Taurus och Totti
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
Juni (2024)
>>


GOD JUL

23 December 2010  | Länk | övrigt | 0 kommentar
En fundering

Det händer lite då och då när man är ute med hundarna att det kommer fram ungar i varierande storlek som frågar om de kan få klappa hundarna. Å är vi inte väldigt stressade (vilket kan hända när man har en tidsoptimist till matte) så stannar vi en stund. Förrutom att ungarna varierar i storlek så varierar de också i mängden hundvana. En del klappar lite försiktigt på ryggen med nån sorts skräckblandad förtjusning och rycker förskräkt undan handen så fort hunden rör det minsta på sig. Andra kastar sig runt halsen på hundarna utan att blinka och har ofta inga tankar på att släppa även om hunden gör sitt bästa för att gå därifrån. Sen finns det dem som hundarna bara älskar, som utan att behöva tänka vet precis hur de ska få de fyrfotade intresserade och som vet precis hur man umgås med en hund. En sån tjej träffade vi häromdagen. Som bjöd in lilla pudeln till lek och som lekte och lekte och lekte....hon var fantastiskt duktig på att variera leken så den lille aldrig tröttnade. Å det var bara hon och Totti, inga leksaker, inga pinnar eller nått annat skojigt. Matte satt och njöt :-) Liten tår i ögonvrån...vad roligt det var att se!

Så till veckans kluring: Kan det vara så att en del föds med talang för det här med hundar? som på något vis vet precis hur de ska uppföra sig oavsett om de har träffar hunden förut eller inte?

 

Veckans ris:

I takt med att snövallarna växer krymper utrymmet på gång och cykelbanorna. Å snövallarna hindrar effektivt hundarna från att gå nån annanstans än på just cykelvägen. I allafall om man heter Taurus och är lite lat :-) Ibland känns det som vi väller fram lite huller om buller på de där smala gångarna mellan snövallarna. Å det gör vi säkert också men jag orkar inte hålla på och bråka med dem hela tiden att de måste gå lugnt och hålla sig i kanten. Det är ju så roligt med snö!!!

Men får väl ta och omvärdera det beslutet för nu har det hänt flera gånger att vi hållt på och bli påkörda av cyklister som kommer bakifrån. Jag ser ju inte dem när de kommer bakifrån å hör dem inte heller, snön absorberar kanske en del ljud..?

Jag kan inte alla Sveriges lagar så där i huvudet men jag tror att det finns en lag som säger att cyklar ska vara utrustade med ringklocka. Varför då inte använda den??? Om jag kommer cyklande på den smala och spåriga cykelvägen och det går en galning med två hundar längre fram som tar upp hela cykelbanan då hade jag plingat ordentligt på ringklockan!! Jag menar inte att jag har rätt att breda ut mig hur som helst men jag har trots allt inte ögon i nacken!! ARrrghh!!!

18 December 2010  | Länk | övrigt | 1 kommentar
inredning pågår

Var inte på strålande humör i morse. Kände lite att jag ibland  lovar göra saker utan att fundera på om jag faktiskt har tid att genomföra dem. Inga hundrelaterade aktiviteter denna gång så vi lämnar det igen...för dagen slutade mycket, mycket bättre än den började. Åhh så bra denna dagen slutade! Taurus och Tessa valparna bestämde sig för att titta ut! Så skoj och så efterlängtade!! Har spanat in foton på de små sötnosarna och självklart på bästa mamman Tessa också:-) Har också informerat Taurus om att de små underverken nu är födda. Han verkar ta det hela med ro :-)

Här hemma håller vi på och möblerar om lite. Testar vart varje möbels ultimata placering är nånstans. Svårt :-) Måste nämligen göras plats för min nya lilla inredningsdetalj...

Snyggt eller hur...?

Men vad gör man inte? Har ju precis börjat träna slalom med Totti och med all snö som föll kommer det inte att bli nån träning nere på klubben på ett bra tag. Och jag vill verkligen inte vänta ända till våren innan vi kan ta tag i slalomet igen! Så nu har ett flyttat in till oss istället, och första träningspasset genomfört till belåtenhet! Nu ska bara möbleringen lösas på bästa sätt :-)

Har faktiskt börjat inreda mamma och pappas hus också. Fast där håller jag mig i källaren för att inte retat upp nån i onödan...Fick jobba hårt för att gräva fram den gamla säcken som står hemma i deras trädgård. Å nu står den på tining i duschen. De har också en lång korridor där det kommer att bli perfekt att träna säcken i vinter. Min lille pudel tyclker nämligen att det är lite jobbigt med den där säcken fortfarande. Blir ett perfekt vinterprojekt! Så när snön bestämmer sig för att försvinna DÅ är vi redo både med säcken och slalom! Har hört att det är ridhusträning på g också så agilityabstinensen ska nog kunna dämpas inom kort. Undertiden gör vi vårt bästa med att njuta av all snö. I morgon drar vi till pulka backen...hahhaa mest är det faktiskt Taurus som drar till pulkabacken. Har lånat mammas hundpulka så det blir pinschern som får dra dit pulka  och fikakorgen! Det blir trevligt det :-)

11 December 2010  | Länk | övrigt | 0 kommentar
efterlyses...

....den lilla gosiga ulltussen som flyttade in här för ungefär ett år sedan. Han som kunde somna precis var som helst, som inte brydde sig ett dugg om att det var både stim och stoj runt omkring honom. Var man trött så var man trött helt enkelt! Han som alltid var pigg på att leka men som gick och la sig så fort det inte hände nått spännande. Han som alltid var i närheten och som alltid visste var han hade sin matte.

Bortbytes...

...den lilla ulltussen som numera bor här. Han som verkar ha skippat delen med sömn helt. Varför sova när man kan köra fullt ös liksom...? Han som sysselsätter sig själv så fort det blir långtråkigt. Å jag lovar att det blir långtråkigt väääldigt fort. Han som drar ner alla mattes jackor från sina krokar, som numera är uppe i TVÅ söndertuggade jackor och som gör sitt absolut bästa för att inte en enda pryl ska ligga kvar där matte la dem...

 

Nä, det är klart jag inte vill byta bort honom för trots att han faktiskt blev unghund tillslut (å därmed fick han också en del egenskaper och små egenheter som han inte alls visat innan...) så har han många fördelar :-) Han kan fortfarande gå en hel promenad och titta på sin matte. Han kommer fortfarande förbi då och då och kollar vad man håller på med och undrar om vi inte ska hitta på något roligt tillsammans. Han behöver fortfarande väldigt få repetitioner för att förstå vad matte vill. Han går fortfarande att belöna med både jakt, kamp, godis och det går tillochmed att enbart använda rösten. Tänk att ha en hund som jobbar för ett "braaa... vad duktig du är!" !! Fantasktiskt!

Nöjd och glad matte....nästan jämt :-)

8 December 2010  | Länk | övrigt | 1 kommentar
vinter

Jodå, vintern kom hit även i år. Återstår väl att se om den blir lika lång och snörik som förra året men det ser ju lovande ut! Så mycket roligt man kan ha med snö :-)

Snödyrkare

Totti är den i floken som uppsakattar snön mest. Ögonen lyste när vi kom ut härom morgonen och han fick se alla snö :-) Lycklig hund studsade sen fram hela promenaden och gjorde små piruetter. Så där har han fortsatt, han går inte längre på våra promenader han studsar och flyger och snor omkring. Charmigt till en början, lite jobbigt i längden...både matte och Taurus och en och annan lyktstolpe blir insnodda i hans koppel när han far omkring. Hittills ingen cyklist iallafal...det är vi glada för....

Men den där snön ställer till med bekymmer för honom också. Dagens morgonpromenad gick genom Mariegrop där skolbarnen var och åkte pulka. Förstår ni vad spännande det var! Och förstår ni vad frustrerande det är när det finns höga snövallar som man inte ser över?? Det är inte lätt att vara kort i rocken. Nu löser han ju det lilla problemet med sin medfödda talang för cirkuskonster, ser man inget när man går på fyra ben så får man gå över till två ben! Ni som är bekanta med Nybros geografi och vet hur det ser ut i Marie grop kan ju föreställa er att han gick utminstone halva cykelvägen på bakbenen. Jag är kass på att bedömma avstånd så det ger jag mig inte på. Men en fruktansvärt bra balans har den hunden. Charmade en och annan pulkaåkare gjorde han också :-)

Snörejs

Det där med att gå i koppel ställer till en del problem för matte för tillfället men bättre är det när man får vara lös, då kan man ju springa precis som man vill!!! I lördags hade vi träff nere på klubben, egentligen skulle vi haft träningstävling innan hindrena skulle in på vinterförvaring...nu kom det ju en hel del snö som satte stopp för tävlingsdelen. Men vi var en tapper liten skara som bar in hindrena i boden iallafall (några lämnade vi ute, ifall, ifall det skulle bli barmark..) Kanske är det så att pudelägare är lite tuffare än andra hundägare för just pudel var den dominerande rasen för dagen! Taurus och så tre pudlar! Oj, oj vad roligt de hade. Full fart runt, runt i snön. Jagades och brottades och rejsade :-) Dock blev bärandet av hinder lite ineffektivt när de tvåbenta mest står och tittar på lekande hundar, hihi! Men man kan ju inte låta bli, man blir glad bara av att titta på dem!!

Draghunden

Igår åkte mammas hundpulka fram till allas stora glädje! Eller...nä, så var det väl inte. Matte var rätt så entusiastisk, Taurus tänkte nog "åhnej! inte den!". Han ser något plågad ut när man kopplar fast honom men han drar villigt och jag tänker att det nog är bra träning. Speciellt som det inte blir så mycket agility i djupsnön kan det ju vara bra med lite annan aktivering. Tottibotti hade kanske behövt lite pulkadragning han också, något understimulerad... Men jag har ingen sele som passar till honom och dessutom misstänker jag att pulkan kommer att kännas något överdimensionerad till honom. Lilleman får väl nöja sig med att studsa bredvid istället :-) Eller så får vi undersöka om det finns pulkor i storlek small :-)

En annan idé är att skaffa sig ett par längdåkningsskidor och ge sig ut i skogen med de fyrbenta. Om de är två som hjälps åt borde de klara att dra matte...eller?

1 December 2010  | Länk | övrigt | 0 kommentar


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Annika Olsson                                             Skaffa en gratis hemsida