Taurus och Totti
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Maj (2024)
>>


spår

Långhelg, betyder att jag är ledig hela fyra dagar i sträck. Betyder också att istället för att jag lämnar Taurus hos mamma och pappa innan jobbet kommer mamma förbi här  med sina hundar innan hon åker till sitt jobb. Förhandlade också till mig en bil. Så idag lassa jag in vovvarna och for till skogs :-)

Tre spår blev det, ett till varje hund. Rosso fick kortast, blev lite osäker på hur mycket han spårat och ville inte göra det för svårt för honom. Rios var lite mitt i mellan och Taurus fick det längsta, fast det var inte så långt det heller...

La ut spåren i precis den ordningen; Rossos, Rios och Taurus och de fick också (till Taurus stora besvikelse) ta dem i den ordningen. Rosso först ut alltså. Har aldrig gått något spår med honom tidigare och han hade nog aldrig gått spår som någon annan än hans matte hade lagt. Lite skeptisk såg han allt ut :-) "Hmmm....vill du att jag ska gå här eller...?" Han satte ner näsan direkt, så nog hade han kolla på vad han skulle göra men han gick verkligen jättesakta och undersökte varje millimeter väääldigt noga. Sen blev han störd av Taurus som satt och skälde i bilen och dessutom fanns det en massa läskiga saker i skogen som man bara måste kolla in, stubbar, rotvältor och konstiga träd. Oj, vad spöken det finns i huvudet på den hunden. Så hans spår såg ut ungefär så här, spårning två meter, upp med huvudet kolla på rotvältor/lyssna på Taurus, spåra två meter, skälla på nån läskig stubbe, spåra två meter....osv. Men han hade stenkoll på spåret för det var aldrig att han börja leta och snurra utan efter att han varit uppe med näsan och röjt så var det bara rakt ner på spåret igen och så fortsatte vi. På slutet kom han igång ordentligt och fixade till och med vinkeln galant :-)

Sen var det sökhunden Rios tur att SPÅRA. Det var riktigt svårt att läsa den hunden. Han började så fint med att trycka ner näsan ispåret och trippade iväg bland ljungen (mycket behagligt tempo) såg ut som han hade stenkoll, men sen utan att ta upp näsan eller byta tempo så bara vek han av och hitta nåt annat att sniffa på. Efter det tog han upp näsan och började söka istället. Då var det typ omöjligt att veta om han hade koll på spåret eller vad han höll på med. Efter sista vinkeln gick han också bort sig ordentligt och fick jobba för att hitta tillbaka. Men jobbar gör han och hittade tillbaka till spåret gjorde han också! Fast jag har ingen anning om vad han håller på med!

Så, Taurus tur! Han hade ju laddat ordentligt där i bilen så här var det snabba ryck! Men hans matte kompenserar hundens studsande med att göra allting mycket sakta och nogrant. Sätta på selen, räta ut linan och gå bort till spåret, sakta och lugnt :-) Vovven älskar att spåra så det är sällan några problem oavsett vilka knasigheter hans matte har gjort i spåret. Idag kom jag ut på en stig när jag la ut spåret och tänkte att jag kan ju testa att följa den en bit och se vad han säger om det...? Det hade faktiskt varit mycket spännande att se hur han löst det. Nu hade vi lite otur och precis när vi kommer fram till stigen kommer det ett äldre par med en liten schnauzer gående på vår stig. Det blev alldeles för mycket störning för Taurus som helt kom av sig och börja vädra efter schnauzern och väl ute på stigen hade han glömt vad vi höll på med. Men hans matte är envis och talade om att eftersom det är han som är utrustad med en fantastisk näsa så var det också han som fick ta och lösa detta! Efter en hel del snurrande fram och tillbaka på stigen så hittade han tillslut spåret igen där jag hade svängt av stigen och in i skogen igen. Duktig vovve!!! Resten gick fint och han hittade sitt grisöra på slutet. Misstänker att spårningen på stigen hade gått något bättre om vi inte hade fått synliga hundar och människor som retning, får testa igen nästa gång och hålla tummarna för att det inte kommer någon då :-)

11 December 2009  | övrigt | 1 kommentar
Duktiga du som lade hela 3 spår! Jag måste verkligen bättra mig när det gäller den biten . . .

Webbplats: http://www.pinscherpojkarna.se
Skrivet av Josefin den 11 December 2009 22:08
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)
hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Annika Olsson                                             Skaffa en gratis hemsida