Taurus och Totti
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
Juni (2024)
>>


uppbokad helg

Ibland tycker jag lite synd om min vovve som fick mig som matte, jag är fantastiskt bra på att fylla min kalender med diverse aktiviteter och tyvärr är det inte alla som går att kombinera med hund.

Helgen började med övernattning med miniorscouterna mellan fredag till lördag = ingen hundaktivitet. Vilket innebar att Taurus inackoderades hos mamma och pappa. Fick sova där och så kom matte på lördagseftermiddagen för "operation trött hund", var nämligen bortbjuden på lördagskvällen, vilket även mamma och pappa också var -fast på annat håll. Gick långpromenad i Svartbäcksmåla och så blev det i bus i trädgården med Rosso. Tror att matte (efter att ha sovit på liggunderlag på hårt golv) var tröttare än hunden efter det men lite inverkan hade det säkert på vovven också :-) Efter en liten tupplur i tv-fotöljen hann vi med en promenad till innan matte åkte på fest. Söndag förmiddag = ny långpromenad innan jag skulle på mer scoutaktiviteter, planeringsmöte inför en ledarutbildning. Tog heeela eftermiddagen, tur att man har en snäll mamma som tar hand om ens hund. Ja,ja....nu är han hemma igen iallafall. Å matte ska kompensera honom för den rätt så trista helgen med spårning imorgon. Kanske är det så att matte mår sämre av att lämna bort honom så mycket än vad hunden gör. Han ser nog mamma och pappas ställe lika mycket som sitt hem som min lägenhet. Dessutom finns det ju en trädgård att springa i och hundkompisar att leka med.

I fredags var vi däremot duktiga och tränade på våra kontaktfält och vårt slalom. Började med slalom och fokuserade på ingångar. Byggde raksträcka med hopp, fyrapinnar, hopp, fyrapinnar, hopp, fyrapinnar, hopp. Till en början stod allt på en rak linje men så vände jag upp slalomen så att det blev svårare och svårare ingångar. Senast jag körde detta så hade han rätt så svårt för det och sprang förbi ingångarna flera gånger så jag fick vrida tillbaka och göra det lite lättare igen. Men nu gick det super :-) Vinklade upp dem ordentligt och han tog ingångarna finfint!! Tog det ju såklart i små steg, en raksträcka-belöning, en liten justering av slalomen och så raksträckan igen osv. Kul!

Fick hjälp med godisskål vid kontaktfälten, vilket är guld värt. Får en mycket mer engagerad hund då. Helt ok träningspass om matte inte har så bråttom att plocka bort locket. En repetition utan lock och sen dit med det igen! Annars blir det inget bra :-(

 

15 November 2009  | övrigt | 1 kommentar
Men hallå!!! Var är uppdateringen om valp??? Eller blev det ingen hane???

Webbplats: http://www.pinscherpojkarna.se
Skrivet av Josefin den 16 November 2009 23:30
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)
hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Annika Olsson                                             Skaffa en gratis hemsida