Taurus och Totti
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
Juni (2024)
>>


uppdatering

Var ju och spårade i måndags men det han jag inte med att skriva något om så här kommer en liten uppdatering från skogen.

Jag som har lite svårt för att lägga spår, tycker att det är lite många saker att hålla ordning på, fokuserade på att hålla ordning på hur långt det var. Brukar inte ha en aning om hur långa spår jag lägger, de brukar kännas långt att lägga men sen när man går med hunden så går det i ett nafs och så är man i mål. Men denna gången räknade jag steg, 500 stycken kom jag upp i innan jag tappade bort mig :-) ja, såklart tappade jag bort mig, att hålla koll på vart man är så man inte går vilse, dutta blod med jämna mellanrum, hålla ordning på klöven som trasslar in sig i allt och så se till att man inte trillar bland allt ris i skogen det är avancerade saker det! Då är det inte lätt att hålla räkningen på hur många steg man gått. Men efter mina femhundra gick jag lite till...så säg att det kanske blev femhundra meter (knappt). Ett av de längre spåren jag lagt till honom.

Superladdad hund visste redan i bilen vad som var på G. Hörde mamma vråla på honom medan jag la spåret, då hade han störtat ut ut bilen när hon skulle hämta Rio och så rakt upp i skogen...jag vet vad vi är här för sa han :-) Men han hade kommit tillbaka.

Spåret låg i barrskog, till en början rätt så öppet med stora gamla träd som stod långt i från varandra. Efter ca 150 m går spåret in i ungskog och det blir rätt svårframkomligt för att sedan avslutas igen i "gammelskogen". Världens bästa Taurus spårar jättefint, inga problem med korsande stigar och så rätt in i ungskogen. Här får jag väl vara ärlig och säga att jag inte såg hur han spårade, följde bara linan och kollade vart jag satte fötterna. Gullhunden stannade faktiskt och väntade in sin matte "kommer du inte snart..?" och å fortsatte vi ut ur snårkogen och ut bland de stooora träden. Här var första gången han fick problem, kanske är det svårt att komma från så tät terräng och ut till en öppnare? Vet inte men lite snurr precis när vi kom ut i det öppnare partiet och så 50 meter senare när det kom en vinkel, där var han också rätt så långt ut och snurra... Men han löser det :-) Klöven var dock totalt ointresant idag, den sprang han rakt över och ville nog spåra en bit till :-)

Inget roligt igår och idag så skulle det varit agility-träning men vem vill träna i mörker och hällregn..? Så vi tränar lite på vårt dans-tricks istället.

MEN...dagens roligaste: En styck valp påväg hem till vår flock!!! Hur roligt som helst! Lille valpen är bara tre dagar gammal så han är inte på väg riktigt än men strax efter nyår kommer han hem!!

18 November 2009  | övrigt | 1 kommentar
Grattis till nytillskottet!!!

Webbplats: http://azgo.blogg.se
Skrivet av Mari den 19 November 2009 07:35
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)
hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Annika Olsson                                             Skaffa en gratis hemsida