Taurus och Totti
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
April (2024)
>>


Nybro agility

Japp, då var säsongens tredje och sista tävling avklarad. Ett litet lyft från de två föregående men kanske inte så där strålande :-)

Tre lopp, två officiella och så en öppen hoppklass på slutet. Började med agilityloppet, vilket var en rätt så knepig bana för att vara klass 1. Men vad vet jag..? Hunden ville inte vara med så vi kunde liksom inte riktigt testa om den verkligen var så svår. Taurus spanade in en söt pinschertös precis när vi skulle in på banan och sen var det kört! Han hade ingen aning om vad vi gjorde...Tydligen vet han hur en pinscher ser ut för han har aldrig träffat dem (vi har varit på samma tävlingar men hundarna har inte hälsat) så det var inte så att han fick syn på en gammal bekant som bara var tvungen att hälsa på!! Men han var helt galen!! Skulle bara dit och visst gillar den hunden de allra flesta han träffar men denna var tydligen extra söt :-) Så var det loppet kört iallafall.

Sen var det hopp1 och säsongens bästa lopp. Med lite utplacerade klubbkompisar som kunde köra tillbaka honom på banan om han skulle smita gick vi in på banan. En av dem fick jobba när han försökte smita med en gång efter att jag sagt "nu kör vi". Kanske borde vi träna på betydelsen av KÖR! vi verkar inte ha riktigt samma uppfattning nämligen...Tillbaka på banan kör han riktigt fint! Matte blir så glad! Efter en raksträcka i starten kom det en makaroni-tunnel och så en kort tunnel innan man skulle svänga 180 grader höger. Rakt fram låg det ytterligare en tunnel som tyvärr hunden drog på så disk igen. Men det är hunden lyckligt ovetande om och vi fortsätter runt banan. Kan lätt ta en disk bara hunden jobbar med mig och det gjorde han faktiskt nu så det var riktigt roligt!!

Avslutade med den öppna hoppen, som började riktigt bra, drog in i en tunnel här också så disk! Men han var med mig ända bort till ett staket som låg jäms med bankanten där det kom ytterligare en söt tjej gående (inte pinscher denna gång) utanför bangränsen men tillräckligt nära för att störa den lättstörde...Fick stopp på honom men då hade han redan glömt vad vi höll på med och började leta annat roligt att göra. Fångade hunden och bar ut honom. Slut på tävlingssäsongen :-)

 

27 September 2009  | agility | 0 kommentar
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)
hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Annika Olsson                                             Skaffa en gratis hemsida