Lova runt o hålla tunt, inget för mig!
Startsidan Blogg Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
3
5
6
7
9
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Juli (2024)
>>


Promenaden innan regnet, som inte blev så farligt!

Igår var jag hemmavid, för det skulle komma en hel del regn, sas det. Då har man inget större lust att vara ute i naturen, om man inte måste. Numer har man möjligheten att välja när man vill göra saker, väderlek och humör styr, dvs allt behöver inte göras på lördag och söndag. Kan bara konstatera att det inte är helt fel, mest bara fördelar. Så runt elva drog jag iväg på en promenad, 7 km blev det, dvs för mig ingen längre utan mer en medelmåttig. Det blev molnigare och molnigare, men ingen fara för regn. Hur mycket regn blev det då? Nu tycker jag inte att det blev så mycket som det spåddes om, nej mest ett fint regn, med uppehåll. Asfalten torkade upp emellanåt och de flesta vattenpölarna är försvunna. Ärligt talat tycker jag att många prognoser stämmer dålig. Även för det närmaste dygnet, hur kan det vara så när de i fjol påtakade att det skulle få bättre utrustning för att spå vädret. Ja för ibland känns det som det, just, spås. Brukar gå in på klart.se sida, det gör jag mycket för att där jämför de vad de tänkt sig med vad smhi.se och yr.no tänkt sig. Ibland kan de vara rätt överens, men ibland undrar man om de menar samma dag, dvs totalt olika.
11 Juli 2024  | Länk | Ömse
Jävla lock!

Pratas en del om plastlocken som ska sitta fast i förpackningarna, för mig känns det mest som en åtgärd för att många slänger dem i naturen. De kallas visst plastkorkar på en del ställen, varför kan man undra, för det är ju ingen kork utan ett lock. Sedan tycks man få göra som man vill när de ska i soporna, ja om man vill låta locket sitta kvar eller inte. Vill det sig illa kanske man gör sig illa då, för det kan ju vara olika lätt att få loss dem, vilket det inte var förut. Det finns även de som har det lite besvärligt att få loss locken, kanske inte så stark i nyporna eller kan ha problem med leder mm. Mycket idag är skrivbordsprodukter utan koppling till verkligheten. För ta hänsyn till att folk kan ha besvär av olika slag, sjukdomar mm, nej det ska man inte. En del tror visst att alla är i den mest aktiva åldern i livet, hela livet, på samma gång som att de behöver batteridrivna cyklar mm, hur går det ihop? Hur det än är så blir vi alla äldre, det bara är så, vare sig vi vill erkänna det eller inte. Det man undrar är om en del som "beslutar om tokigheter", har de inga äldre eller de med krämpor i sin närhet? Eller är de så ego så det bara skriker om det, ja vissa är nog det, tyvärr.
10 Juli 2024  | Länk | Ömse
Det skulle inte regna......

Var ut och tog några Hittautkontroller, i Lit. Det var lite mulet, men det skulle inte regna, inte på hela dagen. Men när jag var vid kontrollerna längst bort, i en ganska snårig terräng, vad tror ni händer. Jo, naturligtvis börjar det regna, ingen störstskur, utan ett ihållande fint regn. Kände då att de kvarvarande kontrollerna tar jag en annan dag eftersom de inte låg på vägen åter till bilen, utan mer åt andra hållet från bilen räknat. Hade en bit till bilen och mest på ett hygge, med långgräs, ris mm. Så när jag kom åter på bilen var jag genomblöt, ända i på trosorna. Lit ligger till största delen norr om Indalsälven och den var liksom en gräns kändes det som. För söder om älven hade det inte regnat mycket och hemmavid inte alls, dvs ca 2 mil söderut. Det var i alla fall skönt att komma hem, duscha och få på sig lite torra kläder. Tog sin tid innan skorna blev torra, mer än ett dygn, närmare två skulle jag säga.
8 Juli 2024  | Länk | Ömse
Dåligt skyltat!

Var ute och åkte lite med en släkting häromdagen, årgång yngre. Vi brukar ta minst en tur per år, med gofika eller lunch som grejen för turen. Så vi tog E45 söderut, med lite stopp på vägen, för att titta på lite saker. Blev lite lunch vid Kojbyn, Rätan, måste testa hur de nya ägarna är. Maten var god, men kanske inget för en jobbare som är hungrig, för portionerna var inte så stora, men räckte för oss. När vi var där så frågade vi efter en grotta, hon som serverade hade aldrig hört talas om den. Hur som helst, vi for fram till Rätan och vände där, tog gamla vägen dit och E45 åter hemöver. Vid en skogsbilväg tyckte jag att jag såg en blå skylt, så vi vände igen för att fara upp och titta. Det var en skylt med pil mot grottan. Men alltså, hur kan man skriva att det är skyltat från vägen när skylten satt 40-50 meter från allmänna vägen efter en urgammal skogsbilväg, ja en sådan där gammal som har två spår och gräs i mitten. Vi gick inte dit för det skulle vi inte hinna, hade en tid att passa, men nu vet jag i alla fall var den är. En lagom avstickare när man har lite tid över och vägarna förbi.
4 Juli 2024  | Länk | Ömse
Flyttbestyr!

En granne håller på att flytta. Anat att något var på g, för när man gått förbi lägenhetens fönster har man sett flyttkartonger staplade, många. Täcker de en bit ovanför fönsterkarmen, ja då ser man dem, går inte att undvika. Men om hen sedan sålt det privat, ska hyra ut i andra hand eller ska sälja vet jag inte. Är i och för sig inte mitt problem heller, men ibland kan man se via Hemnet om något är på gång och det är det inte, i alla fall inte där/än. Men det visar sig vad som kommer att hända. Hoppas bara att det är någon, några, som är lika lättsamma som den som flyttar och övriga i trappuppgången. Just nu håller i alla fall någon på och fixar i ordning lite saker, ser en föreragsbil utanför porten. Så en "handyman" håller på att fixa lite. Så någon gång händer det något, men troligast inte idag.
2 Juli 2024  | Länk | Ömse


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Lilla Trollet                                             Skaffa en gratis hemsida