Lova runt o hålla tunt, inget för mig!
Startsidan Blogg Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Mars (2024)
>>


Ibland är det helt OK att slänga!

Finns vissa saker som är mer tillfredsställande än andra, på samma gång lite sorgligt för att man till slut måste. Vad då kan man undra. Jo, när man måste slänga saker för att de är så utslitna så de inte är funktionella längre, dvs de har gjort sitt. Det händer inte så ofta, men det händer.

Som nu, ett påslakan åker i soporna nästa gång det ska bytas i sängen, inte i tvättmaskinen. Såg att tyget blivit så tunt att det inte ens är lönt att göra trasor av det. Då kan man även konstatera att det är väl använt. Ja, även som den där flanellskjortan jag slängde i höstas. Den gick inte att laga, för det brakade ihop på flera ställen. Men men, man får väl vara glad att några plagg slängs pga av det och inte bara för att man ledsnat på dem eller blivit för små/stora. Eller dom där "fritidsskorna", där mönstret på undersidan inte har så mycket till mönster kvar. Dvs dom är inte bara utslitna, utan kan även vara livsfarliga eftersom mönstret som skulle ge säkerhet inte finns kvar. Tänk om det skulle vara kontroll på skorna som på bildäcken, då skulle det troligast finnas en del skor som skulle få nedslag. Har blivit bättre på att slänga efter en del incidenter.

Men det finns hopp ibland, som min kontorsstol, där hjulen blivit så utslitna så gummibitar börjat lossna. Fick till slut ändan ur vagn och for för att kolla nya hjul, fick en positiv överraskning, nya kostade 50 kr styck. Det tyckte jag var helt ok eftersom stolen var av lite mer kvalitet, han jag köpte av sa att den var en av de bättre stolarna som funnits. Kan förstå det eftersom min stol är över 30 år och endast hjulen var dåliga.
29 Februari 2024  | Länk | Ömse
Ottsjögröten!

En god och snäll gröt för lilla magen.

1 dl krossade linfrön
1 dl skalad hirs
5 dl rågflingor
5 dl fiberhavergryn

Blanda allt i en burk och använd sedan enligt nedan.
Till en portion, koka upp 1 dl av blandningen och 3 dl vatten, salta lite om du vill. Fastare gröt, minska på vattenmängden. Koka upp och låt det småkoka några minuter.
Ät detta med kanel/socker eller sylt och mjölk.
28 Februari 2024  | Länk | Månadens recept
Cellprovet och VERSALER!

I fjol blev jag kallad till cellprov för livmoderhalscancer, fick även valmöjligheten att få hem ett HPV-prov i stället. Då behöver jag inte gå till HC och ligga i den där eländiga stolen tänkte jag, så varför inte testa. Jag kan göra det när det passar och barnmorskan kan få göra något annat i stället. Sagt och gjort, jag gick in på länktexten som fanns i kallelsen och när jag beställt hem provet, ja då försvann även min bokade tid. Försändelsen kom inom en vecka och jag gjorde provet, vilket var enkelt och kändes knappt att man gjorde. Tänkte, gör jag fel, ja då visar det sig, men det gick bra och efter ett tag kom svaret, allt var OK. Det går till på ungefär samma sätt som när det topsas i munnen.

Ibland blir man lite brydd. För några år sedan blev det prat om versaler på min arbetsplats, ja för att vissa saker ska skrivas med versaler. Då blev man lite förvånad när en person undrade vad det var, då omkring 35 år, så det var inget litet barn som undrade. Har man pluggat en del och anser att man kan en hel del, ja då borde man veta vad versaler är. Satt personen och sov på svenskalektionerna i grundskolan, man kan undra, för det var då man lärde sig detta.
27 Februari 2024  | Länk | Ömse
Parkeringsboten!

Det händer ibland att folk får parkeringsböter, som är helt felaktiga. Det har hänt att bilar, traktorer och skotrar hemmahörande i mitt län fått parkeringsböter i områden i södra Sverige, t.ex Malmö, trots att de inte ens varit i närheten. Skotern som påstås parkerad i Malmö, ja den skulle jag vilja se en bild på, för vem parkerar en skoter i en stad. Vet inte vad det beror på, kanske falska skyltar, men kanske även parkeringsvakter som skrivit fel, vad vet jag. Varför skulle det inte kunna vara så att ett foto tas och läggs tillsammans med kopia av boten i företagets system. Då tror jag även att vissa felaktiga böter skulle kunna upphävas med lätthet. Ja, för det har man hört om, registreringsskyltar som inte stämmer överens med varken sort, märke eller färg. Den som har fått boten måste kunna bevisa att den var på en helt annan plats än vad som sägs i boten. Men det borde väl även vara tvärtom också tycker man, om det ska vara rättvist, att de som bötfäller kan bevisa att de gjort rätt. Kan väl inte vara så svårt i dagens digitala värld.
25 Februari 2024  | Länk | Ömse
Olika sorters tankning!

Vissa varor var det länge sedan jag betalade fullt pris på, ja i matvarubutiken. För är man om sig och kring sig kan man passa på och handla dessa när de är nedsatta. Snabbkaffe, Kalles kaviar, kycklingfile (fryst) och laxbitar (fryst) är några exempel på sådana varor. Andra som är hyffsat lätt att göra det med är hård/mjukt bröd, ostar och frysta grönsaker, helst om man kan tänka sig lite olika sorter/märken, inte bara exakt den och den varan. Men ärligt talat något som jag inte lyckas köpa på nedsatt pris är fil, mjölk och ägg, i så fall är det några år sedan. Jag är en "ICA köpare", kollade mina rabatter för förra året, det innebar en rabatt på cirka 15%.

Apropå ovan, kommer ni ihåg, ni som också har levt ett tag..... Minns man samlade kvitton som var kopplade till konsum/Coop, sedan i början på året så skickades fjolårets kvitton in och man fick lite återbäring. Alltså vilket jobb, ja att vara mottagare och alla "kvittoförsändelser", kolla upp och betala ut. Men det var då det, innan den digitala världen var uppfunnen. Minns även då bilen skulle tankas och det gjordes av anställda, ja de servade t o m med att tvätta bilrutorna. Så nog har det hänt saker, på både gott och ont, även inom det som kallas service. Det senare är numer oftast något man får serva sig själv med, ja service.
23 Februari 2024  | Länk | Ömse


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Lilla Trollet                                             Skaffa en gratis hemsida