Taurus och Totti
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Juli (2024)
>>


koppelträning

Hoppsan, kan man säga! Undra om man blir nominerad till "årets dåligaste matte" om man glömmer bort födelsedagar...?

Världens bästa Taurus har ju blivit 5 år!!! Till mitt försvar vill jag säga att jag kom på det innan dan var slut...men mest av en slump. Fick frågan Hur gammal är din hund? Ja, snart fem....eller OJ, fem år idag faktiskt. Grattis Taurus! Som tur var är inte hundar (åtminstone inte de jag träffat) så kinkiga med det där. Att det kommer ett stort ben att gnaga på blir liksom en glas överraskning oavsett vilken dag det kommer :-)

Här står koppelträning högt upp på prioriteringslistan just nu. För båda hundarna. Att lille Totti, tre månader gammal, har lite svårt med det där snöret och mest far runt åt alla håll har jag förståelse för. Inget konstigt med det och jag tror nog att vi ska få ordning på det såsmåningom. Men den andre knashunden kan ju inte heller gå i koppel. Han kan fara runt precis lika mycket som den lille, fast skillnaden mellan dem är att Taurus ofta har något sorts mål i sina svägar...typ den väldigt spännande doftfläcken vid lyktstolpen medan den andre verkar fara runt mer planlöst :-) Nu finns det ju tyvärr tusentals intressanta doftfläckar på en promenad och Taurus måste undersöka dem alla...oavsett om kopplet räcker dit eller inte. Frustrerande! Så nu är det position bakom eller bredvid matte som gäller. Taurus är mycket missnöjd men matte gillar de mycket mer rofulla promenaderna, inga ryck och slit och vi kan hålla ett jämnt tempo och slippa "stopp och nosa, full fart till nästa fläck". Å med Taurus bakom kan det andra yrvädret fara omkring framför och bara riskera att trassla in sig i sitt eget koppel. För är det något som Totti är bra på så är det att trassla in sig...ständiga stopp för att reda ut revorna :-) Ja ni hör, mycket att träna på!!

13 Februari 2010  | övrigt | 1 kommentar
Äh, en annan glömmer ofta bort djurens födelsedagar! :p Är rätt så glad över att jag inte behöver ha Era så mycket i koppel. Fast å andra sidan är han bra duktig när han har en på sig. Det är den där gamle som har det svårare att hålla sig i skinnet . . .

Webbplats: http://www.pinscherpojkarna.se
Skrivet av Josefin den 13 Februari 2010 22:42
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)
hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Annika Olsson                                             Skaffa en gratis hemsida