Taurus och Totti
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Juli (2024)
>>


ÄNTLIGEN

Nu var det nästan två veckor sedan vi träna agility , inte riktigt två veckor men det är inte långt ifrån och abstinensen har varit stor. I måndags hade jag sett fram emot att gå ner till träningen men då var det "inför-lägret-möte" i scoutstugan och eftersom jag ska med på lägret var det bara att pallra sig dit istället. Suck!

Men idag har vi kört! Jippii!!!
Började med kontaktfält kombination. Oj, vad han sprang - man skulle kunna tro att han också saknat att träna :-) Det är så roligt när han är på hugget! Stanna på några kontaktfält gjorde han dock inte...Fick ta fram godiset och stanna upp honom på nergångarna så det blev lite ordning och reda på det hela.
Sen blev det lite knepigare kan man väl säga...En kombination med staket, gunga, slalom och "fel tunnelingång" - allt i samma kombination. Där gällde det att hålla tungan rätt i mun. Gick riktigt bra det också, faktiskt. Han hade tappat lite fart i jämförelse med kontaktfältskombinationen men det gjorde inte så mycket - då har jag en chans att hänga med och styra honom. Det enda som gick galet var när vi kom efter gungan. Då var det två hinder rakt fram, men vi skulle bara ta det första och sedan svänga vänster mote slalomet. Jag var inte tillräckligt tydlig med att tala om att vi skulle svänga och då fortsätter han såklart rakt fram. Vi tar om och jag förbereder honom innan hindret att vi ska svänga, Taurus svänger och gör en fin slalomingång! Jiippi !! Sen har han gjort bättre slalom i sitt liv men han går in rätt iallafall.

Sen slutade vi där, det var riktigt varmt ikväll så det kändes lite onödigt att köra mer och riskera att han tröttna. Men väldans nöjd är jag idag!

Hade lånat med mig lilla Rio också idag. Det är roligt att köra med honom imellanåt. Helt olik Taurus. Han har inte alls samma driv i steget som Taurus och han drar väldigt lite på hindrena så man måste vara med och "peta in" honom i alla tunnlar mm annars springer han bredvid. Han lider lite av "lydnadshunds-symdromet" också, springer gärna upp på vänster sida även om det inte är där jag tänkt att han ska vara. Fördelen med Rio är att jag hinner vara där jag har tänkt och planerar jag duktigt så kan jag nästan alltid följa min plan. Med Taurus blir det väldigt ofta nödlösningar eller plan B. Han är sällan precis där jag tänkt mig. Ibland tar han i mer än jag trott och bara seglar iväg, ibland är det tvärtom...

Ja,ja...idag gick det super iallafall! :-)
18 Juni 2008  | agility | 0 kommentar
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)
hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Annika Olsson                                             Skaffa en gratis hemsida