Taurus och Totti
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Juli (2020)
>>


avundsjuk pinscher

Avundsjuka för att man inte vet bättre...

Man kan lugnt påstå att det är en hel del mer pälsvård på en pudel än på en pinscher. Å det trots att jag för det mesta har en relativt korthårig pudel som inte liknar de där välvårdarde pudlarna i utställningsringarna så där väldans mycket.

Häromdagen var det åter dags för bad, föning och kamning för den lilla ulltussen. Ulltussen är en väldigt tålmodig varelse som står ut med det mesta utan att protestera. "Egentligen vill jag hellre leka men okej vi kan väl stå här och kamma lite istället..." En sån go liten hund! Taurus däremot som knappt vet vad pälsvård innebär han var avundsjuk kan jag tala om! Alldeles för mycket uppmärksamhet till Totti :-) Vart man än vände sig var Taurus där! Man kan ju fundera på vad han hade sagt om han hade fått stå ut med behandlingen? Tror att det tar längre tid att blöta ner all Tottis päls än vad det tar att blöta ner, schamponera, skölja OCH torka Taurus! Hihihi...nä, det hade aldrig gått...det är tur han är just en pinscher! även om det är en väldigt avundsjuk pinscher :-)

Härlig höst

För någon månad sen hade jag lite ångest för att tävlingsäsongen var slut för vår del. Satte mig till och med och letade om det inte fanns nån liten tävling nånstans som man kunde åka på. Men nu har jag lugnat mig och förlikat mig med att det är rätt många månader tills det är dags att tävla igen. Det finns ju annat man kan syssla med...träna och så...Ett helt fantastiskt höstväder har vi haft så här långt så man är ju mer än gärna utomhus om det går! Ridhusträning i vinter är också uppbokat så nu kan det snöa bäst det vill!!

Idag har vi satt igång med två projekt, ett för varje hund. Totti ska lära sig att sitta still. Rätt basic kan man tycka, men vi har visst missat lite i träningen där... Idag satt han dock finfint och väntade på att sin leksak skulle komma flygande. Taurus ska lära sig springa genom tunnlar- snabbt!! Han har inte riktigt fattat att agility går på tid tror jag :-) Idag körde vi rak tunnel och så kastade jag boll så fort han sprungit in tunneln, då blev det faktiskt lite fart på honom! Imorgon har vi träningsdejt på klubben då fortsätter vi med projekten. Å så blir det rallylydnad. Vi har varit i Emmaboda under hösten och lärt oss vad alla de där skyltarna betyder så nu ska vi träna in lite flyt i momenten. Taurus kan de flesta (utom möjligen "stå" på komando) medan Tottis styrka ligger i transporten mellan skyltarna. Fin kontakt med den hunden! ...synd bara att han ska sitta, ligga och snurra därimellan :-)

21 Oktober 2011  | övrigt | 0 kommentar
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)
hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Annika Olsson                                             Skaffa en gratis hemsida