Taurus och Totti
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Maj (2024)
>>


trötta

Tji fick jag för att jag kallade Taurus rutinerad. Man kan ju tycka att hunden som varit på otaliga övernattningar, läger, hajker, campingsemestrar och utställninghelger borde ta det rätt coolt. Å det gör han i och för sig också. Han finner sig lugnt i att sitta både uppbunden och i sin komposthage. Han gillar när det händer mycket omkring honom och bara han får vara med i närheten av händelsernas centrum så är han fullkomligt nöjd. Men det finns ingen som kan hänga med i Taurus tempo. Sista filmen stängdes av vid halv ett tiden, vid fyra vaknade jag av att Taurus stod och trampade i sin hage och viftade svansen hårt i gallret så det skallrade! "gå och lägg dig igen" väste hans matte. Taurus går och lägger sig, matte somnar om. Exakt en timme senare upprepas samma procedur, trampande Taurus undrar om vi inte ska ta och hitta på nåt roligt nu,"gå och sov" väser matte. Som om en välsmord klocka vaknar han till liv en gång i timmen! Ahh!!! SOV!!! ingen sovmorgon alltså :-) Frukost och morgonpromenad med alla sju vovvarna och deras mattar. Härligt!! Lite agility-träning och städning av klubbstugan innan vi avslutade och for hem. Kul men intensivt är sammanfattningen, och trötta hundar :-) De fyrbenta har nu vilat upp sig lite under kvällen medan matte har varit ute och ätit med hela familjen Olsson. Så troligen är det nu matte som är tröttast...men jag hoppas (igen) att det kanske kan få bli lite sovmorgon i morgon :-) Sen har vi faktiskt en (nästan) helt tom dag att hitta på något roligt på. Underbart!
30 Oktober 2010  | Länk | övrigt | 0 kommentar
rapport från pyjamaspartyt

Med tanke på hur förvirrad och ostrukturerad jag är ibland, är det ett under att vi tog oss till nån övernattning över huvudtaget. Men här är vi nu, och förutom en glömd kasse så verkar det som om jag kommit ihåg allt också :-) Den glömda kassen var det förövrigt en snäll mamma som kom ner med, så det löste sig fint det också. Den glömda kassen var väl misstag nummer ett, misstag nummer två var när jag tänkte att "ah, jag låter vovvarna rejsa lite på plan innan de andra kommer". Kom snart att ångra detta,,,,båda två rakt ut på nya plan och stirrar runt, runt. Kaniner tänker jag, det kryllar av kaniner här nere! Men nix, det var ingen kanin...när jag kollar upp nästa gång ser jag tre hundar!! En kort stund iallafall ser jag tre hundar, innan jag upptäcker att den tredje hunden inte alls är nån hund- det är en katt!! Tjoho, nu vart det livat en stund. Först katt, sen Taurus tätt, tätt efter, inte alls långt borta att han kom i fatt. Sist kom det en liten pudel som inte hade en chans:-) Katten räddade sig upp i närmsta träd. Puh! Sen var matte lite arg på Taurus, helt uppe i varv och med öronen totalt igenkorkade. Arhh!!! Efter det har han dock sköt sig fint. Mina duktiga vovvar har bonat in sig i sin komposthage med filtar och fällar och ligger så lugnt och fint. (så länge det inte skäller nån hund på filmen som rullar...då mååste ju bara den lilla ulltussen låta lite han också). Nu ska det tittas på film en stund till och med lite tur blir det sovmorgon i morgon :-) Sånt gillar vi!!
30 Oktober 2010  | Länk | övrigt | 0 kommentar
studsbollar och galna boxrar

Boxerträning- det låter nästan som om det skulle kunna vara nån sorts agilityterm. Nån övning som man bör träna då och då för att träna nån viktig del av handlingssystemet. Men nej, riktigt så avancerat är det inte. Häromdagen hade matte en liten middagsbjudning med en exklusiv skara vänner, varav en av vännerna är stolt ägare till en halvgalen boxer. "Självklart får du ta med hunden! Här är alla välkomna!" Så det bestämdes att kompisen skulle höra av sig när hon parkerat bilen och så skulle jag ta med mina studsbollar ut och möta dem. Främst för att studsbollarna och den halvgalna boxern aldrig träffats, men även för att det sådär i allmänhet brukar vara lugnare att ta introduktionen utomhus istället för i hallen. Lugnt blev det dock inte!! Mörkt var det ute och så kom det gåendes en mörk figur med en stor fyrbent kompis bredvid...Totti blev helt gaaalen! Vilket herrans liv....puh! matte både hotade och lockade, men han hade bestämt sig...inkräktaren skulle skrämmas bort! Ja,ja...framåt kvällen lugnade han dock ner sig och tyckte det var helt ok men en boxer på besök :-)
Så nu letar vi efter boxrar som kan tänka sig att ställa upp på att bli utskällda en stund så jag kan få träna lite med min lilla ulltuss!
Måste bara tillägga att den halvgalna boxern hade helt motsatt effekt på Taurus. Han var för ovanlighetens skull fullkomligt nöjd med att ligga på sängen och ta det lugnt hela kvällen. Rörde man på sig hade man ju en stor, superglad, boxande boxer över sig. Hihihiii...

Framsteg på slalomfronten..? kanske, kanske har vi tagit ett steg framåt. De senaste träningspassen har jag nämligen kunnat springa på ordentlig vid sidan , till och med sprungit i från honom (Taurus alltså) lite eller  springa snett framåt åt olika håll utan att han går ur! Jippi!!! Och om vi ändå pratar om framsteg så har den lille sprungit gungan flera gånger idag, med bara lite hjälp med dämpningen av matte. jiipii, igen!

Bebis och valp- Hade syster och systerdotter här igår kväll. Å jisses vad söta hon och Totti är. Lille Totti tycker att bebisen är jättespännande och hon verkar också lukta väldans så gott! Så fort han kommer åt står han där och sniffar och puffar lite med nosen. Å systerdottern jollrar glatt och viftar lite med armarna. Det där att klappa fint är nog ett senare steg i utvecklingen hos bebisar. Vifta och jollra verkar vara det som gäller. Nyfiken och lycklig vovve står där och njuter. Ända tills systerdottern fick ett riktigt bra grepp om hans ena öra, då blev det lite jobbigt :-) Men han var snart tillbaka...De där två kan nog ha mycket roligt för sig när de blir stora :-)

övernattning- jojomensan, imån drar vovvarna och jag på övernatting med hundungdomarna. Taurus är ju rutinerad men det blir Tottis första pyjamasparty :-) Vi återkommer med rapport. Nu ska vi packa!!

28 Oktober 2010  | Länk | övrigt | 0 kommentar
liten men farlig...?

Idag var det lite tantvarning på matte. I stil med " dagens ungdom...ingen ordning på dem..." oj,oj...man börjar kanske bli gammal??
Jag och vovvarna kom gående på cykelvägen, till vänster hade vi trottoarkanten och därefter bilvägen och till höger om oss snåriga buskar. Mitt på cykelvägen står det ett gäng högstadiepojkar, hälften med tillhörande cyklar, å diskuterat något väldans så viktigt. Så viktigt att de inte ser att vi (hon som snart är en fullfjädrad tant och hennes hundar) kommer gående. Absolut ingen plats att ta sig förbi på cykelbanan och buskarna var inte så lockande. Det var här nånstans tanten började vakna till liv..."inte ska man väl behöva gå ut i bilvägen för att ta sig förbi...?" och " när det kommer gående så flyttar man väl på sig så att de kommer fram- sånt tillhör gott uppförande och sunt förnuft...!!!" Men det var ingen av dem som var tankeläsare :-) å det var inte heller nån av dem som reagerade på att jag stod och trampade sisådär en meter ifrån dem trots att flera faktiskt tittade åt vårt håll... Men jag menar hur coolt är det att flytta på sig och släppa fram en nästan-tant när poolarna står och tittar på..?

Så tanten tog helt enkelt sina vovvar och trängde sig in i hopen! "Vill de inte flytta på sig så får de skylla sig själva om jag råkar trampa nån på tårna...!" Taurus var fullt upptagen med nåt intressant spår och tog täten genom hopen av pojkar, sen matte och sen den studsande pudeln! Jag kan väl personligen tycka att Taurus ser betydligt mer skräckinjagande ut än Totti men det var faktiskt en styck Totti som skrämde upp de coola pojkarna! Ja, heter man Totti går det helt enkelt inte att gå förbi människor så nära utan att hoppa och studsa och tala om hur roligt det är att just de stod där precis när vi skulle gå förbi. En studsande Totti räcker ungefär upp till knäna på gängliga tonårspojkar men det räckte för att skrämma upp coolingarna. AAAHHH! Den hoppade på mig! Fniss! Hmm...jovisst skulle man kanske lära sin hund att inte hoppa på främmande människor, men vafasen stå mitt i vägen å vägra flytta sig tillhör väl inte heller gott uppförande..?
Eller...?
26 Oktober 2010  | Länk | övrigt | 2 kommentarer
miljövän?

Under de sista veckorna innan valet upptäckte jag att den lille ulltussen nog är något så ovanligt som en politiskt engagerad hund. Han spanade noga in alla valplakat som slagits ner i marken längs vårt promenadstråk. Då menar jag att han faktiskt tittade på dem, inte som Taurus som uppskattade det utökade utbudet av "pink-stolpar" men som för övrigt inte brydde sig nämnvärt om plakaten. Totti däremot stod gärna länge och väl och tittade på dem alla. La huvudet lite på sne och verkade fundera på vad detta skulle betyda...

Han var dessutom väldans snabb att hämta reklambladen från diverse partier när de damp ner på hallgolvet. Dessa studerades sedan närmare på andra håll i lägenheten. Extra nogrant studerades moderaternas reklamblad. Lite svårtolkat är det dock....betyder ett totalt söndertuggat blad att det var ett intressant budskap eller betyder det att den här gojan käkar jag upp istället...? Kanske tur att han inte får rösta på riktigt, hade nog inte varit det lättaste att tyda hans val-lapp....


Nu funderar jag på om han inte är en ovanligt miljömedveten liten hund också. För visst måste det ge en del extra miljö-poäng att använda återviningsbara förpackningar två gånger innan de slängs i miljö-huset? Först använder jag dem, tex köper jag mjölk i mjölkpaket, mjölken dricks upp innan jag sköljer ur, plattar till och slänger förpackningen i en papperskasse som står på köksgolvet. Det är här Totti tar vid. Först hämtar han en förpackning, tuggar hela eller delar av den till småbitar...sen hämtar han en ny och gör om proceduren. Så inte nog med att förpackningen används till det som den var tänkt till från början, sen används den som leksak och tidsfördriv till en styck ulltuss innan den bärs iväg till återviningen. Dessutom måste det ju vara så att en söndertuggad kartong tar betydligt mindre plats än en icketuggad, vilket i sin tur borde bidra till mindre transporter sen när tunnan ute i miljöhuset ska tömmas! Vilken insatts vi gör vovven och jag (eller mest vovven kanske...?) :-)

13 Oktober 2010  | Länk | övrigt | 2 kommentarer
veckan som gått..

Måndag-ingen agility, Tisdag-agility, Onsdag-agility, Torsdag-agility och fredag-agility. Oj,oj,oj!


Lille Totti och jag har kört däck, lekt med gungan och tränat lite "fram" och framförbyten. Sjukt roligt att träna med den lille ulltussen. Han hoppar och springer i tunnlar, får sin belöning, leker med matte och sen undrar han vad vi ska hitta på här näst...? Bara så där...av sig själv. Härligt! En balansboms-fantast har han också blivit. Jag tror att jag låtit honom gå över balansen EN gång. Annars har vi tränat kontaktfält väldigt sparsamt, alltså inget alls om vi ska vara ärliga :) Men nu har det hänt flera gånger när matte varit lite ouppmärksam att han stått upp på bommen och sett lycklig ut...tydligen upptäckt på egen hand att den är skojig. Kanske vill han tala om för sin matte att det är dags att köra igång med kontaktfältsträningen...?I onsdags var Taurus och jag nere på den gemensamma träningen för första gången i höst. Klass 3 bana från tävling på Öland var det som stod på programmet. Klurig historia, men rolig att köra och Taurus och jag löste den riktigt bra tycker jag. Matte klantade till det med ett blindbyte på ett ställe, inte på något av klurighetsställena, så det kändes ju lite onödigt. Annars flöt det fint. Idag har vi varit nere och tränat på delar av samma bana, filat lite... Kul! Gick hur bra som helst, iallafall tills matte och vovve krockade. Ingen frontal krock men en touch mellan fot och tass. Det gjorde ont sa Taurus och lackade ur...Blängde på sin matte och sprang iväg för att nosa på buskar. Matte ropar, Taurus fortsätter till nästa buske, mattes tur att bli sur. Antingen tränar vi tillsammans eller sitter Taurus i bilen och har tråkigt på egen hand. Springa och pinka i skogen finns inte med som alternativ. Så matte kutar efter sin hund, puh, det var ett svettigt beslut men jag kom ifatt honom!!! De ni, så snabb är han inte... :-) Träningen återupptogs och flöt fint efter det, fast med en flåsande matte...dags att ut och springa lite oftare kanske..?

I onsdags innan agilityträningen hade jag stämt träff med syrran för lite svampplockning, å lille Totti fick hänga på (han skulle ju inte träna på kvällen). Resulterade i tre timmars skuttande i skogen och konstaterandet att lokalsinne inte ingick i systrarnas arvsanlag. "Ska vi inte börjar gå tillbaka..?" Jo...tjugo minuter senare är vi tillbaka där vi startade :-) "Ska vi ta stigen tillbaka istället..?" Kanske en bra idé! Totti var lycklig iallafall, springa som man vill i skogen, det är grejor det! Upptäckte lite fler skillnader på mina vovvar där i skogen. Taurus vill alltid har koll på allt och alla. Sprider man ut sig i skogen springer han i mellan så han alltid vet vart alla är, självklart kollar han in träd, buskar, vilka djur som rört sig i området, ev. andra hundar mm när han ändå springer runt där i skogen. Totti nöjde sig med att hålla koll på sin matte. Vart syrran befann sig var inte intressant. Henne fick jag hålla reda på själv, vilket inte alltid var så lätt :-) Å så var han fantastisk på att hitta ätbart(?) både här och var...bläää!

I morgon blir det träning med Tottis polare igen. Då blir det säck-träning för den lille, vi behöver lite hjälp med att hålla upp släpet å det är svår att träna på egen hand. Sen får vi se vad Agneta har lärt sig hos Anja i veckan...alltid lika spänande :-)
8 Oktober 2010  | Länk | övrigt | 0 kommentar
Ny motivation

En liten rosett kan göra mycket för lusten att träna och tävla. Fy vad tråkigt att det är att vi inte har nån tävling kvar det här året, nu är tävlingssäsongen slut :-( Vi som hade kommit igång...Men träna kan man ju göra iallafall!

Varit riktigt flitig med träningen denna veckan (för att vara jag iallafall). I onsdags blev det slalom och staket träning och i torsdags lite kontaktfält å så passade vi på att köra på en bana som var uppbyggd. Kul bana, mycket spring i börja och mycket sväng på slutet. Blev en del testande och fixande innan vi fick till det. Bra träningstillfällen båda två och roligt med laddad hund. Dock kvarstår faktum att matte borde åka på kurs och lära sig styra sin hund. Vore kul med lite finlir-träning och inte bara köra allt på vilja.

Idag var det också träning, med Totti och hans polare. Självklart fick Taurus också vara med på ett hörn, men han ser rätt nöjd ut med att bara titta på också :-) Är så nöjd med min lilla ulltuss idag. Grymma raksträckor med hopphinder, långhopp och tunnel. En säck på slutet hade vi också men den behöver vi lite hjälp med fortfarande.  Sen blev det tunnlar i alla möjliga former, raka, böjda, makaroner och S...Kul sa Totti! Kul sa matte också, bra fart och framåtsug på hunden gjorde att matte hann göra vårt första framförbyte så där mitt i en kombination :-) Hittills har de bara utförts vid träning på¨ett hinder! Skoj! Efter fikat skulle vi köra liten rundbana men då fick pudeln frispel och sprang som en tok över hela planen, fick med sig en flat som trände lydnad också...hmm...jackpott för hunden, mindre roligt för matte...Paus för ulltussen och så fick Taurus köra lite istället. Å så rolig han är att träna med numera!

Höll på att glömma...vi testade muren också idag. I helgen satt vi och tittade på banbyggningen och komenterade den med "vilken fin mur vi har, kanske lite dumt att vi aldrig bär ut den på träning utan bara luftar den på tävling". Idag bar vi ut den från boden och luftade den på träning också! Första försöket klättrade Totti över den...inte riktigt rätt teknik, men på andra försöket gick det bättre :-)

Gymbollen har också åkt fram igen. Två pass för Taurus denna veckan. Ska försöka hålla i träningen denna gången så det inte blir som det brukar, flitig i några veckor och sen dör det ut. Matte fick till och med lite lust att ut och springa härom kvällen! Jisses! Hur ofta händer det? Som tur var gick det snabbt över, har man väl hamnat i soffan så ska det mycket till innan man tar sig ur den :-) Men, men...kanske, kanske kan vi ta tag i löpträningen också...typ imån...eller..? får väl se...Något som är säkert är iallafall att det blir sovmorgon i morgon innan vi gör något annat! Länge sedan sist...Tror också att vi ska fixa till pudelns höstfrisyr och ge Taurus ett sympati-bad :-)

2 Oktober 2010  | Länk | agility | 0 kommentar


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Annika Olsson                                             Skaffa en gratis hemsida