Taurus och Totti
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Juli (2024)
>>


rapport från helgen

Just nu sitter vi, Taurus och jag, och slappar framför TV:n efter två intensiva dagar. En hel helg med agility!! Igår hade vi strålande sol och jag sprang i linne, idag var det grått och blåsigt så det var mössa, vantar och dubbla fleecetröjor som gällde. Är det det som kallas aprilväder?

Lördag: Som sagt strålande väder och Taurus trivdes! Jag försökte binda upp honom så han kunde få lite skugga för det var verkligen varmt. Men det hade jag inget för, Taurus gillar sol!

Under dagen tränades det slalomingångar, handling och lite kontakt fält. Det är verkligen nyttigt att gå kurs lite då och då...man glömmer så fort. Dessutom har jag fått inse att ju mer man lär sig ju mer nytt finns det att lära. Jag har fått tänka om lite...istället för att fokusera på vart jag ska ta vägen och vart jag ska placera mig så ska jag koncentrera mig på vilken väg det är hunden ska ta. Det är ju trots allt hundens tid på banan som räknas i agility. Så efter att funderat på vilken väg hunden ska ta genom banan anpassar man handlingen efter det. Hundens väg först-handling sen, inte handling först...

Det är mycket man ska hålla i huvudet när man kör agility, vart hunden är, vart jag befinner mig, vart jag pekar, åt vilket håll man ska springa, när man ska säga något och när man inte ska säga något...Oj,oj...vet inte om jag någonsin kommer att lära mig allt detta. I teorin och när man går banan så kanske det fungerar någorlunda men sen måste man anpassa sig efter hunden och vart den befinner sig. Min hund kan jag inte släppa ens en tiondels sekund för då glömmer han vad han höll på med och försvinner på nya äventyr. Jag måste vara på honom hela tiden och tala om att han gör rätt och berätta vad han ska göra näst. Här kommer det behövas mycket träning från mattes sida!

Söndag: Fokuserade på kontaktfält, mer slalom, framförbyten och så något nytt, iallafall för oss, blindbyten!

Tyvärr har jag varit väldigt inkonsekvent när det gäller kontaktfält. Men i teorin vill jag att han springer ner och ställer sig med frambenen i marken och bakbenen på balanshindret, jag har nog bara glömt att informera honom om detta. Men nu ska det bli ändring på det! Efter dagens träning känns det inte hopplöst att lyckas  med detta projektet...men återigen, ju mer man tränar och ju mer man lär sig ju mer finns det att lära så vi får väl se...

Sen är det den där slalomen! Kan man ju nöta i evigheter. Tycker att han gjort stora framsteg men det finns mycket kvar att träna. I dag tränade vi på att hundarna skulle lära sig att självständigt anpassa farten innan de går in i slalomet så att de klarar att ta sig genom det utan att gå ur. Taurus behöver fortfarande lite hjälp med detta.

Så till det mest spännande för idag: blindbytena. Det var kul att testa, men det kommer att krävas en hel del träning innan man ger sig på det på tävling. Första försöket gick riktigt bra men sen vet jag inte om jag kanske började klura för mycket för sen gick det så där.

Har varit några riktigt inspirerande dagar och det ska bli kul att ta tag i den fortsatta träningen! Blir jag bara av med förkylningen så kanske det til och med blir lite löpträning för matte, även om jag tycker det är grymt tråkigt att springa, men det skulle verkligen behövas!

 

5 April 2009  | agility | 2 kommentarer
Roligt å läsa om eran träningskurs, vi ligger nog på samma nivå känns det som... att få till det när det gäller! (ha-ha!) Ser fram emot våran kurs tillsammans. Trevlig och Glad Påsk! /Eva & Tova
Skrivet av Eva & Tova den 8 April 2009 21:30
Lyllos dig som redan har fått gå kurs!!! Är så avis! Men det är inte långt kvar nu tills pinscherkursen!!! Ja, vem tycker inte att det är tråkigt att springa. Konstigt nog har jag haft känslan av att jag vill ut och springa i ett par dagar nu. Hur konstigt är inte det??? Synd bara att jag inte hinner alla gånger känslan faller på!

Webbplats: http://www.pinscherpojkarna.se
Skrivet av Josefin den 7 April 2009 21:05
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)
hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Annika Olsson                                             Skaffa en gratis hemsida