Taurus och Totti
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
April (2024)
>>


årets premiär

I strålande vårväder har vi idag genomfört årets tävlingsdebut. Med en hund som varit grym på träning så har jag verkligen sett fram emot detta! Att få se hur han funkar på tävling, dessutom på hemmaplan. Först ut var agilityettan. Ingen supersvår bana och matte kände att det var solklart hur vi skulle springa och handla oss runt den banan. Jag hade bestämt mig för att lämna honom fram till andra hindret i starten (eller nästan fram till andra hindret) och det gjorde jag också! Duktig matte att hålla sig till planen :-) Dessutom hade jag lite is i magen och väntade in till T hade fokus åt rätt håll innan vi startade! Två hopphinder rätt fram och sen 90 grader till höger var tanken....men det höll på att bli en disk väldans snabbt där när Taurus istället var på väg upp på balansen. Lite snurrigt var det ett tag vilket resulterade i en vägran men ingen disk. Å ingen disk senare heller! Dock fem fel i slalom när matte var supernöjd med att Taurus gick in rätt och glömde jobba vidare hela vägen...glömmer man bort Taurus då hittar han på annat :-) men tillbaka med honom och så sista biten i mål! 10 hinderfel och så tror jag det var 0,74 tidsfel också.

Sen blev det kaffe och smörgås i solen innan hoppklassen! Sämre kan man ha det! Om agilityklassen var rätt så enkel var hoppklassen snäppet snurrigare. Nu behöver ju inte det vara en nackdel för oss. Händer det mycket hinner inte T glömma bort vad vi håller på med. Dock började banan med en raksträcka å raksträckor är vi i och för sig bra på, men de får gärna vara på slutet!! Taurus matte vet nämligen inte riktigt hur hon ska lyckas svänga honom när han väl fått upp farten med riktning rakt fram...blev lite snurrigt där också. Taurus var bland annat ute och hälsade på domaren..men snurren var långt ifrån hindren så ingen vägran denna gång. Sen var det slalom och nu tänkte jag minsann inte glömma att jobba hela vägen. Tog kanske i för mycket istället...hunden gick in fint men med för hög fart för att klara svänga... 5 fel och ta om slalomet...sånt ger tidsfel också! Det var dock det enda knaset, efter slalom flöt det jättefint!! Jätteroligt och matte är så nöjd med sin vovve!!! Två lopp och i mål båda gångerna, inga disk!! Jippi!!!

Därefter var det en öppen hoppklass men den tror jag inte att vi ordar så mycket om :-) Taurus hade lagt ner verksamheten och kanske hade matte också gjort det...Så nu glömmer vi det sista loppet, kommer ihåg de två första och så ser vi fram emot nästa helg då det bli 4 lopp i Njudung!!

Lille Totti har varit med som sällskapsdam och det gör han så bra :-) Duktig vovve! Han som till vardags låter mest hela tiden säger knappt ett knyst på hela dagen. Innan vi for hem hann Totti och jag också träna lite. Körde en rundbana med bara hopphinder, fick till riktigt bra sug på hindren! Det var roligt!! Körde också lite byten, framför-, och blindbyten köper han rätt bra. Bakombyten är något svårare. Men det får vi väl träna mer när han fått upp lite bättre sug på hindren. Sen fick det faktiskt vara nog med agility för den här helgen :-) Nu sitter vi hemma och degar i soffan. Hundarna har redan somnat och matte kommer nog snart att följa deras exempel!!

17 April 2011  | agility | 2 kommentarer
Hurra!! Det här är nog året det lossnar på riktigt för er ska du se! Ska bli kul att ses i Vadstena! :D

Webbplats: http://herrharry.se
Skrivet av Emma den 19 April 2011 12:20
Bra jobbat!!! Ni är ju på rätt väg! Snart dröjer inte nollan ska du se!

Webbplats: http://www.nifesoj.se
Skrivet av Josefin den 18 April 2011 23:54
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)
hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Annika Olsson                                             Skaffa en gratis hemsida