Taurus och Totti
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
Juni (2024)
>>


ut å gå

Efter att ha missat förra veckans tisdagspromenad pågrund av en magsjuk matte så var vi igår tillbaka på banan! Samling 18.30 och vi anmländer ungefär en sekund innan. Japp, ibland är det stressigt värre. Perfekt uppladdning för en promenad tillsammans med andra hundar (eller inte...). Matte ringer mamma på väg hem från jobbet "jag kommer om tio minuter och hämtar hundarna, kan du skjutsa oss till torget med en gång...?" Världens bästa hundvakt står redo med hundar, koppel och reflexvästar när jag kommer :-) Dessutom två semlor välpaketerade för att tåla lite skumpande i ryggsäcken! In med hundarna i bilen och iväg till stan, ut med hundarna och språngmarch (nästan iallafall....). Resulterade i en hyperstirrig Taurus och en tokskällande Totti. Phhuu...! Men, men....Taurus landade rätt snart efter att vi börjat röra på oss och lilleman var tyst sålänge det fanns annat som distraherade hon från att fortsätta tokskällandet på två stycken mastiffer som var med på promenaden. En styck collie fick också stå ut med att bli utskälld! Det verkar vara ett faktum: Min lilla pudel har något svårt för stora hundar! Borde kanske utöka hans bekantskapskrets något..?

Tror kanske att det var matte som uppskattade promenaden mest! Fanns ju så mycket att uppdatera sig om! När valpar skulle hämtas, vilka utställningar och agilitytävlingar som ska besökas i sommar, vilka promenadvägar vi kunde ge oss på när snön försvunnit, när skulle det tränas agility här näst? , skulle vi kanske hänga på och träna lite lydnad också? ja och så lite vanligt skvaller och allmänt hundprat! Å det fanns gott om promenadsällskap! 14 hundar var vi, de två redan nämnda mastifferna, två mopsar, en collie, en sheltie, två jack russels, fyra(!) pudlar, en pinscher, en liten borderterrier.....och tydligen har jag glömt bort den fjortonde...eller räknat fel:-) Härligt roligt var det iallafall!!! Taurus trivs ju när det händer grejor runt omkring honom och många söta flickor var det ju också med och så fick Totti öva sig på att promenera utan att skälla även med stooora hundar vid sin sida! Å matte fick prata av sig lite! Mycket lyckad kväll! Som såklart avslutades med mumsande av semlor! Välpaketerade och inte ett dugg sönderskumpade trots en timme i ryggsäcken innan ätandet :-)

19 Januari 2011  | Länk | övrigt | 0 kommentar
små änglar till hundar

Börjar med ett ge veckan ros till mina två underbara vovvar (inte för att de är läskunninga, men jag ska ha lite högläsning för dem sen...) Veckan började nämligen med att deras matte åkte på en släng av kräksjuka. Usch och blä och fyy!!! Inte nog med att det är riktigt äckligt att kräkas hela tiden man blir ju helt orkeslös. Var helt däckad under ett dygn där innan det gick bra att börja äta lite och få tillbaka åtminstone liiiite energi. Men mattes fina hundar var små änglar. Nöjde sig med att ut på gården å kissa lite och sen in igen. Lekte lite med varandra men sov mest. I onsdags kväll däremot när vi vilat oss i två dar, då hade matte att göra när vi skulle ut å gå! Det var då jag friskförklarade mig själv. Klarar man av en timmes promenad med två galna hundar som inte gjort någonting på två dar- då är man redo för verkligheten igen :-)

Tyvärr missade vi tisdagspromenaden denna veckan, matte var absolut inte i form för det. Trist, för det känns som en trevlig vinteraktivitet å det var många trevliga vovvar med mattar och hussar med förra veckan. Denna vecka får vi ta igen det istället!

Idag har vi bekantat oss med agilityhinder igen för första gången på nästan två månader! Härligt! Började med att jaga i fatt Taurus som tyckte att han skulle hälsa på mamma som stod en bit längre bort. Talade om att det inte var det vi skulle göra och bar tillbaka honom till starten. SEN....körde vi! Matte lite ringrostig och glömde bort banor och grejade. Men annars kändes det bra! Nu ska vi försöka ta oss ut till ridhuset även nästa söndag för lite träning :-) Totti var med han också men vi körde inte så mycket, spanade mest in stället och alla hundar och HÄSTAR! hihi...tror inte att ulltussen träffat så många hästar :-)

16 Januari 2011  | Länk | agility | 1 kommentar
Genomknådade

Uppe med tuppen idag, för rask promenad för att hämta mamma och pappas bil och så for vi mot Emmaboda. Båda vovvarna hade varsin bokad tid hos Camilla Sjöström som Hunden i varda´n bjudit ner från Stockholm. Egentligen hade hon bara en tid kvar men de startade lite tidigare på morgonen så fick jag ha med mig båda! Så nu är skellet, alla leder och muskler välgenomgångna! Gutt!

Taurus utlåtande var välmusklad och fin. Inget konstigt där inte! Lite stel i nacken tyckte hon kanske att han var men inget allvarligt. Lite extra nack och huvudmassage skulle nog kunna fixa det :-) Hennes teori var att det var lite av hans stress som satte sig i nacken. När man går upp i varv så lätt som han gör och när man har svårt att slappna av och hela tiden måste ha koll på sin omgivning så får det helt enkelt vissa konsekvenser...Måste kanske inte tillägga att han nu har däckat i soffan, skönt att vara hemma :-)

Vilken tur sen att jag fick två tider, annars hade Totti fått stanna hemma och bara Taurus fått följa med. Å det hade varit dumt, visade det sig. Helhets utlåtandet var mycket positivt! Men så hade han en rätt så rejält ihopdragen muskel på insidan av framförallt höger lår. Lite samma tendens på vänster insida också men inte lika kraftig. Denna muskel ska nu sakta sträckas ut succesivt, med hjälp av massage och stretching. Matte har fått instruktioner som vi ska följa för att undvika att det blir värre och för att slippa problem i fortsättningen. Å för att musklen ska återgå till sin ursprungliga form också såklart!

Härligt iallafall att ha fått dem ordentligt genomgågna och fått instruktioner för hur de ska behandlas!

 

8 Januari 2011  | Länk | övrigt | 1 kommentar
Taurus, Totti OCH Teddy

Efter en hel del slöande på nyårsdagen blev det full rulle söndag-måndag. Då utökade vi nämligen flocken, dock väldigt tillfälligt men ändå. Lille Teddy kom besök medan hans familj åkte på andra äventyr. Tjohooo, vad roligt! sa Totti när den nye anlände. Vad skoj vi ska ha!!! Å det hade de! Samma ålder å nästan samma storlek, pefekt ju. Men...här har man gått i nästan ett år och inbillat sig att det är Totti som är min lugna lilla hund...inte i helgen iallafall! Fanns liksom ingen hejd på honom...hade nog kunnat leka dygnet runt om han fått bestämma. Det fick han nu inte...inte hela tiden iallafall, hans tråkiga matte gick in emellanåt å talade om att det var dags att ta det lugnt ett tag.

Taurus den stackaren hade gärna varit med men de två ynglingarna verkade inte ta nån större notis av honom. Stackars Taurus! Men han fick sin chans när matte delade på de två lekgalna en stund. NU, skulle Taurus minsan leka med Teddy! Hiihii...stackars Taurus...å stackars Teddy. Det är nog inte helt lätt att förstå att det är en lekinvit när man först blir tacklad å sen börjar galningen sparka med bakbenen mot en samtidigt som han gör små krumbuktssprång....Haha...Teddy förstod iallafall inte :-) Det är inte lätt att vara Taurus! Han fick gosa med matte istället...men det var ju inte riktigt vad han tänkt sig....

Veckans fundering handlar om forgående, eller egentligen mest om utgångspositionen i fotgående. Eftersom min lilla pudel är betydligt mer lätt-tränad än den egensiniga pinschern, så kanske det blir ett försök på lydnadsplanen också för hans del (förrutom agilityplanen då, för det är ju redan givet!). Det är inte så att vi inlett nån hårdasattsning för att ge oss ut på tävlingsbanorna så snabbt som möjligt men lite då och då tränas det även på lydnadsmoment. Blandannat ingångar till utgångsposition och det är här funderingen kommer....

Egentligen så vet jag att hunden ska sitta vid sidan ( vill bara göra klart att jag har lite koll på reglerna även om det kanske inte verkar så...). MEN står det nånstans att den måste sitta med alla fötterna i marken..? Min hund tycker nämligen att det är mycket mer praktiskt att sittta med frambenen i luften! Eller allra helst vill han stå på bakbenen med framtassarna i luften. Men där tänkte jag att vi kanske kunde göra en liten kompromiss vovven å jag...han måste sitta men det är ok att ha framtassarna i luften. Tror ni att domarna godkänner det? Jag menar om han gör så varje gång det är halt å om han sitter så när vi börjar å när han kommer springandes på inkallningen?? Ja, man får väl undersöka frågan vidare...hade varit grymt charmigt om inte annat!

 

4 Januari 2011  | Länk | övrigt | 0 kommentar
mot nya äventyr...

Nytt år och nya utmaningar! oj, vad jag ser fram emot detta året! 2010 års tävlingssäsong gav mersmak och tog slut alldeles för fort så nu väntar jag bara på att snön ska smälta så vi kan köra igång årets upplaga! Allra roligast ska det bli att ta ut Totti på tävlingsbanorna :-) Det blir spännande det!

I väntan på våren sysselsatte jag mig med lite surfande på sbk-tävling å skk:s hemsida. Kan ju dyka upp ett å annat som ändrar planerna men just nu ser de ut så här:

 

6 mars AGILITY inof, Växjö

 

2-3 april AGILITY kurs för Annika Aller

10 april AGILITY inof. Växjö

17 april AGILITY Nybro

24 april AGILITY Njudung

 

8 maj AGILITY Söderköping

15 maj AGILITY inof. Växjö

21 maj AGILITY Vadstena

22 maj AGILITY Aneby

 

6 juni AGILITY Växjö

26 juni AGILITY Simrishamn

 

2-3 juli AGILITY Karlskrona

15-16 juli UTSTÄLLNING Tvååker

17-18 juli AGILITY Ulricehamn

23-24 juli UTSTÄLLNING Köping + Mälarpinscher??

 

6 aug AGILITY Jönköping

13 aug AGILITY Älmhult

14 aug UTSTÄLLNING Ronneby

21 aug AGILITY Nässjö

 

3 sept UTSTÄLLNING Böda

10 sept AGILITY Öland

11 sept AGILITY Oskarshamn

18 sept AGILITY Åhus

25 sept AGILITY Nybro

 

Vinterns uppgift blir att lära Totti slalom och att springa i säcken. Det känns som de två kritiska punkterna just nu för att kunna ta sig ut på tävlingsbanorna. Men det ska väl inte vara omöjligt. Slalom har vi uppställt i vardagsrummet för tillfället och säcken har vi arrangerat hemma i mamma å pappas källare! Så här ska tränas!! Å så ska det läras in kontaktfältsbeteende också såklart :-) men det är ju bara en liten detalj....hihi...

 

 

 

 

1 Januari 2011  | Länk | övrigt | 0 kommentar


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Annika Olsson                                             Skaffa en gratis hemsida