Taurus och Totti
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Juli (2024)
>>


Söderköping 8 maj

Säsongens tredje tävling spenderades på Söderköpings brukshundklubb i strålande solsken (som så många dagar denna våren). Kan man ha det bättre??? Solsken, trevlig sällskap och en hel dag med agility :-)

En tidig morgon blev det iallafall...tio över fyra stod jag och pojkarna redo å blev upphämtade av Malin, Christian och deras tre flickor. Dryga tre timmar senare svänger vi in på pakeringen och Malin fick ta en liten språngmarch för att hinna mäta in Tilly som skulle debutera på agilitybanan! Skoj! De gjorde förövrigt en finfin debut!

Förstod också att det är norr ut man ska åka om man vill se pinschrar på agilitybanorna...sex stycken på plats i Söderköping :-) Iof så kom ju tre av dem i vår bil...men iallafall. En av pinschrarna på plats var Azlan med matte Josefin å såklart lillebror Era! På deras hemsida finns det film från dagen, skojigt! Det tackar vi så mycket för! Är så roligt att ha film på sina lopp inte minst för att se vilka knasigheter man håller på med så man kan hem och öva :-)

Är inte så där supernöjd med vår insats. Ett diskat lopp och ett med fem hinderfel och maaasssor av tidsfel! Hunden är inte riktigt med på noterna och han tycker som vanligt att han ska bestämma vilken väg vi ska ta. Dessutom är han kass på att ställa om från raksträckor till svängar!! Men vi tar de bra grejorna: jag kan lämna honom i starten OCH han står kvar. Han spanar runt lite det gör han men han står kvar och när han har fokus åt rätt håll säger jag "kör" och han kör! Bra Taurus! Han tar alla kontaktfält (med en matte som springer precis bredvid...) och i agilityloppet gör han en jättefin slalomingång!

Nu tror jag att det blir mycket tävlingstränande på träningarna. Försöka få det att likna tävling på träning. Inget godis eller leksaker i händerna och gärna lägga leksak i slutet. Å så vara övertydlig vid första svängen och svängar efter raksträckor för där flyger han i väg! NU är det dags för en nolla!!! I helgen var det verkligen inga svåra banor, dem borde vi ha kunnat fixa! Två veckor hårdträning sen drar vi till Vadstena och Aneby. Sex lopp...något borde vi väl kunna nolla???

10 Maj 2011  | agility | 1 kommentar
ABSOLUT!!! Den är på G! Känner det i hela kroppen!

Webbplats: http://www.nifesoj.se
Skrivet av Josefin den 12 Maj 2011 17:08
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)
hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Annika Olsson                                             Skaffa en gratis hemsida