kanske, kanske fortsatte spåret ändån längs kanten istället så han slapp att bli blöt :-) Men si det gjorde det inte så han fick finna sig i att bli lite blöt om tassarna! Kklöven hittade han också, men den var påtok för tung för att bära runt på talade han tydligt om och lät matte släpa hem klumpen istället :-)

Totti skulle fått gå ett personspår var mattes plan, men hon är tydligen inte så bra på att hålla sig till sina planer....det blev blodspår även till honom. Hans första! Ca 50 meter långt rakt in i skogen. Tog nog ungefär lika lång tid för honom att ta det som det tog för Taurus att spåra sitt på 600meter...Han är för söt den lille vovven, men det ska nog bli spåhund av honom också! Han började med att ställa sig å käka blod vid spårstarten, ja menar är man ett matvrak så är man...hihi...men sen startade han spårandet iallafall å han spårar så fint så ända fram till klöven som han dyker ner och plockar upp med en gång! "Kolla matte vad jag hittat" stolt som en tupp bär lille vovven sen tillbaka sin klöv till bilen :-) Det här får vi göra fler gånger!!!

 

10 April 2011  | övrigt | 0 kommentar
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)
hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Annika Olsson                                             Skaffa en gratis hemsida