Taurus och Totti
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Juli (2024)
>>


upp och ner...

Helgen började himla trevligt med viltspårträff och en massa trevliga pinschrar och deras mattar och hussar. Å hunden gillar ju att spåra, även om det inte går klockrent så tar han sig ju till slutet. Lördagen spenderade vi i stugan med och hjälpa mormor att tapetsera, klippa gräset, bära ut utemöblerna och lite annat smått och gott. Trevligt det också och kanonväder var det dessutom. Mamma hade med sig kompostgaller-hage till valpen som Taurus också satt i imellanåt när jag inte kunde hålla koll på honom. Annars sprang han lös och höll sig faktiskt på tomten trots att den är inhängnad med tax-staket som knappt räcker till knäna och ett stenröse som säkert varit en mur en gång i tiden. En av hans favoritflickor bor också granne på ena hållet, men det är jag inte ens säker på att han märkte :-) I allafall helnöjd matte och helnöjd och väldigt leksugen hund som rejsade med bollar och kampad med trasor så fort han kom åt.

Men sen var det slut på det roliga :-( Dagen avslutades med att Taurus lyckades reta upp Rio som högg honom i örat och fixade ett stort jack. Blodet spruta och matte svor! Jädrans hundar! Fram med tejp och kompresser och fick stopp på blodandet och snodde till ett riktigt fint bandage. Har ju sett hur Joanna tejpar fladder-öron, så en variant på detta fick han så att han inte skulle slå upp det varje gång han skaka lite på huvudet. Om han inte sett så missnöjd ut med sin tejpning så hade han fått ha den jämt...jättesöt blev han.

Idag skulle vi ju tävla så matte var lite nervös i morse om det skulle ha läkt ihop tillräckligt för att klara springa lite agility. Tog bort det mesta av bandaget i morse men lät stripsen som vi tejpat ihop själva såret med sitta kvar, såg rätt så lovande ut så vi for mot Karlshamn. Så här i efterhand kunde vi ju låtit bli det, inte för örats skull för det höll riktigt bra utan för att han ändå inte var intresserad av att köra någon agility med sin matte. Detta var nog den sämsta tävlingen någonsin!! Urtrist var det!

Man kan ju tycka att raksträckor skulle vara lätta, men de är egentligen skitsvåra! Hundeländet behöver ju inte tänka alls, bara springa och hoppa (vilket han troligen skulle klara i sömnen) när det sedan är dags att svänga igen har han tappat fokus och glömt bort vad vi håller på med.

En mycket lovande helg slutade rätt så trist måste jag säga. Nu ska vi krypa in under en filt och glo på tv. Matte ska sura lite och Taurus lär sova gott.

3 Maj 2009  | agility | 1 kommentar
Visst är det svårt med raksträckor!!! Vi hade ju lätt varit i klass 3 om det inte vore så att man först måste passera klass 1!!! Hur ska vi någonsin lyckas??? Jag funderar på om man ska köra krånglig handling istället för kortaste väg? Att göra framförbyte på hundens linje eller bakombyte. Då borde man lyckas att hålla hundens fokus uppe, eller vad tror du?

Webbplats: http://www.pinscherpojkarna.se
Skrivet av Josefin den 3 Maj 2009 21:10
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)
hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Annika Olsson                                             Skaffa en gratis hemsida