HAMBOMAZURKA
Startsidan Blogg Fotoalbum Instagram Vänner Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Juli (2024)
>>


Blogg 18/7 2024.

Igår var det dags igen att få ett blogginlägg bortplockat från Facebook. Eller länken till det då. Det var inte mer än en dryg vecka sedan det hände senast. Jag lämnade in min protest mest för att visa att jag inte håller med. När meddelandet kom upp om att dom flesta får svar inom fyra dagar men att ibland kan det dröja längre, suckade jag bara. Jag har aldrig fått svar över huvud taget vare sig på dom eller på meddelandet jag skickade och klagade på hur dom bär sig åt. Plötsligt händer det tydligen ändå. Nu fick jag inte bara svar. Det gick dessutom på tio sekunder. Då hade dom kommit fram till att deras teknik hade gjort ett misstag när mitt inlägg togs bort och inlägget var redan återställt. Det vore trevligt om min begäran om granskning gick lika snabbt att behandla varje gång. Det är ju ändå exakt samma typ av inlägg dom plockar bort.

18 Juli 2024  | Länk | Datorn & Internet | 0 kommentar
Blogg 17/7 2024.

 I tidningen Hem & Hyra läste jag en artikel om matolja och matfett. Redan 2006 blev det förbjudet att hälla ut sånt i avloppet. I år har lagen utökats så att fett och olja dessutom ska samlas in till återvinning. När man nu ändå hittar på en ny lag tycker jag väl att det smidigaste vore att berätta mer exakt hur det ska gå till, så att det fungerar likadant överallt. Men varför göra det enkelt, när man kan krångla till det? Istället är det upp till varje kommun att bestämma hur och var hushållen ska samla in matolja och matfett. I alla kommuner kan man köra fettet till de stora återvinningscentralerna eller lägga mindre mängder stelnat fett i matavfallet. Men vissa kommuner tillåter även att man slänger sin insamlade olja i restavfallet, det vill säga de vanliga soporna. Man får kolla med sin kommun vad som gäller. Blir det inte mycket extrajobb för dom, om varenda kommuninnevånare ska ringa och fråga? Det enda som är helt säkert är tydligen att matfett och matolja inte får hamna i avloppet.

17 Juli 2024  | Länk | Media | 0 kommentar
Blogg 16/7 2024.

Strulet med min tand tyckte jag mest bara var onödigt. Att olika läkare inte har kontakt med varandra, utan patienten ska behöva ansvara för den kontakten. Först skulle jag ha hejdat tandläkaren på Folktandvården när han ville dra ut min tand. Hur det skulle ha lösts istället har jag fortfarande inte förstått riktigt, för tanden var bortom all räddning. Sedan var det ju ren tur att jag råkade nämna för dom på onkologen vad käkkirurgin höll på med. När jag väl fick dom att prata med varandra fick vi avbryta den ena behandlingen på studs. Hur som helst kontaktade jag patientnämnden. Där pratade jag med en mycket trevlig kille som skulle påtala för dom olika klinikerna att det vore bra om den vänstra handen visste vad den högra gjorde. Anmälan om vad jag anser var felbehandling fick jag göra på nätet till en annan myndighet. Killen hävdade att jag bara kunde googla på LÖS, så skulle jag hamna där. Det blev inte alls så för mig. Till slut insåg jag att han sa LÖF. Det är inte alltid lätt att höra skillnad på bokstäverna i telefon.

16 Juli 2024  | Länk | Hälsa | 0 kommentar
Blogg 15/7 2024.

Det där med frisktandvård är en spännande historia. I min värld blir man kallad till undersökning en gång om året, speciellt nu när man betalar löpande varje månad. När jag hade stört mig på att det dröjde längre än så några gånger fick jag till slut veta att det var ett och ett halvt år som gällde. Tyckte jag att det dröjde för länge kunde jag själv ringa och boka en tid. Det har oftast löst sig genom att någonting har gått sönder i munnen på mig, så jag har blivit tvungen att ringa akut. Den här gången verkar det emellertid ha dröjt längre än vanligt, för det hinner gå två år mellan den förra undersökningen och den kommande. I min journal står det annars att kallelseplanen är 18 månader. För min särbo är den dubbelt så lång, så jag blev tvungen att googla på vad som gäller. På Folktandvårdens sida stod att läsa: ”Hur ofta du blir kallad till undersökning beror på just dina behov. När du tecknade frisktandvårdsavtal gjorde vi en vårdplanering för dig och utifrån den planeringen kallar vi dig till undersökning.”
15 Juli 2024  | Länk | Hälsa | 0 kommentar
Blogg 14/7 2024.

Min själs älskade beställde tågbiljetter, som jag skulle skriva ut åt honom. Under den proceduren tog bläckpatronen slut. Det är ju inte så hiskeligt ofta man byter den, så det blev lite extra pyssel innan jag fattade hur det skulle gå till. När det var klart gick det ändå bra att skriva ut, men sedan måste någonting ha hänt. Jag skriver alltid shoppinglistan till Kvantum på datorn numera. Det blir ju så mycket enklare att flytta runt saker och ting där, så dom kommer i samma ordning som i butiken. När jag skulle skriva ut den listan tog det tvärstopp. Vi skulle iväg direkt, så till slut fick jag ge upp och skriva min lista för hand för första gången på flera år. Hur jag skulle få igång skrivaren fick jag fortsätta googla på i lugn och ro på kvällen. Till slut lyckades det faktiskt. Det är bara att hoppas att den inte lägger av igen.
14 Juli 2024  | Länk | Datorn & Internet | 0 kommentar


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Eva Eremit                                             Skaffa en gratis hemsida