Taurus och Totti
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
Juni (2024)
>>


slalom

Idag fick kontaktfälten vila och så körde vi slalom istället! Har nog inte riktigt vant mig vid att det blir mörkt så fort på kvällarna så det fick bli träning i elljus idag också...tycker inte om elljus :-( är liksom deprimerande på något vis. Dock var hunden på gott humör- superladdad!!

Vilka slalom han gjorde! Matte var nog den som lärde sig mest idag. Eftersom slalomet har bråkat rätt så mycket så har jag huvudet fullt med demoner som gärna berättar hur mycket som kan gå fel... Så när jag ska skicka in honom i slalomet börjar jag med att typ stanna hunden så att han står stilla innan jag säger slalom (så att han inte ska komma in med för hög fart och inte klara att hålla sig kvar) och så går jag jättesakta bredvid (för att se till att han inte missar någon port). Ja, kanske inte så konstigt att hunden springer åt annat håll när han ser ett slalom...

Idag upptäckte matte att det funkade mycket bättre att göra tvärtom. Hejja på honom ordentligt och låta honom sköta ingångar och alla svängar själv. Visst är det bra att matte också lär sig nya saker?

Upptäckte också att kombinationen slalomträning och nyklippta klor inte var så lyckad- för matte :-) Eller så var det kombinationen nyklippta klor och kampleksbelöning som inte var så lyckad. Hunden kampar ju inte bara med munnen utan ska hålla på att slå med tassarna som en galning också. Det blev en blodig historia som hade passat till vilken halloween-utstyrsel som helst... Men vad gör man inte för att belöna sin hund? Å efter lite tvättande visade det sig inte vara så farligt, bara en liten reva.

Tidigare idag har vi haft sällskap av Rosso och Rio. Hade sanerat lite eftersom jag vet hur Rosso har fixat till inredningen hemma hos sig. Men jag hade inte behövt oroa mig, han var så duktig! Lekte bara med leksakerna och så hittade han några bortglömda ben som han tuggade på. Taurus hade tydligen bestämt sig för att vara gammal och tråkig idag för det var inte mycket lek från hans sida trots envisa inviter från Rosso. Nerbäddad under täcket var stället skulle man vara på.

Lille Rosso har blivit unghund och vet knappt vad han själv gör. Idag har han gjort två störtdykningar ner för trapporna när vi skulle ut och gå samt kraschat rakt in i ytterdörren....! Oj, oj, oj måste göra ont att vara honom, vilja så mycket men inte riktigt tänka efter innan man springer iväg...Hihii...men rätt underhållande för omgivningen!

Såg att Allis hade skickat en liten hälsning...nu är det inte länge kvar innan det är dags för Allis och Taurus valpar. Så spännande det ska bli!!

30 Oktober 2009  | Länk | agility | 0 kommentar
träning!

Hårdträningen skulle ju börja nästa vecka men jag flyttade fram startdatumet till idag :-) Å det var såklart kontaktfält som gällde. Idag med medhjälpare som vakt hos godisskålen som stäldes några meter ifrån nerfarten. Först stanna och trampa på locket, sedan "kör" och springa till godisskålen. De klockrena försöken gjorde han när han fick springa hela balansen. Full fart över och så stannade han och trampa fick sitt kör och sprang och åt sitt godis!! Härligt! Däremot gick han sakta och tom. stannade innan han kmmit ända ner några gånger när jag skickade honom enbart på nerfarten...knas!

Testade också att ta bort locket några gånger och han stannade faktiskt, men då var det bara skick på nerfarten vågade mig inte på hela...Nöjd med träningen!! Mer skick bara på nerfarten och så plocka bort locket i mellanåt och så mer träning med medhjälpare står nu på programmet. Kul det är att träna när det går ungefär som man tänkt sig :-)

Nu är det städning som gäller här hemma. I morgon kommer Rio och Rosso, och vattenhunden är inte att leka med för tillfället! Det tuggas på inredning och flyttas på saker så det blir till att sanera lite. Vill ju att så mycket som möjligt ska vara helt även när han åker hem.

 

29 Oktober 2009  | Länk | agility | 0 kommentar
dåligt med träning och större flock

Stackars lilla vovven har inte fått mycket till träning den senaste tiden. Mycket jobb och en trött matte är nog de störrsta anledningarna...å kanske att det är så väldans mörkt på kvällarna. Ja,ja...den sista var kanske inte den bästa bortförklaringen men är ändå en del av sanningen :-) Tror dock inte att vovven är allt för ledsen för det. Han trivs rätt bra med att bara promenera och gosa i soffan också. Å så har han busat en hel del med Rosso!! De har roligt i hop de två, lilleman vet precis hur han ska få igång storebror :-)

Nästa vecka hoppas jag att saker och ting återgår till det normala och med saker och ting menar jag mest jobbet. Då ska vi nog kunna ta tag i kontaktfältsträningen på allvar! och så lite slalom såklart :-) Har också fyllt upp förrådet med klövar i frysen så när det slutat jagas älg i skogarna så ska vi ut och spåra lite också. Har eventuellt skaffat oss en spårar-kompis också som dessutom är skogsägare, kan det bli bättre?

Så över till nästa skojighet...med lite tur (för man vet ju aldrig...) kommer flocken att utökas! Tjoho!! Känns lite overkligt men förhoppningsvis så föds det en liten pudelkille i slutet av vecka 46 som kommer att få flytta in här! Finns några "om" fortfarande, det måste tillexempel födas två hanar för att jag ska få någon valp. Hmm...det känns lite bekant :-) Förhoppningen är att jag ska få en rolig tränings och tävlingskamrat och en kompis till Taurus. En vovve som gillar att jobba men som inte har något emot att slappa en dag eller två och en vovve som är på G när det gäller och som kan ta det lugnt därimellan. Sen får man väl se hur verkligheten blir :-)

Nu mer slappande med Taurus, vi måste ju vara utvilade till nästa vecka då hårdträningen sätter igång ;-)

 

26 Oktober 2009  | Länk | övrigt | 1 kommentar
Nyss hemkomna...

...från övernattning i klubbstugan. Det krävdes lite tjat och övertalning från mina hundungdomar men nu är den genomförd - övernattningen! Oj, vad de har planerat inför denna, vad vi ska äta, en massa lekar och aktiviteter, vem som skulle köpa vad, vem som skulle ta med vilken film osv... Men roligt har de haft och jag också!

Taurus och jag har sovit i vår egna lilla komposthage, kanske inte första gången för Taurus men absolut första för mig! Men det gick fint :-) Idag blev det frukost och städning och sen träning med vovvarna som såklart också sovit över :-) Idag lekte vi med flyballmaskinen och Taurus blev utlånad till en av våra "hundlösa" medlemmar. Till en början fick alla lära sina hundar att trampa på lock eftersom alla inte kan vara på den enda flyballmaskinen samtidigt. Det var ju något som Taurus kände igen så det gick bara bra. Sen var det dags för maskinen som han aldrig använt tidigare, men han trampa så fint på den också! Däremot for bollen i en vid båge över huvudet på honom så den missade han, såg rätt så roligt ut :-)

Sedan vi vinkat hem hundungdomar och deras hundar så tränade vi kontaktfält. Är supernöjd med det träningspasset! Kör fortfarade många repetitioner bara på nerfarten och så några skick på hela balansen, men nu har jag börjat att gömma undan locket lite under själva nerfarten. Från början hade jag tänkt att jag skulle köra kanske fem repetioner med lock och så ta bort det helt en gång för att sedan lägga tillbaka det några repetioner osv. Men det funkade inte alls...så nu blir det ny strategi :-) Som funkat mycket bra hittills. Nöjd och glad!

Trött hund har jag också efter alla äventyr. Var iväg en sväng till affären nyss, ingen reaktion när jag gick  och ingen reaktion när jag kom hem. Annars brukar han ha stenkoll på vad jag tar vägen, men nu sover han djupt :-)

24 Oktober 2009  | Länk | agility | 1 kommentar
träning i elljus...

...blir det mycket av såhär års, iallafall om man ska träna på kvällstid. Å  denna vecka kommer det inte bli någon träning på dagtid så då är det elljus som gäller. Nu var det fruktansvärt länge sedan vi träna något så jag tyckte det var dags att aktivera den stackars hunden lite. Dessutom ska vi ju fixa till vettiga kontaktfält och ett superslalom i vinter så det gäller att ligga i :-)

Ikväll  blev det mycket serpentiner och threadlar, vissade sig att matte behövde träna mer... Serpentinerna funkar bra där förstår matte och hund varandra, men när det kommer till att dra hunden mellan hindren då börjar jag krångla. Vet inte riktigt vad jag gör men hunden fattar inte iallafall. Borde kanske be någon filma? Sen blev det slalom, men då var hunden lite trött, tyvärr. Skulle tagit slalomet först...lätt att vara efterklok som vanligt. Men det blev några riktigt bra försök iallafall. Dags för vila å så belv det kontaktfält!!! Den delen av träningpasset är jag riktigt nöjd med! Han jobba riktigt fint och trampa på sitt lock. Det blev många försök på bara nerfarten och så ett par på hela och vid alla stannade han på nerfarten! Yes!!

Agility var inte den enda aktiviteten för Taurus idag, mamma hade tagit med sig alla hundarna till skogen på förmiddagen och lagt spår. Hade gått bra första delen av spåret sen hade vinden tagit i och gjort det lite jobbigt för honom så han hade missat slutet men det var ju bara en gammal trist leksak ;-) så vad gör väl det?

Bengnagandet, som verkar gå i perioder, har kommit igång igen. I helgen var han helt galen, tugg, tug, tugg....

Å som avslutning kommer en "matte och vovve" bild, tagen starx efter en av Taurus puss-attacker. Det är därför jag ser ut som ett troll i håret...

19 Oktober 2009  | Länk | agility | 1 kommentar
utmaning

Blev utmanad av Josefin och utmaningen löd så här:

Nämn 4 saker (inte husdjur eller människor, de är ju liksom älskvärda jämt) som förgyller ditt hem just nu:

Nummer 1:

Blomma jag fått av mormor och som nu för tredje året i rad blommar!! Inte många blommor som fixar det hemma hos mig. Förrutom att den inte är så grinig när det gäller vatten och sånt, så är den riktigt fin när den blommar.

 

Nummer 2:

Små lådor/hyllor som numera hänger i min hall. Smågrejor i den nedersta och vantar/mössor i den översta. Dessa har precis kommit upp på väggen, har stått på golvet sedan jag flytta in för två år sedan...oops! Först hade jag lite svårt att bestämma vart jag ville ha dem och sen vande jag mig vid att de stod där i ett hörn. Men de gör sig så mycket bättre på väggen!!

 

Nummer 3:

Bästa kompisarna när man har en lägenhet med kalla golv:-)

Nummer 4:

Ok, här kör jag min egen tolkning av utmaningens regler. Detta är utsikten från mitt sovrumsfönster. Å eftersom det är något jag kan se när jag befinner mig INNE i min lägenhet så kan det väl få räknas till något som förgyller mitt hem...? Tyvärr lite grått och trist väder idag men ändå rätt så trevlig vy! Här kommer ett bonusfoto på hur det kan se ut! (kanske inte alltför länge till dess, det har ju faktiskt snöat idag...i oktober?!)

Å om det var någon som undrar, så hade Taurus stenkoll på vart han grävt ner mjukisdjuret- det är uppgrävt och befriat igen :-)

 


16 Oktober 2009  | Länk | övrigt | 0 kommentar
mullvad?

Det är kul med hund! De slutar aldrig förvåna en. Idag har han börjat gräva ner saker. Bara gräva, stora och små hål, på alla möjliga ställen har han alltid hållt på med - mer eller mindre. Men idag har han börjat gräva ner saker, för att gömma dem för oss andra. Han hittade en leksak ute i trädgården hos mamma och pappa. Ingen märkvärdig, det var någon föredetta mjukisleksak som den mesta av stoppningen var borta från. Men i Taurus värld var den det mest världefulla i hela världen och han blev synbart stressad av att någon av oss andra kom för nära. Så leksaken skulle gömmas så han visste vart han hade den. Först var han tvungen att finta bort de andra fyrbenta så han fick lite tid på sig. Sen knölades leksaken in under stegen som låg lutad mot väggen, lite jord och gräs spekades upp som han sedan försökte putta över leksaken med nosen...!?

Vad söt han var! Tyvärr kom det en nyfiken Rosso innan han var klar så han valde att dra fram den igen och leta ett nytt gömställe. Inte mindre än tre gånger fick han gömma om sin leksak innan han var nöjd. Och om det första försöket var lite mer "putta in leksaken under befintliga föremål" så var de andra mer "gräva stora gropar att begrava leksaken i".

Helt nytt beteende för Taurus och mycket underhållande!! Ska bli spännande och se om han kommer ihåg vart han lagt den!

15 Oktober 2009  | Länk | övrigt | 1 kommentar
så nöjd

Ja, lite konstigt är det att skriva i pinscherbloggen när hunden inte varit hemma på hela helgen, men det har varit många hundaktiviteter ändån.

Taurus lämnade jag hos Joanna i torsdag för deras "lilla" roadtripp ut i Europa, hela vägen till Bratislava och världsvinnarutstöllningen! Har inte fått någon utförlig rapport från deras äventyr ännu, bara lite kort info på SMS och Facebook. Han kom 2:a i championklassen av 8 hanhundar, så ingen världsvinnartitel men det var inget dåligt resultat iallafall :-) Dessutom har han bott på hotell för första gången i sitt liv och varit på nattklubb!? Hihhii....min systers komentar på det var "..men det passade väl bra, på nattklubbar ska man ju hoppa, studsa och dansa - det borde ju passa honom perfekt!".

En dag utan hund blev det, sen kom Josefin och Azlan på besök. Supertrevligt!! Det är ju inte alltför ofta vi träffas. På fredagskvällen blev det hundprat och Idol och på lördagen mitt första besök på en vallhundstävling! Det var riktigt roligt att se dem, är imponerad över hur de styr sina hundar på långt (och nära) håll. Säkert med en massa signaler som jag inte uppfattar... Häftigt!

Har hunnit med att träffa agilitykursarna också - det är alltid trevligt! Så en hel del hund även om inte min hund varit hemma, men han kommer snart!!

12 Oktober 2009  | Länk | övrigt | 1 kommentar
spår

Jippie!! Det blev spårning idag. Blev upphämtad av mamma med hundar och så bar det iväg, testade ett helt nytt ställe idag. Läskigt, men vi är alla tillbaka hemma igen så det gick bra. Hunden är jag väl inte så orolig för han fixar det där med att hitta rätt väg riktigt bra. Mer oroligt är det när matte ska lägga spåret, vem ska hitta mig om jag går vilse och hunden sitter instängd i bilen? Lyckades ta mig tillbaka till bilen utan att gå vilse, dock blev spåret som vanligt inte riktigt som jag tänkt. På slutet när jag skulle ta mig ut mot vägen igen hamnde jag rakt i en hage med eltråd. Tyckte att det var överkurs att försöka trassla sig igenom där så det blev en lov runt hagen istället. Gick ju bra det med, lite längre bara...

Dagens spår måste varit ett av de längre som Taurus spårat, vilket kanske inte säger så mycket för vi har sällan lagt några längre spår. Men det märktes på slutet att han började bli lite trött, tempot gick ner (i och för sig trevligt!!) och han stanna upp och vädra mycket. Men han hittade (såklart) runt hela spåret :-) Var ett rätt kul ställe att lägga spår på, började med granskog, sen blev det lite våtmark, ängsmark, ungskog och på slutet vid hagen blev det till att svänga av in i granskogen igen. Blåste en del idag så jag gissar (min näsa är ju inte alls i kapacitet med hundens) att spåret flyttat runt lite, och att han fick vindpustar av spåret längre fram emellanåt, han genade gärna lite i vinklarna... Men han gillar verkligen att spåra och han löser det riktigt bra, även om matte kunde önska att vi tog det lite lugnare!

Nu är vi nöjda och glada hemma igen och slappar lite. Eller jag slappar, Taurus sover -det är jobbigt att spåra!

5 Oktober 2009  | Länk | övrigt | 0 kommentar
Inte längre ensam herre på täppan...

...numera finns det en pinscherhane till i stan :-) Det började med att mamma påstod att hon sett en svart pinscherhane på torget. Jag avfärdade det med att det var nog en Manschester terrier eller möjligen en pinscher på tillfälligt besök. Dessutom fick hon en utskällning för att inte sprungit ifatt och tagit reda på vad det var för nån, om det nu var en pinscher. Så nästa gång hon sprang på dem, denna gången nere i Svartbäcksmåla, frågade hon noga vem det var och visst var det en pinsher, lille Wille :-). Men tillskillnad från min mamma har jag inte lyckats springa på dem en enda gång men idag så! Idag har jag också fått träffa Wille och hans matte. Kul!! Fler pinschrar till Nybro tycker jag!! Så vi kan anordna sånna där pinscherpromenader och annat kul som de brukar ha typ på västkusten och i skåne :-)

Idag blev det en heldag på brukshundklubben(också där vi sedan träffa Wille med matte). Ungefär samtidigt som regnet satte igång började agilitykursen jag varit med och hållt nu i höst. Regn är verkligen inget roligt!! men idag blev det iallafall en liten hoppbana och så var det teori med en massa agilityregler. Vi slog fast att det finns hundratals med sätt att diska sig på en agilitybana!! Väldigt uppmuntrande, eller hur...? När agilitykursarna traskade hemåt kom hundungdomarna istället för att fira kanelbullens dag :-) Oj, vad det bakades! Det luktar så gott å vilka underbara hundar de har, de bara lägger sig i ett hörn och sover tills de blir väckta. Alltid roligt med hundungdom, de har så många roliga idéer och är så där härligt glada hela tiden. De hann med en sväng på agilitybanan de också, medan degen jäste. Nu äntligen efter flera timmar av tålmodigt väntande fick Taurus vara med och leka lite också. Det gillade han nog även om han inte var superfokuserad. Men, men han har varit väldigt duktig idag. Det ha ju typ inte hänt något på hela dagen och han har inte protesterat, bara tagit det lugnt. Härligt!

Imorgon hoppas vi på att kunna dra med mamma till skogen och lägga lite spår. Det var länge sedan å det är så tråkigt att göra på egen hand!

4 Oktober 2009  | Länk | övrigt | 0 kommentar
höst

Idag var en sån dag då man verkligen borde ha varit ägare till en kamera. Vilket underbart väder å vilka fina kort det hade kunnat bli! Men ingen kamera och inga fina kort :-(

Men en härlig promenad i det härliga vädret blev det iallafall. Gick runt Rismåla och njöt av höstens färger och den klara luften. Blev ikapp cyklad av lillebror vilket skapade lite beskymmer för hunden och i slutändan också för mig. Ur ett fyrbent perspektiv är det väldigt ohövligt att först stanna upp och säga hej för att sedan bara öka takten och cykla iväg igen! Förstörde min annars lugna och fina promenad...en galen hund med separationsångest (eller var det bara spring i benen..?) var inte vad jag planerat. Gick ju som tur var över efter ett tag, och han övergick till den exemplariska hund han brukar vara ;-)

Nu håller jag (lite) tummarna för att det lovade regnovädret drar in under natten och att det ösregnar i mån bitti. Har nämligen lovat att hjälpa till att kratta nya planen nere på klubben innan den ska sås med gräs imån. Vid regn flyttas krattandet fram. Just krattande tidigt på morgonen låter inte alls så lockande just nu...nersjunken i fotöljen framför TV:n med temuggen. Men, men det är väl lika bra att få det gjort. Får tänka på hur fint det kommer bli till nästa år när vi kan börja använda den på allvar.

NU...mer slappande och mer te :-)

2 Oktober 2009  | Länk | övrigt | 2 kommentarer


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Annika Olsson                                             Skaffa en gratis hemsida