Taurus och Totti
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Juli (2022)
>>


födelsedagar och lite gnäll...

Födelsedagsfirande

I vår flock sprider vi inte ut födelsedagarna så där väldans mycket. Både matte och Totti fyller samma vecka. Tänka sig att lille Totti redan är två år!

GRATTIS TOTTI!!

Födelsedagen firades med leverpastejsletande, det uppskattades av både födelsedagsbarnet och storebror! Storebror som samma dag ögonlystes utan anmärkning! Gutt! Mycket att fira den dan :-)

Lördagsträningar

Tvååringen har ju ett helt gäng med jämnåriga kompisar som vi träffar då och då och tränar lite ihop med. Och nu när det är kolmörkt på kvällarna så har vi upptagit våra lördags träffar...det är liksom lite skojigare att träna när det är ljust. Rallylydnad och agility är det som brukar stå på programmet. Lite bus med polarna brukar också hinnas med. Kanske den mest uppskattade delen :-) Man blir så glad när man ser dem springa runt ett helt gäng med goingar! De ser så lyckliga ut. Taurus brukar vara med på ett hörn han också. Ibland springer han mest runt och nosar men ibland rejsar han med de andra :-)

På egna äventyr

Man ska få vara med om mycket med de där hundarna, här kommer Taurus senaste bedrift! Han ska nämligen få bli pappa igen. Vi var hemma hos Joanna och jättegoa Zita förra helgen för parning. Gick fint och vi besätmde att träffas på tisdag igen. Så..när jag slutar jobbet på tis skickar jag ett meddelande och frågar vilken tid som passar att vi dyker upp. "Hihi, ni behöver inte komma hit. Han har ju redan varit här :-)" blev svaret....Ehh...vadå redan varit där? tänkte jag. Men min snälla mamma som tar hand om vovvarna när jag jobbar kanske hade varit där och lämnat honom ? .. men näe...så var det inte. Herr Taurus hade helt enkelt betämt sig för att ta en liten promenad från mamma och pappas trädgård i Hanemåla till Zita i Madesjö. Hur långt kan det vara? fem kilometer? något sådant iallafall....Vad han ställer till med den där Taurus!

Så när mamma ska ropa in hundarna från trädgården så kommer det bara en Totti....den andre är helt försvunnen! Ja, inte är han världens lydigaste min hund men han har faktiskt aldrig försvunnit! Jag har hämtat honom i grannens trädgård lite då och då och han har två gånger i sitt liv sprungit efter hare i skogen och varit utom synhåll en stund men annars befinner han sig så man kan se honom (fast inte alltid nå honom...).  Men skulle han försvinna igen, då vet vi vart vi ska leta! Puh! Tänk hur många bilar han har mött på vägen! Själv var jag lyckligt ovetande på jobbet, skönt!

...lite nyfiken är jag iallafall på vilken väg han tog...längs ån eller rakt genom stan...?

26 November 2011  | Länk | övrigt | 0 kommentar
Herning 5-6 nov

Efter att varit rätt så nöjd med att ha en Svensk utställningschampion här hemma har vi nu börjat sikta mot ett internationellt championat....hmmm, så kan det gå...Men han har  tagit två CACIB i år och då är man ju halvvägs, liksom bara två kvar :-) Så i helgen som var drog vi tillsammans med kennelmamman och Zita till Danmark. Två dagars internationellt i Danmark där det knappt bor några pinschrar...borde inte vara en omöjlighet att komma hem med ett CACIB då...??

Men jo, det behöver inte alls vara så lätt inte...Sex anmälda pinschrar var det trots allt. Fem av dem hade vi koll på redan innan, de var nämligen svenskar allihopa. Den sjätte hade vi allt funderat på vem det kunde vara. Det löste vi på parkeringen, när det hoppar ut en pinscher ur bilen bredvid. Sannolikheten för att parkera bredvid varandra bland tusentals andra bilar....? inte stor! Men en norrman visade sig den siste pinschern vara.

Så lite konkurens var det trots allt. Dessutom bestämde sig herr Taurus för att högtalarna var suuuperläskiga. Å har han bestämt sig så har han! Alltså...inte den roligaste utsällningen i världshistorien. Matte fick kämpa :-) Samma visa båda dagarna. Jag kunde busa upp honom lite men det var inte alls den vanliga Taurus. Trist! Excellent båda dagarna och ett ck på lördagen blev hela resultatet. Kanske inte så illa men jag hade ju velat ha ett CACIB med mig hem! Inte heller Zita fick några toppresultat så efter lite köande till veterinären för avmaskning så var det dags för 60 mil hem igen...Jag tror att den här lilla trippen får göra sällskap med den där dagsturen vi gjorde till Avesta en gång... Utställningsresor som vi inte pratar så högt om :-)

Men det fanns mycket roligt också! Vi bodde fint och åt gott. Taurus rejsade över de danska åkrarna (om man frågar honom var det nog det bästa på hela resan) och badade i de danska dikena. Jag åt sushi för första gången...det var inte så tokigt det. Och så fick vi glädjas åt de andra svenska pinschrarna som åkte hem med danska vinnare, dansk champion, nordisk champion och en internationell champion!! Inte illa!!

Och så kan man ju se det från den ljusa sidan...nu blir det fler utlandsresor! För det där internationella championatet vill jag ju ha, nu när vi ändå är halvvägs....

7 November 2011  | Länk | övrigt | 0 kommentar


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Annika Olsson                                             Skaffa en gratis hemsida