Taurus och Totti
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
April (2024)
>>


slalom

Idag fick kontaktfälten vila och så körde vi slalom istället! Har nog inte riktigt vant mig vid att det blir mörkt så fort på kvällarna så det fick bli träning i elljus idag också...tycker inte om elljus :-( är liksom deprimerande på något vis. Dock var hunden på gott humör- superladdad!!

Vilka slalom han gjorde! Matte var nog den som lärde sig mest idag. Eftersom slalomet har bråkat rätt så mycket så har jag huvudet fullt med demoner som gärna berättar hur mycket som kan gå fel... Så när jag ska skicka in honom i slalomet börjar jag med att typ stanna hunden så att han står stilla innan jag säger slalom (så att han inte ska komma in med för hög fart och inte klara att hålla sig kvar) och så går jag jättesakta bredvid (för att se till att han inte missar någon port). Ja, kanske inte så konstigt att hunden springer åt annat håll när han ser ett slalom...

Idag upptäckte matte att det funkade mycket bättre att göra tvärtom. Hejja på honom ordentligt och låta honom sköta ingångar och alla svängar själv. Visst är det bra att matte också lär sig nya saker?

Upptäckte också att kombinationen slalomträning och nyklippta klor inte var så lyckad- för matte :-) Eller så var det kombinationen nyklippta klor och kampleksbelöning som inte var så lyckad. Hunden kampar ju inte bara med munnen utan ska hålla på att slå med tassarna som en galning också. Det blev en blodig historia som hade passat till vilken halloween-utstyrsel som helst... Men vad gör man inte för att belöna sin hund? Å efter lite tvättande visade det sig inte vara så farligt, bara en liten reva.

Tidigare idag har vi haft sällskap av Rosso och Rio. Hade sanerat lite eftersom jag vet hur Rosso har fixat till inredningen hemma hos sig. Men jag hade inte behövt oroa mig, han var så duktig! Lekte bara med leksakerna och så hittade han några bortglömda ben som han tuggade på. Taurus hade tydligen bestämt sig för att vara gammal och tråkig idag för det var inte mycket lek från hans sida trots envisa inviter från Rosso. Nerbäddad under täcket var stället skulle man vara på.

Lille Rosso har blivit unghund och vet knappt vad han själv gör. Idag har han gjort två störtdykningar ner för trapporna när vi skulle ut och gå samt kraschat rakt in i ytterdörren....! Oj, oj, oj måste göra ont att vara honom, vilja så mycket men inte riktigt tänka efter innan man springer iväg...Hihii...men rätt underhållande för omgivningen!

Såg att Allis hade skickat en liten hälsning...nu är det inte länge kvar innan det är dags för Allis och Taurus valpar. Så spännande det ska bli!!

30 Oktober 2009  | agility | 0 kommentar
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)
hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Annika Olsson                                             Skaffa en gratis hemsida