Taurus och Totti
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
Juni (2024)
>>


byta sport?

Av någon okänd anledning har SM i barmarksdrag hamnat i Svartbäcksmåla. Och eftersom det blev några timmar över mellan agilityträningen och kroppkake-middag hos mormor så tog jag med mig vovvarna ner och kollade.

Till en början tyckte jag att det hela var så där roligt...Det var i och för sig en väldig massa hundar och människor på plats men det var väldans dåligt drag :-) hiihi... Den delen av tävlingsbanan som man kunde se från start/målområdet var helt tom på hundar! Det visade sig dock att jag kommit lagom till klassen där hundarna släpade runt på en springande matte/husse. Å det säger sig ju själv att det tar lite tid att ta sig runt spåret om matte/husse springer själv. Men efter dem var det dags för lite mer fart! sex stycken otroligt laddade hundar med en trehjuling efter ställde sig på startlinjen. Matte på trehjulingen höll stenhårt på handbromsen och fyra man höll hundarna för att de inte skulle sticka innan startsignal! Vilken arbetslust, helt galna! Skulle jag nån gång tröttna på agility, då skaffar jag mig ett gäng draghundar :-) Såg hur kul ut som helst!!

En herre frågade förresten på bred norrländska om T & T var draghundar? Njae...kanske inte riktigt..."men den där (Taurus) ser ju rätt snabb ut" Hihii...Taurus som ser ut som om jorden gått under när jag kopplar honom bakom pulkan...inte riktigt nått draghundsämne...

Vi fortsätter nog med agility ett tag till skulle jag tro :-) Idag har vi fortsatt med operation tunnelmotivation, blev kanske inte så effektiv träning idag dock. Taurus springer in i tunneln, matte kastar bollen, Taurus rusar och fångar bollen, springer ett litet ärovarv, spottar ut bollen, springer och kissar lite på en stolpe och fortsätter sedan att nosa runt lite innan han kommer tillbaka till matte. Puh! Matte fångar in hund och boll och så kör vi samma procedur igen....å igen...å....nä, sen tröttna matte! Inget mer roligt för Taurus.

Totti är rätt bra på ärovarv han också :-) men idag hade han nog spanat in vad som hände med storebror när han försökte....Slalom och sitta kvar blev det för hans del. Slalom med bågar, å idag drog han själv (utan att matte sprang bredvid och höll handen) in i slalomet. Skoj! Höll på att bli en superbelöning på ett av försöken. Skrämde upp en liten sgilityintresserad kanin som tydligen suttit och tryck i det höga gräset bredvid planen. Totti var som tur var fullt upptagen med sin boll så han missade kaninen! Tur, annars hade jag nog jagat efter honom fortfarande :-)

22 Oktober 2011  | Länk | övrigt | 0 kommentar
avundsjuk pinscher

Avundsjuka för att man inte vet bättre...

Man kan lugnt påstå att det är en hel del mer pälsvård på en pudel än på en pinscher. Å det trots att jag för det mesta har en relativt korthårig pudel som inte liknar de där välvårdarde pudlarna i utställningsringarna så där väldans mycket.

Häromdagen var det åter dags för bad, föning och kamning för den lilla ulltussen. Ulltussen är en väldigt tålmodig varelse som står ut med det mesta utan att protestera. "Egentligen vill jag hellre leka men okej vi kan väl stå här och kamma lite istället..." En sån go liten hund! Taurus däremot som knappt vet vad pälsvård innebär han var avundsjuk kan jag tala om! Alldeles för mycket uppmärksamhet till Totti :-) Vart man än vände sig var Taurus där! Man kan ju fundera på vad han hade sagt om han hade fått stå ut med behandlingen? Tror att det tar längre tid att blöta ner all Tottis päls än vad det tar att blöta ner, schamponera, skölja OCH torka Taurus! Hihihi...nä, det hade aldrig gått...det är tur han är just en pinscher! även om det är en väldigt avundsjuk pinscher :-)

Härlig höst

För någon månad sen hade jag lite ångest för att tävlingsäsongen var slut för vår del. Satte mig till och med och letade om det inte fanns nån liten tävling nånstans som man kunde åka på. Men nu har jag lugnat mig och förlikat mig med att det är rätt många månader tills det är dags att tävla igen. Det finns ju annat man kan syssla med...träna och så...Ett helt fantastiskt höstväder har vi haft så här långt så man är ju mer än gärna utomhus om det går! Ridhusträning i vinter är också uppbokat så nu kan det snöa bäst det vill!!

Idag har vi satt igång med två projekt, ett för varje hund. Totti ska lära sig att sitta still. Rätt basic kan man tycka, men vi har visst missat lite i träningen där... Idag satt han dock finfint och väntade på att sin leksak skulle komma flygande. Taurus ska lära sig springa genom tunnlar- snabbt!! Han har inte riktigt fattat att agility går på tid tror jag :-) Idag körde vi rak tunnel och så kastade jag boll så fort han sprungit in tunneln, då blev det faktiskt lite fart på honom! Imorgon har vi träningsdejt på klubben då fortsätter vi med projekten. Å så blir det rallylydnad. Vi har varit i Emmaboda under hösten och lärt oss vad alla de där skyltarna betyder så nu ska vi träna in lite flyt i momenten. Taurus kan de flesta (utom möjligen "stå" på komando) medan Tottis styrka ligger i transporten mellan skyltarna. Fin kontakt med den hunden! ...synd bara att han ska sitta, ligga och snurra därimellan :-)

21 Oktober 2011  | Länk | övrigt | 0 kommentar
Nostalgi

När Taurus och jag var nya på agilitybanan så hade Lessebo en återkommande inofficiell tävling på hösten. En jättetrevlig liten tävling som vi åkte på flera år i rad. Där fanns det möjlighet att vara med i nybörjarklass, utan slalom och utan kontaktfält. Superbra träning!! Efter några års uppehåll så arrangerade Lessebo åter inoff tävling. Vi platsade inte i nybörjarklassen denna gången men jag anmälde oss till öppen hopp och öppen agility.

Citat från fb i morse:

"Drar till Lessebo för lite agility-nostalgi...men tror att vi idag kan skippa att placera ut "fösa-tillbaka-Taurus-på-banan-vakter"! ....men å andra sidan vet man aldrig med den där pinschern :-)"

Jag hade helt rätt när det gäller den sista delen, man vet aldrig med den där pinschern!! Vi behövde i och för sig inte några vakter för att fösa tillbaka hunden på banan men kanske hade vi behövt någon som satte lite fart på honom...AAARRGGHH! Först skulle han inte springa alls....sen skulle han springa med näsan i backen och när han tillslut tog upp den och ökade takten lite då stängde han av öron och ögon istället och sprang lite som det behagade honom. Matte blir irreterad och Taurus återgår till att nosa i backen! Första loppet fullföljde vi, efter halva det andra tröttnade matte och bar av hunden! Blääää!

Japp, så kan det gå. Nostalgi kan man väl kalla det :-) Hur många knäpp-lopp har vi inte sprungit jag och den där hunden? Två till idag...men det har ju också gått väldans bra på sista tiden och man får inte bli för kaxig! Den där pinschern är bra på att hålla sin matte kvar på jorden :-)

2 Oktober 2011  | Länk | agility | 0 kommentar


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Annika Olsson                                             Skaffa en gratis hemsida