Lova runt o hålla tunt, inget för mig!
Startsidan Blogg Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
3
6
7
8
10
13
15
17
20
22
23
24
27
29
30
31
<<
Mars (2024)
>>


Ibland är det helt OK att slänga!

Finns vissa saker som är mer tillfredsställande än andra, på samma gång lite sorgligt för att man till slut måste. Vad då kan man undra. Jo, när man måste slänga saker för att de är så utslitna så de inte är funktionella längre, dvs de har gjort sitt. Det händer inte så ofta, men det händer.

Som nu, ett påslakan åker i soporna nästa gång det ska bytas i sängen, inte i tvättmaskinen. Såg att tyget blivit så tunt att det inte ens är lönt att göra trasor av det. Då kan man även konstatera att det är väl använt. Ja, även som den där flanellskjortan jag slängde i höstas. Den gick inte att laga, för det brakade ihop på flera ställen. Men men, man får väl vara glad att några plagg slängs pga av det och inte bara för att man ledsnat på dem eller blivit för små/stora. Eller dom där "fritidsskorna", där mönstret på undersidan inte har så mycket till mönster kvar. Dvs dom är inte bara utslitna, utan kan även vara livsfarliga eftersom mönstret som skulle ge säkerhet inte finns kvar. Tänk om det skulle vara kontroll på skorna som på bildäcken, då skulle det troligast finnas en del skor som skulle få nedslag. Har blivit bättre på att slänga efter en del incidenter.

Men det finns hopp ibland, som min kontorsstol, där hjulen blivit så utslitna så gummibitar börjat lossna. Fick till slut ändan ur vagn och for för att kolla nya hjul, fick en positiv överraskning, nya kostade 50 kr styck. Det tyckte jag var helt ok eftersom stolen var av lite mer kvalitet, han jag köpte av sa att den var en av de bättre stolarna som funnits. Kan förstå det eftersom min stol är över 30 år och endast hjulen var dåliga.
29 Februari 2024  | Ömse


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Lilla Trollet                                             Skaffa en gratis hemsida