Taurus och Totti
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Maj (2024)
>>


ska man inte svänga...?

Nu har agilityekipagen börjat vakna upp ur vinterdvalan, gäller oss också. Idag var vi fyra stycken som tränade på eftermiddagen. Kul! Körde två kombinationer med mycket svängar. Taurus började med att göra sin matte irriterad genom att springa och kissa på staketet, då blev han uppbunden och matte gick och sura en stund. Därefter var han super! Har provat ut en ny belöningsritual som hittills har funkat bra. Tar med mig ett gäng med leksaker och lägger dem i ryggsäcken. Innan vi startar leker vi med en av dem och sen läggs den tillbaka i ryggsäcken. Sen går vi och tränar och när det är dags för belöning springer vi till väskan och Taurus hämtar den leksak han vill leka med. Idag var "mjukisbollen" populär, förrutom sista vändan då det blev platta ekorren! Hittills har jag flyttat med mig väskan så den står nära målgången men jag hoppas att vi ska kunna flytta den längre och längre bort. Men jag vill inte att han av misstag ska hitta något roligt påväg till den tänkte belöningen. Det ska ju vara jag som styr över belöningen inte Taurus som hittar en egen. Tanken är att träningarna ska bli mer lika en tävlingssituation då jag inte kan springa omkring med leksak i handen. Då skulle vi kanske så småningom kunna låta belöningen finnas kvar vid tältet vid tävling och springa och hämta den där. kanske...

Från början hade jag tänkt att jag skulle lära honom att jobba för en synlig leksak som vi placerat till exempel i slutet, brukar ju finnas typ lådor att lägga sina leksaker i vid tävling. Men det visade sig lite svårt för honom att koppla bort leksaken när den låg synligt. Hade säkert gått att lära honom det också men varianten med ryggsäck verkar funka så tror att jag kör på det.

Det var en kul träning och jag hade en duktig hund. Märkte dock en tendens till att jag inte tränat så mycket "framåt" den senaste tiden. I mellanåt kändes det som om han inte kunde springa rakt fram utan det skulle svängas hela tiden och överallt. Ska troligen ner i mån förmiddag en sväng, då blir det att träna framåt!

4 Februari 2009  | agility | 0 kommentar
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)
hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Annika Olsson                                             Skaffa en gratis hemsida