Lova runt o hålla tunt, inget för mig!
Startsidan Blogg Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
3
6
7
8
10
13
15
17
20
22
23
24
27
29
30
31
<<
Mars (2024)
>>


Ibland är det helt OK att slänga!

Finns vissa saker som är mer tillfredsställande än andra, på samma gång lite sorgligt för att man till slut måste. Vad då kan man undra. Jo, när man måste slänga saker för att de är så utslitna så de inte är funktionella längre, dvs de har gjort sitt. Det händer inte så ofta, men det händer.

Som nu, ett påslakan åker i soporna nästa gång det ska bytas i sängen, inte i tvättmaskinen. Såg att tyget blivit så tunt att det inte ens är lönt att göra trasor av det. Då kan man även konstatera att det är väl använt. Ja, även som den där flanellskjortan jag slängde i höstas. Den gick inte att laga, för det brakade ihop på flera ställen. Men men, man får väl vara glad att några plagg slängs pga av det och inte bara för att man ledsnat på dem eller blivit för små/stora. Eller dom där "fritidsskorna", där mönstret på undersidan inte har så mycket till mönster kvar. Dvs dom är inte bara utslitna, utan kan även vara livsfarliga eftersom mönstret som skulle ge säkerhet inte finns kvar. Tänk om det skulle vara kontroll på skorna som på bildäcken, då skulle det troligast finnas en del skor som skulle få nedslag. Har blivit bättre på att slänga efter en del incidenter.

Men det finns hopp ibland, som min kontorsstol, där hjulen blivit så utslitna så gummibitar börjat lossna. Fick till slut ändan ur vagn och for för att kolla nya hjul, fick en positiv överraskning, nya kostade 50 kr styck. Det tyckte jag var helt ok eftersom stolen var av lite mer kvalitet, han jag köpte av sa att den var en av de bättre stolarna som funnits. Kan förstå det eftersom min stol är över 30 år och endast hjulen var dåliga.
29 Februari 2024  | Länk | Ömse
Ottsjögröten!

En god och snäll gröt för lilla magen.

1 dl krossade linfrön
1 dl skalad hirs
5 dl rågflingor
5 dl fiberhavergryn

Blanda allt i en burk och använd sedan enligt nedan.
Till en portion, koka upp 1 dl av blandningen och 3 dl vatten, salta lite om du vill. Fastare gröt, minska på vattenmängden. Koka upp och låt det småkoka några minuter.
Ät detta med kanel/socker eller sylt och mjölk.
28 Februari 2024  | Länk | Månadens recept
Cellprovet och VERSALER!

I fjol blev jag kallad till cellprov för livmoderhalscancer, fick även valmöjligheten att få hem ett HPV-prov i stället. Då behöver jag inte gå till HC och ligga i den där eländiga stolen tänkte jag, så varför inte testa. Jag kan göra det när det passar och barnmorskan kan få göra något annat i stället. Sagt och gjort, jag gick in på länktexten som fanns i kallelsen och när jag beställt hem provet, ja då försvann även min bokade tid. Försändelsen kom inom en vecka och jag gjorde provet, vilket var enkelt och kändes knappt att man gjorde. Tänkte, gör jag fel, ja då visar det sig, men det gick bra och efter ett tag kom svaret, allt var OK. Det går till på ungefär samma sätt som när det topsas i munnen.

Ibland blir man lite brydd. För några år sedan blev det prat om versaler på min arbetsplats, ja för att vissa saker ska skrivas med versaler. Då blev man lite förvånad när en person undrade vad det var, då omkring 35 år, så det var inget litet barn som undrade. Har man pluggat en del och anser att man kan en hel del, ja då borde man veta vad versaler är. Satt personen och sov på svenskalektionerna i grundskolan, man kan undra, för det var då man lärde sig detta.
27 Februari 2024  | Länk | Ömse
Parkeringsboten!

Det händer ibland att folk får parkeringsböter, som är helt felaktiga. Det har hänt att bilar, traktorer och skotrar hemmahörande i mitt län fått parkeringsböter i områden i södra Sverige, t.ex Malmö, trots att de inte ens varit i närheten. Skotern som påstås parkerad i Malmö, ja den skulle jag vilja se en bild på, för vem parkerar en skoter i en stad. Vet inte vad det beror på, kanske falska skyltar, men kanske även parkeringsvakter som skrivit fel, vad vet jag. Varför skulle det inte kunna vara så att ett foto tas och läggs tillsammans med kopia av boten i företagets system. Då tror jag även att vissa felaktiga böter skulle kunna upphävas med lätthet. Ja, för det har man hört om, registreringsskyltar som inte stämmer överens med varken sort, märke eller färg. Den som har fått boten måste kunna bevisa att den var på en helt annan plats än vad som sägs i boten. Men det borde väl även vara tvärtom också tycker man, om det ska vara rättvist, att de som bötfäller kan bevisa att de gjort rätt. Kan väl inte vara så svårt i dagens digitala värld.
25 Februari 2024  | Länk | Ömse
Olika sorters tankning!

Vissa varor var det länge sedan jag betalade fullt pris på, ja i matvarubutiken. För är man om sig och kring sig kan man passa på och handla dessa när de är nedsatta. Snabbkaffe, Kalles kaviar, kycklingfile (fryst) och laxbitar (fryst) är några exempel på sådana varor. Andra som är hyffsat lätt att göra det med är hård/mjukt bröd, ostar och frysta grönsaker, helst om man kan tänka sig lite olika sorter/märken, inte bara exakt den och den varan. Men ärligt talat något som jag inte lyckas köpa på nedsatt pris är fil, mjölk och ägg, i så fall är det några år sedan. Jag är en "ICA köpare", kollade mina rabatter för förra året, det innebar en rabatt på cirka 15%.

Apropå ovan, kommer ni ihåg, ni som också har levt ett tag..... Minns man samlade kvitton som var kopplade till konsum/Coop, sedan i början på året så skickades fjolårets kvitton in och man fick lite återbäring. Alltså vilket jobb, ja att vara mottagare och alla "kvittoförsändelser", kolla upp och betala ut. Men det var då det, innan den digitala världen var uppfunnen. Minns även då bilen skulle tankas och det gjordes av anställda, ja de servade t o m med att tvätta bilrutorna. Så nog har det hänt saker, på både gott och ont, även inom det som kallas service. Det senare är numer oftast något man får serva sig själv med, ja service.
23 Februari 2024  | Länk | Ömse
Ekonomi och böcker!

Bokrea nu, något som nuförtiden är det något som sveper förbi i utkanten av mitt medvetande. Förr kunde jag köpa en del, men det var då det, ja för sådär mer än 10 år sedan. Efter det har det avtagit mer och mer, vissa år ingen bok alls, andra kanske någon när det är halva rea priset. Då mer av de som tillhör fakta och liknande, inte deckare och romaner. Deckare och romansektorn, den sorten har jag lite av i hyllan, olästa, som jag försöker beta av. Sedan har det blivit mer att man utnyttjar biblioteket mer än att köpa böcker. Hemmavid står de bara och samlar damm, både före och efter man läst dem. För vem läser om deckare mm, inte jag i alla fall. Sedan jag läst så hamnar en del i soporna och en del hos andra som vill ha.

För några veckor sedan togs det upp, i de lokala medierna, att många söker och går ekonomilinjen på gymnasiet. Men det finns ett stort problem. Många av dem är dåliga i matte, då undrar jag varför man söker en sådan linje. En del svarade att det är en bra linje att gå för att få på sikt få ett välbetalt jobb. Men hallå, för att kunna utföra den sortens jobb där goda mattekunskaper krävs är det också bra att ha bra mattekunskaper. Vet inte hur man tänker, om man nu gör det. Jobbet görs inte av sig själv, tänkte bara tala om så ni vet.
22 Februari 2024  | Länk | Ömse
Tråkiga överraskningar!

Häromdagen var jag till frissan, ja ibland måste man klippa bort lite. Men numer räcker det om jag gör det sådär var nionde vecka. Vi surrar och jag blir fixad. När jag nästan är klar kommer det in två personer, en i rullstol och en som skjuter på. Tycker mig känna igen hon som skjuter på, men vill inte vara för framfusig, så jag bara sneglar. Sedan när jag ska betala får vi äntligen ögonkontakt, jo det var hon. Men hon i rullstolen, vem hon var kom en chock, en klasskompis från högstadiet. Vi umgicks mycket under gymnasietiden, därefter delade vi lägenhet några år. Mycket roligt hade vi, allt från disco till ishockey VM i Göteborg. Men sen blir det som det blir ibland, vi glider isär, livet kommer emellan. Har stött på varandra lite sporadiskt. Nu sitter hon här i rullstolen, fick en stroke för ca två år sedan. En del saker funkar, andra saker funkar inte och vissa saker ska bli bättre efter operation. Hon kan gå och röra sig hyffsat hemmavid, men just nu berodde rullstolens närvaro främst på ett höftledsbrott. Vi pratade lite, mest med syrran eftersom min kompis satt i frlsörstolen och var lite upptagen. Hon kände igen mig i alla fall, trots dåligt seende, ja som sin bästa kompis från förr, det värmde. Så vi får se om hon vill ha främmande framöver, det avgör hon, vi har i alla fall knutit lite kontakt. Hon har gått igenom en hel del tråkigheter genom åren, så nu får det vara nog. Så min knappnål i foten, komplicerade benbrott, meniskskada och trasiga korsband är ju ingenting i jämförelse med hennes. För mina skador har lagats och läkts, jag har inga större problem efter det. Det är bara att konstatera att man ska vara glad att man inte vet vad som händer i morgon. Det gäller att ta vara på dagen.
20 Februari 2024  | Länk | Ömse
Lite av mig!

💜Jag tillhör dom som vill ha lite ordning och reda, inte på allt men vissa saker, på samma gång även kunna ge en hjälpande hand ibland.
💙 Ekonomin vill man ha koll på, så där har jag sedan många år en Excelfil. Ja, då vet jag vilka räkningar jag har för de olika månaderna, av de återkommande. Kan även se vilka skillnaderna blir år för år, intressant att se vad som hänt genom åren.
💚 Min mobil t.ex, den fick av en tillfällighet ett litet ställ, där den får stå hemmavid. När det skulle rensas på mitt gamla jobb så fick vi ta av det som slängas, så jag tog ett sådant där ställ där man hade visitkorten man fick eller skulle lämna ifrån sig. Stället passade perfekt till mobilen, både hörlurar och mobil får plats, varsitt fack.
🩶 När snön röjs på parkeringen så brukar det bli en liten smal sträng kvar framför garageportarna som man får ta själv. Inte vet jag hur en del tänker, jo dom som bara tar bort snön exakt jäms med porten, inte en mm utanför. Dvs dom tror eller tycker tydligen att grannarna alltid ska ta biten efter väggen mellan portarna, jäkla latmaskar. Sedan finns vi andra som tar vårat, väggen och helt eller delvis in på grannens port.
🧡 När jag ger mig ut i naturen då behöver jag inte ha kollen på samma sätt, jo kanske om jag ska iväg på lite mer på sidan om. Jag kan fara själv, gör mig inget, kan göra det lite mer impulsivt då. Men ska jag någonstans som ligger lite avigt till och även i osäker natur, ja då har jag gärna sällskap.
19 Februari 2024  | Länk | Ömse
Bockat av!

Rensat lite grann i min "göralista", inte stora saker, men det kanske är det som gör att man skjuter dessa saker framför sig.
📋 Har äntligen bokat in en tid för att skaffa ett nationellt ID-kort. Fick en tid inom tre arbetsdagar, dvs inte högtryck just nu hos Polisen, i alla fall inte på den avdelningen. Det skrivs mer och mer om det, att man bör ha och att körtkortet inte gäller. Så det är lika bra att fixa det innan man hamnar i någon besvärlig situation.
📋 Fick ett mail angående mobilabonemanget, tänkte det var lika bra och ringa upp supporten, så jag inte gör något galet. Det abonnemang jag har finns inte längre fick jag höra, i alla fall inte som nytt abonnemang, men jag kunde lugnt behålla mitt och priset var också detsamma. Det abonnemang jag har innehåller inte så många GB att surfa med, men mer än väl för mig.
📋 I fredags småsnöade det mest hela dagen och då gjorde jag det där jag brukar göra vid sämre väder. Ja ni gissade rätt, jag städade boendet, så skönt när det är gjort, men ärligt talat, bland det tråkigaste jag gör. Räcker med varannan vecka för mig, i undantagsfall varje.
18 Februari 2024  | Länk | Ömse
Vinterns eldsjälar!

♥️ Finns många eldsjälar som ställer upp. De fixar skidspår, tränar/vägleder barn i olika aktiviteter och mycket annat. En eloge till er. Sedan har vi gnällspikarna som inte ställer upp ett dugg, men menar att allt ska vara serverat. En del verkar anse att det är någon annan som ska fixa, vem är då någon annan? Har fått för mig att det även är så att de som ställer upp oftast bor i mindre orter än själva kommuncentrat och större orter, för där verkar det vara mer "serverat".
🎈 Minns själv från min barndom, skidspåret fick vi åka upp själva, vi som åkte. Då var det inte så vanligt med uppkörda spår. När det blev ett elljusspår så började det bli lite mer uppkörda spår, idag är uppkörda spår något helt naturligt. Görs även idag, på frivillig basis, med sportklubbens spårutrustning.
🎈 Isen i hockeyrinken, den fick byborna fixa, fast den låg på skolområdet, görs så även idag. Ja, jag minns för att pappa var inblandad i vissa delar. Först skulle den trampas, sedan spolas, en hel del i början, men även senare, pga töväder och för underhåll. Likaså skottning av snön, hade det kommit mycket, flera dm, ja då dök pappa och traktorn upp och skottade. I övrigt fick vi som var där ta bort snön så gott vi kunde, fanns isskrapor och snöskovlar vid rinken. Hade vi tur dök unga äldre och vuxna upp och hjälpte till. I alla fall unga äldre eftersom vi spelade hockey mm tillsammans.
♥️ Vi tog aldrig för givet att någon annan hade fixat.....
16 Februari 2024  | Länk | Ömse
Hur tänker man?

Ibland råkar man läsa, höra, se om saker som man reagerar på, inga större reaktioner utan mer, hur tänker de här.
🤔 Angående avtryck på sociala medier och annat. Den unga fröken som ansåg att hon inte lämnade några spår efter dig, för hon lade inte ut så mycket på dessa. Nej, men jag gissar hon går in på olika saker genom länkar mm, dvs hon lämnar mer avtryck än hon anar......
🤔 Om man i t.ex FB grupper skriver inlägg om att anmäla sig till någon kurs och då även skriver att de ska anmäla sig på e-postadress eller mobilnr, ej i kommentarsfältet. Vad gör en del, jo de anmäler i kommentarsfältet, andra påminner om e-post och mobilnr. Läser inte folk eller är det latmasken? Vet att i FB grupper kan man stänga kommentarsfältet på ett enskilt utlägg, ett tips bara.
🤔 Sedan har vi en del som delar inlägg, utan att läsa dem verkar det som. För vad är det för vits att dela något som redan har hänt? T.ex idag är biblioteket stängt på grund av sjukdom. Biblioteket stänger kl 15:00, man delar det tre fyra timmare senare, vad är vitsen med att dela det?
🤔 Sedan har vi det där med efterlysningar av såväl djur som rymt och sådant som tappats mm. En del gör kommentarer att det hittats, så det kanske hamnar långt ned i kommentarsflödet, hur många ser det? Sedan finns de som gör det rätta, tycker jag, uppdaterar överst i inlägget att det är hittat eller tar bort inlägget helt. Här finns två varianter, hittat och efter ett tag tar bort eller tar bort på en gång.

🥰 Nej, nu ska jag ta en långpromenad, till ett av mina favoritställen, Fröjas, för fika/lunch. Stället som har öppet varje dag, ja exakt, varje dag. Där du även kan köpa blomster, Fairtraide o lite annat. 🥰
14 Februari 2024  | Länk | Ömse
Vinterminnen, 60-talet

Vet inte om det är åldern och/eller att det är en riktig vinter som gör att man sitter och minns bardomens vintrar. Minns när vi gjorde små boenden i snön, trampade upp minst ett rum och kök. Där vi även gjorde möbler och köksutrustning av snö, ibland kunde vi få lite choklad och macka med oss ut. Eller när vi åkte 2,5 km spåret, då vi tog av från det efter halva vägen, för att åka lite i några backar och nederdelen på en gammal hoppbacke. Minns en gång när jag brakade in bland lite träd och stukade foten, gick ju bra till jag kom hem och skulle ta av mig pjäxan. Men då gjorde det ont i den lilla foten, som hunnit bli både blå och svullen. På den tiden var det samma skidpar till allt, i alla fall för många av oss, det var bara olika fästen på skidan, beroende på om man skulle åka utför eller på "platten". Eller som den där gången jag åkte ett spår som som tillhörde ett långlopp på 60 km, då hade jag hunnit få längdskidor. Jag åkte spåret västerut i ca 5 km, sedan hemöver på Storsjön, blev längre eftersom jag höll mig i närheten av stranden, som hade vikar och uddar. Hade gjort det många gånger, men denna gång dök det upp en hund någon km innan Storsjön, fy fan för den turen, för hunden hade gett sig den på att bita av mina skidspetsar och lite till, lyckades helt med den ena och delvis med den andra. Så när jag kom upp på landbacken igen, där det fanns hus, kom några räddande änglar och hjälpte mig. De tog hand om hunden, tröstade mig och kontaktade ägarna, det visade sig att jag inte var den första som fått skidor avbitna. Fick i alla fall ett par nya skidor, vet inte hur många skidpar hundägarna fick köpa, åtminstone tre par efter vad jag hört. Snacka om onödiga utgifter för att man inte hade en rymningssäker hundgård.
13 Februari 2024  | Länk | Ömse
Tre korta nedslag!

Hörde nyss att kontantuttagen har minskat och i nästa mening sägs det även att antalet automater också minskat. Ja, då är det väl inte så konstigt att uttagen minskat, man kan inte ta ut pengar från "ett hål i väggen" som inte längre finns. Ungefär som man inom kollektivtrafiken lägger ner turer, för att man flyttat dom till tider som inte passar de som ska till skola, arbete mm.

Såg på Nyhetsmorgon och där var det en från Pensionsmyndigheten som var med. Frågan om VAB kontra lägre pension togs upp. Då sa hon att skillnaden var mer en myt, äntligen en som sätter ned foten mot det hysteriska pratat för att man är hemma och är mån om sina barn. Deltidsarbete däremot, påverkar mer.

Snacket om att kunna jobba hemifrån, en lyx. Ja, för nu är det så att många inte kan jobba hemifrån. Blåljusenheten, industrin, hemtjänsten, sjukvården, affärer är bara några exempel, finns många fler. Största gruppen som kan det är troligast de som jobbar administrativt, men inte alla, jag kunde inte. Så på ett sätt kan jag tycka detta är en löneförmån, de slipper ta sig till arbetet (tid och kostnad) och även ibland förlägga tiden efter privata behov.
12 Februari 2024  | Länk | Ömse
Knappen Flöden!

Alla har inte Facebook, men jag tillhör dom som har det. Vissa tycks kunna lägga upp vad som helst, som offentligt, mer eller mindre privata sidor av sitt liv och sig själv. Ibland känns det som om en del kanske inte har koll på vad och hur de lägger ut saker. Tycker det skett något positivt med delen, för det har blivit mindre av sådant, i alla fall i mitt flöde. Det kan bero på olika saker, t.ex att andra i deras närhet har visat/lärt dem hur det fungerar och vilka inställningar som kan göras eller att de själva lärt sig. Kan även bero på att vissa av oss inte är lika aktiva längre, med att lägga ut saker. Fast det har ändå hänt något, för det känns som många numer undviker att lägga ut så mycket bilder på människor, vilket är bra. Själv har jag ytterst sällan lagt ut bilder på människor, i de fall de hänt har det mest varit bakifrån eller mycket långt avstånd. Kan bero på att jag inte är någon linslus och tänker att det finns andra som inte heller är det. Sedan kan man hitta nya saker ibland, som man inte tänkt på eller är nytt, vilket det är spelar ingen roll. Det gäller Flöden, går jag in där så ser jag bara det som gäller mina vänner, grupper och sidor. Dvs jag slipper den där jäkla reklamen och annat jag inte vill se. Gillar den knappen! Annars är det oftast Evenemang som man vill in och kolla.
11 Februari 2024  | Länk | Ömse
AI, har en fram och en baksida!

Artificiell intelligens (AI) ser vissa av oss som en inte alls för positiv grej. Kan i vissa fall vara bra men..... Tror likväl att det kan användas i manipulativa syften, till att vilseleda och utöva maktmissbruk. Den digitala världen är inte bara positiv, det märks mer och mer att vissa använder det mer i kriminellt syfte och/eller att vilseleda. En annan är väl lite gammaldags, ja det bjuder jag på, men vissa saker försöker jag att hålla distans till. Förhoppningsvis slipper jag löjliga konton som vill bli vän på FB, ja t.ex "militärer från USA" som försöker charma och beklaga sig. Nu är det så att jag har en spegel och vet hur jag ser ut, men dom har tydligen en annan typ av spegel. Numer har jag ställt in så bara vänner och vänners vänner kan kontakta mig på Messenger och vänners vänner bli ny vän med mig på FB. Kanske jag missar någon, men jag tror att jag slipper desto fler onödiga. Vi är olika och tur är väl det.
8 Februari 2024  | Länk | Ömse
Ljudboken!!!

Var och fixade nytt kort på biblioteket för några veckor sedan. Jag lånade inget då, för jag var mer inne på att jag skulle låna lite ljudböcker, vanliga böcker har jag hemma, som jag inte hunnit läsa än. Ljudböckerna kan jag låna hemifrån, gratis, behöver inget Storytel som kostar. Nu har jag lånat två, en har jag lyssnat färdigt på. Det blev en inom krimsektorn, en författare jag inte läst förut, kul att testa lite nya. Ingrid Elfberg heter hon, hon har skrivit några till som jag tänker lyssna på. Till saken hör att hon är härifrån och att jag jobbade några år med hennes syster, på nittiotalet. Så kanske det har bidragit till min nyfikenhet. En del saker blir så lättsamma att göra när man har en ljudbok som distraherar, städningen t.ex. Vips så var det färdigstädat. Till strykning och genomgång av skåp och lådor passar ljudboken också bra, och mycket annat, så det blir nog en del lyssnande framöver. Fast nu ska jag nog ge mig ut ett tag, åt vilket håll det blir idag har jag inte bestämt än, men himlen är blå, graderna omkring -10 och vindstilla.
7 Februari 2024  | Länk | Ömse
Pension kontra VAB

Pension kontra..... Är så less på att höra att om du är hemma och vabbar får du mindre pension. Alltså jag skulle vilja veta hur många kronor det egentligen handlar om, men det sägs det aldrig något om. Ok, det kan vara lite olika, beroende på vilken lön vi har, men på ett ungefär.... Är det viktigare att du får en hundralapp mer i pension än att du bryr dig om ditt barn? De som har barn som verkligen är sjuka, de flesta av dom försöker nog göra det bästa av situationen. Och förresten, är det någon nyhet att barn kan vara sjuka och föräldrar har VAB? Nej, den möjligheten har i alla fall funnits så länge jag har varit på arbetsmarknaden. Förr ansågs det nog mer att VAB var en möjlighet och rättighet till att kunna jobba och även ta hand om sina barn. Ni som vill bilda familj och samtidigt göra karriär när barnen är små, tänk till och tänk på barnen. Många av era föräldrar lade sina egna behov lite på paus när ni var små, för att sedan när ni vuxit upp kunna fokusera på sig själva. Men även där har jag hört från en del håll att en del förväntar sig att deras föräldrar ska ställa upp i tid och otid, hotar med olika saker om det inte ställs upp. På samma gång finns det de som har sina föräldrar långt bort eller kanske inte har några i livet, dom fixar det, så ni som har era föräldrar nära, uppskatta att de ställer upp, men acceptera även ett nej. Som tur är struntar de flesta i dessa snillen som spekulerar och stressar folk.
6 Februari 2024  | Länk | Ömse
Tur man får välja!

Jaha, så var det dags för "Melloveckorna" igen. Tur man får välja om man vill se eller inte, hör till dom som inte ser. Jo, något enstaka år kan jag ha sett del av finalen, men de är lätträknade, högst tre. Då de började med alla deltävlingar, det var då jag sa tack och adjö till programmet. Den stora europafinalen har inte heller sett så mycket av sedan de började med semifinaler, svept förbi ibland. Känns som om det har blivit mer politik inblandat än låt bästa låt vinna, ja för ibland går inte att undvika vad det sägs och skrivs både före och efter. Jo en gång såg jag hela finalen, var med vänner som absolut vill se och då får man ställa upp. Men tyckte kvällen blev lång, lika lång som den där långfredagen för länge sedan, ja då jag hängde på på travet, första och sista gången. Och tänk vilket ramaskri det blev när Lill Lindfors "tappade kjolen", ja från någon styrande, hon visade bara benen och det blev succé. Det är i alla fall tur man får välja och kan göra annat..... Ja, t.ex byta kanal, läsa en bok, ta en promenad, umgås med andra eller sova.
5 Februari 2024  | Länk | Ömse
Fartkamera och lite annat!

Vet inte om man ska skratta eller gråta. Det var en man som överklagat för att han fått böter vid en fartkamera. Det han åberopade var att han blivit bländad. Då var vi många som tänkte och log, en som kommenterade artikeln, på Facebook. Jamen om du ej hade kört för fort då hade du inte heller blivit varken bländad eller bötfälld. Hur tänkte han, om han nu tänkte.......

Tittar inte längre på dokusåpor, för det känns ibland mer som taktik och mobbing. Det är oftast bara de första ett till tre åren de är ok sedan blir det sämre och sämre. Robinsson t.ex, hur många av de som är med skulle verkligen klara sig ensam på en ö, ok de kan ha hjälp av en Fredag, men ändå. Likaså Farmen, hur många av dom skulle fixa att vara bonde, ännu färre. Nu är det ju så att många bönder är rätt så händiga, både med hammaren och med djuren, dvs inget jobb för den som har tummen mitt i handen. O inte är det ett åtta till fem jobb heller. Även om de har lite mer hjälp numer, både av robotar och anställda, fast det kostar en hel att mordenisera, men de har inget val... men det är ändock mycket jobb. Inget för den som vill ha ett åtta till femjobb och betald semester. Är man uppväxt på en bondgård så man viss erfarenhet.
3 Februari 2024  | Länk | Ömse
Ge och ta!

Ibland får jag för mig att en del som klagar och gnäller mycket inte är de som gör så mycket för andra, men anser att andra ska göra dem till viljes. Dvs de har stora krav på andra, men inte på sig själv. Det finns ett talessätt "behandla andra som du själv vill bli behandlad", kanske något för dem att tänka på. Finns nog en del som åkt ett tag "på den där räckmackan", men nu har räkorna tagit slut och dom fattar ingenting

Varför kan inte olika partier kunna tycka lika om vissa saker som berör den lilla människan? Det verkar mer som om man kan tycka lika om sådant som är utanför Sverige. På samma gång så är dom bara som små barn i trotsåldern. Ja, för ibland klankar man på den andra sidan om något och sedan efter några år kan de tycka som det de klankat på, men då har även den andra sidan ändrat sig, dvs dom tycker olika, för de kan ju av någon anledning inte tycka lika. Dom beter sig som några uppstuddsiga snorungar. Det är inte förbjudet att tycka lika i vissa frågor, för skulle de kunna det så kanske de kan göra så att vissa saker blir bra.
1 Februari 2024  | Länk | Ömse


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Lilla Trollet                                             Skaffa en gratis hemsida