Lova runt o hålla tunt, inget för mig!
Startsidan Blogg Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
3
6
7
8
10
13
15
17
20
22
23
24
27
29
30
31
<<
Mars (2024)
>>


Vinterns eldsjälar!

♥️ Finns många eldsjälar som ställer upp. De fixar skidspår, tränar/vägleder barn i olika aktiviteter och mycket annat. En eloge till er. Sedan har vi gnällspikarna som inte ställer upp ett dugg, men menar att allt ska vara serverat. En del verkar anse att det är någon annan som ska fixa, vem är då någon annan? Har fått för mig att det även är så att de som ställer upp oftast bor i mindre orter än själva kommuncentrat och större orter, för där verkar det vara mer "serverat".
🎈 Minns själv från min barndom, skidspåret fick vi åka upp själva, vi som åkte. Då var det inte så vanligt med uppkörda spår. När det blev ett elljusspår så började det bli lite mer uppkörda spår, idag är uppkörda spår något helt naturligt. Görs även idag, på frivillig basis, med sportklubbens spårutrustning.
🎈 Isen i hockeyrinken, den fick byborna fixa, fast den låg på skolområdet, görs så även idag. Ja, jag minns för att pappa var inblandad i vissa delar. Först skulle den trampas, sedan spolas, en hel del i början, men även senare, pga töväder och för underhåll. Likaså skottning av snön, hade det kommit mycket, flera dm, ja då dök pappa och traktorn upp och skottade. I övrigt fick vi som var där ta bort snön så gott vi kunde, fanns isskrapor och snöskovlar vid rinken. Hade vi tur dök unga äldre och vuxna upp och hjälpte till. I alla fall unga äldre eftersom vi spelade hockey mm tillsammans.
♥️ Vi tog aldrig för givet att någon annan hade fixat.....
16 Februari 2024  | Ömse


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Lilla Trollet                                             Skaffa en gratis hemsida