Taurus och Totti
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Juli (2020)
>>


veckan som gått...

Vintern håller i sig. Å imellanåt fylls det på med ny vit fin snö, vackert! Taurus har fått dra lite mer pulka, han tyckte det var precis lika tråkigt denna gången. Men jag lyssnar inte så noga på honom :-) Han är alltid lite segstartad och han hatade ju att cykla också från början, men det har gått över:-) Så vi fortsätter med pulkan. Om inte han varit så duktig på att springa in i lyktstolpar och dra upp på snövallar hade vi kanske kunnat använda pulkan att transportera lilleman i när vi ska på långpromenad...men det skulle nog bli en rätt så omtumlande erfarenhet att åka pulka efter Taurus :-)

Man kan ju tro att det skulle bli rätt så stökigt med valp, som tuggar på saker, bär runt på saker, kissar på golvet....Men egentligen är det tvärtom, det är sällan min lägenhet är så välstädad under så lång tid som den har varit under de senaste veckorna. Allt som inte plockas undan när man använt det klart hamnar ju i valpmunnen så man har inget val. Ordning och reda!! Å skurhinken åker också fram med jämna mellanrum för en och annan pöl blir det att torka upp även om jag tycker att jag inte gör annat än springer upp och ner i trapporna med liten valp i famnen. Trappträningen får man på köpet :-)

Härom natten vakna jag av att Totti kravlar sig ur sin kartong (!) som han sover i, tassar över sovrummet, petar upp kompostgallret som skulle hålla honom kvar i rummet sen tassar vidare ut i köket och är tydligen väldigt törstig- dricker sitt vatten, tassar tillbaka till sovrummet, klämmer sig förbi kompostgallret igen och kravlar sig upp i sin kartong och somnar gott om igen :-) Fick mig att fundera över vad jag egentligen ska med alla kompostgaller till? Den som de är avsatta att hålla ordning på, tar sig utan problem förbi dem och de övriga två (jag och Taurus) behöver ju inga... Totti ser dem som roliga leksaker som man antingen kan tugga på eller som man kan försöka klura ut hur man ska ta sig förbi...Taurus blir helt olycklig över allt skramlande, stackaren skulle ju aldrig själv gå nära ett galler - de kan ju trilla över en :-) men den lille är totalt orädd:-)

Lite bilder från veckan som gått:

Taurus har lärt Totti allt han kan, döda råttor är en viktig kunskap :-)

"Hej, vad har du där?" Taurus vill gärna ha alla leksaker för sig själv... men ber man snällt kan man få vara med och leka lite :-)

Idag har det fyllts på med valpfoder, tydligen hade matte glömt några kulor på bottnen. Men det fixar Totti!!

Å Taurus äter direkt ur tunnan:

31 Januari 2010  | Länk | övrigt | 3 kommentarer
Roligt

Roligast idag var när Taurus plötsligt står mitt på bordet och undrar om det var det matte menade att han skulle göra för att få sitt godis..? Det var det inte, men jag fick mig ett gott skratt! Från början skulle vi träna på att dansa runt på bakbenen. Han börjar bli riktigt bra på det, iallafall i ett varv så nu jobbar vi på varv två. Av misstag så landade han med framtassarna på bordet när han hade gjort sitt varv och sen tyckte han nog att det var en bra idé att mellanlanda lite där, så det fortsatte han med i de kommande försöken. Med utebliven belöning som konsekvens, det var här nån stans han bara plötsligt stod mitt på bordet :-)

Näst roligast idag var när Totti efter mycket hårt arbete trillade ner i leksakslådan. Vad nöjd han såg ut :-) Vet inte om det var nån leksak på bottnen som han ville åt eller om det bara vara själva utmaningen att ta sig över kanten som lockade. Över kom han iallafall och roligt hade han där i sin lilla låda:-) Jag som trodde det var en låda att ha saker i men kanske är det en låda att leka i!

Mycket roligt på en dag :-)

26 Januari 2010  | Länk | övrigt | 1 kommentar
agilityuppvisning

Vaknade till minus 12 grader idag, burrrr! Inget ovanligt denna vinter kanske men nu har vi haft en period med betydligt behagligare temperatur så lite av en chock var det :-) På dagens agenda stod det agilityuppvisning utanför Lantmännen i Nybro. Inte optimala förutsättningar för agility kanske, snö och 12 minus:-) Hihhiii...Men de hade skottat och sandat ordentligt åt oss så underlaget funkade rätt ok och så fick vi springa in och värma oss lite i butiken i mellanåt. Dessutom bjöds det på kaffe, kaka och smörgåstårta- sämre kan man ha det!

Taurus och jag har inte varit i närheten av ett agilityhinder på två månader så det var riktigt kul att köra lite. Taurus var inte alls med i början men han tog sig mot slutet :-) Roligast var dock att träffa alla agilityvänner! Har ju inte blivit så mycket tränat den senaste tiden eftersom snön ligger djup på planen... Fick också träffa några av de fyrbenta nykomlingarna, så roligt!! En golden, en liten blandisvalp och så två sheltivalpar :-) Ååååh! Så söta! Å så var såklart lilla Totti med också :-) Det var en rolig dag det!

Denna veckan har Totti fått bekanta sig med Rio och Rosso. Vi var väl mest oroliga för Rosso. Han är ju rätt så burdus och har väldigt lite koll på sina långa ben och gängliga kropp :-) Men så fel vi hade! Bättre lekfabror får man leta efter!! Han är så go mot den lille och de har så roligt ihop!

Rosso lägger sig ner så den lille har en chans att få vara med. Ibland kan man se på Rosso att det gör fruktansvärt ont när Tottis små valptänder har fått ett bra grepp i läppen, men han grimaserar bara lite och verkar tänka "lite smärta får man stå ut med nu när man hittat en lekkompis". Söta lilla hund! Å jodå, ibland skriker han till också...hur mycket smärta som helst står han inte ut med.

Lite kamplek också...lite ojämna villkor kanske :-)

Ibland är det svårt att se vart den ena hunden slutar och den andra börjar:-)

23 Januari 2010  | Länk | övrigt | 1 kommentar
bilduppdatering

Lilleman sover och Taurus å jag sitter och myser framför tv:n. Härligt:-) Vilken go valp vi fått! Allt är roligt i Tottis värld. Han är orädd och nyfiken och ständigt glad. Vi har också upptäckt att han gillar människor. När vi är ute och kissar och grannarna kommer förbi skuttar han gärna fram och hälsar. Han har heller inte något emot att följa med och se om grannarna tänker hitta på något roligt...Så inkallningsträningen ska påbörjas å det snaraste :-) Måste ju kunna ropa tillbaka honom när han ger sig ut på äventyr. Lätt att söva och lätt att sätta igång i lek är han också. Vovven gillar leksaker :-) å apportera verka ligga naturligt för honom. Det gillar vi!

Totti har också stiftat bekantskap med vår polare "Sköldis" (han som Taurus skulle lära sig dansa till...)

Taurus surar...matte har snott snuttefilten:-)

Ordningen återställd! Här ska det gosas!

Rolig leksak...synd att den satt fast i kameran :-)

Den lille godingen!

...å världens finaste Taurus!

18 Januari 2010  | Länk | övrigt | 3 kommentarer
Totti har flyttat hit

Nu har flocken äntligen utökats med ytterligare en medlem! Lilla Totti har anlänt :-)

Jag känner honom ju inte riktig ännu men han verkar vara en riktigt trevlig liten krabat. Bilresan hem på en timme gick jättefint, han satt lugnt i knät hela vägen och på slutet var han påväg att somna också. Sen spanade vi in lägenheten och hälsade på Taurus. Till en början såg han lite ledsen och bortkommen ut...men det gick över fort det :-) Upp med svansen å sen ut på äventyr! Taurus tyckte det var jättespännande med den lille å han har ju sina egna sätt att få våra gäster att känna sig välkomna....han visar upp alla sina leksaker. Det gjorde han igår också. Totti såg rätt så imponerad ut men stod på behörigt avstånd och kollade in knashunden som slängde runt med sina leksaker :-)

Ja, egentligen finns det inte så mycket att rapportera om...vi myser, leker lite, äter och så sover vi. Själv har jag gått och blivit förkyld så just sova delen passar mig riktigt bra!

16 Januari 2010  | Länk | övrigt | 4 kommentarer
MyDog

Detta kan bli en av de längre bloggarna, för det har varit fyra intensiva dagar med massor av hundaktiviteter.

03.30 i torsdags började äventyret! Då packades bilen och vi for mot Göteborg, jag & Taurus, mamma med Rio och Rosso och så Rebecca & Wille. Två kaniner och en räv levde lite farligt annars gick resan dit bra. Kvart över åtta, och i god tid, var vi installerade vid ring 20 inne på Mässan. Parkeringshus och veterinärrbesikting är stressande saker men när man tagit sig igenom dem så är det svåra avklarat :-)

En ny känsla, iallafall i utsällningssammanhang, infann sig väldigt snabbt...Fruktansvärt nervös! Dessutom sköt de på starten från 9 till halv tio pga av trafiken. Huuu.....Tillslut körde det igång iallafall. Vovven skötte sig bra, han sprang fint men ville inte ställa upp. Det som har varit hans grej. Jag har inte behövt göra så mycket han har ställt upp sig själv och stått och tittat på nått spännande han hittat. Mycket praktiskt, men nu verkar det som om matte får ta och lära sig hur hon ska ställa upp sin hund för han gör det inte själv längre...typiskt att man måste engagera sig i saker och ting för att det ska bli bra ;-) Blev i alla fall en 2:a plats i championklass och 4:e bästa hane. Sen blev det en promenad till shibaringen och så inköp av en klippmaskin. Fick också nya bevis på att mitt lokalsinne är totalt obefintligt... "låg inte ring 2 åt det hållet...?" - å det efter att precis varit vid ring 2 och vänt...Tur att vi hade sällskap av Rebecca som var en utmärkt guide :-)

Sen blev det mer av min favorit-bilkörning i storstan. Vem har bestämt att det ska köra omkring spårvagnar på gatorna? å vem kom på den smarta idén att vi placerar spårvagns och busshållsplatsen mitt i en rondell? Två motorstopp, ett i den branta backen in i parkeringshuset och ett mitt i en korsning lyckades jag med, dessutom några mer eller mindre tveksamma filbyten...Men jag är väldigt nöjd med vägbeskrivningen från mässan och ut till hotellet i Backadal som jag knåpa ihop med hjälp av Eniro innan vi åkte hemifrån. Den var klockren :-)

Promenad med hundarna, middag på hotellet och så en dusch innan vi slockna allihopa. På fredagen skulle vi in efter ett gäng Riesenschnauzrar och vi fortsatte med vår favoritplacering- 4:e bästa hane. Därefter blev det freestyletävling, inte för oss såklart-vi var bara åskådare, men Josefin och Azlan var med och tävlade! Det var roligt att se! Ni är så duktiga och ambitiösa :-)

På resan hem vill jag inte minnas att vi stötte på några djur- skönt! Sen var det hem och sova för att sedan åka till Göteborg igen. Ja, jag tycker verkligen (inte) att det är roligt att åka fram och tillbaka från östkust till västkust till östkust och så tillbaka till väst...Hmm, lite segt var det på lördag morgon men det gick snabbt över. Ett gäng förväntansfulla och glada hundungdomar har den inverkan på en :-) Träffade på fyra rådjur redan på Sveavägen, innan vi ens lämnat Nybro, sen såg vi en älg precis bredvid vägen och därefter ytterligare två, men de stod på rätt sida viltstängslet. Skönt när det finns stängsel, speciellt när det är mörkt...Men inga större problem varken dit eller hem!

Mässan är nästan ännu roligare utan hund! När han är med har jag fullt upp med honom men nu kunde man gå runt och strosa och titta på  hundar (pudlar!) och alla prylar. Iallfall i början av dagen kunde man strosa runt men senare på dan var det fruktansvärt mycket folk! Arrangörerna måste vara riktigt nöjda, hur mycket besökare som helst. Det var knöka fullt överallt. Läktarna vid finalringen och vid agilityn räckte inte till på långa vägar. Det satt folk på golvet, i trapporna till läktarna och varje gång det var paus i programmet eller när någon ny uppvisning började så var det korvstoppning när de som vill bort från läktarna skulle försöka byta plats med dem som ville ha en plats att sitta på. Räddningshundar som firades ner från taket och polishundar som flög in rakt genom ett fönster på en bil för att ta fast en buse var häftigt att se. Det bästa för dagen var iallafall "Askhunden" -baserad på sagan om askungen och med enbart hundar i rollerna! Så charmigt och så roligt!!!

Handlade mer pälsvårdsgrejor till pudeln och så ett halsband till Taurus. Vi stannade och tittade lite på finalerna också innan vi for hem. Inatt har jag sovit som en stock!! Taurus var inlämnad hos mamma under gårdagen och han hade sovit större delen av dagen. Inte alls konstigt, han var fruktansvärt trött i fredags. Trött och GRINIG. Men så blir det när man inte vill sova...

Idag har vi varit i Påbonäs hos familjen Svensson på pinscherträff. Promenad och så lite bus i trädgården innan det blev köttfärssoppa. Mums! Tre små H-kullare, Haze, Hasse och Hector var med och höll låda. Härliga små hundar! Kul att träffa dem, roligt var det också att träffa Gusten med familj. Dem har vi inte träffat förrut. Jättetrevlig och go hund, tyckte jag iallafall. Taurus var inte imponerad, så surgubben fick sitta i buren medan vi åt och så fick han komma ut och leka en stund innan vi skulle åka hem. Det var roligt det!

Nu ska vi bara ta det lugnt:-)

10 Januari 2010  | Länk | övrigt | 2 kommentarer
matskålar....

...kan se ut på olika sätt. I perioder får den fyrbente äta geggmat-alltså färskfrusen mat, då brukar hans matskål vara den glassburk som jag tinar maten i. Inte så glamoröst kanske men hunden klagar inte, mums säger han och glufsar i sig! Mellan geggmat-perioderna äter han torrfoder som så många andra hundar, å han klagar inte så mycket över det heller även om han gillar den andra sorten bättre :-) Torrfodret brukar han få äta ur den skopa som ligger i fodersäcken...hmm, kan vara så att Taurus matte är lite lat. Idag var det dags att fylla på fodertunnan med en ny säck, så idag så matskålen ut så här:

För vissa hundar skulle det säkert vara himmelriket när matte ställer fram en hel tunna med mat och säger "varsågod", men Taurus är ju (såklart) inte som andra hundar. Han såg mer ut som "ok, jag äter väl lite då..."  Hihi...mattes lilla knashund, mat har aldrig varit viktigt i Taurus värld...

Annars känns det som lite stiltje här hemma. Har tagit tag i lite start-träning. Är ofta i starten jag tappar honom och det är ju trist, för då hinner vi ju inte visa alls vad vi kan. Så ett bra startbeteende där matte kan känna sig säker på att hunden står kvar och där hunden är laddad inför det som komma ska, är vad vi ska träna in. Det går ju inte att träna på några hinder just nu, för all snö som ligger på planen så det gälller att hitta andra projekt :-)

På tal om snö, hittade jag följande bild i min mobil, tagen nån gång innan jul. Då var snödjupet ungefär ett pinscherben :-) Vet inte riktigt vad han håller på med...ser nästan ut som han frusit fast.

4 Januari 2010  | Länk | övrigt | 2 kommentarer
Allisaurusar

Är nyss hemkommen från lite valpgos, för andra gången den här veckan :-) Denna gången var det hos Taurus valpar hemma hos Joanna å gosa vet jag inte om de var så intresserade av. Fullt ös! Så härliga små varelser, det sagt trots att jag är randig på underarmarna efter deras små klor och tänder :-) Som sagt gosa var de inte intresserade av däremot busa hade de inget emot! leka, brottas och tugga på leksaker det är grejor det och sen somnar man gott i en hög...Ja det var iallafall sista besöket det, för nu åker de iväg till sina nya hem!

Började dagen med en långpromenad med tråkTaurus. Ibland tror jag att han är lite schizofren (om det nu stavas så...). Idag var han verkligen skittråkig...bara for omkring åt höger och vänster, ska bara kolla lite här....å lite här...och sen ska jag bara.... Öronen hade han glömt hemma! Å det blir ju inte bättre av att matte bara blir surare och surare. Det är vid sånna tillfällen man skulle vilja kunna knäppa med fingrarna och transportera hem sig, å fortsätta promenaden när både matte och hund fått vila. När det är så här kallt är det inte riktigt läge att ta en paus på nån parkbänk heller annars kunde ju det vara ett alternativ...Hem kom vi iallafall och på slutet så kom den vanliga glada Taurus också fram ett tag. Gillar den glade mycket bättre :-)

Sen fick den glade och troligen rätt så trötta Taurus stanna hemma medans matte hälsade på valpar och pratade pinscher med Joanna. Han sov så gott när jag kom hem, kom ingen hund och mötte mig i hallen utan han tittade yrvaket upp ur sin fotölj! Matte blir så glad när han inte står precis innanför dörren och glor när jag kommer hem. Då undrar jag alltid om han stått där hela tiden och i så fall har han säkert väsnats också. Det bästa är när man får gå och leta reda på honom, då vet man att han sovit gott :-)

Nu har han dammsugit mig från topp till tå! Så många spännande dofter. Tydligen blir man trött av dammsugning också för nu har han återgått till sovande igen. Eller är det kanske den jobbiga morgonpromenaden som fortfarande sitter i...?

Nu börjar uppladdningen för MyDog. Hunden ska badas och väskor packas! Packa kan jag hålla på med i flera dagar, lägga i högar, plocka dit saker och ta bort saker och packa om väskan flera gånger....tänk om man skulle glömma något viktigt? Det där med packning är viktiga grejor det:-)

2 Januari 2010  | Länk | övrigt | 1 kommentar


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Annika Olsson                                             Skaffa en gratis hemsida