Taurus och Totti
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
Juni (2024)
>>


hos veterinären

 

Oj vad jag lärt mig mkt nytt idag, Taurus och jag har träffat veterinären. Noskvalster har aldrig varit något av mina favoritämnen tidigare. Har nog inte ens funderat så mycket över dessa minismå djur som trivs i hundarnas nosar. Tydligen trivs de allra bäst långt upp i systemet. De är iallafall grymt svåra att få syn på. Finns en metod där man söver hunden och då kryper de små djuren ut, kanske gillar de inte att bli sövda?? Hmm...iallafall blir de flesta hundar diagnostiserade enbart på symtomen, nysningar och någon sorts inåtgående nysningar.

Enligt några studier från SLU misstänker man att uppemot 80 procent av alla hundar i Sverige har noskvalster. Dock förblir en del symtomfria medans andra börjar nysa och grymta. Några lyckligt lottade verkar vara imuna. Inkubationstiden är 2-3 veckor, men det är fullt möjligt att bli smittad utan att få några symtom förrän långt senare.

I vilket fall som så behandlas hunden nu mot noskvalster, även om vi inte med hundra procent säkerhet kan säga att det är det han har. Tre veckor tar behandlingen sen ska han vara bra! Å bara för att jag beställde tid hos veterinären igår så har han knappt nyst alls idag...å absolut inga nysningar inne hos veterinären så jag kunde visa på vad jag menar. Ja, ja...men troligen är det ju små kvalster han har fått så det är lika bra att behandla det så vi slipper nysanfallen.

Så det blir inte så mycket agilityträning eller tävling den närmaste tiden, vill ju inte smitta de andra hundarna(även om 8 av 10 hundar enligt uppgift redan ska ha de små djuren inneboende...). Får väl bli lite flitigare med gymbollen istället och kanske träna in något roligt trix?

8 Maj 2009  | övrigt | 2 kommentarer
Tack Annika! Ja Izzan har ett bra slalom om jag bara kunde lära henne att hitta ingångarna lite bättre också... Vi ska till växjö i juni, ska ni dit också? Kram!
Skrivet av Malin den 11 Maj 2009 12:11
Oj, det var mycket som jag inte heller visste om noskvalster! Får hoppas att de små krypen får vad dem tål nu!! Tävlade ni i Nybro igår?

Webbplats: http://pinscherflickorna.bloggagratis.se
Skrivet av Malin den 10 Maj 2009 12:54
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)
hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Annika Olsson                                             Skaffa en gratis hemsida