Taurus och Totti
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Juli (2024)
>>


ordentligt med svängar!

Igår var det banträning. Två banor, en riktigt klurig hoppklassbana och en betydligt enklare agilityklassbana. Large-hundarna började med den kluriga hoppbanan. Man kan säga att banan såg ut så här ungefär: klurig start, slalom, klurigt i mitten och så flöt det rätt så fint sista tredjedelen. Jag körde en egen variant där jag gjorde det lite lättare i starten och i mitten. Visst att man ska träna på det man inte kan men det blir ju också en balansgång med att faktiskt kunna belöna också. Gör man det för svårt så kommer hunden inte att klara det och då kan man ju inte heller belöna. Så en enklare variant fick det bli. Gick jättebra! Så vi testa ett varv till lite senare och då körde vi starten precis som den skulle vara, å det gick riktigt bra det också så det var ett roligt träningspass. Det är alltid roligt när han är laddad och uppmärksam på vart man styr honom!

Så var det dags för agilitybanan... Gick rätt bra fram till säcken men se sen var det stopp. I spöregnet tyckte Taurus tydligen att det fick räcka med att han faktiskt sprungit genom den där blöta, kalla och äckliga saken två gånger, en tredje gång bara vägrade han! Men han fick springa ändån, fast matte höll upp den lite grann.... sen tog det ett tag innan han kom igen, men det var en lång rak målsträcka som han gjorde fint. Det där i mellan var det så där.
Kom på så här i efterhand att jag nog borde belönat säcken mer när han väl gick igenom den. Helst skulle jag ju vilja att han rusa igenom den även om det är blött och kallt ute och det kommer troligen inte att ske om han inte vet att han tjänar något på det. Får hitta någon riktigt regning dag och gå ner och bara träna säck...Borde ju inte vara så svårt att hitta, regnar rätt ofta nu för tiden tycker jag.

Det finns dock fördelar med regn också, det visade sig att man kan bli rätt så kreativ och komma på många bra saker...som att klubben borde bygga ett långt skärmtak längs planen så att publiken kan stå under det på regniga tävlingar. Å som vi självklart kan använda att stå under på regninga tränigar :-) Borde ge skugga på soliga träningar också...
28 Augusti 2008  | agility | 0 kommentar
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)
hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Annika Olsson                                             Skaffa en gratis hemsida