Taurus och Totti
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
Juni (2024)
>>


God Jul

Knåpade ihop ett hund-julkort i år också. Till nästa år får jag dock ta och skärpa mig och skicka iväg önskelistan till tomten i tid! Det låg nämligen ingen kamera i julklappssäcken i år...synd....för det hade nog blivit lite mer fotat och lite bättre bilder med en kamera (i jämförelse med mobilen...) och därmed lite fler och bättre bilder att välja på till julkortsknåpandet. Men iallafall, God Jul på er!

 

 

24 December 2011  | Länk | övrigt | 1 kommentar
födelsedagar och lite gnäll...

Födelsedagsfirande

I vår flock sprider vi inte ut födelsedagarna så där väldans mycket. Både matte och Totti fyller samma vecka. Tänka sig att lille Totti redan är två år!

GRATTIS TOTTI!!

Födelsedagen firades med leverpastejsletande, det uppskattades av både födelsedagsbarnet och storebror! Storebror som samma dag ögonlystes utan anmärkning! Gutt! Mycket att fira den dan :-)

Lördagsträningar

Tvååringen har ju ett helt gäng med jämnåriga kompisar som vi träffar då och då och tränar lite ihop med. Och nu när det är kolmörkt på kvällarna så har vi upptagit våra lördags träffar...det är liksom lite skojigare att träna när det är ljust. Rallylydnad och agility är det som brukar stå på programmet. Lite bus med polarna brukar också hinnas med. Kanske den mest uppskattade delen :-) Man blir så glad när man ser dem springa runt ett helt gäng med goingar! De ser så lyckliga ut. Taurus brukar vara med på ett hörn han också. Ibland springer han mest runt och nosar men ibland rejsar han med de andra :-)

På egna äventyr

Man ska få vara med om mycket med de där hundarna, här kommer Taurus senaste bedrift! Han ska nämligen få bli pappa igen. Vi var hemma hos Joanna och jättegoa Zita förra helgen för parning. Gick fint och vi besätmde att träffas på tisdag igen. Så..när jag slutar jobbet på tis skickar jag ett meddelande och frågar vilken tid som passar att vi dyker upp. "Hihi, ni behöver inte komma hit. Han har ju redan varit här :-)" blev svaret....Ehh...vadå redan varit där? tänkte jag. Men min snälla mamma som tar hand om vovvarna när jag jobbar kanske hade varit där och lämnat honom ? .. men näe...så var det inte. Herr Taurus hade helt enkelt betämt sig för att ta en liten promenad från mamma och pappas trädgård i Hanemåla till Zita i Madesjö. Hur långt kan det vara? fem kilometer? något sådant iallafall....Vad han ställer till med den där Taurus!

Så när mamma ska ropa in hundarna från trädgården så kommer det bara en Totti....den andre är helt försvunnen! Ja, inte är han världens lydigaste min hund men han har faktiskt aldrig försvunnit! Jag har hämtat honom i grannens trädgård lite då och då och han har två gånger i sitt liv sprungit efter hare i skogen och varit utom synhåll en stund men annars befinner han sig så man kan se honom (fast inte alltid nå honom...).  Men skulle han försvinna igen, då vet vi vart vi ska leta! Puh! Tänk hur många bilar han har mött på vägen! Själv var jag lyckligt ovetande på jobbet, skönt!

...lite nyfiken är jag iallafall på vilken väg han tog...längs ån eller rakt genom stan...?

26 November 2011  | Länk | övrigt | 0 kommentar
Herning 5-6 nov

Efter att varit rätt så nöjd med att ha en Svensk utställningschampion här hemma har vi nu börjat sikta mot ett internationellt championat....hmmm, så kan det gå...Men han har  tagit två CACIB i år och då är man ju halvvägs, liksom bara två kvar :-) Så i helgen som var drog vi tillsammans med kennelmamman och Zita till Danmark. Två dagars internationellt i Danmark där det knappt bor några pinschrar...borde inte vara en omöjlighet att komma hem med ett CACIB då...??

Men jo, det behöver inte alls vara så lätt inte...Sex anmälda pinschrar var det trots allt. Fem av dem hade vi koll på redan innan, de var nämligen svenskar allihopa. Den sjätte hade vi allt funderat på vem det kunde vara. Det löste vi på parkeringen, när det hoppar ut en pinscher ur bilen bredvid. Sannolikheten för att parkera bredvid varandra bland tusentals andra bilar....? inte stor! Men en norrman visade sig den siste pinschern vara.

Så lite konkurens var det trots allt. Dessutom bestämde sig herr Taurus för att högtalarna var suuuperläskiga. Å har han bestämt sig så har han! Alltså...inte den roligaste utsällningen i världshistorien. Matte fick kämpa :-) Samma visa båda dagarna. Jag kunde busa upp honom lite men det var inte alls den vanliga Taurus. Trist! Excellent båda dagarna och ett ck på lördagen blev hela resultatet. Kanske inte så illa men jag hade ju velat ha ett CACIB med mig hem! Inte heller Zita fick några toppresultat så efter lite köande till veterinären för avmaskning så var det dags för 60 mil hem igen...Jag tror att den här lilla trippen får göra sällskap med den där dagsturen vi gjorde till Avesta en gång... Utställningsresor som vi inte pratar så högt om :-)

Men det fanns mycket roligt också! Vi bodde fint och åt gott. Taurus rejsade över de danska åkrarna (om man frågar honom var det nog det bästa på hela resan) och badade i de danska dikena. Jag åt sushi för första gången...det var inte så tokigt det. Och så fick vi glädjas åt de andra svenska pinschrarna som åkte hem med danska vinnare, dansk champion, nordisk champion och en internationell champion!! Inte illa!!

Och så kan man ju se det från den ljusa sidan...nu blir det fler utlandsresor! För det där internationella championatet vill jag ju ha, nu när vi ändå är halvvägs....

7 November 2011  | Länk | övrigt | 0 kommentar
byta sport?

Av någon okänd anledning har SM i barmarksdrag hamnat i Svartbäcksmåla. Och eftersom det blev några timmar över mellan agilityträningen och kroppkake-middag hos mormor så tog jag med mig vovvarna ner och kollade.

Till en början tyckte jag att det hela var så där roligt...Det var i och för sig en väldig massa hundar och människor på plats men det var väldans dåligt drag :-) hiihi... Den delen av tävlingsbanan som man kunde se från start/målområdet var helt tom på hundar! Det visade sig dock att jag kommit lagom till klassen där hundarna släpade runt på en springande matte/husse. Å det säger sig ju själv att det tar lite tid att ta sig runt spåret om matte/husse springer själv. Men efter dem var det dags för lite mer fart! sex stycken otroligt laddade hundar med en trehjuling efter ställde sig på startlinjen. Matte på trehjulingen höll stenhårt på handbromsen och fyra man höll hundarna för att de inte skulle sticka innan startsignal! Vilken arbetslust, helt galna! Skulle jag nån gång tröttna på agility, då skaffar jag mig ett gäng draghundar :-) Såg hur kul ut som helst!!

En herre frågade förresten på bred norrländska om T & T var draghundar? Njae...kanske inte riktigt..."men den där (Taurus) ser ju rätt snabb ut" Hihii...Taurus som ser ut som om jorden gått under när jag kopplar honom bakom pulkan...inte riktigt nått draghundsämne...

Vi fortsätter nog med agility ett tag till skulle jag tro :-) Idag har vi fortsatt med operation tunnelmotivation, blev kanske inte så effektiv träning idag dock. Taurus springer in i tunneln, matte kastar bollen, Taurus rusar och fångar bollen, springer ett litet ärovarv, spottar ut bollen, springer och kissar lite på en stolpe och fortsätter sedan att nosa runt lite innan han kommer tillbaka till matte. Puh! Matte fångar in hund och boll och så kör vi samma procedur igen....å igen...å....nä, sen tröttna matte! Inget mer roligt för Taurus.

Totti är rätt bra på ärovarv han också :-) men idag hade han nog spanat in vad som hände med storebror när han försökte....Slalom och sitta kvar blev det för hans del. Slalom med bågar, å idag drog han själv (utan att matte sprang bredvid och höll handen) in i slalomet. Skoj! Höll på att bli en superbelöning på ett av försöken. Skrämde upp en liten sgilityintresserad kanin som tydligen suttit och tryck i det höga gräset bredvid planen. Totti var som tur var fullt upptagen med sin boll så han missade kaninen! Tur, annars hade jag nog jagat efter honom fortfarande :-)

22 Oktober 2011  | Länk | övrigt | 0 kommentar
avundsjuk pinscher

Avundsjuka för att man inte vet bättre...

Man kan lugnt påstå att det är en hel del mer pälsvård på en pudel än på en pinscher. Å det trots att jag för det mesta har en relativt korthårig pudel som inte liknar de där välvårdarde pudlarna i utställningsringarna så där väldans mycket.

Häromdagen var det åter dags för bad, föning och kamning för den lilla ulltussen. Ulltussen är en väldigt tålmodig varelse som står ut med det mesta utan att protestera. "Egentligen vill jag hellre leka men okej vi kan väl stå här och kamma lite istället..." En sån go liten hund! Taurus däremot som knappt vet vad pälsvård innebär han var avundsjuk kan jag tala om! Alldeles för mycket uppmärksamhet till Totti :-) Vart man än vände sig var Taurus där! Man kan ju fundera på vad han hade sagt om han hade fått stå ut med behandlingen? Tror att det tar längre tid att blöta ner all Tottis päls än vad det tar att blöta ner, schamponera, skölja OCH torka Taurus! Hihihi...nä, det hade aldrig gått...det är tur han är just en pinscher! även om det är en väldigt avundsjuk pinscher :-)

Härlig höst

För någon månad sen hade jag lite ångest för att tävlingsäsongen var slut för vår del. Satte mig till och med och letade om det inte fanns nån liten tävling nånstans som man kunde åka på. Men nu har jag lugnat mig och förlikat mig med att det är rätt många månader tills det är dags att tävla igen. Det finns ju annat man kan syssla med...träna och så...Ett helt fantastiskt höstväder har vi haft så här långt så man är ju mer än gärna utomhus om det går! Ridhusträning i vinter är också uppbokat så nu kan det snöa bäst det vill!!

Idag har vi satt igång med två projekt, ett för varje hund. Totti ska lära sig att sitta still. Rätt basic kan man tycka, men vi har visst missat lite i träningen där... Idag satt han dock finfint och väntade på att sin leksak skulle komma flygande. Taurus ska lära sig springa genom tunnlar- snabbt!! Han har inte riktigt fattat att agility går på tid tror jag :-) Idag körde vi rak tunnel och så kastade jag boll så fort han sprungit in tunneln, då blev det faktiskt lite fart på honom! Imorgon har vi träningsdejt på klubben då fortsätter vi med projekten. Å så blir det rallylydnad. Vi har varit i Emmaboda under hösten och lärt oss vad alla de där skyltarna betyder så nu ska vi träna in lite flyt i momenten. Taurus kan de flesta (utom möjligen "stå" på komando) medan Tottis styrka ligger i transporten mellan skyltarna. Fin kontakt med den hunden! ...synd bara att han ska sitta, ligga och snurra därimellan :-)

21 Oktober 2011  | Länk | övrigt | 0 kommentar
Hösten är här

oops...vad lite aktivitet det var här!

Men vi kör allt-i-ett-rapport istället :-) Fantastiska saker har nämligen hänt den här sommaren!!! 

Först lite om hunden som matte bestämde att hon skulle träna och tävla agility med för en si så där sex år sedan. Vilket också är hunden som har spenderat betydligt mer tid med nosande, kissande och hälsande på både hundar och människor än vad han lagt på att köra agility med matte! Puh...om jag bara hade bestämt mig för att träna agility lite som en trevlig sysselsättning så hade nog det mesta varit frid och fröjd. Men ibland kan jag vara väldigt envis och jag ville verkligen tävla också. Det ville inte Taurus! Vilka katastrof-lopp vi har gjort...är till och med lite osäker på om det kan kallas för lopp om hunden hoppar två hinder (ibland inte ens det...) innan han försvinner från banan. Men envist tränande och tävlande ger resultat!! och denna säsongen har det hänt något...Vi har betydligt fler lopp som vi kommit i mål i än lopp där vi diskat oss. Vår allra första pinne kom i Vadstena i maj, efter det har han knipit två till. Tre pinnar på en säsong!!!! Fantastiskt!!!

Utställningskarriären går också bra för den där pinschern :-) Världsvinnare, fransk champion och CACIB i Paris har han följt upp med ett CACIB till i Ronneby och så ett BIR i Sofiero!

Taurus och matte i Ronneby, foto av Oskar Svensson:

Ulltussen vill inte vara sämre han! Tycker att det är lite skojigt att jämföra lille Totti med hur Taurus var i samma ålder....det fanns inte en chans i världen att jag skulle släppt lös Taurus på en agilitytävling som 1,5 åring! Det hade varit livat på riktigt :-) Men med Totti är det inga bekymmer, "säg vad jag ska göra så fixar jag det" säger han :-) 6 augusti tog han sin första pinne!! ...å förra helgen skickade matte iväg honom på egna äventyr till Öland och Oskarshamn. Malin och mamma delade på loppen med honom. Malin och han tog en tredjeplats i agilityklassen (inga nollor i det loppet men enbart Nybro-ekipage på prispallen!! Hejja Nybro!!!) och med mamma sprang han hem pinne nr 2!!! Min lilla ulltuss!!

Båda mina stjärnor med sina rosetter från Jönköping, en pinne till Taurus och en till Totti:

Totti och jag har också gett oss på rallylydnad och gått kurs i höst (har två gånger kvar). Skojigt att testa något nytt och nån gång kanske vi ger oss på att tävla det också. Finns vissa detaljer som vi måste träna lite på först bara....som att hunden inte har en aning om vad "ligg" betyder :-) Någon som däremot ska få testa på att tävla så fort det dyker upp någon tävling någorlunda nära är Taurus. Han fick göra ett litet gästspel på senaste kurstillfället, det klarade han galant!! 

 Nu blir det säsongavslutning på hemmaplan nästa helg för agilitytävlandet och en tripp till Danmark i november som sista utställning för året. Sen ser vi fram emot nästa säsong! Känns inte längre helt omöjligt att få en klass 2 hund till nästa år!!

16 September 2011  | Länk | övrigt | 0 kommentar
Sommarrapport

Mattes ledighet börjar lida mot sitt slut...tyvärr. Hade lätt kunnat fortsätta vara ledig ett bra tag till! Vi har haft det så bra, vovvarna och jag. Precis som förra sommaren drog mamma och pappa iväg med båten när deras semester började. Å precis som förra året innebar det hus och bil till mig! Gutt. Hade planerat att sitta i trädgården och läsa bok medan hundarna lekte eller kanske låg och sov i skuggan. Hmm...men sitta och läsa i gråmulet väder blandat med regnskurar är väl så där kul. Läsning fick istället ske hemma i soffan med en filt- men jag vet åtminstone en hund som uppskattar det lika mycket :)

Ja, solgassande blev det kanske inte så mycket av, men här kommer några höjdpunkter:

Malin och Chrille hade finbesök av Josefin med flock på Skansen och passade på att bjuda in till lite grillning. Johan, Oskar och Java kom också förbi och Eisa och Ona var också inkvarterade medan deras tvåbentingar var i utlandet. Alltsom allt 6 tvåbenta och 10 vovvar på grillfest! Mycket hundbus, lite valluppvisning av fårhundarna, kubbspel (inte för att det var min förtjänst men det är alltid trevligt att vara på det vinnande laget!), TP och mycket god mat! Härlig kväll!!

Totti höll  på att missa denna trevliga tillställning. Någon bestämde sig nämligen för att han skulle springa runt, runt i trädgården och inte alls komma när jag ropade. Det hjälpte inte ens med "men snälla Totti du ska ju få leka med Tilly!". Ibland slår det liksom slint i huvudet på han :-)

Lite agility hann vi med också medan Josefin var här. Både Josefin och Malin hade varit på kurs för Lisa Frick och var fulla med inspiration :-) Så det byggdes banor och tränades på blindbyten! Roligt var det och så fick jag lite nya grejor att träna på. Idag har Malin och jag tränat på ännu av banorna från den kursen. Mycket ut och runda hinder, vilket hundarna köpte rätt bra trots att vi knappt tränat det alls. En väldold tunnelingång fick vi också träna på!

Lite scout-aktiviteter har vi också hunnit med. Nio glada schweiziska scouter mellanlandade i Nybro i några dagar innan de fortsatte ner på Jamboreen i Skåne. Både jag och hundarna flyttade tillfälligt in i scoutstugan. Underbara ungdomar som vi underhöll med paddling i Orranäsasjön, glasbrukbesök, shopping i Kalmar och bad i havet. Hundarna hängde med på allt utom glablåsning...jag tror inte de hade uppskattat det speciellt mycket! Men resten gillade de! Dessutom fick de mycket uppmärksamhet från våra gäster och sånt gillar ju hoppetossorna :-) Alltid någon som ville ut och promenera och många köttbullar som hoppade deras väg! Totti passade också på att leka lite med systerdottern som också var med på alla upptågen. De är verkligen söta ihop de där två!!

Något som det varit dåligt med den sista tiden är tävlingar!! Under hela semestern, inte en enda! MEN till helgen då får vi äntligen tävla igen. Oj vad roligt det ska bli!! å sen är det aktiviteter i stort sett varje helg till slutet av sept. Mest agilitytävlingar men också en del utsällningar för Taurus del och så ska vi hinna med en kennelträff också!! Det ser vi fram emot :-)

 

1 Augusti 2011  | Länk | övrigt | 0 kommentar
Världsvinnare 2011

Vilket äventyr vi varit på Taurus och jag! Det började tidigt på tisdag morgon då Joanna svängde in på parekringen här utanför. Sen har det följt fem väldigt händelserika dagar. Vi har kört genom Danmark, Tyskland, Frankrike, Belgien och Holland. Jag har fått gasa på autobahn, vi har sett fantastiska platser, träffat trevliga människor och sett massor av fina hundar! Ätit mumsig mat och inte fullt så mumsig mat, tränat på tyskan och engelskan och svurit lite över franskan.

Första stoppet blev Pukavik där vi mötte upp Tessa med matte Eva-Carin och husse Leif, sen blev det Skåne och Danmark på förmiddagen innan vi kom till Tyskland och de snabba vägarna :-) Via de snabba vägarna kom vi till dagens slutstation, hotellet utanför Kassel. Vilket ställe!! Hotellet var beläget längs floden som jag glömt namnet på med utsikt över en liten by på andra flodkanten. Där fanns en gångväg längs med floden, perfekt för kvälls och morgonpromenader!! Å en meter från flodkanten låg uteserveringen där vi åt schnitzel till kvällsmat innan vi kröp till sängs. Ägaren hade frågat när Joanna chekade in om vi ville ha det finaste och störrsta rummet...? Ja, tack sa hon! Oj, oj....det var inget rum, det var en hel lägenhet- betydligt större än den jag har hemma :-) Vi bodde som prinsar och prinsessor på det där stället! Svårslaget!!

Onsdag morgon, frukost och morgonpromenad sen ut på vägarna igen. Gjorde ett studiebesök på en tysk newfounland kennel. Kanske inte riktigt som hemma :-) och så var det egentligen inte nallebjörnarna vi var där för att hälsa på. Det var deras pinscherkompis Eyk! Det var en väldans trevlig kille och snygg!Kaffe, kaka och en massa hundgos innan vi for vidare mot....PARIS! Kom fram precis i tid för att hinna äta lite innan restaurangen stängde. Kvällens stora grej blev ändå att få träffa Haze igen. Lilla Haze bor numera hos sin matte och husse i England men hade också tagit sig till Paris för världsvinnarutställningen. Rum var bokat på samma hotell som vi, så vi skulle hinna träffas så mycket som möjligt!

Efter två resdagar var det på torsdagen sen dags att ställa lite hund! Mot värdsvinnarutställningen!! Åh så roligt det var att faktiskt vara på plats :-) ...och roligare skulle det bli! Taurus var på sitt bästa humör och tyckte att det var det roligaste som hänt på länge att få springa lite i ringen (...å med tanke på hur länge han åkt bil så var det kanske inte så konstigt att det var roligt att det äntligen hände nått). Han vann öppenklassen, vann certet och lyckades även knipa CACIB:et!!! Helt fantastiskt!! De något tröga svenskarna förtsod inte så där med en gång att det också innebar att han fick världsvinnar-titeln. Det tog oss ett bra tag att klura ut :-) Hahaa... så kan det vara. Tänk, vårt första CACIB tar vi i Frankrike!! Coolt! å Taurus är numera Världsvinnare 2011!!!!

Det fantastiska utställningsresultatet firades med guidad tur i centrala Paris. Leif visade oss triumfbågen, Eiffeltornet och Notredam och så fixade han in oss och hundarna på en jättegullig lite restaurang mitt i Paris. Här åt vi resans absolut godaste måltid medan hundarna sov under bordet! Mmm...det var sååå gott!!

Fredagen blev dag två i utsällningsringen, nu var det "fransk vinnare" som gällde. Själv åkte man ju dit med en värdsvinnare, känndes ju lite svårt att toppa det :-) Men förrutsättningarna såg ut som så att tog man cert båda dagarna så fick man det franska championatet också! Å Taurus hade ju lyckats ta certet dagen innan så vi hade chansen! Hund på toppenhumör även denna dagen, något tröttare ska väl tilläggas :-) Men det spelade ingen roll att han var lite tröttare, han stod fint i ringen och han travade hur fint som helst! Resultatet blev klassvinnare och cert för andra dagen i rad. Dessutom Taurus första BIR någonsin! Tjoho!!! SÅ...sammanfattningsvis...åkte vi hem med en värdsvinnare OCH fransk champion!!! Hur häftigt är inte det..? helt osannolikt men fantastiskt roligt!! Bättre kunde det liksom inte gå :-)

Efter avslutad utställning var det köande till veterinären som gällde för att få avmaskning och signatur i passet å så sa vi hejdå till Haze med husse och matte som skulle tillbaka till England å Tessa med matte och husse som skulle fortsätta turista lite i Frankrike. Joanna, jag och Taurus drog däremot iväg hemmåt, via Belgien och Holland tillbaka till Tyskland. Hotell bokat i Kleve, en liten by i Tyskland nära den Holländska gränsen :-) Lite friterad mat på en bar runt hörnet från hotellet innan vi somnade. Lite sovmorgon på lördagsmorgonen innan vi åkte och hälsade på en pinscherkille till, som bodde just i Kleve. Trevlig och snygg kille det också!

Körde från Kleve runt tolv och var sedan tillbaka i Nybro 13 timmar senare. Fem mycket intensiva men fantastiskt roliga dagar var slut! Stort tack till världens bästa resesällskap, Leif, EvaCarin och Joanna. Men det allra störrsta tacket till Taurus som går med på alla knasigheter hans matte drar med honom på! Som tycker att det är helt ok att åka 180 mil till en utställning och som visar sig från sin bästa sida när vi väl kommer fram. Som trippar runt i centrala Paris som om han inte gjort annat och som går med på att sova middag på en uteservering med mängder av människor, bilar och hundar runt om så matte kan få äta lite. Som glatt hoppar ur buren på alla rastplatser för att undersöka omgivningarna men som hoppar in i bilen igen när det är dags att åka igen! Stort TACK till världsvinnaren och den franska championen alias världens bästa Taurus!!

10 Juli 2011  | Länk | övrigt | 3 kommentarer
snälla kompisar

Idag blir det agilitybilder i bloggen!! För nån vecka sedan hade jag både hundskötare och fotograf med mig ner på klubben. Lyxigt :-) Igår laddade jag över alla fina bilder från denna dag. Här kommer några...

Inget tävlande denna helgen och troligen ingen träning heller. Det är utställning i dagarna två nere på klubben...så planen är tyvärr upptagen. Idag blir det pälsvård istället; bad, borstning och klippning av pudeln. Tur man är pinscher och korthårig pustar Taurus ;-) Imorgon däremot blir det en tur ner till klubben iallafall, det kommer ett helt gäng pinschrar dit och ska ställas! Varav flera är Taurusvalpar :-) Det ska bli roligt det!!!

14 Maj 2011  | Länk | övrigt | 0 kommentar
unghunden

Blev inte alls någon träning efter hundungdom i torsdags...å det trots att det stod en nybyggd bana på plats. Skyller det helt och hållet på stormovädret som drog in här. En och en halv timme i blåsvädret fick helt enkelt räcka, sen kände jag mig helt urblåst och inte alls i form för nån agilityträning. Formsvackan kan också berott på en gryende förskylning...den känner jag fortfarande av men "tyvärr" verkar den inte riktigt vilja bryta ut.

Träning blev det istället i lördags. Svängar och slalom med världens bästa Taurus! å så en Totti som blivit unghund! Hejsan hoppsan och lite överallt...! Puh...ingen fokus och bara spring i benen och bus i sinnet :-) Haha! Jobba lite med matte och så kolla in annat och så jobba lite med matte...Hit och dit och överallt! Ja, det borde ju inte komma som en överaskning att han också skulle bli unghund. Men jag hade kanske liksom hoppats att han skulle hoppa över det stadiet. Nu får det bli lite klurande på hur vi ska lägga upp den fortsatta träningen. Mindre störningar när vi tränar eller lättare övningar och samma störningar, bättre belöningar...? Matte får klura lite...

Idag har han varit duktig iallafall! Iväg ut i spårskogen med Hickson-gänget. Hur roligt som helst! Viltspår stod på programmet, så jag hade tinat alla våra klövar och blod och letat reda på snitslarna...som visade sig ha minskat rätt så drastiskt i antal. Letat reda på spårlinan längst in i gaderoben och varit iväg med Totti till djuraffären för att införskaffa sele. Visade sig att jag skulle tagit med mig Taurus också...hans sele är nämligen puts väck, men det fanns inte tid för en ny tripp till affären så han fick låna en av Rosso. Iväg kom vi iallafall tillslut å trevligt hade vi. Taurus fick spåra älgklöv för första gången, men det var ingen skillnad mot andra klövar sa han och spårade fint som vanligt. Roligast var när vi kom till ett stort dike och Taurus så fint makerade att spåret fortsatte rakt över diket...men efter att ha konstaterat att det var väldans mycket vatten att ta sig igenom tog sig en sväng längs med kanten för att se om han inte hade haft fel. Kanske, kanske fortsatte spåret ändån längs kanten istället så han slapp att bli blöt :-) Men si det gjorde det inte så han fick finna sig i att bli lite blöt om tassarna! Kklöven hittade han också, men den var påtok för tung för att bära runt på talade han tydligt om och lät matte släpa hem klumpen istället :-)

Totti skulle fått gå ett personspår var mattes plan, men hon är tydligen inte så bra på att hålla sig till sina planer....det blev blodspår även till honom. Hans första! Ca 50 meter långt rakt in i skogen. Tog nog ungefär lika lång tid för honom att ta det som det tog för Taurus att spåra sitt på 600meter...Han är för söt den lille vovven, men det ska nog bli spåhund av honom också! Han började med att ställa sig å käka blod vid spårstarten, ja menar är man ett matvrak så är man...hihi...men sen startade han spårandet iallafall å han spårar så fint så ända fram till klöven som han dyker ner och plockar upp med en gång! "Kolla matte vad jag hittat" stolt som en tupp bär lille vovven sen tillbaka sin klöv till bilen :-) Det här får vi göra fler gånger!!!

 

10 April 2011  | Länk | övrigt | 0 kommentar
härligt

Nu har vi officiellt tagit oss ur vintervilan!! Snön är borta, tränings/tävlingsgruppen har kört igång och det är ljust iallafall till halv åtta på kvällarna. Kan det vara bättre??

Vilken härlig start på veckan vi haft vovvarna och jag. Började med ett litet agilitypass i lördags och långpromenad i det härliga vädret. Följde upp med besök hos familjen Svensson tillsammans med kennelmamman på söndagen. Fick träffa tre av Tessa och Taurus valpar. Underbara Java som bor där och så de blivande italienarna! Kul att se dem allihopa igen och när det gäller de två sista så var det väl sista gången på bra länge man fick se dem. Hoppas de får det bra i sitt nya hemland och hos sina nya familjer. Java däremot...henne lär vi få träffa dessto oftare (hoppas vi iallafall). Hennes husse har stora planer för den lilla damen :-)

Jaha, sen blev det ny vecka och träningsgruppen körde igång! Äntligen blir det lite ordning igen på träningen! Det är ju så mycket roligare att träna när man är fler och dessutom behöver man inte bära ihjäl sig med alla hinder. Dagens höjdpunkt: Totti sprang genom säcken!! Han var väldans skeptisk till den innan vintern men det verkar ha gått över :-) Inga bekymmer alls. Långhopp skuttar han också glatt över. Dessa två hinder är väl dem jag känner att vi tränat minst på så det var skoj! Nu får vi nog ta och lägga krut på slalomträningen!!

Dag två, tisdag, det är idag det. Idag har vi såklart varit på tisdagspromenaden! Det hör man ju liksom på namnet att det är tisdagar som gäller för den. Tror aldrig att Totti har skällt så lite som han gjorde idag. Men så var varken mastifferna, grand danoisen eller afghanerna med...Det brukar annars vara de som får stå ut med skällandet! Totti skötte sig alltså exemplariskt. Taurus var jag lite mer trött på när vi kommit runt. Han var inte på topp idag...for runt och grejade och hade sig. Kanske det var nån löptik med??? Tror iallafall att jag väljer att skylla på det :-)

Nu ser vi med glädje fram emot resten av veckan! Imån tror jag att vi tar en ledig dag, sen blir det agilityträning på torsdag och sök (!) träning på fredag. Vi har nämligen blivit medbjudna till skogen av den galna boxern Akilles och hans matte. Vi skulle haft en dejt för länge sedan men vi lyckas aldrig hitta en dag som alla kan...Men nu så! Rapport kommer förhoppningsvis från den träningen!  Å så i helgen ska Taurus och jag gå agilitykurs för Annika Aller innan vi stupar i säng på söndag kväll! Den har vi sett fram emot länge!

Sist men inte minst är majmånads tävlingar nu inplanerade, anmälda och betalda! Jajemän, här ska det tävlas minsann! Först blir det Nybro och Njudung i april (dem är vi anmälda till sedan tidigare), sen blir det Söderköping, Vadstena och Aneby i maj och av tradition far vi till Växjö på nationaldagen!! Å med vi menar jag: matte och Taurus. Iallafall fram till Vadstena-tävlingen, då blir det nämligen debut för Totti! Hoppas jag....nu är han iallafall anmäld så får vi se... Ingen press :-) Jo, lite press...MEN det är bra med lite press också och det är bra att ha ett mål att sträva efter. Så nu är målet att Totti ska bli tävlingsklar till slutet av maj! Slalomträning säger jag bara :-) Åh vad jag ser fram emot det här året!!!!

29 Mars 2011  | Länk | övrigt | 0 kommentar
mörkrädd blivande stjärna

Tisdagskväll innehöll som vanligt mycket hundar och mycket promenerande. Först blev det en snabbrunda med mammas vovvar innan vi (jag och mina vovvar) for till torget för tisdagspromenad. Massor av hundar som vanligt! Fantastiskt vad populärt det är att promenera. Första gången vi träffades var vi sex stycken, andra gången var vi 14 och sen har det bara blivit fler och fler. Nu senast över 40(!) hundar. Numera är vi också sponsrade med jättefina reflexvästar till alla tvåbenta, så snygga vi är då vi kommer på rad allihopa :-)

Det finns ju iallafall gott om folk att prata med och hur många olika hundar som helst av olika storlekar och raser att träna att vara nära. Å då tänker jag såklart mest på den lilla ulltussen som har liiite svårt att hålla tyst framförallt när det gäller stora hundar. Han har precis lärt sig att inte skälla på de två mastifferna och den stora colliehanen som brukar vara med. Då dyker det upp en Grand danois..puh! Dessutom passerade den oss just under det partiet i Joelskogen där två gatlyktor i rad var trasiga...Mörkt OCH en stor svart hund. Det var inte en speciellt tuff hund som kom ut i gatlyset igen. Lite (eller mycket) ovanligt att se den lilla tuffingen så spak! Kanske han är lite mörkrädd...? Svansen var dck snart uppe igen...det gick förbi en av hans valpkompisar och så var den stora otäcka hunden glömd!

Nu hoppas vi på att det faktiskt är våren som är på g, för då kanske det kan bli lite andra hundaktiviteter att skriva om än promenader. Trots att de är väldans trevliga så finns det ju en hel del som slår det! Imån hoppas vi tillexempel hinna med lite agility innan matte ska ta tag i tvättberget. Om inte annat så blir det agility på lördag! Jippi!!!

10 Mars 2011  | Länk | övrigt | 0 kommentar
träningsträff

Puh, idag gick jag upp på tok för tidigt- alternativt gick och la mig alldeles för sent. Är iallafall rejält trött nu! Har dock haft en riktigt trevlig dag med mina vovvar <3

Började dagen med att hämta hem de två fyrbenta som hade sovit hos mamma och pappa. Trevlig promenad i härligt väder. Dagens höjdpunkt var dock träningsträff med Malin och Tilly, så ny promenad ner till brukshundklubben för att möta upp dem. Lydnad stod på dagens program, är ju tyvärr fortfarande lite mycket snö för agilityträning... :-( Men lydnad det fungerar det också! Kan väl lugnt konstatera att Malin och Tílly kommit lite längre i sin träning. Där är ju några som snart är påväg ut på tävlingsbanorna! Så idag har vi fått lite ny inspiration till att ta tag i den där lydnaden. Å visst har vi tränat lite vi också. Sitt och sitt stanna kvar är på g, och ingångarna har vi fått lite nya tips till så dem ska vi öva vidare på nu. Hoppas vi kan få till fler träffar framöver, vet nämligen någon som behöver lite knuffar då och då för att fortsätta träna...å lite inspiration :-)

Lite bilder från dagen finns på Malins blogg 

Avslutar med några bilder från förra veckan på den galna pudeln som hjälper sin matte hålla ordning på storebror :-)

19 Februari 2011  | Länk | övrigt | 1 kommentar
inte lika roligt idag

Blev ingen tur med skidorna och Taurus igår. Var så trist väder, snö och blåst och allmänt tråkigt! Men idag skiner solen från klarblå himmel så idag bar det iväg mot skidspåren igen. Men det blev inte alls samma roliga upplevelse som häromdagen. Jag som hade bestämt att det här med drag var vår nya grej :-) Trodde att jag hade förankrat den idén hos hunden också men det verkar som jag inte varit tillräckligt övertygande! Eller så var det uppladdningen som gick snett....alla vet ju att det är viktigt med både uppvärmning och uppladdning. Uppvärmningsdelen klarade vi nog rätt bra med rask promenad till spåren men uppladdningen kunde väl varit bättre. Matte skulle ta en "genväg" (går ju att diskutera om det verkligen var en genväg...) och tvingade sin stackars korthåriga vovve att skutta i lössnö som räckte en bra bit över hunden, därefter uppför slalombacken en bit i riktig snålblåst. Både djupsnö och snålblåst!!! Då fick det vara nog tyckte Taurus och surade ihop.! "Nu vill jag gå HEM!!" Svansen mellan benen och öronen bakåtstrukna och så lufsade han fram....ingen draghjälp där alltså! Blev en kort,kort,kort runda innan vi gick tillbaka till stugan igen. Jag menar hur roligt är det att åka skidor med en hund som ser ut som om jorden är påväg att gå under? Nu har han krypit in under filten och verkar vara nöjd och glad igen. Nytt försök imån kanske?? fast med annan uppladdning? Vi får se....

Sen blev det lite ingångsträning med Totti. Vi har stämt träff med Malin och hennes vovvar nästa vecka när vi är hemma igen, för lite agility och lydnadsträning. Och vi vill ju inte framstå som värsta nybörjarna så får hårdträna nu nån vecka så vi har nått att visa upp :-) Han är så rolig att ha å göra med den där Totti (kan ha nämnt det tidigare och jag vill inte på något vis verka tjatig men han är rolig att ha att göra med!!). Trots det är det väldigt lite som jag faktiskt kan säga att han kan. Eventuellt kan han "sitt", men inte så att jag kan säga att det är hundraprocentigt. Han lyssnar rätt så bra på sitt namn och han har förstått att när matte harklar sig...då är man på fel spår :-) En anledning kan vara att hans matte tycker att det är väldigt roligt att klura ut hur man ska plocka fram nya beteenden men sen tycker hon inte att det är fullt lika kul när det är dags att sätta komando/tecken på alla beteenden...så om man räknar beteenden som vi kan plocka fram om vi behöver dem då kan han ju några fler saker iallafall :-) Men det får bli skärpning för matte!! Åtminstone "sitt" och "ligg" kan väl vara på tiden att det blir komandon på??

Nu ska vi njuta av sista dagen (imorgon) i fjällvärlden innan vi far hem igen och så ska vi se om inte nån av mina familjemedlemmar med tjusiga kameror kan hjälpa till och ta lite vintriga kort på hundarna innan vi (förhoppningsvis) åker hem till VÅR!!!!

11 Februari 2011  | Länk | övrigt | 1 kommentar
Semester och födelsedag

Veckan började med att hela familjen Olsson inklusive hundar packade in sig i bilarna och for till fjälls! 12 timmar i bil och en matte som var rastlös redan innan vi kom till Orrefors...Men Taurus han är ju rutinerad, så där var det inga problem och Totti han är ju Totti- alltid cool oavsett vad matte hittar på för tokigheter. Bilresan var alltså inga bekymmer.

Idag är det tredje dagen på semestern och en alldeles speciell dag!!

HIPP HURRA TILL TAURUS!!

Han blir nämligen 6 år idag! Det firade vi med skidåkning, matte och Taurus. Oj, vad roligt det var!! Nu vet jag vad Taurus ska bli när han blir stor! Då satsar vi på en drag-karriär. Pulkan tycker han ju är så där men matte på längskidor och Taurus i lina, det är grejor det... Hade kanske varit ännu roligare om  jag faktiskt hade kunnat åka skidor men det var fantastiskt roligt ändån! 2 varv på trekilometersspåret körde vi. Å som han sprang och drog den lille vovven. Lite skeptisk var han i början, lite för mycket skidor och stavar och grejor tror jag. Men sen gick det upp för honom att vi skulle SPRINGA! Skitkul! Det blir absolut längskidor i mån också!

Totti han tror att det är himmelriket han kommit till. Visst har vi haft snö, till och med rejält med snö, även hemma i Småland men det är ingenting mot snöhögarna de har här! Å är det något han gillar den där Totti så är det snöhögar. Förstår ni vilken lycka! Flera meter höga vallar. Upp och ner och fram och tillbaka. En lättroad liten hund!

Förrutom längdskidor så sysselsätter vi oss med att dra pulka, promenera och leka i snön. Å så åker matte slalom men då får vovvarna vara kvar i stugan :-) Jo, man kan helt klart ha det sämre!

9 Februari 2011  | Länk | övrigt | 2 kommentarer
ut å gå

Efter att ha missat förra veckans tisdagspromenad pågrund av en magsjuk matte så var vi igår tillbaka på banan! Samling 18.30 och vi anmländer ungefär en sekund innan. Japp, ibland är det stressigt värre. Perfekt uppladdning för en promenad tillsammans med andra hundar (eller inte...). Matte ringer mamma på väg hem från jobbet "jag kommer om tio minuter och hämtar hundarna, kan du skjutsa oss till torget med en gång...?" Världens bästa hundvakt står redo med hundar, koppel och reflexvästar när jag kommer :-) Dessutom två semlor välpaketerade för att tåla lite skumpande i ryggsäcken! In med hundarna i bilen och iväg till stan, ut med hundarna och språngmarch (nästan iallafall....). Resulterade i en hyperstirrig Taurus och en tokskällande Totti. Phhuu...! Men, men....Taurus landade rätt snart efter att vi börjat röra på oss och lilleman var tyst sålänge det fanns annat som distraherade hon från att fortsätta tokskällandet på två stycken mastiffer som var med på promenaden. En styck collie fick också stå ut med att bli utskälld! Det verkar vara ett faktum: Min lilla pudel har något svårt för stora hundar! Borde kanske utöka hans bekantskapskrets något..?

Tror kanske att det var matte som uppskattade promenaden mest! Fanns ju så mycket att uppdatera sig om! När valpar skulle hämtas, vilka utställningar och agilitytävlingar som ska besökas i sommar, vilka promenadvägar vi kunde ge oss på när snön försvunnit, när skulle det tränas agility här näst? , skulle vi kanske hänga på och träna lite lydnad också? ja och så lite vanligt skvaller och allmänt hundprat! Å det fanns gott om promenadsällskap! 14 hundar var vi, de två redan nämnda mastifferna, två mopsar, en collie, en sheltie, två jack russels, fyra(!) pudlar, en pinscher, en liten borderterrier.....och tydligen har jag glömt bort den fjortonde...eller räknat fel:-) Härligt roligt var det iallafall!!! Taurus trivs ju när det händer grejor runt omkring honom och många söta flickor var det ju också med och så fick Totti öva sig på att promenera utan att skälla även med stooora hundar vid sin sida! Å matte fick prata av sig lite! Mycket lyckad kväll! Som såklart avslutades med mumsande av semlor! Välpaketerade och inte ett dugg sönderskumpade trots en timme i ryggsäcken innan ätandet :-)

19 Januari 2011  | Länk | övrigt | 0 kommentar
Genomknådade

Uppe med tuppen idag, för rask promenad för att hämta mamma och pappas bil och så for vi mot Emmaboda. Båda vovvarna hade varsin bokad tid hos Camilla Sjöström som Hunden i varda´n bjudit ner från Stockholm. Egentligen hade hon bara en tid kvar men de startade lite tidigare på morgonen så fick jag ha med mig båda! Så nu är skellet, alla leder och muskler välgenomgångna! Gutt!

Taurus utlåtande var välmusklad och fin. Inget konstigt där inte! Lite stel i nacken tyckte hon kanske att han var men inget allvarligt. Lite extra nack och huvudmassage skulle nog kunna fixa det :-) Hennes teori var att det var lite av hans stress som satte sig i nacken. När man går upp i varv så lätt som han gör och när man har svårt att slappna av och hela tiden måste ha koll på sin omgivning så får det helt enkelt vissa konsekvenser...Måste kanske inte tillägga att han nu har däckat i soffan, skönt att vara hemma :-)

Vilken tur sen att jag fick två tider, annars hade Totti fått stanna hemma och bara Taurus fått följa med. Å det hade varit dumt, visade det sig. Helhets utlåtandet var mycket positivt! Men så hade han en rätt så rejält ihopdragen muskel på insidan av framförallt höger lår. Lite samma tendens på vänster insida också men inte lika kraftig. Denna muskel ska nu sakta sträckas ut succesivt, med hjälp av massage och stretching. Matte har fått instruktioner som vi ska följa för att undvika att det blir värre och för att slippa problem i fortsättningen. Å för att musklen ska återgå till sin ursprungliga form också såklart!

Härligt iallafall att ha fått dem ordentligt genomgågna och fått instruktioner för hur de ska behandlas!

 

8 Januari 2011  | Länk | övrigt | 1 kommentar
Taurus, Totti OCH Teddy

Efter en hel del slöande på nyårsdagen blev det full rulle söndag-måndag. Då utökade vi nämligen flocken, dock väldigt tillfälligt men ändå. Lille Teddy kom besök medan hans familj åkte på andra äventyr. Tjohooo, vad roligt! sa Totti när den nye anlände. Vad skoj vi ska ha!!! Å det hade de! Samma ålder å nästan samma storlek, pefekt ju. Men...här har man gått i nästan ett år och inbillat sig att det är Totti som är min lugna lilla hund...inte i helgen iallafall! Fanns liksom ingen hejd på honom...hade nog kunnat leka dygnet runt om han fått bestämma. Det fick han nu inte...inte hela tiden iallafall, hans tråkiga matte gick in emellanåt å talade om att det var dags att ta det lugnt ett tag.

Taurus den stackaren hade gärna varit med men de två ynglingarna verkade inte ta nån större notis av honom. Stackars Taurus! Men han fick sin chans när matte delade på de två lekgalna en stund. NU, skulle Taurus minsan leka med Teddy! Hiihii...stackars Taurus...å stackars Teddy. Det är nog inte helt lätt att förstå att det är en lekinvit när man först blir tacklad å sen börjar galningen sparka med bakbenen mot en samtidigt som han gör små krumbuktssprång....Haha...Teddy förstod iallafall inte :-) Det är inte lätt att vara Taurus! Han fick gosa med matte istället...men det var ju inte riktigt vad han tänkt sig....

Veckans fundering handlar om forgående, eller egentligen mest om utgångspositionen i fotgående. Eftersom min lilla pudel är betydligt mer lätt-tränad än den egensiniga pinschern, så kanske det blir ett försök på lydnadsplanen också för hans del (förrutom agilityplanen då, för det är ju redan givet!). Det är inte så att vi inlett nån hårdasattsning för att ge oss ut på tävlingsbanorna så snabbt som möjligt men lite då och då tränas det även på lydnadsmoment. Blandannat ingångar till utgångsposition och det är här funderingen kommer....

Egentligen så vet jag att hunden ska sitta vid sidan ( vill bara göra klart att jag har lite koll på reglerna även om det kanske inte verkar så...). MEN står det nånstans att den måste sitta med alla fötterna i marken..? Min hund tycker nämligen att det är mycket mer praktiskt att sittta med frambenen i luften! Eller allra helst vill han stå på bakbenen med framtassarna i luften. Men där tänkte jag att vi kanske kunde göra en liten kompromiss vovven å jag...han måste sitta men det är ok att ha framtassarna i luften. Tror ni att domarna godkänner det? Jag menar om han gör så varje gång det är halt å om han sitter så när vi börjar å när han kommer springandes på inkallningen?? Ja, man får väl undersöka frågan vidare...hade varit grymt charmigt om inte annat!

 

4 Januari 2011  | Länk | övrigt | 0 kommentar
mot nya äventyr...

Nytt år och nya utmaningar! oj, vad jag ser fram emot detta året! 2010 års tävlingssäsong gav mersmak och tog slut alldeles för fort så nu väntar jag bara på att snön ska smälta så vi kan köra igång årets upplaga! Allra roligast ska det bli att ta ut Totti på tävlingsbanorna :-) Det blir spännande det!

I väntan på våren sysselsatte jag mig med lite surfande på sbk-tävling å skk:s hemsida. Kan ju dyka upp ett å annat som ändrar planerna men just nu ser de ut så här:

 

6 mars AGILITY inof, Växjö

 

2-3 april AGILITY kurs för Annika Aller

10 april AGILITY inof. Växjö

17 april AGILITY Nybro

24 april AGILITY Njudung

 

8 maj AGILITY Söderköping

15 maj AGILITY inof. Växjö

21 maj AGILITY Vadstena

22 maj AGILITY Aneby

 

6 juni AGILITY Växjö

26 juni AGILITY Simrishamn

 

2-3 juli AGILITY Karlskrona

15-16 juli UTSTÄLLNING Tvååker

17-18 juli AGILITY Ulricehamn

23-24 juli UTSTÄLLNING Köping + Mälarpinscher??

 

6 aug AGILITY Jönköping

13 aug AGILITY Älmhult

14 aug UTSTÄLLNING Ronneby

21 aug AGILITY Nässjö

 

3 sept UTSTÄLLNING Böda

10 sept AGILITY Öland

11 sept AGILITY Oskarshamn

18 sept AGILITY Åhus

25 sept AGILITY Nybro

 

Vinterns uppgift blir att lära Totti slalom och att springa i säcken. Det känns som de två kritiska punkterna just nu för att kunna ta sig ut på tävlingsbanorna. Men det ska väl inte vara omöjligt. Slalom har vi uppställt i vardagsrummet för tillfället och säcken har vi arrangerat hemma i mamma å pappas källare! Så här ska tränas!! Å så ska det läras in kontaktfältsbeteende också såklart :-) men det är ju bara en liten detalj....hihi...

 

 

 

 

1 Januari 2011  | Länk | övrigt | 0 kommentar
GOD JUL

23 December 2010  | Länk | övrigt | 0 kommentar
En fundering

Det händer lite då och då när man är ute med hundarna att det kommer fram ungar i varierande storlek som frågar om de kan få klappa hundarna. Å är vi inte väldigt stressade (vilket kan hända när man har en tidsoptimist till matte) så stannar vi en stund. Förrutom att ungarna varierar i storlek så varierar de också i mängden hundvana. En del klappar lite försiktigt på ryggen med nån sorts skräckblandad förtjusning och rycker förskräkt undan handen så fort hunden rör det minsta på sig. Andra kastar sig runt halsen på hundarna utan att blinka och har ofta inga tankar på att släppa även om hunden gör sitt bästa för att gå därifrån. Sen finns det dem som hundarna bara älskar, som utan att behöva tänka vet precis hur de ska få de fyrfotade intresserade och som vet precis hur man umgås med en hund. En sån tjej träffade vi häromdagen. Som bjöd in lilla pudeln till lek och som lekte och lekte och lekte....hon var fantastiskt duktig på att variera leken så den lille aldrig tröttnade. Å det var bara hon och Totti, inga leksaker, inga pinnar eller nått annat skojigt. Matte satt och njöt :-) Liten tår i ögonvrån...vad roligt det var att se!

Så till veckans kluring: Kan det vara så att en del föds med talang för det här med hundar? som på något vis vet precis hur de ska uppföra sig oavsett om de har träffar hunden förut eller inte?

 

Veckans ris:

I takt med att snövallarna växer krymper utrymmet på gång och cykelbanorna. Å snövallarna hindrar effektivt hundarna från att gå nån annanstans än på just cykelvägen. I allafall om man heter Taurus och är lite lat :-) Ibland känns det som vi väller fram lite huller om buller på de där smala gångarna mellan snövallarna. Å det gör vi säkert också men jag orkar inte hålla på och bråka med dem hela tiden att de måste gå lugnt och hålla sig i kanten. Det är ju så roligt med snö!!!

Men får väl ta och omvärdera det beslutet för nu har det hänt flera gånger att vi hållt på och bli påkörda av cyklister som kommer bakifrån. Jag ser ju inte dem när de kommer bakifrån å hör dem inte heller, snön absorberar kanske en del ljud..?

Jag kan inte alla Sveriges lagar så där i huvudet men jag tror att det finns en lag som säger att cyklar ska vara utrustade med ringklocka. Varför då inte använda den??? Om jag kommer cyklande på den smala och spåriga cykelvägen och det går en galning med två hundar längre fram som tar upp hela cykelbanan då hade jag plingat ordentligt på ringklockan!! Jag menar inte att jag har rätt att breda ut mig hur som helst men jag har trots allt inte ögon i nacken!! ARrrghh!!!

18 December 2010  | Länk | övrigt | 1 kommentar
inredning pågår

Var inte på strålande humör i morse. Kände lite att jag ibland  lovar göra saker utan att fundera på om jag faktiskt har tid att genomföra dem. Inga hundrelaterade aktiviteter denna gång så vi lämnar det igen...för dagen slutade mycket, mycket bättre än den började. Åhh så bra denna dagen slutade! Taurus och Tessa valparna bestämde sig för att titta ut! Så skoj och så efterlängtade!! Har spanat in foton på de små sötnosarna och självklart på bästa mamman Tessa också:-) Har också informerat Taurus om att de små underverken nu är födda. Han verkar ta det hela med ro :-)

Här hemma håller vi på och möblerar om lite. Testar vart varje möbels ultimata placering är nånstans. Svårt :-) Måste nämligen göras plats för min nya lilla inredningsdetalj...

Snyggt eller hur...?

Men vad gör man inte? Har ju precis börjat träna slalom med Totti och med all snö som föll kommer det inte att bli nån träning nere på klubben på ett bra tag. Och jag vill verkligen inte vänta ända till våren innan vi kan ta tag i slalomet igen! Så nu har ett flyttat in till oss istället, och första träningspasset genomfört till belåtenhet! Nu ska bara möbleringen lösas på bästa sätt :-)

Har faktiskt börjat inreda mamma och pappas hus också. Fast där håller jag mig i källaren för att inte retat upp nån i onödan...Fick jobba hårt för att gräva fram den gamla säcken som står hemma i deras trädgård. Å nu står den på tining i duschen. De har också en lång korridor där det kommer att bli perfekt att träna säcken i vinter. Min lille pudel tyclker nämligen att det är lite jobbigt med den där säcken fortfarande. Blir ett perfekt vinterprojekt! Så när snön bestämmer sig för att försvinna DÅ är vi redo både med säcken och slalom! Har hört att det är ridhusträning på g också så agilityabstinensen ska nog kunna dämpas inom kort. Undertiden gör vi vårt bästa med att njuta av all snö. I morgon drar vi till pulka backen...hahhaa mest är det faktiskt Taurus som drar till pulkabacken. Har lånat mammas hundpulka så det blir pinschern som får dra dit pulka  och fikakorgen! Det blir trevligt det :-)

11 December 2010  | Länk | övrigt | 0 kommentar
efterlyses...

....den lilla gosiga ulltussen som flyttade in här för ungefär ett år sedan. Han som kunde somna precis var som helst, som inte brydde sig ett dugg om att det var både stim och stoj runt omkring honom. Var man trött så var man trött helt enkelt! Han som alltid var pigg på att leka men som gick och la sig så fort det inte hände nått spännande. Han som alltid var i närheten och som alltid visste var han hade sin matte.

Bortbytes...

...den lilla ulltussen som numera bor här. Han som verkar ha skippat delen med sömn helt. Varför sova när man kan köra fullt ös liksom...? Han som sysselsätter sig själv så fort det blir långtråkigt. Å jag lovar att det blir långtråkigt väääldigt fort. Han som drar ner alla mattes jackor från sina krokar, som numera är uppe i TVÅ söndertuggade jackor och som gör sitt absolut bästa för att inte en enda pryl ska ligga kvar där matte la dem...

 

Nä, det är klart jag inte vill byta bort honom för trots att han faktiskt blev unghund tillslut (å därmed fick han också en del egenskaper och små egenheter som han inte alls visat innan...) så har han många fördelar :-) Han kan fortfarande gå en hel promenad och titta på sin matte. Han kommer fortfarande förbi då och då och kollar vad man håller på med och undrar om vi inte ska hitta på något roligt tillsammans. Han behöver fortfarande väldigt få repetitioner för att förstå vad matte vill. Han går fortfarande att belöna med både jakt, kamp, godis och det går tillochmed att enbart använda rösten. Tänk att ha en hund som jobbar för ett "braaa... vad duktig du är!" !! Fantasktiskt!

Nöjd och glad matte....nästan jämt :-)

8 December 2010  | Länk | övrigt | 1 kommentar
vinter

Jodå, vintern kom hit även i år. Återstår väl att se om den blir lika lång och snörik som förra året men det ser ju lovande ut! Så mycket roligt man kan ha med snö :-)

Snödyrkare

Totti är den i floken som uppsakattar snön mest. Ögonen lyste när vi kom ut härom morgonen och han fick se alla snö :-) Lycklig hund studsade sen fram hela promenaden och gjorde små piruetter. Så där har han fortsatt, han går inte längre på våra promenader han studsar och flyger och snor omkring. Charmigt till en början, lite jobbigt i längden...både matte och Taurus och en och annan lyktstolpe blir insnodda i hans koppel när han far omkring. Hittills ingen cyklist iallafal...det är vi glada för....

Men den där snön ställer till med bekymmer för honom också. Dagens morgonpromenad gick genom Mariegrop där skolbarnen var och åkte pulka. Förstår ni vad spännande det var! Och förstår ni vad frustrerande det är när det finns höga snövallar som man inte ser över?? Det är inte lätt att vara kort i rocken. Nu löser han ju det lilla problemet med sin medfödda talang för cirkuskonster, ser man inget när man går på fyra ben så får man gå över till två ben! Ni som är bekanta med Nybros geografi och vet hur det ser ut i Marie grop kan ju föreställa er att han gick utminstone halva cykelvägen på bakbenen. Jag är kass på att bedömma avstånd så det ger jag mig inte på. Men en fruktansvärt bra balans har den hunden. Charmade en och annan pulkaåkare gjorde han också :-)

Snörejs

Det där med att gå i koppel ställer till en del problem för matte för tillfället men bättre är det när man får vara lös, då kan man ju springa precis som man vill!!! I lördags hade vi träff nere på klubben, egentligen skulle vi haft träningstävling innan hindrena skulle in på vinterförvaring...nu kom det ju en hel del snö som satte stopp för tävlingsdelen. Men vi var en tapper liten skara som bar in hindrena i boden iallafall (några lämnade vi ute, ifall, ifall det skulle bli barmark..) Kanske är det så att pudelägare är lite tuffare än andra hundägare för just pudel var den dominerande rasen för dagen! Taurus och så tre pudlar! Oj, oj vad roligt de hade. Full fart runt, runt i snön. Jagades och brottades och rejsade :-) Dock blev bärandet av hinder lite ineffektivt när de tvåbenta mest står och tittar på lekande hundar, hihi! Men man kan ju inte låta bli, man blir glad bara av att titta på dem!!

Draghunden

Igår åkte mammas hundpulka fram till allas stora glädje! Eller...nä, så var det väl inte. Matte var rätt så entusiastisk, Taurus tänkte nog "åhnej! inte den!". Han ser något plågad ut när man kopplar fast honom men han drar villigt och jag tänker att det nog är bra träning. Speciellt som det inte blir så mycket agility i djupsnön kan det ju vara bra med lite annan aktivering. Tottibotti hade kanske behövt lite pulkadragning han också, något understimulerad... Men jag har ingen sele som passar till honom och dessutom misstänker jag att pulkan kommer att kännas något överdimensionerad till honom. Lilleman får väl nöja sig med att studsa bredvid istället :-) Eller så får vi undersöka om det finns pulkor i storlek small :-)

En annan idé är att skaffa sig ett par längdåkningsskidor och ge sig ut i skogen med de fyrbenta. Om de är två som hjälps åt borde de klara att dra matte...eller?

1 December 2010  | Länk | övrigt | 0 kommentar
Min lilla pinscher

Idag blir det en hyllning till världens bästa Taurus. Skrivet för ett bra tag sen av en rätt så arg matte som tyckte att världen kryllade av hund-snobbar, typer som anser sig kunna allt om allt...men som egentligen inte vet nåt ...har man aldrig tränat pinscher, ja då finns det myyycket kvar att lära ;-)

Men vad bra att det finns en och annan att reta upp sig på i mellanåt annars hade inte följande text blivit till!

 

Min lilla pinscher

Jag älskar min lilla pinscher för att han alltid är glad, för att han alltid viftar med sin långa svans. För att han alltid blir överlycklig när man kommer innanför dörren om man så bara har varit borta en halv minut.  För att han blir överlycklig oavsett vem det är som stiger innanför dörren, kända som okända.

Jag älskar honom för att han vill alla väl, för att han alltid utgår från att alla vill leka med just honom och för att han blir lika förvånad varje gång någon talar om att de inte alls vill det.  

Jag älskar honom för att hans något inskränkta uppfattning att allt kretsar runt honom. Att alla dofter, hundar, katter, kaniner, godisbitar, leksaker och människor finns där enbart för han skull. För att han med självklarhet utgår från att alla hans matte säger ”hej” till är våra vänner och att de självklart kommit gåendes där på gatan bara för att få träffa honom.  Jag älskar honom för att han tillåter vem som helst som vill kramas en stund göra det och för att han gladeligen delar ut pussar till alla som vågar sticka ner sitt huvud till honom.

Jag älskar honom för att han aldrig gör något halvdant, för att  han alltid satsar stenhårt och helhjärtat. För att han aldrig skulle drömma om att fega ur eller bara testa lite grann, har man bestämt sig så har man!

Jag älskar honom för att han alltid vill vara nära, för att han sitter i ens knä innan man själv ens har hunnit sätta sig. För att han alltid trycker sig tätt intill och för att han alltid ställer upp som värmedyna.

Jag älskar honom för allt jag får lära mig. För att han tydligt visar att stycket om att vara konsekvent som står att läsa i varenda hundbok står där av en bra anledning. För att han alltid utmanar sin matte till att komma på nya lösningar, för att han ser till att jag får tänka och klura och testa och för att han ser till att jag utvecklas.

Jag älskar honom för alla skratt, för alla tokigheter han hittar på och för att han förgyller vardagen med sina upptåg.

Allra mest älskar jag honom  för att han ser till att jag behåller en ödmjuk inställning till hundar och hundträning, för att han hindrar mig från att bli en arrogant snobb som tycker att det är en barnlek att träna hund. För att han ser till att jag står stadigt kvar på jorden och för att han ser till att hala ner mig igen om jag skulle börja lyfta!

 

19 November 2010  | Länk | övrigt | 3 kommentarer
en dag för tidigt

I morgon blir världens bästa Totti 1 år gammal!!

Hipp,hipp, HURRA!

På besök hos mamma Steffie och syskonen. Januari 2010

Nyss hemkommen och har fattat tycke för den gula krabban.

Född mitt i vintern och levde de första fyra månaderna av sitt liv i snö. Men man kan ha mycket roligt i snö :-)

 

Lek med polarna!

 

Halvårsgammal, hemma i mamma och pappas trädgård.

På seglaräventyr i somras.

Spårat i skogen och hittade sköldis :-)

11 månader gammal i svampskogen.

14 November 2010  | Länk | övrigt | 2 kommentarer
inte som alla andra

Scenario 1 Tänk er att ni är hund. I köket hemma har matte ställt ut en stol mitt på golvet, dessutom är det goda godiset uttaget ur kylskåpet. Det visar sig snart att matte vill att ni (hunden) ska gå runt stolen för att få sitt godis. Detta upprepas fyra gånger, gå runt stolen = få sitt godis. Ja, tänk er nu att ni är hund, vad skulle ni göra när matte återigen (för femtegången under en välldigt begränsad tidsrymd) pekar mot stolen?? Om JAG var hund hade jag glatt traskat ytterligare ett varv runt stolen för att få en väldigt lättförtjänt godisbit. Min gissning utan att nu faktiskt vara hund är att de flesta hundar skulle göra just så, gå runt stolen och hämta in sin belöning. Men Taurus är inte som alla andra, femte gången när matte visar att hon vill att han ska gå runt stolen väljer han istället att hoppa upp på stolen och sitter sedan där och envist tittar på sin matte!

Tyvärr finns det ingen film på detta lilla träningspass, då skulle matte kunna roa sig med att analysera scenariot. Gjorde jag något annorlunda denna gången? Vad i omgivningen skilde sig mellan repetitionerna? Finns det några andra ledtrådar till beteendet? Att belöna ett beteende ska ju leda till att förstärka det aktuella beteende....så man kan tycka att fyra belöningar efter varandra under en mycket kort stund skulle leda till att "gå runt stolen" blir betydligt mer intressant än det var innan vi började träna. Men tydligen fungerar det inte så i Taurus värld :-) "Nä, nu har jag gått runt den där stolen fyra gånger nu måste hon vilja något annat!" eller det mer troliga är nog att han tänker " nu har jag gjort det där fyra gånger, men sitta på stolen var länge sen...kunde vara roligt, det gör jag!!" Eller så tänker han inte alls...

Scenario 2 Matte och båda hundarna är påväg ut på morgonpromenad. Ut ur trapphuset med riktning mot parken på andra sidan vägen. I parken finns det en liten damm och i dammen bor det maaassor av änder. Ibland, får änderna för sig att de ska korsa vägen och kolla vad det finns för ätbart på andra sidan. Nu hade en and bestämt sig för att traska tillbaka till dammen, och bilen som kom körande på vägen fick snällt stanna och vänta på att anden traska över. Hihi... Matte har två hundar med sig och får två helt olika reaktioner. Hund nummer ett (ni kan ju gissa vem senare) tycker att den där anden som gungar fram två meter bort var ju fruktansvärt intressant!! Inte en alltför oväntad reaktion för att komma från en hund. Även om hunden bort granne med gräsänderna hela sitt liv så är de faktiskt rätt så facinerande djur, speciellt om de kommer nära och det gör de inte så ofta när man kommer med två hundar:-) Lyckan är total när det nu finns en på så nära håll som två meter!!!

Hund nummer två, bryr sig inte det minsta om att det går en and inom jaktavstånd. Däremot, det har ju stannat en bil bara fyra meter bort!! Förstår ni, den har stannat! Kan ju bara betyda en sak, den ska hämta oss! Vi ska få följa med OCH det sitter med största sanolikhet nån i bilen som bara väntar på att stiga ut och komma och hälsa! Jippi!!! Eller så skulle bilen bara stanna till en kort stund för att undvika att bli and-mördare...men man vet ju aldrig :-)

Den där pinschern är inte riktigt som alla andra men han är ju charmig på sitt vis :-)

10 November 2010  | Länk | övrigt | 2 kommentarer
trötta

Tji fick jag för att jag kallade Taurus rutinerad. Man kan ju tycka att hunden som varit på otaliga övernattningar, läger, hajker, campingsemestrar och utställninghelger borde ta det rätt coolt. Å det gör han i och för sig också. Han finner sig lugnt i att sitta både uppbunden och i sin komposthage. Han gillar när det händer mycket omkring honom och bara han får vara med i närheten av händelsernas centrum så är han fullkomligt nöjd. Men det finns ingen som kan hänga med i Taurus tempo. Sista filmen stängdes av vid halv ett tiden, vid fyra vaknade jag av att Taurus stod och trampade i sin hage och viftade svansen hårt i gallret så det skallrade! "gå och lägg dig igen" väste hans matte. Taurus går och lägger sig, matte somnar om. Exakt en timme senare upprepas samma procedur, trampande Taurus undrar om vi inte ska ta och hitta på nåt roligt nu,"gå och sov" väser matte. Som om en välsmord klocka vaknar han till liv en gång i timmen! Ahh!!! SOV!!! ingen sovmorgon alltså :-) Frukost och morgonpromenad med alla sju vovvarna och deras mattar. Härligt!! Lite agility-träning och städning av klubbstugan innan vi avslutade och for hem. Kul men intensivt är sammanfattningen, och trötta hundar :-) De fyrbenta har nu vilat upp sig lite under kvällen medan matte har varit ute och ätit med hela familjen Olsson. Så troligen är det nu matte som är tröttast...men jag hoppas (igen) att det kanske kan få bli lite sovmorgon i morgon :-) Sen har vi faktiskt en (nästan) helt tom dag att hitta på något roligt på. Underbart!
30 Oktober 2010  | Länk | övrigt | 0 kommentar
rapport från pyjamaspartyt

Med tanke på hur förvirrad och ostrukturerad jag är ibland, är det ett under att vi tog oss till nån övernattning över huvudtaget. Men här är vi nu, och förutom en glömd kasse så verkar det som om jag kommit ihåg allt också :-) Den glömda kassen var det förövrigt en snäll mamma som kom ner med, så det löste sig fint det också. Den glömda kassen var väl misstag nummer ett, misstag nummer två var när jag tänkte att "ah, jag låter vovvarna rejsa lite på plan innan de andra kommer". Kom snart att ångra detta,,,,båda två rakt ut på nya plan och stirrar runt, runt. Kaniner tänker jag, det kryllar av kaniner här nere! Men nix, det var ingen kanin...när jag kollar upp nästa gång ser jag tre hundar!! En kort stund iallafall ser jag tre hundar, innan jag upptäcker att den tredje hunden inte alls är nån hund- det är en katt!! Tjoho, nu vart det livat en stund. Först katt, sen Taurus tätt, tätt efter, inte alls långt borta att han kom i fatt. Sist kom det en liten pudel som inte hade en chans:-) Katten räddade sig upp i närmsta träd. Puh! Sen var matte lite arg på Taurus, helt uppe i varv och med öronen totalt igenkorkade. Arhh!!! Efter det har han dock sköt sig fint. Mina duktiga vovvar har bonat in sig i sin komposthage med filtar och fällar och ligger så lugnt och fint. (så länge det inte skäller nån hund på filmen som rullar...då mååste ju bara den lilla ulltussen låta lite han också). Nu ska det tittas på film en stund till och med lite tur blir det sovmorgon i morgon :-) Sånt gillar vi!!
30 Oktober 2010  | Länk | övrigt | 0 kommentar
studsbollar och galna boxrar

Boxerträning- det låter nästan som om det skulle kunna vara nån sorts agilityterm. Nån övning som man bör träna då och då för att träna nån viktig del av handlingssystemet. Men nej, riktigt så avancerat är det inte. Häromdagen hade matte en liten middagsbjudning med en exklusiv skara vänner, varav en av vännerna är stolt ägare till en halvgalen boxer. "Självklart får du ta med hunden! Här är alla välkomna!" Så det bestämdes att kompisen skulle höra av sig när hon parkerat bilen och så skulle jag ta med mina studsbollar ut och möta dem. Främst för att studsbollarna och den halvgalna boxern aldrig träffats, men även för att det sådär i allmänhet brukar vara lugnare att ta introduktionen utomhus istället för i hallen. Lugnt blev det dock inte!! Mörkt var det ute och så kom det gåendes en mörk figur med en stor fyrbent kompis bredvid...Totti blev helt gaaalen! Vilket herrans liv....puh! matte både hotade och lockade, men han hade bestämt sig...inkräktaren skulle skrämmas bort! Ja,ja...framåt kvällen lugnade han dock ner sig och tyckte det var helt ok men en boxer på besök :-)
Så nu letar vi efter boxrar som kan tänka sig att ställa upp på att bli utskällda en stund så jag kan få träna lite med min lilla ulltuss!
Måste bara tillägga att den halvgalna boxern hade helt motsatt effekt på Taurus. Han var för ovanlighetens skull fullkomligt nöjd med att ligga på sängen och ta det lugnt hela kvällen. Rörde man på sig hade man ju en stor, superglad, boxande boxer över sig. Hihihiii...

Framsteg på slalomfronten..? kanske, kanske har vi tagit ett steg framåt. De senaste träningspassen har jag nämligen kunnat springa på ordentlig vid sidan , till och med sprungit i från honom (Taurus alltså) lite eller  springa snett framåt åt olika håll utan att han går ur! Jippi!!! Och om vi ändå pratar om framsteg så har den lille sprungit gungan flera gånger idag, med bara lite hjälp med dämpningen av matte. jiipii, igen!

Bebis och valp- Hade syster och systerdotter här igår kväll. Å jisses vad söta hon och Totti är. Lille Totti tycker att bebisen är jättespännande och hon verkar också lukta väldans så gott! Så fort han kommer åt står han där och sniffar och puffar lite med nosen. Å systerdottern jollrar glatt och viftar lite med armarna. Det där att klappa fint är nog ett senare steg i utvecklingen hos bebisar. Vifta och jollra verkar vara det som gäller. Nyfiken och lycklig vovve står där och njuter. Ända tills systerdottern fick ett riktigt bra grepp om hans ena öra, då blev det lite jobbigt :-) Men han var snart tillbaka...De där två kan nog ha mycket roligt för sig när de blir stora :-)

övernattning- jojomensan, imån drar vovvarna och jag på övernatting med hundungdomarna. Taurus är ju rutinerad men det blir Tottis första pyjamasparty :-) Vi återkommer med rapport. Nu ska vi packa!!

28 Oktober 2010  | Länk | övrigt | 0 kommentar
liten men farlig...?

Idag var det lite tantvarning på matte. I stil med " dagens ungdom...ingen ordning på dem..." oj,oj...man börjar kanske bli gammal??
Jag och vovvarna kom gående på cykelvägen, till vänster hade vi trottoarkanten och därefter bilvägen och till höger om oss snåriga buskar. Mitt på cykelvägen står det ett gäng högstadiepojkar, hälften med tillhörande cyklar, å diskuterat något väldans så viktigt. Så viktigt att de inte ser att vi (hon som snart är en fullfjädrad tant och hennes hundar) kommer gående. Absolut ingen plats att ta sig förbi på cykelbanan och buskarna var inte så lockande. Det var här nånstans tanten började vakna till liv..."inte ska man väl behöva gå ut i bilvägen för att ta sig förbi...?" och " när det kommer gående så flyttar man väl på sig så att de kommer fram- sånt tillhör gott uppförande och sunt förnuft...!!!" Men det var ingen av dem som var tankeläsare :-) å det var inte heller nån av dem som reagerade på att jag stod och trampade sisådär en meter ifrån dem trots att flera faktiskt tittade åt vårt håll... Men jag menar hur coolt är det att flytta på sig och släppa fram en nästan-tant när poolarna står och tittar på..?

Så tanten tog helt enkelt sina vovvar och trängde sig in i hopen! "Vill de inte flytta på sig så får de skylla sig själva om jag råkar trampa nån på tårna...!" Taurus var fullt upptagen med nåt intressant spår och tog täten genom hopen av pojkar, sen matte och sen den studsande pudeln! Jag kan väl personligen tycka att Taurus ser betydligt mer skräckinjagande ut än Totti men det var faktiskt en styck Totti som skrämde upp de coola pojkarna! Ja, heter man Totti går det helt enkelt inte att gå förbi människor så nära utan att hoppa och studsa och tala om hur roligt det är att just de stod där precis när vi skulle gå förbi. En studsande Totti räcker ungefär upp till knäna på gängliga tonårspojkar men det räckte för att skrämma upp coolingarna. AAAHHH! Den hoppade på mig! Fniss! Hmm...jovisst skulle man kanske lära sin hund att inte hoppa på främmande människor, men vafasen stå mitt i vägen å vägra flytta sig tillhör väl inte heller gott uppförande..?
Eller...?
26 Oktober 2010  | Länk | övrigt | 2 kommentarer
miljövän?

Under de sista veckorna innan valet upptäckte jag att den lille ulltussen nog är något så ovanligt som en politiskt engagerad hund. Han spanade noga in alla valplakat som slagits ner i marken längs vårt promenadstråk. Då menar jag att han faktiskt tittade på dem, inte som Taurus som uppskattade det utökade utbudet av "pink-stolpar" men som för övrigt inte brydde sig nämnvärt om plakaten. Totti däremot stod gärna länge och väl och tittade på dem alla. La huvudet lite på sne och verkade fundera på vad detta skulle betyda...

Han var dessutom väldans snabb att hämta reklambladen från diverse partier när de damp ner på hallgolvet. Dessa studerades sedan närmare på andra håll i lägenheten. Extra nogrant studerades moderaternas reklamblad. Lite svårtolkat är det dock....betyder ett totalt söndertuggat blad att det var ett intressant budskap eller betyder det att den här gojan käkar jag upp istället...? Kanske tur att han inte får rösta på riktigt, hade nog inte varit det lättaste att tyda hans val-lapp....


Nu funderar jag på om han inte är en ovanligt miljömedveten liten hund också. För visst måste det ge en del extra miljö-poäng att använda återviningsbara förpackningar två gånger innan de slängs i miljö-huset? Först använder jag dem, tex köper jag mjölk i mjölkpaket, mjölken dricks upp innan jag sköljer ur, plattar till och slänger förpackningen i en papperskasse som står på köksgolvet. Det är här Totti tar vid. Först hämtar han en förpackning, tuggar hela eller delar av den till småbitar...sen hämtar han en ny och gör om proceduren. Så inte nog med att förpackningen används till det som den var tänkt till från början, sen används den som leksak och tidsfördriv till en styck ulltuss innan den bärs iväg till återviningen. Dessutom måste det ju vara så att en söndertuggad kartong tar betydligt mindre plats än en icketuggad, vilket i sin tur borde bidra till mindre transporter sen när tunnan ute i miljöhuset ska tömmas! Vilken insatts vi gör vovven och jag (eller mest vovven kanske...?) :-)

13 Oktober 2010  | Länk | övrigt | 2 kommentarer
veckan som gått..

Måndag-ingen agility, Tisdag-agility, Onsdag-agility, Torsdag-agility och fredag-agility. Oj,oj,oj!


Lille Totti och jag har kört däck, lekt med gungan och tränat lite "fram" och framförbyten. Sjukt roligt att träna med den lille ulltussen. Han hoppar och springer i tunnlar, får sin belöning, leker med matte och sen undrar han vad vi ska hitta på här näst...? Bara så där...av sig själv. Härligt! En balansboms-fantast har han också blivit. Jag tror att jag låtit honom gå över balansen EN gång. Annars har vi tränat kontaktfält väldigt sparsamt, alltså inget alls om vi ska vara ärliga :) Men nu har det hänt flera gånger när matte varit lite ouppmärksam att han stått upp på bommen och sett lycklig ut...tydligen upptäckt på egen hand att den är skojig. Kanske vill han tala om för sin matte att det är dags att köra igång med kontaktfältsträningen...?I onsdags var Taurus och jag nere på den gemensamma träningen för första gången i höst. Klass 3 bana från tävling på Öland var det som stod på programmet. Klurig historia, men rolig att köra och Taurus och jag löste den riktigt bra tycker jag. Matte klantade till det med ett blindbyte på ett ställe, inte på något av klurighetsställena, så det kändes ju lite onödigt. Annars flöt det fint. Idag har vi varit nere och tränat på delar av samma bana, filat lite... Kul! Gick hur bra som helst, iallafall tills matte och vovve krockade. Ingen frontal krock men en touch mellan fot och tass. Det gjorde ont sa Taurus och lackade ur...Blängde på sin matte och sprang iväg för att nosa på buskar. Matte ropar, Taurus fortsätter till nästa buske, mattes tur att bli sur. Antingen tränar vi tillsammans eller sitter Taurus i bilen och har tråkigt på egen hand. Springa och pinka i skogen finns inte med som alternativ. Så matte kutar efter sin hund, puh, det var ett svettigt beslut men jag kom ifatt honom!!! De ni, så snabb är han inte... :-) Träningen återupptogs och flöt fint efter det, fast med en flåsande matte...dags att ut och springa lite oftare kanske..?

I onsdags innan agilityträningen hade jag stämt träff med syrran för lite svampplockning, å lille Totti fick hänga på (han skulle ju inte träna på kvällen). Resulterade i tre timmars skuttande i skogen och konstaterandet att lokalsinne inte ingick i systrarnas arvsanlag. "Ska vi inte börjar gå tillbaka..?" Jo...tjugo minuter senare är vi tillbaka där vi startade :-) "Ska vi ta stigen tillbaka istället..?" Kanske en bra idé! Totti var lycklig iallafall, springa som man vill i skogen, det är grejor det! Upptäckte lite fler skillnader på mina vovvar där i skogen. Taurus vill alltid har koll på allt och alla. Sprider man ut sig i skogen springer han i mellan så han alltid vet vart alla är, självklart kollar han in träd, buskar, vilka djur som rört sig i området, ev. andra hundar mm när han ändå springer runt där i skogen. Totti nöjde sig med att hålla koll på sin matte. Vart syrran befann sig var inte intressant. Henne fick jag hålla reda på själv, vilket inte alltid var så lätt :-) Å så var han fantastisk på att hitta ätbart(?) både här och var...bläää!

I morgon blir det träning med Tottis polare igen. Då blir det säck-träning för den lille, vi behöver lite hjälp med att hålla upp släpet å det är svår att träna på egen hand. Sen får vi se vad Agneta har lärt sig hos Anja i veckan...alltid lika spänande :-)
8 Oktober 2010  | Länk | övrigt | 0 kommentar
liten har blivit större...

 

Jag har faktiskt väntat på att min lilla lugna valp ska förvandlas till unghund. Inte så att jag längtat, hade gärna behållt den lilla lugna valpen men nu har han minsann vuxit till sig och blivit en väldans så företagsam hund. Idag när jag kom ut i köket var frysdörren öppen på vid gavel och Totti stod med en påse riven ost i munnen. oj,oj,oj...jag hade precis varit i frysen och tagit upp ny hundmat så min teori är att jag inte stängt dörren ordentligt efter mig. Åtminstone hoppas jag att det är så det förhåller sig, tror inte jag vill ha en hund som kan öppna frysdörren själv.

Jag har sedan tidigare organiserat om i min hall så att jackorna numera får rum att hängas in i gaderoben och hatthyllan med krokar och galgar gapar tom. Någon sysselsätter sig nämligen med att dra ner jackor och undersöka fickornas innehåll. Å hittar man inte ingången till fickan så skapar man sig en egen...Även skorna har fått flytta in i gaderoben för att förhindra att de ligger gömda under sängen när man står där i hallen och ska ta på sig dem. Hitttills inte så mycket tuggande på skorna mest bärande, och det tackar vi för!

Matte har också lärt sig att det inte är en bra idé att ställa saker och ting alltför nära kanten på bord och bänkar. Då kommer de förr eller senare att ligga på golvet. Eller ligga i Tottis mage...

Igår tog vi morgonpromenaden ner till Svartbäcksmåla och la spår för att sen traska hem igen. Kanske det inte längre är en morgonpromenad om man kommer hem på eftermiddagen? Men iallafall väldigt trevligt med lite spårning. Och vovvarna skötte sig fint som vanligt. Vilken skillnad det är att gå spår med mina hundar. Ska man ut med Taurus i skogen är det lika bra att ta av sig en jacka och vara beredd på att hålla ett högt tempo. Svettigt värre :-) Att spåra med Totti, det tar tid...sniff,sniff...två små steg..sniff,sniff...nu hörde jag nåt, vad var det?....sniff,sniff...Men spåra det gör han och han hittar sina leksaker och ser så glad ut varje gång. "Titta, råttan låg i skogen!!" Härligt väder var det också igår, en riktig toppendag :-)

23 September 2010  | Länk | övrigt | 0 kommentar
snabbuppdatering

Oj, vad flitig jag är med skrivandet :-)

Men vad har hänt sedan sist då? nja, troligen inte så mycket då hade det säkerligen kommit nån liten uppdatering...men liten rapport följer:

Tottis första tävling! Jojomen, visst har den lille redan visat framfötterna och det var inte tillsammans med matte, hon var nämligen utbytt mot en betydligt yngre ersättare. Hundungdoms prestigefyllda femkamp var det han ställde upp i. Matte agerade tävlingsledare så henne hade han ingen nytta av, därav förarbytet :-) Första gren var fem upp och ner vända hinkar med en falukorvsbit gömd under en av dem. Hundarna fick nosa och förarna fick bestämma under vilken hink de trodde skatten var gömd. Beslutet baserat på hundens reaktioner! Svår gren visade det sig. Men full pott!

Nästa gren, skottkärre-rejs. Hunden i skottkärran och föraren vid handtagen, sen blev det avdrag i poängen varje gång hunden hoppade ur. Det var valfritt om man ville köra fullt-ös-medvetslös eller satsa på myrstegen. Lite fördel hade man av att ha liten hund i den grenen, stora hundar tycker inte det är så vansinigt högt att hoppa ur en skottkärra, små hundar tänker en extra gång innan de hoppar. Full pott igen!

Sen blev det kompostgaller-buren. Hunden på utsidan och föraren i buren. Hade gjort en lite för lätt labyrint in till föraren så denna grenen klarade alla hundar galant!!!

Dags för apportering . Detta borde ju vara Tottis paradgren, han som plockar upp precis allt han hittar på promenaderna. Tydligen är inte leksaker lika roliga att plocka upp som skräp på gatan. En leksak transporterade han iallafall över från ena sidan till den andra!

Sista grenen, slalombana med hägrande smarriga falukorvbitar som icke fick ätas upp! Svårt :-)

Totalsegrare blev en cavalier men Totti med extramatte snodde andraplatsen!!! Hejja!!

Taurus har inte visat sig på några tävlingsbanor på lääänge nu, men till helgen blir det dags igen! Agility i Emmaboda på söndag, ska bli riktigt roligt det! Å vi laddar upp genom att.......träna slalom såklart :-) Förrutom slalom vilar vi oss i form! Funkar inte den taktiken så har vi en vecka på oss att hårdträna inför nästa tävling- på hemmaplan nästa helg!

16 September 2010  | Länk | övrigt | 1 kommentar
promenad och uppvisning

Härom morgonen vaknade jag av att mobilen plinga till. Ett nytt SMS "Jag är klar till 10, ska jag hämta nån på vägen..?" Vaa..??? Något yrvaken fattade jag inte mycket men det klarnade snart. Hade bestämt träff med mamma och Linda för stadspromenad och fika på Sandbergs men skriver jag inte ner saker och ting så är de som bortblåsta sen...Blev som vanligt en trevlig promenad men fikat fick snarare bli frukost pga den fina planeringen på morgonen :-)

Dan efter blev det agilityträning för båda vovvarna. Slalomträning för Taurus och runda hinderstöd för Totti, därefter fikade vi med hundungdomarna innan vi gick hem.  Nästa vecka kör vi igång på riktigt igen med hundungdomarna, då har jag lovat femkamp och tårta. Oj,oj,j...men det ska bli kul att starata upp igen. De är så goa de där ungarna och deras hundar :-)

Igår var det lördag och lördagar har ju blivit synonymt med valpagility, så också igår. Skillnad var att det igår blev en heldag nere på klubben. Nybro Brukshundklubb firade nämligen 40-års jubileum igår! Men först lite träning. Körde en första övning på väg till blindbyten, gick ut på att lära hunden att komma upp på rätt sida. Funkade hur bra som helst bara matte bestämde sig innan vilken sida vi skulle köra på. Sen blev det lite mer avancerat, en längra kombination byggdes upp och där svårigheten var ett framförbyte innan tunneln. Totti drar alldeles för dåligt på hindrena än för att vi skulle fixa hela. Tog lite hjälp så han fick nått att sikta på, då är det inte längre några problem. Då hoppar han jättefint och snabb är han också :-) Hihii..Vi körde bara raksträckorna i kombinationen och hoppade över bytet. Roligast för dagen var dock däcket. Har bara kört detta en gång innan men idag tror jag att en liten polett trillade ner. Inte så att det är färdigtränat på nått vis men han hoppade det flera gånger (genom rätt hål) både när jag kallade in honom och på egen hand med matte kvar på samma sida :-)

Därefter blev det lunch i solskenet, innan det skulle bjudas på diverse uppvisingar. Ett glatt gäng agilityekipage var också på plats. Johanna körde banan med Taurus då jag hade lovat att prata lite i högtalarna om agility och presentera ekipagen. Hon är så duktig den tjejen och Taurus skötte sig också fint. Självklart var han tvungen att ta ett varv och kolla vart han hade sin matte men han var snabbt tillbaka! Så duktiga så!!

Efter avslutade uppvisningar traska vi till Bielkegatan där vi bjudit in oss själva på pyjamasparty. ja, eller hur man nu ska se det :-) Mamma och pappa var bjudna på kräftfiske med tillhörande uppätning av fångsten och jag hade lovat att ta hand om Rio och Rosso. Å hellre än att ha alla fyra vovvarna i lägenheten så bjöd vi in oss hos dem. Så, lämna in mina hundar, som var riiiktigt trötta efter  heldagen på klubben, och hämta ut de andra två för långpromenad! Sen fick de fyrbenta roa sig själva några timmar när 40-års firande fortsatte med trerätters middag och underhållning. Mycket trevligt!

Har hunnit ner en stund på klubben idag också, och tittat på lydnadshundarna som tävlat. Bad Totti titta extra noga- kanske blir det en lydnadskarriär också för hans del...får väl se.

 

5 September 2010  | Länk | övrigt | 0 kommentar
ny vandringsled

Tydligen är det skillnad på skog och skog. I Otteskruv där vi la spår i fredags kryllade det av folk, i Ödevata där vi var idag för att testa en ny vandringsled- var det inte en kotte. Nästan tre timmars promenad, inte en människa. Tre timmar låter ju som en rätt rejäl promenad, men tro inte att vi traskade hela tiden, det finns mycket skojigt man kan göra i skogen (fika tillexempel). Första stoppet blev bara femtio meter från bilen. Gruppfotografering vid den knasiga trägubben som stod mitt i skogen. Rosso skällde ut honom efter noter :-)

Taurus tittar på matte, de andra kollar på hon som står med godiset utanför bild:-) Hade med mig världens bästa Taurus idag! (ända till precis på slutet då han blev förbannad på Rosso...) Han sprang lös tillsammans med Sally nästan hela rundan. Höll koll på vad hon höll på med, sprang tillbaka till sin matte och kollade så hon fortfarande hängde med, kom som en pil när matte vissla och var så där allmänt väldans trevlig som bara Taurus kan vara (kanske inte alla dar på året han är sån men man är glad varje gång det händer...) Torsjöleden var det som gällde idag, sju kilometer i den Småländska skogen och väldigt omväxlande terräng. Upp och ner på smala stigar, över stock och sten, förbi små sjöär som tydligen var väldigt badvänliga även om det snart är september och till och med lite bokskog bjöds det på :-) Många badstopp blev det, dock var det bara fyrfotingar som doppade sig.

Vi följde orange markering, å man kan tycka att det är solklart åt vilket håll vi ska gå. Hmm...ändå står vi mitt på en äng och letar efter träd med orange markering :-)

Skitgrisarna Totti och Klara avslutade promenaden med ett gyttjebad! Kul....

Var lite aktiva igår också, promenad ner till klubben och agilityträning med Tottis polare. Igår studshoppade vi :-) Såg riktigt skojigt  ut! Sen blev det raksträcka med säcken på slutet. Tror att det var premiär för säcken, så en hel del hjälp med släpet fick det bli. Hopphinder och vanlig tunnel innan säcken var dock inget problem. Agneta går kurs och hade fått lite nya tips om gungan som gick ut på att hundarna skulle lära sig gilla smällen och att det var hunden själv som skulle "fixa till" pangandet. Så vi placerade oss vid nergången och vippade över gungan så det bara var nån cm kvar till marken. Därefter lockades hunden upp på nerfarten och fick belöning när den slog över den sista lilla biten till marken. Sen var det bara att låta avståndet till marken bli större för en ljudligare smäll.

Efter fikapausen fick Taurus köra lite slalom. Jagade på honom lite för mycket några gånger men de flesta försöken gjorde vi finfint! Visst skulle jag vilja ha lite högre fart på honom, men hellre att han går slalomet korrekt än springer in för fort för då kommer han ju ut lika fort igen. Å så vill jag att han ska suga på slalomet och inte springa åt annat håll så fort han får klart för sig att slalom är nästa hinder...Numera är det sällan han gör det på träning så det borde ju börja funka på tävling med snart tycker jag...

 

30 Augusti 2010  | Länk | övrigt | 0 kommentar
spårning

Så här års är det nästan mer folk i skogen än i stan :-) Jag vet, drog nämligen ut i skogen idag för att lägga spår till vovvarna. Bär- och svampplockare överallt! Står bilar och cyklar parkerade på alla möjliga konstiga ställen...

Men det blev spårning iallafall. Långt spår till Taurus i serpentiner över ett kalhygge och ett kort rakt spår med två leksaker till Totti. Gick en sväng med hundarna medan spåren la sig, dumt visade det sig. När vi kom tillbaka traskade det runt två tyska blåbärsplockare i Tottis spår. Typiskt, de kunde väl traskat runt i Tuaurs spår istället, hade inte gjort så mycket, han hade nog fixat det ändån. Ja,ja...tänkte som så, vi testar ändån. Blir det för svårt kan matte leta reda på leksaken och så blir det lek ändån. Matte håller helt enkelt masken och låtsas att det var så det var tänkt :-) Nu tog den duktiga lilla vovven upp sitt spår så fint trots att det traskat andra människor i det och såklart hittade han sin leksak!! Härligt!!

Taurus, han har fått jobba idag. Vet inte om det var jobbigt att spåret låg på ett hygge och att det därmed kunde "flyga" runt lite mer än när det ligger i skogen, eller om det var nått annat som störde honom men oj, vad han har snurrat idag! Han började jättefint men sen tror jag att vi kan ha spårat lite allt möjligt, kanske till och med häst. Låg nämligen gott om hästskit där på ett ställe...Ja vad vet jag, det är inte jag som är utrustad med en fantastisk näsa så jag brukar lita på att Taurus ska ta oss runt spåren. Men idag var jag beredd att ge upp och bryta spåret för första gången någonsin...men vi snurrade vidare och på slutet gick det lika bra som i början. Gutt! Hårt jobb i mitten men han fick tag på sitt grisöra på slutet iallafall!

27 Augusti 2010  | Länk | övrigt | 0 kommentar
spårning

27 Augusti 2010  | Länk | övrigt | 0 kommentar
favorit i repris

Blev inbjuden att följa med mamma och Linda på en tur runt Långegöl. Trevligt! Vi var där och promenarade ett varv förra året också, så nu kan det väl kallas för en tradition..? I våras rustades leden upp så iår slapp vi bli blöta om fötterna :-) Massor av fina spångar över de blöta sträckorna. Och förbättrad skyltning så vi slapp också gå vilse på slutet :-)

Klara är en glad prick, på premiärtur i Måleråsskogarna.

Rio och Rosso

Totti spanar

Finaste Taurus

Innefrån Rövarkulan =)

Nu ska här badas!!

22 Augusti 2010  | Länk | övrigt | 0 kommentar
lite av varje...

...får det bli eftersom jag är så dålig på att uppdatera.

Tottis andra spår och Taurus hundrafemtielfte :-)

Jopp, så är det faktiskt. Matte har släpat ut sina hundar i spårskogen igen. Det var verkligen på tiden! Som vanligt superduktiga vovvar. Totti fick ett kort rakt spår, kanske femton meter långt, sen leksak och så fortsatte det lika långt till med en ny leksak. Tänkte att gick det bra fram till första så kunde jag skicka på honom på fortsättningen direkt och köra en bit till. Sen la jag ett litet reservspår ifall det skulle skita sig på det första! (Vilket jag var glad för i efterhand) Han är så söt den lille, nosen ner direkt när vi korsade spåret. Här var det nåt spännande! lite trixande innan han tar upp det och börjar röra på sig. Det gäller ju att ha undersäkt det ordentligt så man har saker och ting klart för sig innan man börjar jobba :-) Sen rör vi på oss! Sakta, vovven kryper nästan fram i spåret (undra om det är bra eller dåligt...?) men han spårar så fint fram till sin leksak. Lek och stoj! Tänk va kul att råttan låg där i skogen! När matte plockar undan råttan sätter världens sötaste hund ner näsan i backen med en gång och fortsätter spåret! Stolt matte!!!! Två meter kommer vi ungefär, sen får han syn på en jätteläskig rotvälta i ögonvrån. Å allt läskigt måste man skälla på, och sen måste man stå lite på bakbenen så att man ser ordentligt och.....ja, sen hade han glömt vad vi höll på med och vi gick och hälsade på rotvältor i skogen istället! Det är ju kul det också :-) Då var matte glad att hon lagt ett extra spår, på så sätt kunde vi hälsa klart på alla läskiga grejor och så börja om från början och hitta en ny leksak!

Taurus fick ett betydligt längre spår, men han har ju också spårat betydligt mer! Vissa svårigheter la jag in, mer eller mindre frivilligt (som vanligt). Först gick spåret rakt igenom en rådjurslega, sen gick jag ut på en stig och följde den tjugo meter innan jag vek av in i skogen igen, sen bar det iväg en bra bit genom skogen med ett par vinklar och så kommer matte ut på skogsvägen fortfarande med grisörat i handen- grisörat som borde ha legat som slut på spåret i skogen, så då blev det en liten sträcka på väg igen och så in i skogen en liten bit innan grisörat placerades ut. Så, rådjurslega - inga problem, brydde han sig inte alls om. Gå längs stigen var lite svårare, för så har vi aldrig gjort förr. Då har vi korsat stigarna och fortsatt i skogen på andra sidan. Oj, vad han letade spår på andra sidan stigen innan han fattade att matte hade gått längs med den :-) Andra gången vi kom ut på en väg (precis på slutet) då visste han - matte kan vara lurig och gå längs med! Inga problem då inte! Å så blev det kalas på grisöra. Snälla Taurus låter matte också vara med och kalasa, eller åtminstone duger jag som grisörehållare medan han gnager. Å jag vill ju faktiskt inte gnaga på det där äckliga örat så jag nöjjer mig med att hålla i :-)

Valpagility

Ny träff med valparna/unghundarna. Kul!! Extra roligt att Malin och Tilly var med denna gången! Lite raksträckor blev det och svänga runt hinderstöd. Det ska Totti och jag träna mer på!! Vi ska också träna in ett "gör dig beredd/stå stanna kvar" och "kör". Det står på veckans agenda. Ska bara bestämma hur jag vill ha honom i starten. Men det lutar åt ståendes, han kanske somnar om jag sätter honom...? hihi..

Lite gunga och mycket fika hann vi också med! Nu missar vi träffen på lördag, för då är det barndop men om två veckor då kör vi igen!

Världens bästa Taurus var också med och var superduktig trots att han inte fick göra något roligt alls. Bara sitta uppbunden. Han kröp in i sin bur och sov(?), kom ut efter en stund, kollade läget och gick och la sig igen! Matte blir så glad! Å när vi fikade var han med mitt i smeten, då var han nöjd!

Vaccinering

Idag har jag och Taurus varit en sväng till djurkliniken och bättrat på rabiesskyddet. Är inte så där jätteroligt att ha med Taurus till veterinären längre. Attans vad besvärlig han kan vara! Lite klängig på matte redan i väntrummet, men sen blev det bättre när det kom en djursjukvårdare och pratade med honom och visade in oss i undersökningsrummet. Hoppa upp på bordet gick också fint men sen...vad..? ska jag stå still...? Tror inte det! Jag vet att det är något lurt på G...! Ålade och krånglade och ryckte till precis när sjukvårdaren skulle sticka. Vaccinet hamnade på utsidan, de fick gå och hämta ny dos...suck! Men nu är han vaccinerad, ett stick för rabies och ett stick för kennelhostan! Ett år tills det är dags igen!! Gutt!

Han fick stanna till på vågen också! Matte har misstänkt att han gått upp en del, har redan minskat ner på hans mat för han ser faktiskt lite rund ut. Å vågen visade över 18 (!) kg, så mycket har han aldrig vägt! Brukar ligga runt 16 å jag tycker inte att han ser mager ut på 16 så nu blir det bantning av Taurus! Coolt, bengeten har blivit kraftig :-)

Lite agility har vi hunnit med också idag, Taurus och jag. Vad roligt det är att köra med en laddad hund. Först körde vi en banan som stod uppställd där nere. Rätt så klurig, mycket fart och mycket svängar, gällde att vara med hela tiden. Gick och laddade upp mig själv ordentligt under banvandringen. Här skulle det köras! Snabbt och nollat!! ok, snabbt gick det, hunden var ju laddad (å matte med) felfritt blev det inte, matte glömde sig mitt i och det går ju inte för sig! Men hunden skötte sig finfint och förrutom den ligga minnesluckan i mitten, så skötte sig matte också fint. Körde ett varv till innan det blev slalomträning. Tolv pinnar och MASSOR av belöning!!

18 Augusti 2010  | Länk | övrigt | 0 kommentar
lugnt och skönt

Inte gör vi många knop här inte...men jag tror att alla, både den tvåbente och de fyrbenta. är rätt så nöjda med livet ändå :-) Denna veckan har hundbeståndet utökats med mammas två, ett par dagar när hon jobbat. Totti har varit nöjd över detta, gott om lekkompisar! Taurus har tyckt att det varit lite jobbigare och varit nöjdast när de åkt hem igen :-)

Igår blev det paddling med några kompisar. Totti fick följa med, premiär för honom i kanot. Skulle blivit å-paddling från början, men det var väldigt ont om vatten så vi drog till havet istället. La i vid Ljungnäs och paddlade ut en bit, nån pekade på en ö å sa "dit paddlar vi". Å så gjorde vi, bra val av ö med en liten strand där vi låg några timmar. Fikade och badade. Sämre kan man ha det!! Paddla tyckte ulltussen var spännande, i en kvart eller så iallafall, sen tröttna han på att spana efter de andra kanoterna och sjöfåglarna och gick la sig och sov en stund med fikakorgen som huvudkudde. Lilla söta hunden :-) Timmarna på ön spenderade han med att vada runt i vattnet (simma ville han inte alls idag) tigga fika och ta tag i ett gammalt intresse som jag trodde vi slutat med...nämligen leta döda fåglar. Blää...Han nöjer sig ju inte med att bara leta reda på dem, det ska provsmakas på allt också...Isch vad äckligt!

Den härliga dagen avslutades hemma hos syrran med grillning. En och annan smakbit hamnade på nåt oförklarligt sätt hos båda vovvarna också. Alla nöjda och glada!

 

Totti mitt på fikabordet :-)

Strandfynd :-) Tack och lov fanns det annat än halvruttna fåglar att leka med. Roligast för dagen (för hunden iallafall) var när alla tvåbenta lämnat fikafilten obevakad och han kunde springa därifrån med en påse bullar i munnen. Lycklig hund!

 

6 Augusti 2010  | Länk | övrigt | 0 kommentar
tillbaka...

Matte har spenderat en vecka på scoutläger, därav lite dåligt med uppdateringar i bloggen.

Köping och Mälarpinschern

Helgen innan jag for på läger var det dock hundaktiviteter som gällde, utställning i Köping och så skulle det bli premiär för mig på Mälarpinschern. Taurus har varit med förr men det skulle bli första gången för matte :-)

Åkte dit med Joanna och Haze, samt Sara med lilla pudeln Coco. Väldigt gulligt, en svart pinscher och en svart pudel i ena buren och så en röd pinscher med en brun pudel i den andra. Viktigt att det färgmatchar :-) Campingstuga i Hallstahammar var bokad och på samma camping bodde också Tessa med familj och Exit med familj, så självklart blev det grillning på kvällen!

På lördagen var det internationell utställning i Köping och Taurus placerade sig som 3:e bästa hane. Inget CACIB denna gången heller alltså... Haze gick det (som vanligt :-) bra för, BIM och ytterligare ett cert till den lilla damen.

På kvällen började det regna och vi fick rapporter hemifrån om kraftigt regn på väg mot oss...regnade hela natten och en bit in på söndagen men sen blev det faktiskt uppehåll även om det var kallt och fuktigt. Inget optimalt utställningsväder, men man får väl vara tacksam att det inte är en pälshund man ska ställa. Taurus skötte sig så fint så! Var jätteroligt att ställa honom!! Travade fint och stod stilla :-) Tyvärr blev vi oplacerade i championklassen...men vi fick vara med i uppfödargrupp också tillsammans med sonen Fellow och brorsonen Hilton (som också blev BIM Junior och 2:a bästa hane, Hejja Hilton!!!). De snygga grabbarna blev bästa uppfödargrupp!!! Tjoho! Kul!

Rolig helg var det iallafall och vi ser redan fram emot nästa äventyr, när nu det blir...

Sen blev det hem och vända, byta väska och lämna hundarna hos mamma innan jag åkte till Karlskrona för en vecka i tält :-) Hundarna har enligt uppgift sköt sig riktigt bra. Totti har sysselsatt sig med att springa i grannarnas trädgård i mellanåt - inte uppskattat men annars inte några klagomål. Tränat lite agility hade de också fått göra :-) Nu har vi i utbyte haft mammas hundar här i två dagar när hon har jobbat. Tjänster och gentjänster! Mest har vi slappat men i mån blir det nog lite agility...

2 Augusti 2010  | Länk | övrigt | 0 kommentar
segling och bad

Årets seglartur blev något kortare än föregående år, men inte mindre trevlig för det. Jag och vovvarna mönstrade på i söndags förmiddag i Västervik och så blev det en liten segeltur till Loftahammar där la till i gästhamnen över natten. Därefter byttes vi av, av morbror med famlij. Kändes lite trångt att klämma in 7 pers och 4 hundar...så vi bytte till bil och for vidare på nya äventyr...

Liten pudel med hemlängtan...?

Totti gjorde som han brukar, uppförde sig som om han inte gjort annat än åka båt i hela sitt liv. Nya flytvästen som han protesterat lite mot när vi provat den hemma, brydde han sig inte det minsta om. Å efter att ha undersökt båten, hälsat på Rio och Rosso, testa hur långt ut över relingen man kan luta sig innan matte håvar in en igen och letat rätt på vattenskålen gick han och la sig.

Taurus och matte är lite oense över hur man ska uppföra sig på en båt. Mattes idé är att man går och lägger sig och tar det lugnt tills vi lagt till nånstans och kan gå i land. Taurus åsikt verkar vara att det går att hoppa/studsa/springa och fara runt lika bra på en båt som på land. Aaahhh!!!! Mattes tålamod testas ofta av den hunden.....Men det finns ingen som kan gosa som Taurus, när han väl lugnat ner sig. Han är också bästa värmedynan när det drar kallt :-)

Seglingen från Västervik till Loftahammar tog inte så där väldigt lång tid så det fanns gott om tid att utforska omgivningarna på land också. Hittade en jättefin promenadväg som vi tog som morgonpromenad också. Först gick den genom samhället men sen drog den ut mot omgivningarna runt omkring, genom ett litet sommarstugeområde, bakom en lantgård och så ut på hagmarkerna innan den vände tillbaka över några spångar i vassen, genom ett skogsparti och sen tillbaka till hamnen.

Efter seglingen körde vi till Gamleby och hälsade på en kompis som blev kvar där uppe sedan gymnasietiden. Blev lunch, fika, liten promenad, mycket prat och så en sväng till sjön. Kompisens hund hade varit här förut och hon älskar att bada så full fart ner mot vattnet. Taurus och Totti gjorde sitt bästa att hänga på. Totti den sötnosen stannar och väntar på sin matte men Taurus hänger på ner mot vattnet, han gillar ju också att bada! MEN när vi kommer ner till vattnet är det bara en hund som badar...å det är inte Taurus. Ingen Taurus nånstans...Matte börjar bli lite rädd för att han gett sig in till kohagen precis bredvid, när vi ser hon irra runt borta vid bilen...Vet inte vad han höll på med men när vi ropa så kom han i full fart över gräsmattan och ut i vattnet...Suck! Denna Taurus, man vet aldrig riktigt var man har honom. På med kopplet för att slippa fler försvunna hundar. Men som tur var går det att simma med koppel också om matte vadar ut en bit. Han gillar verkligen att simma den hunden, fram och tillbaka och runt runt! Så söt :-) Hade inte vi tvåbenta tröttnat hade de nog plaskat runt fortfarande...

Totti som varit lite skeptisk till vatten efter att ha fått erfara att det inte går att gå på just vatten var ute och vadade lite han också. Å rätt som det är kommer det en liten ulltuss simande ut till mig som står en bit ut i vattnet :-) Lycklig matte!!! Två simmande hundar!!!

Nu är vi hemma och laddar batterierna! Vet inte vem som är tröttast, matte eller hundarna? De har ju faktiskt sovit ett par timmar i bilen så jag gissar på matte! Nu ska vi sova, imån blir det promenad med syrran och sen blir det träning med Tottis polare. Måste börja tvätta och packa inför helgen också. Då bär det iväg till Köping för SKK-utställning följt av Mälarpinschern. Roligt, roligt!!

Hoppas kunna lägga ut lite mer bilder imån...vill inte fungera för mig just nu :-(

 

19 Juli 2010  | Länk | övrigt | 0 kommentar
tränat!

Efter flera veckor utan att ha kört agility en enda gång så vart det faktiskt träning igår. Tack vare hundungdomarna som vi lovat träffa varannan torsdag så masade matte sig ner till klubben! Härligt! å roligt var det också. Det blev svängar åt alla möjliga håll och så lite slalom. Taurus jobbade på bra trots värmen, matte nöjd! Funderade på det när vi kom hem från två dagars tävlande i Karlskrona: jag åker på tävling i två dagar i gassande solsken och 30 gradig värme men har inte tränat en enda gång under de förutsättningarna. Kanske är det inte så nyttigt att hålla på att kuta runt när det är så varmt men nån gång borde man nog göra det och dessutom belöna vovven ordentligt så att han upplever att det lönar sig att jobba även om det är varmt. Jag har ju en hund som gillar värme men som blir rätt så slö av den och en slö och ofokuserad hund är inte den bästa när man ska springa fort och felfritt! Svårt det där, men nu har vi gjort ett träningspass iallafall i värmen...det måste väl räcka..? hihi...

Till min stora glädje har jag i nästan två veckor tillgång till bil :-) (en vecka har typ redan försvunnit men en vecka kvar!!) Så skönt det är att inte behöva planera precis allting hela tiden. I onsdags kände jag för att åka till mormor i stugan, så det gjorde jag (utan att först ringa och övertala nån med bil om vilken bra idé detta var)! Nybro kan verkligen vara värsta grytan, så varmt, så varmt men kommer man ut till kusten känns det mycket skönare måste jag säga. Satt och fikade hela eftermiddagen, vovvarna sprang runt i trädgården och så gick vi en sväng till vattnet. Taurus badade och matte blötte Totti :-) Gutt!! Så ska det vara på sommaren!!

Anledningen till att jag har bil är att mamma och pappa gav sig ut med båten och har därmed inte så stor nytta av bil...Bättre då att jag använder den :-) Men såklart är man även lite sugen på att hänga med en sväng på havet innan det är dags att dra upp den igen. Så efter att ha förhandlat upp "max-antal-hundar-ombord" från förra årets tre till det nya budet på fyra så har Totti och jag varit och shoppat flytväst. Mest var det jag som shoppade, under protest stod Totti still medan den perfekta västen provades ut, men egentligen var han mest intresserad av alla ben och grisöron och leksaker som fanns i butiken... Till helgen eller början av nästa vecka ska den testas på sjön. Ska bli härligt det!

Trevlig sommar!!!

 

 

 

16 Juli 2010  | Länk | övrigt | 0 kommentar
Tvååker int

Eftersom jag äger världens snyggaste hund så är det egentligen ingen mening med att åka på några utsällningar, det är ju självklart hur utgången ska bli iallafall....Hmm...eller hur det nu var...?

Dagens resultat: trea i championklass utan ck. Så var den utställningen klar! Ut ur ringen lika fort som vi kom in... Hann dock springa rätt många varv idag, vilket var bra. Någon galopperade nämligen hela första varvet...men efter det sprang han tre varv till- TRAVANDES! Å stod gjorde han fint så matte är nöjd!

Dagens kritik: Kraftig hane, passande skalle, tillräcklig kraft i nospartiet, ngt högt ansatta öron, fin hals och överlinje, gott förbröst, kraftiga lår, rör sig med god drive, utmärkt päls och färger.

Den nyrakade Totti var också med som sällskap, han hade nog inte passat i nån utställningsring med sin frisyr :-) De där pudlarna ska ju ha rätt så mycket päls...Skötte sig gjorde han dock, som vanligt! Han hänger liksom bara på, där vi andra är där är Totti. Å sitter vi andra och tar det lugnt så tar Totti det lugnt, börjar man röra på sig vaknar han till liv och frågar man om han har lust att leka lite så svarar han "javisst". 

Världens snyggaste hund fick alltså inte ens ck...!? men det hände roliga saker också. Lilla Haze som är en brors dotter till Taurus (eller om det var en systerdotter, hihi...) gjorde utställningsdebut med cert och BIR!!! Fantastiskt roligt!! Så vi har alltså delat både bil och tält med dagens snyggaste hund! Skojigt värre...å vilken ära:-)

Nu ska vi vila upp oss från dagens bravader å om inte termometern visar allt för många grader i mån bitti så traskar vi ner till klubben och träffar Tottis valp-polare! De har träffats varje lördag hela sommaren men vi har varit ute och farit varenda helg den senaste tiden så vi har missat alla träffar. Men imorgon...då kanske!!

 

9 Juli 2010  | Länk | övrigt | 1 kommentar
hänt i veckan

Travande

Mycket beröm för att trava har det blivit den senaste tiden. Tre utsällningar är inplanerade, Tvååker imån och så Köping med efterföljande Mälarpinschern om 14 dar. Så nu övar vi lite på travandet och på att stå snyggt. Får se om det hjälper något :-) I Köping händer det fler spännande saker...då ska Taurus nämligen tävla juniorhandling! Om man nu kan säga så..för det är väl egentligen handlern som bedöms i den sporten inte hunden. Men en hund har de iallafall med sig in i ringen å  jätteduktiga Sara ska hänga på till Köping och lånar då Taurus. Ska blli roligt att se! Första träningspasset sprang han runt och pep och spanade efter matte...hmm...inte så bra början! Men när vi träffades i onsdags så skötte han sig så fint så!

Klippning

Tittade på Nyhetsmorgon häromdagen, eller om det kanske var i morse..? Det var ett inslag från Gotland och en kille som skulle åka å tävla VM i får-klippning. Tog kanske en minut för honom att klippa ett helt får! Imponerande!! Tror ni han kan göra samma sak med en pudel? Han behöver ingen snygg frisyr, en jämnlång fårklippning duger åt oss. Tycker jag börjar få kläm på det där med klippandet men jag hade nog fel :-) Nyfriserad är han iallafall, lille Totti. Så nu är det kort igen och tuppkammen rök den med.

Låga staket

Har varit i stugan hos mormor igen. Matte hade lovat hjälpa till å måla vindskivor och hundarna hade inget emot att hänga med. Tottis favoritplats! Han vill inte ens hänga på med ut och gå..."nä, jag stannar hellre kvar här och springer lite till". Så Taurus och jag gick en sväng själva och Totti var kvar med mormor, mamma och syster i stugan. Lycklig!! ...å så söt!

Lite nervös är jag för alla kaniner som skuttar runt där. De verkar inte ha vett att springa till skogs när vi kommer :-) Å då hade vi fyra hundar med oss i onsdags...de är iallafall snälla å skuttar bort från vår trädgård men de ligger å trycker i grannens istället...Suck! Inga rymningar efter kaniner denna gången i allafall. Taurus brukar tröttna på kanin-jakter rätt så fort men med Totti har jag ingen aning, han har liksom inte fått tillfälle att testa på det ännu. Å så får det gärna förbli :-)

 

8 Juli 2010  | Länk | övrigt | 1 kommentar
WDS i Danmark

Iår blev det lite annorlunda midsommarfirande. Två dagar med utställning stod på schemat, varav den ena på Världsvinnarutställningen i Herning, Danmark. Joanna och Carina med Fellow hämtade upp Taurus och mig på midsommaraftons morgon för färd mot Jylland. Större delen av midsommarafton spenderades i bilen, annorlunda om något...! Resan gick hur bra som helst och väl framme på campingen mötte vi upp familjen Svensson med Ghea och Tessa och så Exit med familj för traditionellt midsommarfirande! Sill och potatis och jordgubbstårta :-) MUMS!

Första utställningsdagen var Danska Schnauzer och Pinscherklubbens utställning. Visade sig vara en utomhusutställning, överraskning:-) Hihi...men efter en väldigt kylig morgon så tog sig vädret framåt dagen så det gick fint det också. Taurus ställdes i öppenklassen, tänkte att vi skulle komma hem med ett cert och ett danskt championat...hmm...just det, så  blev det inte. MEN snyggingen Fellow lyckades med just det! Cert och danskt championat till honom, vilket också resulterade i nordisk champion eftersom han redan är svensk och norsk :-) JIPPIE!!! Pappa Taurus är väldigt stolt!! Taurus blev fyra i öppenklassen.

Kvällen spenderades med promenad på stranden, (Taurus simmade å simmade å simmade) grillning och diskning av diskberget som av någon oförklarlig anledning växt upp på bänken....

Utställningsdag 2 var världsvinnarutställningen! Taurus tyckte livet var allmänt trist och visade sig inte från sin bästa sida :-( Så inget cert eller championat idag heller...Vinnare av världsvinnartiteln blev en tysk hane, med de mörkaste tantecken jag sett, och en finsk röd tik. Tvåa bakom den vinnande hanen kom Fellow!! Å eftersom tysken redan var internationell champion så åkte Fellow med matte Carina hem med ett CACIB :-), förutom certet och det danska championatet från lördagen. Vilken helg!!! Därefter väntade lite köande hos veterinären och avmaskningen innan vi for tillbaka mot Sverige. Vilken skojig resa!! Tack för trevligt sällskap allihopa!!

Lille Totti är ännu inte rabiesvaccinerad så han fick snällt stanna kvar i Sverige. Han firade istället midsommar med mamma, pappa, mormor och kusinerna. Misstänker starkt att han blev ordentligt ompysslad. Ringde mormor på lördagkvällen när de andra åkt hem och Totti och mormor var ensamma kvar, då hade han däckat ute på gräsmattan! Det är jobbigt med midsommar :-)

Igår jobbade matte och vovvarna var hos mamma och hade fått följa med till Orranäsasjön för lite bad! Tror kanske att det bara var Taurus som uppskattade själva badandet men springa i skogen gillar även den andra. Idag är det omvända roller. Mamma jobbar och jag är hundvakt. Vi skippar badandet tror jag och åker på agility-uppvisning istället :-)

 

1 Juli 2010  | Länk | övrigt | 0 kommentar
skällande

Efter en underbar lördag med lydnadstävling och pinscherbus hängde vovvarna och jag med mormor till stugan. Underbart att ha en trädgård! Taurus njöt av att få gå ut och in som han ville och matte satt på en filt i solen större delen av dagen. För Tottis del är det kanske tur att vi inte har någon trädgård i vanliga fall. Han hade fullt upp med att hålla koll på allt som hände. Skällde på grannar och på spöken i skogen. Mycket skällande blev det. Puh...Men han gillade friheten iallafall och förrutom en liten sväng inne hos en av grannarna så höll han sig snällt på rätt sida staket och stenmurar.

På agility-fronten har det blivit slalom och kontaktfältsträning. Överraskning..? njae, ingen överraskning men det tar så låååång tid att få till det som man vill. När det gäller slalom tror jag att det är ingångar vi ska fokuserar på, går han ur så är det i de första portarna eller så springer han förbi första. Och så ska det vara fart mot hindret, det är då det blir svårt. Har inte varit så flitig med träningen den senaste tiden så kontaktfält känndes som jättelänge sedan vi körde. Fram med pringleslocket igen :-) Nöjd med det träningspasset, jag lyckades hålla det rätt så kort och Taurus gjorde fina stannande på sitt lock.

Förra veckan var vi nere och körde bana med de andra agilityekipagen. Det var en gammal, något modifierad, VM-bana som var uppbyggd när jag kom ner (något sen.....) Jaha, tänkte jag, här får jag kanske förenkla lite. Men när man gått den några varv kändes den inte alls omöjlig så vi testa. Då dök problemet upp...Väldigt länge har vårt största problem varit att lyckas hålla uppe Taurus fokus under de 50 sekunder eller hur lång tid det nu tar att köra en bana. Hans matte har fått jobba som en tok för att få med sig hunden runt. MEN nuför tiden så sköter han sig allt som oftast riktigt bra på träning. Full fokus även om andra tränar runt om, även om det kommer okända hundar ner och tittar eller tränar längre bort. SÅ...numera är istället problemet att matte inte kan styra sin laddade hund. När Taurus är på G, ligger jag hela tiden efter och hinner inte styra honom dit jag vill :-( På den inte alls omöjliga banan visade det sig i att vi hade blivit diskade säkert tio gånger. Hunden for åt höger och vänster, kontaktfälten hoppades och slalomet hade han för hög fart in i. Tror att vi får ta och skicka matte på kurs!! Lite vettig handling skulle ju inte skada :-)

Förrutom agility har vi också kört lite utställningsträning. För som omväxling mot hur jag brukar göra så tänkte jag att när man ska på världsvinnarutställning så kanske man ska träna lite. Så slipper vi stå där och känna oss som nybörjare :-) Så nu blir det massor av belöningar för att trava och massor av belöningar för att stå still och låta matte flytta runt lite på benen. Häromdagen körde vi även störningsträning i form av en styck liten pudel som sprang runt och hoppade på den fint travande Taurus. Så om det mot förmodan skulle komma inspringandes en svart ulltuss i utställningsringen så är vi väl förberedda :-)

 

22 Juni 2010  | Länk | övrigt | 1 kommentar
lydnadssupporter

Idag gick bilen mot Torsås BK där det arrangerades lydnadstävling med inte mindre än tre anmälda pinschrar! Så idag har det hejjats, så mycket man nu vågar hejja på en lydnadstävling :-) Men roligt var det. Först ut var Malin och Aisha i Lydnadsklass II, därefter Johan & Ghea, och Malin & Izzy i ettan. Izzys debuttävling som hon såg till att vinna med ett första pris!! Tjoho! Vilken debut! Mest imponerade var vi kanske dock av Gheas inkallning :-) Sen bar det av hem till familjen Svensson för pinscherbus. Sju pinschrar och så Totti och Tilly som fick vara med de också! Vad roligt de har haft mina små vovvar. Sprungit och sprungit och sprungit...å så lite svalka i en av dammarna och så fullt ös igen :-) Man blir glad av att se de rusa runt med de andra vovvarna!

Ja, fem av nio hundar på samma kort var väl inte så illa...? Kortet taget efter de värsta lekrejsen var avklarade, så här stilla stod de inte till en början :-)

Taurus hade mycket att göra, många att hålla reda på och många dofter att undersöka. Inte mycket vila där inte...bör väl tillägga att han sover som en stock nu :-) Både den tvåbente och de fyrbenta är nöjda med dagen.

Upptäckte precis att det inte blir några live-sändningar från SM iår...Snyft! så ett kronprinsses-bröllop får väl duga som eftermiddagsunderhållning. Sen åker vi till mormor i stugan nån dag, får se om vi kanske kan få Totti att simma lite...

 

19 Juni 2010  | Länk | övrigt | 0 kommentar
liten tripp...

....till Avesta, av alla ställen, stod på helgens program. Där arrangerades det internationell utställning med en hägrande Svensk vinnare- titel. Så dit skulle vi såklart åka :-) Enkel resa ca 50 mil...hihi...verkar väl vettigt att åka dit över dagen och sen hem igen..? Väckte Taurus klockan 01.00 (!) och vi blev upphämtade av Joanna och EvaCarin vid halv två, sen väntade många timmar i bilen innan vi kom fram. Avesta visade sig från sin bästa sida, ösregn :-) Då nångång började man kanske fundera på vad vi höll på med, stiga upp mitt i natten, åka 50 mil i bil och sen springa runt i ringen i ösregn. Hiih.. men regnet upphörde faktiskt tills det var dags att starta och det är ju alltid roligt med utställning. Bland hanarna var det en öppenklasshund anmäld och sen maaassor av championhundar. Å näe, det blev ingen fin Svensk vinnare-titel till Taurus, vi blev oplacerade i championklass... :-( Gick inte så bra för våra andra två favoritvovvar, Exit och Tessa, heller. Så det blev en kort visit i Avesta. Tessa gick det dock bäst för, hon åkte hem med ett Hp :-)

Totti fick inte följa med denna gången, han fick bo hos mina kusiner istället. Tror att alla inblandade var nöjda med detta :-) De hade gjort så mycket roligt! å ville gärna låna honom igen! Bra det, midsommat drar Taurus och jag till Danmark och lilleman är inte rabiesvacinerad så han måste vara hemma...kanske dags för kusinerna att rycka ut igen då...?

Inte nog med att vi hunnit med en tripp till Avesta,Taurus och jag hann med lite håll-igång-i-skogen med instruktörerna på brukshundklubben också innan vi for. Det var väldans så trevligt! En massa lekar med hundarna och så god mat. Nu har vi blandannat testat på att spela tunnelboll med hund, haft potatis på sked-stafett och letat chokladbitar i skogen. Å så grillat och ätit gott innan det var dags att bege sig hemåt, duscha av sig myggmedlet och sova en stund.

13 Juni 2010  | Länk | övrigt | 0 kommentar
ledig lördag

Var sjukt trött i går kväll så det blev ett tidigt sänggående, vilket i sin tur resulterade i ett tidigt uppvaknande- utan hjälp av nån väckarklocka. Frukost och sen bar det i väg på långpromenad i skogen. Härligt! Totti som trots sin ringa ålder(eller kanske just pågrund av det) är den av vovvarna som har bäst koll på sin matte gick mycket lös, men Taurus fick sträcka ut han också :-) Oj, vad han sprang!!! Å till skillnad från många, många av våra promenader så hade han också kopplat på öronen. Så tillskillnad från många, många av våra promenader så blev det en rätt så långvarig lycka. Kopplet åkte inte på förrän vi var tillbaka ute på cykelvägen. Totti gjorde sitt bästa att hålla jämna steg med storebror, vilket väl lyckades sisädär...men roligt hade de!

Det är nått speciellt med Totti och kompostgaller. Egentligen funderar jag på varför jag fortfarande envisas med att använda dem till honom...Det håller honom inte instängd och det håller honom inte utstängd heller. Komposthagen hade han rivit omkull idag när jag varit iväg på stan en stund. Fri valp i lägenheten fast han satt väl instängd när jag gick. Gallret i hallen som ska hålla valpen utstängd från mina skor och jack-fickor tar han sig istället in i...Suck.

Tar igen sig efter allt bus :-)

29 Maj 2010  | Länk | övrigt | 0 kommentar
våår!!

Härligt! Äntligen är den här! Varmt och skönt och sol och härligt!

I Söndags blev det en tur till brukshundklubben som kanske blev aningens längre än planerat, inofficiell (för mina raser iallafall) utställning. Men trevligt var det. Först hjälpte jag till och sålde program, därefter blev det en rätt så lång väntan innan det var dags för världens bästa hundungdomar att ha lite uppvisning! Den kunde jag ju inte missa, dessutom är jag ju anställd som ljudtekniker (hur nu det gick till, hihi...). De är så duktiga!! under tiden, i väntan på uppvisning hann jag prata lite med Joanna och EvaCarin som var där och ställde Haze och Tessa. Sen skulle jag åkt hem men då var det ju dags för finalerna och då var jag ju tvungen att vara kvar till pinschrarna hade sprungit klart. Tessa blev trea i gruppen så det ångrar jag såklart inte att jag var med och tittade på :-)

Sen var det fullfart hem och ut med Taurus en sväng i skogen innan Totti och jag skulle på valpkurs. Fanns en och annan doft att undersöka där nere efter en hel dag med utställning, men lille Totti har inte riktigt fattat tjusningen med dofter ännu så det fanns de som hade det jobbigare än vi :-) Detta var gången som vi skulle visa upp vårt lilla projekt/trix som vi övat på. Övat har vi gjort, men flitiga har vi inte direkt varit..."Kommandot" , matte viftar med handen med handflatan uppåt, la vi in i väntan på att alla skulle komma (denna gången var VI i tid) alltså tio minuter innan kursstart. Men det fanns ju färskt i minnet på det viset :-) När det är vår tur viftar jag med handen och den lilla gullhunden ställer sig på bakbenen och backar en halvmeter! Man behöver väl inte träna när man har en sån superhund..? Hihi...eller så är det just träna man ska göra, tänk vad han kan lära sig...?

Dan efter var det Taurus tur att inta den mycket väldoftande planen. Han hade lite jobbigare...Men hans matte hade bestämt sig för att det var nolltollerans! Inget nosande! Gick rätt så bra... han försökte allt att sänka nosen efter ett par hinder men då bröt matte och bad honom skärpa till sig :-) Riktigt nöjd med träningspasset. Störningar är väl det vi behöver träna på allra, allra mest så det var ett utmärkt tillfälle och med tydliga regler för vad som gäller funkadet det riktigt bra! Nöjd matte!

Totti har också fått stifta bekantskap med sin första kanot. Var bara en kort stund i tisdags när vi var och paddla med miniorscouterna. Han fick bara knata runt lite i den medan den låg halvt uppdragen på land men det fixade han fint. Sen sprang han och lekte med miniorerna vid strandkanten istället. Det var skojigt det!!

Nu blir det nog lugnt med träning innan söndag då vi far till Aneby och årets andra tävling. Vila sig i form verkade ju funka till Nybro-tävlingen så vi kör på det denna gången också :-)

 

20 Maj 2010  | Länk | övrigt | 1 kommentar
rumsren...?

Ja, det är frågan det :-) Har hört att man inte ska ropa HEJ innan man är över ån men nu var det längesedan det hände nån olycka. Det har nog skett lite i taget så jag har inte ens reflekterat över det, men när jag tänker efter så minns jag inte när det senast skedde att han satte sig inne. Härligt! Den senaste tiden har han varit en del hos mormor när jag jobbat långa dagar och hon ger fortfarande bara positiva rapporter om hur duktig han är. Där är en som till och med vågar ha mattorna framme när ulltussen kommer på besök! "Nästa gång han kommer bryr jag mig inte om att rulla ihop mattorna, han kissar ju inte inne...." och så lät hon dem ligga framme, lite vågat tyckte jag men det har gått bra! Mina mattor däremot tror jag får vara ihoprullade ett tag till...kanske man skulle passa på att tvätta dem innan de åker tillbaka också :-)

Tyvärr flyttar världens bästa och positivaste hundvakt (mormor då alltså) till stugan nu, så då blir det lite väl långt att köra och lämna honom så nu får vi se om brossan kan ställa upp lite :-)

Förhoppningsvis är det nu då slut på pölar och högar inomhus men det stoppar inte Totti från att stöka ner. Jiisssess vad den lilla hunden kan ställa till det och jisses vad lång han kan bli om han vill. ALLT som inte sitter fastskruvat nånstans försöker den hunden flytta på. Han drar ner saker från bord och bänkar, han får saker i huvudet men det avskräcker honom inte från att fortsätta, han river ner jackor från galgar och undersöker vad som kan tänkas finnas i fickorna och han gnager på skor. Kartonger, toarullar och flingpaket massakerar han i småbitar, allt som eventuellt går att äta slinker ner i hans mage om man inte passar honom. Matte testar ibland att sätta honom i komposthage när hon vill vara säker på att veta vart han är...Men det ser han inte som nått hinder, hagen går ju att skjuta framför sig tills man kommer dit man vill. De allra flesta föremål kan med lite vilja dras in genom de små hålen i gallret. Det gäller även saker som stora filtar och jackor som man kan tro är en omöjlighet att faktiskt få in där men inget är omöjligt i Tottis värld :-) Matte tycker att hon städar och plockar undan för att undvika att saker som inte är tänkta för små hundar inte ska hamna på golvet eller än värre i hundens mage, men näe....den hunden hittar nya grejor överallt! Med störrsta sannolikhet en övergående fas...men snälla se till att den gå över SNABBT!!!!!

Så här tycker Totti att vår hall ska se ut, istället för att gallret ska stå upp och föhoppningsvis rädda en och annan sko från att bli gnagd på, så rdnar han allt i en enda hög galler, en bur, skor, handdukar.... Vet ni vad roligt man kan ha studsande runt på högen och faktiskt man når liiiite högre upp och hade inte matte kommit och städat upp hade nog en och annat jacka också hamnat i högen :-)

När man tröttnat på sina leksaker får man hitta nya...Jag tänker att det är lite som ett ekorrhjul att fara runt där inne...men jag vet inte och tänker inte testa...Bottenplattan till buren är nu slängd, den satt liksom inte ihop i ett stycke längre så jag tyckte den var rätt så värdelös....

 

15 Maj 2010  | Länk | övrigt | 3 kommentarer
längesedan...

Jaha...trodde iallafall att jag skulle klara av att uppdatera en gång i veckan. Ett litet "hänt i veckan repotage", men nä, det verkar inte funka det heller...Hihii Nu blir det typ hänt-de-senaste-14-dagarna-sammanfattning istället.

På agility-fronten har det blivit slalom och kontaktfältsträning. Som vanligt känns det som...Men, men, nån dag kanske det sitter :-) Idag var det dags för ett nytt pass. Slalom först med ett helt gäng hinder innan så att han fick upp lite fart. Schwiss sa det! Första gången sprang han förbi men när matte var med lite och hjälpte till så blev det några toppen repetitioner. Tjoho! Gutt, nu väntar jag bara på att kunna få till det på tävling också :)

Sen kontaktfält, där jag borde ha med mig medhjälpare men det hade jag inte...Men rätt så bra gick det ändån. Ett par bra stopp både på balans och A. Nöjd med dagen!

Totti kom på hur roligt det var med tunnlar idag :-) Han fick vara med och skutta lite medan jag plockade undan efter mig. Han gjorde inte annat än sprang i tunnlar. hihii...skoj sa han. Sen smällde vi lite med gungan medan Totti fick äta pannkaka. Nu ska vi se om vi inte ska träna lite på att stå på bakbenen med den lille ulltussen. Det är nämligen vårt lilla projekt som vi fått i läxa på valpkursen. Vi behövde inte nödvändigtvis just stå på bakbenen, vilket trix man valde var frivilligt men jag tänkte att det kunde vara roligt. Han har ju skuttat runt på två ben sedan jag fick hem honom så det vore kul att få det på komando. Lite kvar innan vi är där och det ska visas upp på söndag...Dags att ta sig upp ur soffan då kanske..?

 

14 Maj 2010  | Länk | övrigt | 0 kommentar
veckouppdatering

Har missat båda de gemensamma agilityträningarna denna veckan också. I måndags var jag upptagen med ickehundrelaterade aktiviteter, även om det ingick lite gos med en styck liten fyrbenting så blev det inget tränat för Taurus. Å i onsdags var det inplanerat räfsar-dag på klubben å självklart var man där och visade sin goda vilja :-) Men ingen träning med Taurus blev det... Däremot är det ju väldans så snyggt där nere nu, så det finns goda förrutsättningar för den fortsatta träningen!

I torsdags däremot så fick han jobba! Körde en skojig liten kombination där man kunde träna alla möjliga byten beroende på hur man sprang. Bakombyte in i tunneln och sen framförbyten körde vi. Å efter lite filande (det är ju bra om matte visar vad hon vill...) så gick den riktigt bra! Dock var det VARMT och det är vi inte vana vid ännu så det var en rätt så flåsig och tidvis ofokuserad hund som sprang. Avslutade med lite kontaktfält som inte alls funkade så bra. Trött hund och trött matte...? Det får vi fundera lite på till nästa gång. Efter den svettiga träningen fick hunden sitta uppbunden medan matte höll kurs. Fixade han fint, trots att det blev en bra stund vid den där stolpen. Matte glad :-) Var lite sugen på att ner och träna lite idag också eftersom vi inte varit så flitiga denna veckan heller, men ett rykte sa att det var lydnadstävling idag och då verkade idén med att släppa lös en galen taurus inte så lyckad. Å nu har Rio och Rosso anlänt för en liten sleepover så då ger jag mig nog inte på att traska ner till klubben med fyra hundar även om tävlingen nog är slut nu...

Den lilla lugna valpen har succesivt börjat sin förvandling till unghund. Om vi tidigare har haft ett par tokryck i veckan har vi nu minst två om dagen...puh! Någon har också börjat protestera om det inte riktigt passar herrn i smaken. "Nä, jag vill inte gå in än" , "Nä, jag vill inte alls sitta stilla just nu..." eller "du sa ju sitt och nu sitter jag och tänker faktiskt inte alls resa på mig hur mycket du än apar dig..." Hihiii...den sista är ju rätt så sött faktiskt och inträffa när jag skulle packa in alla fyra vovvarna (mina och mammas) i bilen. De andra tre vet vad sitt betyder och fick snällt sätta sig medan jag öppnade bildörren å så tänkte jag att såklart borde även den lilla lära sig att vänta på sin tur så han fick snällt sätta sig han också, fast han hittade på ungefär 100 andra saker innan han satte sig :-) Men sen satt han som sten! De andra hundarna fick lov att hoppa in en i taget och Totti sitter snällt kvar. "Nu Totti är det din tur, kom nu!" -sagt med den riktigt gulliga och skojiga rösten. Men nej, det skulle han inte... Hiihii....

Vi har ett mer eller mindre ofrivilligt morgondopp också att berätta om. Taurus tog ju nästan årets första dopp härom dagen men ångrade sig när han fått i framtassarna. Totti verkar vara mer av typen som undviker att tänka på hur kallt det är och hoppar från bryggan på det djupa, så går det åtminstone fort... Fast i detta fallet fanns det ingen brygga och jag tror inte det var meningen att hoppa i...jag misstänker att han på fullaste allvar tänkt sig att gå på vattnet (lyckligt ovetande om att de flesta som försökt med detta misslyckats). Ett rejält skutt tog han iallafall rakt ut i ån...plums! Var inte vad han tänkt sig, så ivrigt plaskande tog han sig upp på land igen. Händelsen verkar dock inte ha satt några djupare spår...han har varit nere vid vattenbrynet och vänt flera gånger under promenaderna sedan dess. Dock har han stannat på det torra :-)

Imorgon händer det roliga grejor, då drar vi till ridskolan som arrangerar familjedag. Och det blir ju ingen familjedag utan lite agilityuppvising:-) så dit ska vi och springa lite. Verkar som vi blir några stycken så det kan bli riktigt kul!

Hittade lite bilder från när Rio och Rosso var här senast. Annika tänkte ge sig på lite gruppfotografering...

Två hundar på plats...

...tre hundar...

Taurus måttligt road av aktiviteten och Rosso har tröttnat på att sitta...

...Taurus forsätter protestera "Jag vill inte sitta bredvid de där två.." Totti är försvunnen och till och med Rio som suttit tålmodigt och väntat på de andra stollarna som farit upp och ner har tröttnat.....matte ger upp fotograferingsövningen!

 

 

1 Maj 2010  | Länk | övrigt | 0 kommentar
sparlåga

Hej å hå...ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig. Efter den väldigt trevliga helgen med mycket hundaktiviter och den braiga känslan efter tävlingen åkte tävlingskalendern fram och anmälningar skickades in. Aneby och Växjö är nu inbokade och tanken var att köra samma upplägg som till denna tävlingen...flitigt tränande några veckor innan å så vila sig i form den sista veckan innan. Förhoppningsvis blir resultatet en taggad hund. Men han är ju rätt ombytlig vovven min så vi får se hur det fungerar.... En förutsättning för att ens ha en chans att se om det fungerar är ju att följa det tänkta upplägget. Men inte ett enda träningspass har det blivit denna veckan. Ja, ibland blir det verkligen inte som man tänkt sig. Har kommit både det ena å det andra ivägen. Får bli nya tag i veckan som kommer istället. Kontaktfälten ska det fortsätta filas på och så massor av belöning av slalomet!!!

Igår for Totti och jag iväg med scouterna ut i Emmabodaskogarna. Blev en härlig dag med soligt väder och massor av ungar i skogen! Lille Totti tyckte att han hade en elak matte som inte lät honom springa fritt. Lite pipig och gnällig var han allt, iallafall till en början. Men med jämna mellanrum kom det ju förbi någon och gosade en stund så han var rätt så nöjd ändån. Framåt eftermiddagen var han riktigt trött och låg mest och sov, ville inte ens följa med en hjälpsam liten kille som ville ut å gå en sväng med honom. Pipandet upphörde efter hand kan man säga :-)

Väl hemma blev det sängen för Totti och cykling för Taurus. Tror allt han lagt av sig lite över vintern. Han brukar föredra att trava. Han kan trava superduper snabbt men nu var det mest galopp.

Idag har det varit strålande väder så det blev långpromenad runt Rismåla göl. Taurus tog nästan årets första dopp, men ångrade sig när frambenen var i vattnet. Kan tänkas att det var lite kallt:-)

25 April 2010  | Länk | övrigt | 1 kommentar
rapport från spårskogen

Idag blir det rapport från måndagens aktiviteter, då bar det nämligen av mot skogen. Båda vovvarna var med, plus att jag la ett till Rosso också. Så en hel del springande i skogen blev det. Beslutade att det fick bli personspår - orkade inte drittla med blodet denna gången...

Taurus spår gick över ett kalhygge...vet inte om det var just den öppna terrängen som klurade till det för honom men han fick jobba! Ordentligt! Tror aldrig han snurrat så mycket någonsin. Men så springer han ju som en tok i spåret också- klart att det är lätt att missa nån vinkel eller litet slag då. Får nog ta tag i det där på riktigt. Han älskar ju att spåra och blir helt galen när han vet att det är spårning på g. Ofta blir det en del väntande i bilen innan också så han har ju gott om tid att tagga igång på. Men som vanligt så löser han sina spår även om han snurrar och mot mitten och slutet av spåret så spårar han riktigt fint (fast fortfarande rätt så snabbt). Godbitarna på slutet hittades iallafall och han kände att han hade tid att stanna och gnaga i sig dem också :-)

Tottis spår var superkort och rakt. Iallafall tyckte jag att det var superkort när jag la ut det, kändes betydligt längre när jag gick det med hunden. När hunden var hämtad så gick vi mot spåret i 90 graders vinkel så att vi skulle passera rakt över det å så avvaktade jag och såg vad han gjorde. Helt klart kände han att matte hade gått där för nosen åkte ner direkt och så gick han några steg i spåret - i rätt riktning dessutom :-) Sen var det paus och lite tuggande på blåbärsriset...sen undersökte vi spåret igen...tuggade blåbärsris...spårade...provsmakade en pinne...tillbaka till spåret...å så höll det på! Men den lille spårade han också, sen tar det nog några gånger innan poletten trillar ner på riktigt å han fattar vad vi håller på med. Men spårade gjorde han :-) speciell känsla att se dem använda sin näsa...På slutet låg leksaksråttan å väntade. Det var ju väldigt skojigt att den låg där mitt i skogen verkade han tycka, men leka är kul så det gjorde vi!

Det blir en liten rapport från Rossos spår också, för där är en hund som kan spåra! å i vettigt tempo dessutom! Tror att han var klockren på sitt spår, inte nån snurr nånstans å då var det iallafall två vinklar. Låg en leksak sist i hans spår också som han grepar så fort han kommer fram. Underbart att spåra med den hunden!

Nu ska vi försöka hålla uppe spårandet också under våren så det blir lite regelbundenhet i det hela. Finns ju de som tycker att vi ska ge oss ut på viltspårtävlingar också...så vi borde verkligen träna!

Igår kväll tog jag med mig Totti ner till klubben och kollade på när agility-nybörjarna hade sitt första praktik-tillfälle. Verkligen en grupp med massor av olika hundar. Ska bli roligt att följa dem! Ingen pudel och ingen pinscher. Dock en pudelblandning och en dvärgpinscher - det kan väl duga det också!

Nu väntar vi på att bli upphämtade så blir det agility-träning för Taurus och bus med Rosso för Totti. Apropå bus, så kommer här några bilder från "Totti och Klara bus" i går kväll.

kanske en något missvisande bild, ser ju ut som om det är Totti som drar igång busandet när Klara sitter så fint....å det gör han i och för sig också. Men det är Klara som har överlägset mest sprutt i benen av de två :-)

Hihhii..helskön bild!!!

Visst är hon lite galen Klara, men självlysande ögon det har hon inte i verkligeheten :-)

7 April 2010  | Länk | övrigt | 0 kommentar
premiär för cykeln...

...eller kanske "det man inte har i huvudet får man ha i benen". Var bjuden på påskmiddag hos mamma och pappa idag. Å pappa var snäll även idag så vi blev upphämtade innan de for för att hämta farfar. Eftersom han inte direkt bor nästgårds så hade jag några timmar innan det blev nån middag. Planen var att gå ner på klubben och hämta cykeln jag lämnade där igår å så passa på att träna lite kontaktfält. Planen fick ändras något...för ska man hämta en låst cykel kan det vara bra att ha med sig nyckeln, å den låg kvar hemma. Så istället lånade jag en ny cykel å tog med mig Taurus på årets första cykeltur, 7 km tur och retur för att hämta nyckeln. Sen blev det äntligen promenad till klubben för lite kontaktfältsträning å så cykeltur hem igen. Mycket cyklande för matte och mycket springandes för hunden idag :-)

Kontaktfälten gick bra idag. Var premiär för dem också för året så det var lite spännande att se hur det skulle gå. Men han verkade komma ihåg. Belönade med kamp idag, med nya leksaken. Roligt sa Taurus och hängde i andra änden. Han stannar fint även när vi kör hela balansen, men det är inte hundraprocentigt. Tror att jag skulle behöva nån som stod bredvid och skötte klickandet så jag kan springa på lite mer. Jag har en liten tendens att hamna bakom honom hela tiden för att jag ska se om han går ner ordentligt å för att jag tror att jag ska störa honom på nåt vis om jag springer bredvid eller framför. Men jag vill ju inte ha en hund som bara kan göra kontaktfält om matte är bakom, så det måste vi ändra på.

Sen var det dags för den där påskmiddagen :-) Syrran komenterade att Taurus var så lugn när de kom ;-) Hihi..."har ni tränat på att inte hoppa och skälla?" Mmmm, svarade jag. Haha....har vi väl inte lagt så mycket tid på...var väl cykelturen som satt sina spår. Totti däremot, han charmar alla, till och med en totalt hund-ointresserad syster. Han är ju så lugn och fin å sitter gärna i knät och gosar med alla i tur och ordning :-) "Han är ju helt annorlunda än de andra monstrena" var mormors komentar och hon syftade väl då på Taurus och mammas vovvar. Tur att hon gillar den lilla ulltussen då hon får agera valpvakt då och då.

Nu ska jag ta och fundera på vad vi ska träna på imån då det blir en ny tur ner till klubben. Å på måndag ska vi försöka oss på att spåra, det blir roligt det!

 

3 April 2010  | Länk | övrigt | 1 kommentar
heldag på klubben

Förmiddagen spenderades med våra kursare som minnsann fick springa ordentligt idag. Dessutom blev vi bjudna på fika, då collien Allize fyllde två år dagen till ära :-) Så kaffe och kaka i solskenet, sämre kan man ha det! Sen kom min snälla pappa ner med mina vovvar så att Taurus och jag kunde köra lite på kombinationerna vi också. Det var roligt och trots att det var en del störningar där nere idag så var det full fokus från Taurus sida. Kul! Däremot är han ju inte världens mest följsamma hund...hmm...speciellt inte när det är raksträcka först och så ska man plötsligt svänga, då blir det svårt...Men nöjd och glad iallafall.

Tottis valpkompisar kom också ner en stund så det blev valpbus!! Två nya lekkamrater och så Beas storasyter Lady (en av Taurus favoritflickor) å Taurus var med i leken.

Åh så härligt, å solen har skinit på oss hela tiden!! Man blir så lycklig :-)

Nya lekkompisen, Stabyhoun som jag redan glömt namnet på...men nått fint var det, det kommer jag ihåg :-)

Jag och lilla Bea.

Lady vill också vara med de små och leka.

Hmm...jo jag tror att de sparkande benen tillhör Totti även om de verkar leva sitt eget liv...

Taurus trivdes fint! Leka det är grejer det!

Bea och Lady...å vem är det som ålar sig in i bilden om inte.....Taurus :-)

Totti på egna äventyr...

Fniss...inga komentarer på den bilden :-D

Nästan alla, Taurus med Totti skymd bakom sig, Stabyhounden (med det bortglömda namnet), Ricco, Lady och så pumin Svea...saknas bara Bea.

Mina pojkar ungefär som det brukar se ut. Taurus ståendes, alternativt hoppandes med en viftande svans, och Totti med någonting i munnen...

2 April 2010  | Länk | övrigt | 1 kommentar
första...

Liten börjar bli stor och nu har första tanden trillat ut :-) Hittills bara en, men snart så slipper vi de små sylvassa...Mycket ben-tuggande och dragkamp står på schemat nu!

Den lille ska snart börja skolan också...hihi. Matte var på första valpkurs-tillfället i söndags. Då var det träff utan hund så än har vi inte tränat nåt, bara fått lite info och presenterat oss för varandra. Ska bli jätteroligt! Nu är vi lediga i påsk så vi ska inte träffas med hund förrän om två veckor. Men vi fick läxa! tre gånger ska vi ha varit nere på klubben och bekantat oss med omgivningarna inna kursen startar. Hmm...ska vi nog klara...har redan hunnit med ett besök i kväll då det var första träffen med tävlingsgruppen för våren. Så nu är vårens träningar planerade. Det blir kombinationer på måndagar och banor på onsdagar. Träningsmotivationen är också tillbaka :-) Ska bli riktigt roligt att köra igång!

Ännu ett bevis på att Totti börjar bli stor är att han numera tar sig upp i soffan på egen hand. Första hoppet upp var nog mest en slump men nu har han koll på hur man tar sig upp. Taurus ligger gärna i soffan (eller i fotöljen eller i sängen...) å Totti vill hemskt gärna ta sig upp till honom. Så som en liten studsboll står han neranför och gör sitt bästa för att ta sig upp. Å så plötsligt! hupp! så stod han där uppe i soffan. Totti själv var nog den mest förvånade. Hihii...vilket ansiktsuttryck! Men sen såg han så lycklig ut och gick å rullade ihop sig bredvid matte! Mysigt!

Från början satte det en hund också i komposthagen men han har sluppit ut. Sköldpaddan däremot vågar vi inte släppa ut, så hon får bo kvar bakom galler :-)

 

29 Mars 2010  | Länk | övrigt | 1 kommentar
valpträff

Vilken härlig dag vi haft idag. Först lät det utlovade regnet bli att falla över oss och istället var det riktigt varmt och skönt. Härligt! Sen var jag på djurmagasinet å fyndade på utförsäljningen. Läderkoppel-avdelningen var något urplockad när jag kom så för att pengarna inte skulle ligga kvar och skräpa i plånboken så blev det lite andra grejor. Ett halsband till Taurus å ett till Totti och så lite leksaker.

Sen bar det av ner till klubben där det i helgen är Annika Aller kurs. Eftersom jag led av både motivation och pengarbrist när anmälningarna skulle in så blev det ingen kurs för oss i år, men titta på de andra kan man ju! Dessutom hade vi stämt träff med Agneta, Malin och Lena med deras nya små vovvar. Alltså valpkompisar till Totti :-) Vad härligt det var att se de små liven springa runt och jaga varandra! Å vilken härlig vovve jag har. Fullt ös när det är dags för lek och sen lägger han sig lugnt tillrätta och vilar. Matte blir så glad :-)

Totti och Malva

Fullfart!

Lilla Bea

Hela gänget!

Aha!!!! Kolla, jag lyckades få en bild på Totti, ståendes på alla fyra där man ser vad som är upp och ner och fram och bak! Tjoho:-)

27 Mars 2010  | Länk | övrigt | 1 kommentar
nybadade

Under kvällens promenad (i det underbara vädret) lyckades Totti inte mindre än TVÅ (!) gånger trippa under Taurus precis när han lyfter på benet. Så vägen till duschen var rätt så given. Å med en matte på högvarv efter alltför många koppar kaffe så åkte även den andre hunden i badet. Ingen av dem var speciellt glad över behandlingen men nu är de i allafall rena och fina bägge två och dessutom luktar de gott :-) När jag ändå är i gång blir det nog kloklippning och lite putsande på Tottis päls. Avlägsna lite öronhår kanske...

Imorgon blir det en tripp till djurkompaniet som har utförsäljning, 50% på allt! Leksaker går ju alltid åt, Totti behöver ett koppel å...kan säkert komma på lite till :-) Sen blir det miljöträning på klubben. Annika Aller-kurs hela helgen, vi ska inte delta men lite nyfiken är man ju så vi ska ner med Agneta och Malin och deras små vovvar. Titta på de andra, fika och leka med valparna såklart! Ser vi fram emot!

Kortet till vänster känns igen från tidigare i veckan, bara ett par dagar senare är nästa kort taget...snabba ryck här nu. Idag hade vi nästan 20 grader varmt! Härligt!

 

26 Mars 2010  | Länk | övrigt | 0 kommentar
priser till matte

Börjar med några bilder från skogen häromdagen, härligt väder och en massa spring på skaren som till och med höll för mig :-) Taurus sprang som en tok med Totti i släptåg, både förtjust och irreterad över att ha den lille fastnitad vid sidan. Härligt med den uppmärksamheten men något jobbigt när man ska undersöka spännande dofter och Totti skuttar runt och nafsar en i sidan...hihi.

Kanske blir de sista vinterkorten? För nu är nog våren ändå på gång. Tjoohhoo!! Det är väl att ta i att säga att det är barmark men snart...Inspekterade planen nere på klubben igår. Å jo, med lite hjälp av traktorskopan så ser man gräset :-) Blött är det å hela planen är inhängnad med meterhöga snövallar så det blir nästan lite arena-känsla. Som läktare byggda i snö...men det går att träna om man vill. Kängor och regnbyxor är väl kanske att rekomendera men det går! Så nu håller jag tummarna för milt väder, kanske lite regn, mycket blåst och så sol!!! Hihhii..vad praktiskt det hade varit om man kunnat beställa väder...

Det finns faktiskt barmark även på ställen där det inte skottats.

Sen vänder sig fotografen 180 grader å vad ser man väl där? Jodå, massor av snö....

 Som rubriken antyder så var det medaljregn igår...hihi. Det kan man tydligen få om man lägger delar av sin fritid på ideelt arbete. Fick en inbjudan på posten att deltaga på styrelsemöte för utdelning av förtjänsttecken. För fem års arbete i klubben har jag nu fått Svenska Brukshundklubbens förtjänsttecken i brons. Fina grejer det :-) Sen delades det ut en liten guldmedalj (glimmar som guld iallafall...) för ordförandes hederspris. Ser ut som en sån medalj som pryder militärers uniform, en lilten medalj med ett kort blågult band som kan fästas med en säkerthetsnål. Tjusig! Frågan är bara vart man gör med den? om man inte har någon uniform att hänga den på menar jag? äger nog inte ens nått som liknar en uniform...kanske kan man hänga den på klubboverallen :-)

Avslutar med lille Totti som typ är omöjlig att få några vettiga kort på...här kommer ett ovettigt kort till. Ni får se om ni ser vad som är ben, svans och huvud...

 

 

19 Mars 2010  | Länk | övrigt | 3 kommentarer
ut ur idet

Dags att vakna ur vinterdvalan! Har inte tränat nåt vettigt på evigheter...Jag menar, även om meterdjup snö har gjort det lite svårt att röra sig som man vill ute så kan man ju träna inomhus. Men har vi gjort det? Nä...det skulle jag inte vilja påstå. Helt förslappade! Taurus skulle tillexempel lära sig att dansa runt på bakbenen ackompanerad av den spelande sköldpaddan. Hmm...jo lära hunden stå på bakbenen och till och med gå ett varv på bakbenen, det lyckades jag lära honom. Men sen tröttnade jag som vanligt...när jag plockat fram det önskvärda beteendet så var det inget roligt längre! Å den lille ulltussen....kan han nåt överhuvudtaget? Nåt har han väl lyckats lära sig men nu är det dags att ta tag i hundträningen igen.

Med vårsolen har också ett litet sug efter agilityn smugit sig in. Ska bli så roligt att sätta igång igen! Å nu har jag anmält oss till hemmatävlingen i april så det kan väl vara på sin plats att träna nåt inför den :)

Så härmed är vintern slut å nu ska det börja tränas!!! kontaktfält, inkallningar, balansövningar, slalomingångar, sitt, targetar...Nu kör vi :-)

Idag har det rejsats i skogen! Oj, vad kul det var. Taurus sprang å sprang å sprang. Som bonus så lyssnade han när matte visslade in honom också :-) Tur det för i mellanåt hade jag ingen aning om vart han befann sig. Försvann åt ett håll och kom tillbaka bakom ryggen på mig.. Å hela tiden med Totti i släptåg. Så söt, med så korta ben å så envis skuttar han efter storebror på äventyr. Det var glada och trötta vovvar som kom hem sen.

Hur söt den lilla Totti än är har han skaffat sig ett intresse som inte delas av matte. Hunden är galen i fåglar, å hade han bara hållt sig till att spana på levande fåglar så hade det varit helt ok för mig. Men tyvärr tycker han minst lika mycket om döda fåglar, och fördelen med dem är ju att de inte flyger iväg när man springer efter dem. Han är helt fenomenalt duktig på att hitta fågellik eller delar av fågellik. Bläää och usch å....BLÄÄÄ igen!

Ska se om jag kan fixa nåt vettigt kort på den nyklippta lilla pudeln så ni får se hur han ser ut nu...Men det är inte lätt, får mest bakdelar eller halva hundar när jag försöker :-)

 

13 Mars 2010  | Länk | övrigt | 0 kommentar
hundpromenad

Händer inte så väldigt mycket spännande för tillfället, därav de korta och få uppdateringarna här i bloggen :-) Men med vårsolen verkar de roliga sakerna komma de också...

I söndags var vi på "miljöträning och socialisering" :-) Hade stämt träff med ett gäng av hundar och deras mattar på torget och så blev det en liten promenad runt Linnéasjön. Var en brokig skara med både stora och små hundar och gamla och unga. Kul att träffa dem alla och mina vovvar skötte sig så fint. Totti tyckte det var lite läskigt när vi kom gåendes över torget och de andra hundarna skällde på oss och Taurus blev överlycklig och ökade farten...Men lilleman kom snart på att det var trevliga vovvar som var där. Taurus stirrade en del i början (som vanligt) men fick i uppgift att gå bakom matte och gjorde det så fint så! (iallafall med en påminnelse med jämna mellanrum) Totti skuttade bara med (som vanligt det också) å när vi stannar, stannar han. Härlig hund! Trevlig liten promenad, det hoppas vi på att vi gör fler gånger.

Idag står det klippning på schemat- av Totti. Nu åker alla de långa söta lockarna :-( Det är helt fantastiskt att en så liten hund kan ha så mycket päls och att det ska ta såååå lång tid att klippa den. Men med träning ska det nog gå något fortare nästa gång...fast då har i och för sig hunden vuxit och det borde finnas större yta täckt med päls... Mamma var förbi och lämnade några vettiga saxar som jag kan finlira lite med sen efter klippmaskinen. En bra sax står nu på önskelistan :-)

Kom en inbjudan till valpkurs häromdagen, det ska bli roligt det! Söndagskvällar blir det med start i slutet av mars. Och dessutom skottades planen nere på klubben i helgen så nu finns det hopp om lite agilityträning inom en snar framtid :-) Två roliga saker att se fram emot.

Nä, nu har vi vilat tillräckligt från klippandet, på det igen!

9 Mars 2010  | Länk | övrigt | 1 kommentar
bilder

 

Tjoho! Idag funkar det att ladda upp bilder igen!

Först ut är Taurus och Totti i intensiv dragkamp över den stackars gula krabban (som mot alla odds fortfarande lever).

Bild från helgenshajk, en sovande Totti nerbäddad i sovsäcken. Ja, det var väl en rolig bild :-) Den skulle ju varit med i förra bloggen där den passat finfint...

Totti (med de självlysande djävulsögonen) har hittat en handuk....

...som han snor in hela sig i...så man knappt ser vad som är fram och bak och upp och ned.

Avslutningsvis, en bild på mina pojkar på promenad i härligt vinterväder.

 

5 Mars 2010  | Länk | övrigt | 1 kommentar
bilder

 

Tjoho! Idag funkar det att ladda upp bilder igen!

Först ut är Taurus och Totti i intensiv dragkamp över den stackars gula krabban (som mot alla odds fortfarande lever).

Bild från helgenshajk, en sovande Totti nerbäddad i sovsäcken. Ja, det var väl en rolig bild :-) Den skulle ju varit med i förra bloggen där den passat finfint...

Totti (med de självlysande djävulsögonen) har hittat en handuk....

...som han snor in hela sig i...så man knappt ser vad som är fram och bak och upp och ned.

Avslutningsvis, en bild på mina pojkar på promenad i härligt vinterväder.

 

5 Mars 2010  | Länk | övrigt | 0 kommentar
våren på g..?

Sportlovsveckan är snart till ända...Jag har också haft lite sportlov och gjort en massa sportiga saker...eller, hur det nu var? En del pulsande i snö, lite snöbollskastning och lite snöskottning har jag dock hunnit med. Totti älskar snön, upp i snövallarna, ner för snövallarna, kör ner nosen (och hela huvudet) rakt ner i snön, studsar och far med sina små korta ben i den djupa snön. Har hur kul som helst. Han kommer nog bli ledsen nu när det verkar som om snön börjar smälta undan. Taurus däremot kommer inte att bli ledsen för att det blir barmark och framföralllt varmare. Han tycker snön är rolig i ungefär 10 minuter sen vill han gå in eller fortsatta längs de skottade vägarna.

Sportlovsveckan avslutades med hajk med scoutkåren. Hur roligt som helst var det. Mycket grävande i snön, pulka åkning, korvgrillning och snöbollskastning. Totti var med på sin första hajk :-) Ett litet gästspel mitt på dagen blev det. Han och Taurus var inkvarterade hos mamma över helgen men hon skulle jobba en stund på lördagen och då fick lilleman komma och leka med oss i skogen. Han är en mycket okomplicerad liten valp. Inga problem där inte...En av de minsta scouterna adopterade honom ganska snabbt och de gick runt och undersökte världen tillsammans. Så söta så :-) Sen tyckte matte att det nog var dags att sova en stund. Sövde Totti i Taurus sovsäck och han sover snällt i säkert en timme trots en hel del aktivitet runt omkring. Så go den lille vovven är! Efter middagsluren var han redo för snön igen :-) Taurus däremot fick stanna hemma och sova. Han tycker ju som sagt bara det är roligt att vara ute en stund sen blir det bara pip och gnäll, det orkar vi inte med så han hade det nog bättre hemma i värmen.

(här skulle det varit lite bilder...men det verkar inte funka så bra just nu, så det blir inga)

Något annat roligt som hänt är att Taurus och Totti har börjat leka med varandra. Taurus försökte med lek den första veckan Totti var här men man måste ju leka så försiktigt med en valp...annars skriker den och springer och gömmer sig. Så Taurus verkade ge upp och visste inte riktigt hur han skulle bete sig. Men valpar växer och de lär också känna varandra så nu verkar det gå bra igen. Tidigare idag hade de en rejäl dragkamp om den stackars gula krabban. Totti flög nästan lika mycket som krabban när Taurus satte igång och skaka, men han gav sig inte den lille..."jag vill ha..."

 

28 Februari 2010  | Länk | övrigt | 1 kommentar
flygande gubbar

I och med att vi bor på andra våningen så förekommer det av förståeliga själ rätt så lite aktivitet utanför fönstrena. Man kan få se nån fågel landa i de stora träden utanför eller det kan blåsa nåt löv. Mycket mer händer det inte. Men igår då hände det grejor här! Oj, oj...stora kranbilen parkerades neranför på gatan, tydligen var det nu dags att rensa taket från snö och istappar som kan falla ner i nåns huvud. Plötsligt kommer det nu en gubbe upphissad i en liten korg för att utföra detta arbete. Taurus tror inte sina ögon och blir helt galen!!! "Vad i..." gör han där..? Haha...inte lätt att försöka lugna hunden när man viker sig av skratt. Ja, å inte är det lätt att vara istapps-rensare, få utskällningar för att man utför sitt jobb! Tog ett tag innan vovven släppte den flygande gubben :-)

Matte var inte så snabb med kameran, så jag missa gubben i korgen, men här syns iallafall delar av kranen:

Taurus spanar och håller koll, "se upp den som får för sig att visa sig här igen!"

Igår var det en underbar vinterdag. Massor av vit snö och strålande solsken. Nästan så det tårades i mina ögon som inte alls är vana vid solens strålar. Härligt var det iallafall!!

 

25 Februari 2010  | Länk | övrigt | 0 kommentar
snö

Vissa promenader är rena pinan medans andra är helt underbara. Idag har vi haft en av det underbara slaget. Bor ju i lägenhet och slipper därmed skotta snö (vilket är en av fördelarna med lägenhet) men för att kompensera denna brist på motion så traskade vi idag bort till scoutstugan och gjorde en liten insats där istället. Jag skottade, Totti skuttade i snödrivorna och Taurus fick leta godis eftersom han annars bara stod och glodde å frös. Hmmm...hur intelligent är det, att stå stilla när det är minusgrader...? Men Totti och jag turades om att hålla honom sysselsatt, hihi...Vovvarna fick gå lösa nästan hela vägen och Totti lyssnar så fint när man ropar på honom, blir så glad! Taurus började med att stänga av öronen men då åkte kopplet på en stund igen och efter det var det öppna örongångar som gällde :-) Härligt!

Ja, annars gör vi väl som de flesta andra, knatar runt i mer eller mindre snö och har nu börjat hålla tummarna för att det åtminstone ska sluta fylla på med ny snö hela tiden. Känns som om det aldrig kommer att bli vår iår. Totti har blivit avmaskad och vaccinerad, han är också vägd till 4,25 kg för ca en vecka sedan. Fortfarande helt ok att bära runt på när det behövs men han har faktiskt vuxit en del. I helgen (eller kanske till veckan) ska vi ta ett varv med klippmaskinen på nos och tassar igen...övning ger färdighet:-) Idag var jag lite sugen på att ta den andra pälsen också...har nog blivit lite mildare för han fick stora snöklumpar under magen och på benen idag när vi var ute. Tyckte lite synd om honom, men han verkade inte bry sig och dessutom kan man ju faktiskt behöva lite päls när det är vinter, så den får nog vara kvar ett tag till.

 

20 Februari 2010  | Länk | övrigt | 0 kommentar
koppelträning

Hoppsan, kan man säga! Undra om man blir nominerad till "årets dåligaste matte" om man glömmer bort födelsedagar...?

Världens bästa Taurus har ju blivit 5 år!!! Till mitt försvar vill jag säga att jag kom på det innan dan var slut...men mest av en slump. Fick frågan Hur gammal är din hund? Ja, snart fem....eller OJ, fem år idag faktiskt. Grattis Taurus! Som tur var är inte hundar (åtminstone inte de jag träffat) så kinkiga med det där. Att det kommer ett stort ben att gnaga på blir liksom en glas överraskning oavsett vilken dag det kommer :-)

Här står koppelträning högt upp på prioriteringslistan just nu. För båda hundarna. Att lille Totti, tre månader gammal, har lite svårt med det där snöret och mest far runt åt alla håll har jag förståelse för. Inget konstigt med det och jag tror nog att vi ska få ordning på det såsmåningom. Men den andre knashunden kan ju inte heller gå i koppel. Han kan fara runt precis lika mycket som den lille, fast skillnaden mellan dem är att Taurus ofta har något sorts mål i sina svägar...typ den väldigt spännande doftfläcken vid lyktstolpen medan den andre verkar fara runt mer planlöst :-) Nu finns det ju tyvärr tusentals intressanta doftfläckar på en promenad och Taurus måste undersöka dem alla...oavsett om kopplet räcker dit eller inte. Frustrerande! Så nu är det position bakom eller bredvid matte som gäller. Taurus är mycket missnöjd men matte gillar de mycket mer rofulla promenaderna, inga ryck och slit och vi kan hålla ett jämnt tempo och slippa "stopp och nosa, full fart till nästa fläck". Å med Taurus bakom kan det andra yrvädret fara omkring framför och bara riskera att trassla in sig i sitt eget koppel. För är det något som Totti är bra på så är det att trassla in sig...ständiga stopp för att reda ut revorna :-) Ja ni hör, mycket att träna på!!

13 Februari 2010  | Länk | övrigt | 1 kommentar
Poletten trillar ner

Nu har jag och vovvarna flyttat hem igen. Skönt att vara hemma igen med sina egna saker och bara två hundar. Räcker gott med två stycken :-) Taurus var nog den av oss som tyckte det var absolut skönast att komma hem igen. Ju fler som ingår i flocken, ju fler är det ju att hålla ordning på och se vad de håller på med. Det finns så många "måsten" i Taurus värld. Han måste hålla koll på allt som händer, han måste se efter vad det var som skramla i köket, vem som öppnade grinden, han måste vara först fram till alla kissefläckar för att undersöka dessa helst ska han vara sist också- ni förstår att han har mycket att stå i :-) Allt som händer måste undersökas, det betyder inte alltid att han måste springa fram till det men det måste sniffas i luften eller krafsas lite i marken eller.... Ja suck, det är mycket som stör den hundens koncentration och det måste vara fruktansvärt jobbigt att alltid ha koll på allting... Skönt då iallafall att vara hemma igen med bara matte och så valpen att hålla koll på. Å oss verkar han faktiskt kunna släppa och koppla av en stund. Iallafall så länge matte inte pratar med den gulliga rösten eller börjar leka med Totti för det är klart då vill ju Taurus också vara med!

Upptäckte ju ganska tidigt att Totti var en orädd prick som inte räds att springa rätt så långa sträckor från sin matte innan han vänder. Så inkallningsarbetet har påbörjats :-) (det hade vi i och för sig förhoppningsvis påbörjat ändån) Idag tror jag att han fattade sambandet "springa in till matte gör att hon ger mig godis". Fattar ni vilket lätt sätt att få godis serverat...bara springa och se glad ut och så kommer det goda flygandes :-)hihi...

Trots att vi flyttat därifrån så sent som igår var jag ändå en sväng hemma hos mamma och pappa tidigare idag...ja det är konstigt att man inte kan hålla sig därifrån, borde ju inte vara så svårt. Iallafall var Taurus och Totti kvar ute i trädgården medans jag gick in. Tyckte efter en stund att de var dags att hämta in hundarna och Taurus kommer springandes när jag ropar. Frågar honom vart han har gjort av Totti..? Då ser det ut som om han funderar en stund och så springer han i full fart upp till ena hörnet av trädgården, å där kommer alldeles riktigt lille Totti springandes. Som sagt, han har koll på allt som händer den hunden:-) men det var lite skojigt att han faktiskt sprang och visade vart Totti var. (Förövrigt kom den lilla kravlandes genom gärdgården från grannens, så i fortsättningen får nog matte vara med ute i trädgården och hålla koll på sin valp själv!)

Totti har också haft en kompis på besök, är nog nästan en vecka sedan dess nu, men här kommer iallafall några kort på  Totti och lilla Klara.

9 Februari 2010  | Länk | övrigt | 1 kommentar
lek i snön

Idag har vi underbart väder, lagom kallt och strålande solsken! Fantastiskt! Såklart har vi varit ute och lekt isnön.

Full fart!

Rosso- snömonstret

Taurus-grävaren

Liten (svart?) pudel i mycket snö :-)

Hans höghet och, om han får säga det själv, troligen också univerums mittpunkt och enväldige härskare -Rio.

Mina pojkar!! Lite suddigt och med ett av pappas projekt i bakgrunden... Men fina är de, mina sötnosar.

Idag kommer mamma och pappa tillbaka från nordligare breddgrader och pojkarna och jag flyttar hem igen. Ska bli skönt! Tror dock jag kommer att sakna trädgården...nu återgår vi till knatande i trappor med liten valp i famnen.

 

8 Februari 2010  | Länk | övrigt | 0 kommentar
fotomodell

Känner mig manad att uppdatera lite. De senaste dagarna har innehållit en hel del motion i form av hundpromenader och snöskottning. I onsdags morse, nästan mitt i natten, for mamma och pappa till ishotellet och lite andra äventyr i norr. JAg hade lovat vara hundvakt, å fyra hundar i lägenheten kändes inte alltför lockande så jag, Taurus och Totti flytta hem till Rio och Rosso. Härligt! Nästan en hel vecka med lyx som diskmaskin och micro :-) Dessutom trädgård att släppa ut tokarna i, till och med bil ingick i överenskommelsen. Ja man ska inte klaga å motion har jag hört är nyttigt...

Ja, egentligen har det inte hänt så mycket annat. Det promeneras, leks i snön och gosas. Väldigt trevligt! Här kommer de fyra sötnosarna när de alla kommit till ro framför tv:n :-)

Måste ju också presentera SMÖKK:s februaripojke!

Som avslutning, en något mindre suddig bild! På samma plats där fotot är taget ligger det nu knädjupt med snö. Agilitysäsongen känns låååångt borta. Men, planerade agiltykurs med Agneta och Josefine häromdagen å vi bestämde att snön skulle vara försvunnen till mars :-)

5 Februari 2010  | Länk | övrigt | 1 kommentar
veckan som gått...

Vintern håller i sig. Å imellanåt fylls det på med ny vit fin snö, vackert! Taurus har fått dra lite mer pulka, han tyckte det var precis lika tråkigt denna gången. Men jag lyssnar inte så noga på honom :-) Han är alltid lite segstartad och han hatade ju att cykla också från början, men det har gått över:-) Så vi fortsätter med pulkan. Om inte han varit så duktig på att springa in i lyktstolpar och dra upp på snövallar hade vi kanske kunnat använda pulkan att transportera lilleman i när vi ska på långpromenad...men det skulle nog bli en rätt så omtumlande erfarenhet att åka pulka efter Taurus :-)

Man kan ju tro att det skulle bli rätt så stökigt med valp, som tuggar på saker, bär runt på saker, kissar på golvet....Men egentligen är det tvärtom, det är sällan min lägenhet är så välstädad under så lång tid som den har varit under de senaste veckorna. Allt som inte plockas undan när man använt det klart hamnar ju i valpmunnen så man har inget val. Ordning och reda!! Å skurhinken åker också fram med jämna mellanrum för en och annan pöl blir det att torka upp även om jag tycker att jag inte gör annat än springer upp och ner i trapporna med liten valp i famnen. Trappträningen får man på köpet :-)

Härom natten vakna jag av att Totti kravlar sig ur sin kartong (!) som han sover i, tassar över sovrummet, petar upp kompostgallret som skulle hålla honom kvar i rummet sen tassar vidare ut i köket och är tydligen väldigt törstig- dricker sitt vatten, tassar tillbaka till sovrummet, klämmer sig förbi kompostgallret igen och kravlar sig upp i sin kartong och somnar gott om igen :-) Fick mig att fundera över vad jag egentligen ska med alla kompostgaller till? Den som de är avsatta att hålla ordning på, tar sig utan problem förbi dem och de övriga två (jag och Taurus) behöver ju inga... Totti ser dem som roliga leksaker som man antingen kan tugga på eller som man kan försöka klura ut hur man ska ta sig förbi...Taurus blir helt olycklig över allt skramlande, stackaren skulle ju aldrig själv gå nära ett galler - de kan ju trilla över en :-) men den lille är totalt orädd:-)

Lite bilder från veckan som gått:

Taurus har lärt Totti allt han kan, döda råttor är en viktig kunskap :-)

"Hej, vad har du där?" Taurus vill gärna ha alla leksaker för sig själv... men ber man snällt kan man få vara med och leka lite :-)

Idag har det fyllts på med valpfoder, tydligen hade matte glömt några kulor på bottnen. Men det fixar Totti!!

Å Taurus äter direkt ur tunnan:

31 Januari 2010  | Länk | övrigt | 3 kommentarer
Roligt

Roligast idag var när Taurus plötsligt står mitt på bordet och undrar om det var det matte menade att han skulle göra för att få sitt godis..? Det var det inte, men jag fick mig ett gott skratt! Från början skulle vi träna på att dansa runt på bakbenen. Han börjar bli riktigt bra på det, iallafall i ett varv så nu jobbar vi på varv två. Av misstag så landade han med framtassarna på bordet när han hade gjort sitt varv och sen tyckte han nog att det var en bra idé att mellanlanda lite där, så det fortsatte han med i de kommande försöken. Med utebliven belöning som konsekvens, det var här nån stans han bara plötsligt stod mitt på bordet :-)

Näst roligast idag var när Totti efter mycket hårt arbete trillade ner i leksakslådan. Vad nöjd han såg ut :-) Vet inte om det var nån leksak på bottnen som han ville åt eller om det bara vara själva utmaningen att ta sig över kanten som lockade. Över kom han iallafall och roligt hade han där i sin lilla låda:-) Jag som trodde det var en låda att ha saker i men kanske är det en låda att leka i!

Mycket roligt på en dag :-)

26 Januari 2010  | Länk | övrigt | 1 kommentar
agilityuppvisning

Vaknade till minus 12 grader idag, burrrr! Inget ovanligt denna vinter kanske men nu har vi haft en period med betydligt behagligare temperatur så lite av en chock var det :-) På dagens agenda stod det agilityuppvisning utanför Lantmännen i Nybro. Inte optimala förutsättningar för agility kanske, snö och 12 minus:-) Hihhiii...Men de hade skottat och sandat ordentligt åt oss så underlaget funkade rätt ok och så fick vi springa in och värma oss lite i butiken i mellanåt. Dessutom bjöds det på kaffe, kaka och smörgåstårta- sämre kan man ha det!

Taurus och jag har inte varit i närheten av ett agilityhinder på två månader så det var riktigt kul att köra lite. Taurus var inte alls med i början men han tog sig mot slutet :-) Roligast var dock att träffa alla agilityvänner! Har ju inte blivit så mycket tränat den senaste tiden eftersom snön ligger djup på planen... Fick också träffa några av de fyrbenta nykomlingarna, så roligt!! En golden, en liten blandisvalp och så två sheltivalpar :-) Ååååh! Så söta! Å så var såklart lilla Totti med också :-) Det var en rolig dag det!

Denna veckan har Totti fått bekanta sig med Rio och Rosso. Vi var väl mest oroliga för Rosso. Han är ju rätt så burdus och har väldigt lite koll på sina långa ben och gängliga kropp :-) Men så fel vi hade! Bättre lekfabror får man leta efter!! Han är så go mot den lille och de har så roligt ihop!

Rosso lägger sig ner så den lille har en chans att få vara med. Ibland kan man se på Rosso att det gör fruktansvärt ont när Tottis små valptänder har fått ett bra grepp i läppen, men han grimaserar bara lite och verkar tänka "lite smärta får man stå ut med nu när man hittat en lekkompis". Söta lilla hund! Å jodå, ibland skriker han till också...hur mycket smärta som helst står han inte ut med.

Lite kamplek också...lite ojämna villkor kanske :-)

Ibland är det svårt att se vart den ena hunden slutar och den andra börjar:-)

23 Januari 2010  | Länk | övrigt | 1 kommentar
bilduppdatering

Lilleman sover och Taurus å jag sitter och myser framför tv:n. Härligt:-) Vilken go valp vi fått! Allt är roligt i Tottis värld. Han är orädd och nyfiken och ständigt glad. Vi har också upptäckt att han gillar människor. När vi är ute och kissar och grannarna kommer förbi skuttar han gärna fram och hälsar. Han har heller inte något emot att följa med och se om grannarna tänker hitta på något roligt...Så inkallningsträningen ska påbörjas å det snaraste :-) Måste ju kunna ropa tillbaka honom när han ger sig ut på äventyr. Lätt att söva och lätt att sätta igång i lek är han också. Vovven gillar leksaker :-) å apportera verka ligga naturligt för honom. Det gillar vi!

Totti har också stiftat bekantskap med vår polare "Sköldis" (han som Taurus skulle lära sig dansa till...)

Taurus surar...matte har snott snuttefilten:-)

Ordningen återställd! Här ska det gosas!

Rolig leksak...synd att den satt fast i kameran :-)

Den lille godingen!

...å världens finaste Taurus!

18 Januari 2010  | Länk | övrigt | 3 kommentarer
Totti har flyttat hit

Nu har flocken äntligen utökats med ytterligare en medlem! Lilla Totti har anlänt :-)

Jag känner honom ju inte riktig ännu men han verkar vara en riktigt trevlig liten krabat. Bilresan hem på en timme gick jättefint, han satt lugnt i knät hela vägen och på slutet var han påväg att somna också. Sen spanade vi in lägenheten och hälsade på Taurus. Till en början såg han lite ledsen och bortkommen ut...men det gick över fort det :-) Upp med svansen å sen ut på äventyr! Taurus tyckte det var jättespännande med den lille å han har ju sina egna sätt att få våra gäster att känna sig välkomna....han visar upp alla sina leksaker. Det gjorde han igår också. Totti såg rätt så imponerad ut men stod på behörigt avstånd och kollade in knashunden som slängde runt med sina leksaker :-)

Ja, egentligen finns det inte så mycket att rapportera om...vi myser, leker lite, äter och så sover vi. Själv har jag gått och blivit förkyld så just sova delen passar mig riktigt bra!

16 Januari 2010  | Länk | övrigt | 4 kommentarer


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Annika Olsson                                             Skaffa en gratis hemsida