Taurus och Totti
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Juli (2024)
>>


suck...

Man tror att man kanske har lyckats klura ut hur den fyrbente som bor här hemma fungerar, men det visar sig nästan alltid att så inte är fallet. Det som fungerar en dag, fungerar inte nästa. Det som han kunde igår är bortblåst i mån. Det är inte lätt att hänga med i svängarna...  Det är heller inte lätt att klura ut vad det är som gick fel denna gången i jämförelse med förra.

I helgen har vi varit på inofficiell tävling i Lessebo. Det är en trevlig liten tävling. vi var där förra året också, då var det vår allra första tävling och med tanke på det gick det riktigt bra. Det gjorde det inte i år. Jag tycker att jag snart har testat alla tänkbara varianter på hur jag ska förbereda honom inför start, men det som fungerar ena gången fungerar inte nästa. Hur ska man då veta vilket man ska satsa på? I lördags så tog jag honom på en promenad precis när vi kommit dit, var i riktigt god tid nämligen. Vi gick en sväng längs en skogsväg och vi vandrade omkring på tävlingsområdet så han skulle få en chans att spana in stället. Sen fick han sitta i sin bur medan vi kollade på nybörjarklassen (som vi inte fick vara med i eftersom vi startat officiellt) och när sedan small och medium hundarna körde den öppna hoppklassen så fick han komma ut en stund och vi lekte lite och testade något hinder på framhoppningsbanan, därefter buren igen. När det var vår tur att köra första loppet så fick han komma ut en stund innan(rätt så kort stund) och så lekte vi och gick till starten. Men sen tappar jag honom direkt, han står still men han börjar spana runt omkring sig...å när jag säger "kör" så hoppar han ett hinder men sen går han inte att styra... suck. De andra loppen följde ungefär samma mönster... Taurus gör lite som han själv vill.

Jag har nu testat att ta ut honom i god tid innan/ta honom direkt från buren till starten, låta honom springa av sig innan start, låta honom hoppa på framhoppningsbanan/inte låta honom hoppa innan start, låta någon annan hålla honom/gå med honom själv, belöna med leksaker/belöna med godis, ha dragkamp/springa och jaga efter leksaker, få upp honom ordentligt i varv innan start/ gå lugnt fram till starten... ... ....

Å i bland fungerar det ena och ibland fungerar det andra. Å så tänker man att "aha, det är så här jag ska göra..." och så kör vi det nästa tävling åxå, och då fungerar det inte alls! För då är han kanske mindre laddad, eller tröttare, eller mer hungrig eller mindre hungrig eller så har han bara vaknat på fel sida (det borde ju kunna hända hundar åxå :-) eller något annat...Men hur ska jag veta vilken uppladdning som passar honom just den dagen?

Två saker kommer vi iallafall att hårdträna i vinter: slalom (långa, korta, ingångar, slalom med fart, höger och vänster.....) och starter! När jag lämnar honom vid starten (eller om jag står kvar) så ska han sitta/stå och fokusera på hindrena inte spana på publiken eller domaren eller hinderfixarna eller busken borta i hörnet.

5 Oktober 2008  | agility | 2 kommentarer
Jag tror att vi med pinscherhanar, för det verkar vara mer regel än undantag att de beter sig så här, helt enkelt får inse att de är så här och att det är svårt att göra något åt det... Trist, men sant. Vi kan trösta oss med att vi alla har det likadant! ;) Jag har gett upp om Harry många gånger, men lik förbenat så fortsätter jag att förnedra mig själv genom att tävla... Vi ska ta paus nu och bara träna så får vi se vad framtiden har att erbjuda! Kanske jag någon gång kan känna att vi ska försöka oss på att tävla igen. Hejja Annika!

Webbplats: http://herrharry.se
Skrivet av Emma och Harry den 8 Oktober 2008 12:15
Jaa du Annika, är det inte så det är att ha pinscher? ;) Hur många är vi inte som känner igen detta? Våra hundar är elithundar i allt - om man bara kunde motivera dem! Motivera dem till att klara av att göra det de kan precis i rätt ögonblick. För är det inte så att när vi tränar och hunden inte riktigt är med, ja, då tar vi bara det nästa dag? Hur ska vi kunna ställa kravet på våra hundar att hålla koncentrationen i just det ögonblicket som vi behöver?

Webbplats: http://www.pinscherpojkarna.se
Skrivet av Josefin den 5 Oktober 2008 19:46
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)
hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Annika Olsson                                             Skaffa en gratis hemsida