Taurus och Totti
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
April (2024)
>>


Man ska lita på hunden!

För första gången i mitt liv har jag idag varit med och vallat av en sök-ruta. Fick i uppgift att hålla koll på stigen, visade sig att jag inte var så bra på det :-) Men det gör inte så mycket, hade inte tänkt ge mig på det där med sök... Var dock med "sökgänget" ute i skogen i förmiddags men la istället spår åt Taurus. 

Det finns fler saker än hålla koll på stigen som jag inte är så strålande bra på- lägga spår är en av dem. Tur för mig att jag har en duktig hund som oftast klurar ut allt som han matte trasslar till. Till en början hade jag stenkoll på hur jag gick. Tog sikte på stora stenar, björkar och granar och var noga med att memorera hur jag gått. Tyvärr slutade jag med det rätt snabbt :-) Typ efter andra vinkeln... Sen kan man ju inte alltid gå som man tänkt sig, emellanåt måste man anpassa sig efter naturen något. Tillexempel misstänker jag att det är rätt kallt att traska rätt ut i ån så här års. (Är kanske något att testa till sommaren dock...) och stora stenbumlingar bör man gå runt. Stigar bryr vi oss inte om, dem traskar jag rätt över, det brukar funka...

Två och en halv timme senare var det dags att ta spåret. Började toppen, sedan snurrade han lite vid andra vinkeln för att sedan spåra fint igen en lång stund för att sedan gå bort sig lite på slutet. Här var jag dock säker på att vi var rätt (varför vet inte jag...hade ju egentligen snurrat bort mig för längesedan...) och stod därmed stadigt kvar och höll linan i väntan på att han skulle ta upp spåret igen. Han stod istället och vädrade mot höger och jag trodde att han fått vittring på något annant. Men eftersom han inte tog upp spåret igen där vi var och jag inte hade en aning om vart spåret egentligen gick så släppte jag efter och självklart var det spåret som han vädrat! Å självklart borde jag lita på min lilla vovve, det här med nosaktiviteter är ju hans grej inte min!

 Roligt var iallafall att han hittade spåret och att han spårade säkert fram till sin klöv som han direkt klippte. Tänka sig...de första gångerna sniffade han bara lite på klöven och rynkade på nosen och undrade vad det var för något. Men idag tog han sin klöv och bar i väg den, såg så stolt ut!  Den spottades dock ut på vägen tillbaka till bilen då han hittade något intressantare i vägkanten :-)

1 Mars 2009  | övrigt | 0 kommentar
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)
hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Annika Olsson                                             Skaffa en gratis hemsida