HAMBOMAZURKA
Startsidan Blogg Fotoalbum Instagram Vänner Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Mars (2024)
>>


Blogg 1/3 2024.

Vem som får pengarna och varför, när man betalar någonting, är gott att inte veta, som min salig mor skulle ha sagt. Om jag förstod meddelandet rätt så hade Gota media, som tillhandahåller min morgontidning, någonting ihop med Bonniers news. Jag visste inte ens att Bonniers hade några nyheter. I fortsättningen var det i alla händelser till dom man skulle betala sin prenumeration. Ingenting annat skulle förändras, så själv behövde man inte vidta några åtgärder. Jag har bara tidningen på nätet, men även där blir det vad jag skulle kalla ankor ibland. Senast dök det upp en rubrik från december ifjol. Den ligger dessutom kvar fortfarande.
När jag skulle beställa jasminris från Kvantum var en typ av förpackning slut. Det var något som kallades boil in bag. Man lade påsen i kokande vatten och lät den sjuda i tio minuter. När man tog upp den var riset klart. Jag visste inte ens att det fanns någonting sådant. Själv har jag löst mina problem i den vägen med en riskokare, som jag köpte för flera år sedan.
1 Mars 2024  | Länk | Övrigt | 0 kommentar
Blogg 29/2 2024.

Dom styrande motsäger sig själva i vanlig ordning. Jag har alltid hört att det är ett problem med undernärda äldre människor och man har försökt vidta diverse åtgärder för att få dom att äta bättre. När det nu ska sparas pengar gör man det även på matutbudet. I vissa kommuner drar man in på maten. Dom äldre kommer få en halv macka istället för en hel, säger Kommunals förbundsordförande Malin Ragnegård till TV4. Det låter väl inte alltför konstigt att gamlingarna blir undernärda om dom inte får någon mat.

Ölands mest kontroversielle politiker genom tiderna avled hastigt i början av augusti 2022 och några månader innan sin bortgång författade Per Lublin två motioner. Nu nästan två år senare har dom här två motionerna landat på kommunfullmäktiges bord. Tanken är att det inte ska hända igen, var ordförande Ann Nilssons (S) kommentar till det långa tidsintervallet. Det kan väl knappast hända igen, med tanke på att Lublin är död.
29 Februari 2024  | Länk | Media | 0 kommentar
Blogg 28/2 2024.

När jag daterade ett blogginlägg med den 23/1 häromdagen, började det rassla i min stackars hjärna. Jag kände direkt igen datumet som brorsonens födelsedag. Ändå kunde jag inte påminna mig att jag ens hade skickat ett kort eller grattat honom på Facebook. Paniken steg tills jag till slut insåg att det var jag som hade skrivit fel. Det skulle vara den 23/2. Den omtalade födelsedagen låg en månad bakåt i tiden och jag hade inte missat den.

Jag skrev ut ett kort där mina grannar var med och gav till dom. Det var en tredje person med, som jag utgick från att dom skulle känna igen. Det gjorde dom inte. Jag tänkte mig att någon i samma ålder borde ha koll på läget, men från en åttioårig väninna fick jag inget svar. När jag försökte med en flicka som bara är lite över fyrtio gick det bättre. Hon kom ihåg förnamnet och med hjälp av lite andra uppgifter lyckades vi klura ut efternamnet också.
28 Februari 2024  | Länk | Datorn & Internet | 0 kommentar
Blogg 27/2 2024.

Årets kontrollbesiktning av kroppen klarades av igår, när jag besökte min fantastiska husläkare. Jag har åtminstone försökt lista mig hos henne och nu kollade hon upp att jag hade lyckats. Hon tittade på allt jag bad om och skrev ut både ny medicin och recept på alla jag har sedan tidigare. Så skrev hon ut hela min medicinlista och den var lång. Efteråt togs det ett gäng blodprover och dessutom ett EKG. Jag skulle ha gått dit igen som imorgon, för att ta proverna som onkologen vill ha till mitt besök där på fredag. Nu togs dom proverna samtidigt, så jag slipper gå ner dit fler gånger den här veckan. Inte förrän jag kom till receptionen på vägen ut tog det tvärstopp. Jag hade blivit tillsagd att boka en ny tid om en månad för att utvärdera den nya medicinen. Det gick inte eftersom det inte fanns något schema så långt fram. Inte så konstigt kanske, med tanke på att Astrakanens framtid verkar vara lite osäker. Desto märkligare att särbon har en tid hos sin läkare om just en månad.
27 Februari 2024  | Länk | Hälsa | 0 kommentar
Blogg 26/2 2024.

Newprofilepic är en sida som jag verkligen älskar. Den gör om bilder så att till och med jag blir riktigt snygg. Lite oroar det mig att det första man får upp när man googlar efter den är varningar. Det är något om att ryssarna spionerar genom den. Nu använder jag inte telefonappen utan webbsidan. Inte vet jag om jag har något som kan intressera ryssarna heller. När man lägger upp en bild får man flera olika förslag på hur man kan ändra den. Vissa ser inte ens ut som jag utan mer som någon som är lik mig. Det är en märklig känsla att känna igen sig själv men ändå inte. Om hon inte hade dött efter bara några veckor skulle jag ha haft en fyra år äldre storasyster som hette Pia. Om hon hade fått leva kanske hon hade sett ut som på den bifogade bilden.
26 Februari 2024  | Länk | Datorn & Internet | 0 kommentar


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Eva Eremit                                             Skaffa en gratis hemsida