Taurus och Totti
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
Juni (2024)
>>


till skogs

Måste börja med att nämna gårdagens agilityträning. Hunden gjorde nämligen grymma slalom :-) och sådant måste ju alltid uppmärksammas tycker jag. Var en kombination där man skulle ta 12-pinnars slalomet inte mindre än fem gånger med olika ingångar. Gick som på räls! Han gick in fel en gång så jag fick ta tillbaka honom men de ingångarna var klockrena. Dessutom gick han snabbt! Matte när nöjd!

Idag har det slappats på hög nivå, så jag tänkte att det kunde vara en bra idé att göra något vettigt på kvällen. Ringde mamma och kolla om hon skulle ut med sökgänget vilket hon skulle och om man kunde få följa med till skogs. "Jag hämtar dig om 10 minuter" blev svaret. Snabba ryck alltså, men jag hann bre smörgås, packa ner lina och sele och skära korv till Taurus. Värmde tevatten och hällde på termos också men glömde tepåsarna hemma, varmt vatten, mums till smörgåsen...eller inte.

La iallafall spår till hunden- personspår fick det bli idag eftersom framförhållningen inte var den bästa. Tina blod tar ju sin lilla tid... Men Taurus tycker det är lika roligt med personspår så det har ingen betydelse. Har som vanliigt ingen aning om hur långt det blev. Tog ca 15 minuter att lägga ut och på den tiden hinner man ju inte så där väldans långt, speciellt inte när man klampar omkring i blåbärsriset...Tre vinklar var det iallafall- det är jag säker på och det avslutades med en riktigt lång raksträcka och såklart ett litet grisöra på slutet :-)

Duktiga vovven tog upp spåret perfekt men sen gasade han på lite väl mycket och missade helt den första vinkeln. Så där blev det en del letande innan han hittade tillbaka, därefter spårade han toppenfint och tog de resterande vinklarna finfint. Hans matte hade också klampat rakt över grusvägen på ett ställe men det löste han bra och så var det bara upploppet kvar :-) Taurus verkar på något vis alltid tycka att spåren är för korta, ska vi inte fortsätta tycks han säga så fort han glufsat i sig sin belöning. Men, men...det är ju bra att han tycker det är roligt!

Matte var också duktig idag. Stannade upp och väntade ut hunden när han började vädra i luften och följde inte med efter förrän han bestämt vart han skulle fortsätta. Jag har en tendens att bara klampa efter där i skogen och när han tappat spåret av någon anledning blir det så knöligt att ta sig tillbaka om jag bara har följt efter när han gått fel. Så idag har jag stannat såfort han verkat osäker och inte släppt efter förrän han hittat det igen. Så en guldstjärna till Taurus och en till matte! Idag har vi varit duktiga.

11 Augusti 2009  | övrigt | 1 kommentar
Härligt att vara ute på massa roliga och lyckade hundaktiviteter! :-D Hoppas jag inte skrämde dig med skabb-bilderna på mig i bloggen... ;-)

Webbplats: http://www.barkingkelly.se
Skrivet av Sanna & Kelly den 12 Augusti 2009 19:05
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)
hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Annika Olsson                                             Skaffa en gratis hemsida