Taurus och Totti
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
Juni (2024)
>>


träningstävling

Idag hade vi träningstävling nere påklubben. Inget avancerat, 13 ekipage och vi hjälptes åt att vara domare, tidtagare och hinderfixare. Banan var lite trixig i början, de första 3-4 hindrena, tror inte att det passar oss så bra egentligen. Kan vara bättre att han får komma in i det med en "lätt" start innan det kluriga kommer. Men vad vet jag? Det som passar ena dagen gör det ju inte nästa.... Idag passade det oss inte så bra iallafall. Det svängde för mycket och då tog han sikte på annat än hindren att dra mot. Den senaste tiden har det inte varit så väldigt mycket störningar när vi tränat heller. Så det blev lite extra mycket att hålla ordning på idag. Men efter att vi krånglat oss förbi de första 4 hindrena så flöt det fint sen.

Fick låna med mig mammas lilla Rio också eftersom hon jobbade och inte kunde vara med själv. Det är alltid spännande att köra med honom, speciellt eftersom jag inte tränar med honom i vanliga fall utan bara då och då. Det är svårt att veta hur jag ska springa, för Taurus och han är rätt så olika. Gick rätt bra med Rio också, han klarade klurigheterna i början mycket bättre än Taurus däremot så hade han det svårt längre fram vid ett staket. Visste att mamma och han tränat bakombyten i veckan så det testade vi också på och det klarade han ut fin,fint. Måste jag komma ihåg att rapportera till hans matte sen :-)

Ja, det var en rätt så trevlig dag. Mysigt väder har vi också haft, lite kallt bara. Man får klä på sig :-)

 

23 November 2008  | Länk | agility | 2 kommentarer
Att lära sig sluta i tid

Det är verkligen inte lätt att träna hund. Det är så mycket som spelar in på hur det går. Å helst vill man ju se framsteg. Detta som min hund fixade i dag det kunde han inte i går eller förra veckan eller vad det nu kan vara... Men vissa saker måste få ta tid och vissa saker tjänar man kanske inte alltid på att gå för snabbt framåt med, utan det måste få ta tid. Bland det svåraste är att acceptera att man ibland faktiskt måste gå tillbaka lite i träningen för att komma framåt igen. Det bär lite emot, även om man vet att man tjänar på det på lång sikt...

En annan sak som jag tycker är svår är att avgöra när det är dags att ta paus eller när det är dags att avsluta träningspasset. Igår tillexempel var vi nere på agilityträningen och körde en hoppklassbana. Gick super! ok, LITE vida svängar hade vi på flera ställen, men tillskillnad från många träningar så samarbetade vi faktiskt. Taurus sprang och jag styrde, riktigt roligt! å när det går bra så får man blodad tand och vill köra mer...Så vi testade att köra banan baklänges. Blev betydligt svårare, men det gick riktigt bra det också! "Så en gång till kan vi köra den...." Å det gjorde jag med hunden som troligen var trött i både ben och huvud och som svävade i väg åt alla håll. Hoppade hindren lite som de råkade dyka upp... Är det inte typiskt? Fy på matte som inte kan sluta i tid!

20 November 2008  | Länk | agility | 1 kommentar
kursavslutning

Japp, i söndags var det kursavslutning nere på brukshundklubben å vi var med trots att vi inte gått någon kurs i höst...träningsgruppen i agility räknas nog inte som kurs eftersom det inte finns någon instruktör som håller i den.

Men vår lilla rallylydnadsgrupp var tillfrågad om vi kunde visa lite rallylydnad och det kunde vi såklart! Själva uppvisningen var väl inte så proffsig, jag hade en helgalen hund, men sen fick alla som ville testa på med sina egna hundar och vi som tränat ett tag hjälpte till så gott vi kunde. Det var kul och kanske kan vi utöka vår grupp med några stycken...

Som sagt var min hund helgalen :-) Började så fort vi kom innan för grinden. Det var länge sedan vi var där nere samtidigt som så många andra hundar. Jiippii, sa Taurus och så studsade han upp och ner och fram och tillbaka.... Han skärpte till sig lite när det var vår tur att gå banan, men visst var det lite svårt att hålla koncentrationen uppe med alla de hundarna att titta på, tur att jag laddat upp med blodpudding :-)

"Mina" hundungdomar hade ett litet framträdande åxå. De har hittat på ett eget freestyleprogram som de visade upp för första gången. De är verkligen superduktiga med sina hundar!!

Igår var vi nere på klubben igen, men nu körde vi agility i kylan. Huugha vad kallt det var i går kväll! Men min hund var fokuserad å det var roligt. Lite jobbigt var det när det kom ner ett par med hundar när vi redan kört igång, då måste han genast kolla vad det är för några. Han sprang inte fram till dem men han slutade koncentrera sig på hoppningen och stog och spanade en stund innan han tyckte att, nu kan vi fortsätta...Men om jag bortser från det så gick det riktigt bra igår.

Här kommer en bild från vår "backa-in-i-lådan-träning", Taurus tröttnade på lådan och testade om det inte kunde funka att rulla runt istället :-)

18 November 2008  | Länk | övrigt | 0 kommentar
lite inspiration...

...är alltid bra. Som tur var finns den lite överallt. Häromdagen hittade jag "veckan uppdrag" på pinsherforumet (ett av dem...) rolig idé iallafall tycker jag så de senaste dagarna har vi lekt lådleken. Sedan tidigare kunde Taurus hoppa i lådan, sätta sig i lådan, stå i lådan, ligga i lådan, gå igenom lådan och imellanåt bära omkring på lådan :-) Jag har också tidigare försökt att lära honom att backa i lådan, men si det är svårt det... Så det projektet har legat på is. Men så blev jag lite inspirerad av "veckans uppdrag" å satte i gång och träna igen. Än har jag inte fått honom att backa i lådan men däremot kan jag få honom att hoppa i lådan och sedan backa ur den:

" target="_blank" onFocus="this.blur();">

 Ja, det ser ut som jag lyckades få in filmen på rätt ställe... Inte illa :-)

Ja förutom att vi leker med lådan så fortsätter vi cykla omkring, eftersom det fungerar så bra! Jiippii!!! Skönt att inte behöva gå överallt. Å så tränar vi lite agility åxå. Senast i onsdags, då det verkligen gick superbra. Vad roligt det är att träna när han är fokuserad å det trots att det var en hel del aktiviteter runt omkring oss... Kul! Nästa träning blir på lördag och sen ser det ut som det blir en träningstävling nere på klubben innan hindrena ska in för vintern... Vi lämnar nog några kvar ute ifall det blir en grön vinter :-)

13 November 2008  | Länk | övrigt | 2 kommentarer
Djur i stan

Idag har vi nästan blivit omkullsprungna av ett rådjur- mitt i stan. Var ute en sväng mitt på dagen och fick då syn på ett rådjur i en trädgård. Det verkade vara lite uppstressat och visste inte riktigt vart det skulle ta vägen men så försvann det iväg in bland trädgårgarna, i motsatt riktining mot vart vi var på väg. Men bara en liten stund senare verkar det ha ändrat sig och kom farande i en väldig fart bara någon meter ifrån oss. En mamma med barnvagn fick och stanna upp och släppa förbi det skenande rådjuret som försvann bort längs med vägen. Hoppas verkligen att det hittade tillbaka till skogen för det verkade inte helt tillfreds med att vara i stan.

Min hund brukar inte få gå lös när vi går i stan men oj vad glad jag var att han var kopplad idag :-) Skenande rådjur skulle vara en perfekt belöning om det bara skulle gå att planera in skenandet på rätt ställen! Helt galen hund som hoppade på bakbenen i flera minuter efter att rådjuret försvunnit.

Berättade historien för mamma som kontrade med att hon hört de som mött grävlingar nere vid Linnéasjön, som också ligger mitt i stan. Usch säger jag...grävlingar vill jag nämligen inte alls möta några. Vare sig i stan eller skogen.

9 November 2008  | Länk | övrigt | 0 kommentar
i mörkret

Visst blidde det agilityträning i onsdags, fast det både var mörkt och rätt så kallt. Vi var hela tre stycken som tog oss ner där, ska jämföras med i augusti när vi kunde vara iallafall en 15 stycken på träningarna. Trevligt att man inte var själv iallafall.

Började med att träna slalom. Det går fortfarande bättre på en sidan än på den andra men det börjar arta sig och dessutom börjar han bli ganska säker på ingångarna. Trevligt!

Sen blev det lite "svängande" för att avsluta det hela med en rundbana då vi bara sprang så fort det gick. Kul! Men tycker nog att han skulle kunna springa lite fortare... Var rätt så nöjd med träning, fick lite störning av lydnadskursen som körde precis bredvid. Han spanade lite ditåt ibland men han stack inte dit. Men så var jag väldigt noga med att han inte fick starta om han inte var fokuserad. Försökte få honom att leka innan vi startade för att få fokus på leksaken och inte på allt runt omkring. å det fungerade bra, igår iallafall....

Vi har gett oss på cyklandet igen också. Har fungerat rätt så bra faktiskt, OM jag sätter på honom sele. Då springer han fint vid sidan nästan hela tiden, behöver bara påminna honom någon gång ibland. Men får han ha sitt halsband på sig gör han inget annat än sliter och drar... Vet inte riktigt varför det funkar så bra med sele och så dåligt med halsband, men nu håller jag fast vi selen så länge det fungerar....

7 November 2008  | Länk | agility | 0 kommentar
i höstmörkret

Har suttit och kollat på bilder idag. Väldigt roligt! Här kommer några:

Först ut är Taurus och Rio i hund-fotöljen hemma hos mamma och pappa. Taurus brukar sno själva fotöljen och den delar han inte gärna med sig av, så Rio får nöja sig med fotpallen...

Tänk att det inte var alls länge sedan man kunde gå i linne utan att frysa! Nu är det vinterjacka, mössa och vantar som gäller. Här tränar vi Rally-lydnad, som är vår "nya sport". Jätteroligt är det och kräver till skillnad från agilityn nästan ingen utrustning. Går att träna var som :-) Hur smidigt som helst...

Ja det är synd att det inte är varmt och skönt längre. Tänkte ta mig ner på agilityträningen i kväll men det är inte lika roligt när man vet att man kommer att få träna i elljus. Men springer man bara tillräckligt mycket så fryser man iallafall inte...alltid nåt.

5 November 2008  | Länk | övrigt | 0 kommentar
lite bilder

Lite spring hemma i mamma och pappas trädgård. Här har han lyckats fånga ett grässtrå med örat :-)

 Här hade jag tänkt lägga in en bild på den supersöta lilla ekorren som satt i grannens gran, men kameran var inte tillräckligt bra för att klara det uppdraget...å gick jag nämre så skuttade den iväg bland grenarna. Istället blir det mer Taurus. Nyfiken i en strut...någon spelar basket på andra sidan gatan:

Lite inomhuslek också. Favorit fällen, som ingen någonsin ligger på men som bärs omkring överallt...å tuggas på.

 

1 November 2008  | Länk | övrigt | 0 kommentar


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Annika Olsson                                             Skaffa en gratis hemsida