Taurus och Totti
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
Juni (2024)
>>


trött hund

Blev en riktig hunddag idag. Började med att vi blev medbjudna på långpromenad med Camilla och hennes hundar. Trevligt med sällskap! Dessutom hade hon ännu ett täcke att erbjuda :-) Hon hade fått det men det var för litet för hennes hundar så Taurus fick prova det å det satt perfekt! Å gratis var det också! Så nu har vi två fina täcken istället för ett halvkasst...toppen!

Efter promenaden var vi hemma och vilade upp oss lite, Taurus återhämtade sig fortare än jag....Sen har vi varit nere och tränat lite. Skönt att snön är borta igen, nu hoppas vi bara på lite sol så att det torkar upp så vi slipper alla vattenpölar. Kul att träna iallafall, det känns som jättelänge sedan. Träningspasset blev dock lite kortare än jag tänkt. Taurus surade ihop och talade tydligt om att han inte ville springa omkring bland leran och vattenpölarna något mer. Slutade springa och började trippa med höga tasslyft blängandes på sin matte som tvingat honom att springa in denna sörja! Ibland är han lite fjompig måste jag säga... Därefter var det dags för hundungdom och tanken var att Taurus skulle sitta snällt och inte göra så mycket väsen av sig. Tyvärr är vi inte alltid överens om hur saker och ting ska vara...

På vägen hem traskade vi förbi mamma och pappa å hämtade cykeln som på något vis hammat i deras garage...å så en cykeltur hem. Taurus har redan slocknat och jag kommer nog snart att joina honom :-)

26 Februari 2009  | Länk | övrigt | 0 kommentar
sångstund

Tog fram fiolen idag, vilket var en ny bekantskap för Taurus eftersom jag inte rört den på typ fem, sex år....Jag kom faktiskt ihåg ett och annat men för säkerhet skull spelade jag så svagt jag kunde. Nån stjärnviolinist är man ju inte och man vill ju inte bli ovän med grannarna i onödan :-) Men vad hjälpte det att jag spelade svagt, när hunden bestämde sig för att yla till! Hihi, det var rätt roligt ,en stund iallafall, jag drog lite med stråken och Taurus svarade med lite sång :-) Hihi...

Annars har vi varit rätt så flitiga med nosduttandet idag, både inomhus och utomhus. Dessutom tränade vi "grabba tag i halsbandet" fast utan halsband. Det spelade ingen roll sa Taurus, jag fick grabba tag hur mycket jag ville i hans nack och kindskinn bara han fick sitt godis. Lättförtjänta godisbitar kan man tycka, det ända han behövde göra var att stå still och vifta på svansen...

Idag har han förresten varit en betydligt trevligare hund än han var igår. Mindre pip. nästan ingenting, och det var bara korta sträckor som han helt glömde bort att han satt i koppel, dessutom har han faktiskt lagt sig till ro och sovit långa stunder. Här har han precis vaknat upp:

Nu hoppas vi på att det fortsätter så och att de senaste dagarna bara varit en tillfällig nergång. 

25 Februari 2009  | Länk | övrigt | 0 kommentar
äntligen!

Med bara två timmar kvar av fettisdagen så har jag nu klämt i mig dagens första (och troligen sista) semla. MUMS!

Förövrigt har jag mest gnäll idag...Vad lätt det är att peka ut yttre förhållanden som boven i dramat när saker och ting inte fungerar. För tillfället skyller jag allt på några stackars löptikar som jag inte ens vet om de existerar. Men jag har haft en grymt pipig och gnällig hund som bara vankar fram och tillbaka och som aldrig verkar komma till ro. Öronen är fulla av hår, vax, knäck...vad vet jag, hör gör han i allafall inte. Gå i koppel kan han inte heller...och idag har jag sprungit upp från tvättstugan två gånger för att tala om för honom vad jag tycker om att han står och skäller när jag lämnar honom (i typ 5 minuter vill jag tillägga). Hallå! Hur mycket har vi inte tränat på det? Det var ju inte 5 timmar det handlade om utan 5 MINUTER...Lättlurad är jag också...Igår kväll satt jag i tv-soffan och tyckte nog att vi varit ute på sista kisse-rundan. Men Taurus var väldigt ratlös och sprang fram och tillbaka till dörren, vilket inte är ett beteende han brukar ha. Den hunden brukar i vanliga fall kunna hålla sig hur länge somm helst. Igår gissade jag iallafall att han måste vara grymt kissenödig, annars hade han inte hållt på så där. Så på med kläderna och ut i kylan, visade sig inte alls vara så bråttom med kisseriet däremot drog han nog på sig en rejäl förkylning med all den snö han drog upp i näsan när gångstigen skulle dammsugas på intressanta dofter. Och gissa vem som tassar fram och tillbaka och piper just nu? men NIX, den går jag inte på igen :-) Håll med om att det låter som solklara symtom på "det är så synd om mig som inte får springa omkring och uppvakta tikar heladagarna-sjukan"? Jag tror iallafall jag fortsätter skylla hans usla beteende på löptikar ett tag till! Det kanske går över.... För eller senare måste de ju sluta löpa :-)

24 Februari 2009  | Länk | övrigt | 2 kommentarer
mer vinter..

Japp, det är fortfarande vinter här. Temperaturen har i och för sig stigit lite idag ijämförelse med den senaste veckan dessutom har det snöat i natt.Så nu är det vinterväder som man känner igen...här nere är det ju sällan vinter på riktigt utan det är kallt en dag sen töar det, snöar lite och så fryser det hela på innan det snöar lite igen så det blir snorhalt... Idag är vi inne i slaskfasen så imorgon fryser det säkert...

Här kommer bild på den fina igloon vi byggde igår. Visst den har inte riktigt den välvda form som man kanske associerar till igloos, men man kan ju inte vara expert från början. Kul var det iallafall! 

Idag har vi satt igång ett nytt projekt vid namn "100procentiga inkallningar"  Tänkte att det skulle bli lösningen på alla våra problem :-) Optimist ska man vara! Iallafall, nu tränar vi nosduttar mot handflata som ska bli min försäkring på att han faktiskt kommer ända in när jag visslar på honom. Det fattade han snabbt här inne och det fungerade relativt bra även ute för en stund sedan.

 

 

 

22 Februari 2009  | Länk | övrigt | 1 kommentar
vinterskoj

Hade tagit lite bilder idag som jag tänkte kunde få illustrera texten lite tjusigt, men oj vad segt det var idag så jag hoppar det! De kommer någon annan dag istället.

Idag har jag varit på egna äventyr somt bland annat hade igloobygge på programmet! riktigt kul! Taurus lämnade jag hos mamma på morgonen, som i sin tur hade stämt träff för långpromenad som Taurus såklart fick följa med på. Och inte nog med det, hans favorit flicka (hmm....kanske snarare en av hans favoiter) Sally var med på promenaden. Tror han trivdes rätt bra!

Sedan vi kommit hem har han iallafall mest sovit. Tänkte att jag skulle ut med honom en liten sväng innan melodifestivalen och hann ta på mig både skor och jacka innan han reagerade och vaknade till liv. Han som brukar ha stenkoll på vad hans matte pysslar med :-)

 

21 Februari 2009  | Länk | övrigt | 0 kommentar
en riktig vinterdag

Idag har det visat sig att även vinter och snö har sin charm. Underbart vinterväder har det varit idag, ett par minusgrader och strålande solsken.

 Taurus och jag har haft sällskap av Rio idag, ända till imorgon faktiskt. Alltid spännande att umgås med honom, men hittills har det gått bra. Rio är en villahund med egen trädgård och tycker att det är lite jobbigt med alla ljud från trapphus och från gatan. Men jag tror att han faktiskt börjat vänja sig för det har inte alls varit lika mycket skällande idag som det brukar. Tog en eftermiddagspromenad med dem i snön.

 

14 Februari 2009  | Länk | övrigt | 1 kommentar
Rädslor

En del skriker högt när de står öga mot öga med en råtta. Som den sanna råtthund Taurus är skulle han självklart aldrig hoppa högt för en gnagare. Han har helt andra rädslor....

Kan det vara den mörkbrunna vanten nere i hörnet av bilden som han flytt ifrån??? Vem vet?

12 Februari 2009  | Länk | övrigt | 0 kommentar
Mindre av snön, tack!

Suck...mer snö och dessutom blötsnö! Kul för dem som ska ha sportlov, om den nu ligger kvar en hel vecka :-) Troligen inte....

Jag hade gärna sluppit snön, behållit barmarken och hoppats på lite sol som torkat upp blötan. Nästa vecka kanske...?

Tänk om det kunde se ut så här:

Eller så här:

 

11 Februari 2009  | Länk | övrigt | 1 kommentar
Hipp, hipp hurra!

Idag är det födelsedag. Taurus fyller 4 år!!! Så specialdesignad tårta blev det till kvällsmat. Just designen var det väl si och så med men ingredienserna var MUMS! (enligt en säker källa) pannkakor varvat med färskfoder och så leverpastej och frolic på toppen.

Finns mycket att fira idag, förrutom födelsedag då... Har fått reda på resultatet från DNA-proven. Taurus är inte anlagsbärare för dilute gen, felfärgat, blek färgat eller vad nu den korrekta termen är :-) Han är heller varken sjuk eller anlagsbärare för von Willerbrand! Tjoho! Vad roligt! Nu väntar jag bara på rabiesresultatet....

Dagen till ära har det också presenterats "årets hund listorna" för pinschersektionen. Vi hade väl inga pallplaceringar men en 25:e plats i årets utställningshund och en  12 plats bland årets arbetande hund och dessutom en 11 plats i årets avelshane. Det till stor del beroende på Lysas och Fellows fina resultat! En andra plats bland utställningsjuniorerna för Fellow och en 5:e plats för Lysa! GRATTIS till er från en stolt pappa :-)

Jiippiie! Vilken rolig dag detta blev, med tårta, trevliga resultat från DNA-testen och en massa placeringar i årets hund tävlingarna.

 

9 Februari 2009  | Länk | övrigt | 3 kommentarer
mysteriet löst

Det bästa med Taurus är hans glädje, hans energi och hans nyfikenhet men det är verkligen superskönt när man kan ha honom med på olika ställen och han tar det lugnt och inte alltid studsar runt. Tyvärr gör han ju det rätt ofta när vi kommer till andra ställen än hemmet, oavsett om vi har varit där hundra gånger innan eller om det är första gången. Men idag har han varit duktig och det värmer mattes hjärta :-) Fick följa med på hundungdoms-träningen och fick sitta uppbunden vid ett träd nästan hela tiden, utan några invändningar. Nästan varje gång som jag slängde en blick på honom så satt han ner eller möjligen stod och nosade lite på marken, men inget pip och gnäll eller skällande. Då var jag glad!

Har också en tid misstänkt att jag fått en släng av någon sorts minnesrubbning. Har flera gånger nu i vinter satt på Taurus sitt täcke tex mellan träningspass på agilityplanen. När jag sedan tittat till honom så har Taurus haft täcket helt snett. Den lilla biten som sitter mellan frambenen och spänns fast runt magen har inte alls suttit mellan bennen utan hängt på ena sidan av honom. Har tänkt flera gånger att det är väldans vad tankspridd jag måste varit när jag spänt fast det täcket....Men detta mysterie är nu löst, det är inte jag som lider av tankspriddhet...Det är Taurus som har ett lite för stort täcke som han tydligen kan "trampa ur" på egen tass. Får kanske försöka spänna åt det lite hårdare så att han inte trasslar in sig och snubblar eller nåt...

5 Februari 2009  | Länk | övrigt | 2 kommentarer
ska man inte svänga...?

Nu har agilityekipagen börjat vakna upp ur vinterdvalan, gäller oss också. Idag var vi fyra stycken som tränade på eftermiddagen. Kul! Körde två kombinationer med mycket svängar. Taurus började med att göra sin matte irriterad genom att springa och kissa på staketet, då blev han uppbunden och matte gick och sura en stund. Därefter var han super! Har provat ut en ny belöningsritual som hittills har funkat bra. Tar med mig ett gäng med leksaker och lägger dem i ryggsäcken. Innan vi startar leker vi med en av dem och sen läggs den tillbaka i ryggsäcken. Sen går vi och tränar och när det är dags för belöning springer vi till väskan och Taurus hämtar den leksak han vill leka med. Idag var "mjukisbollen" populär, förrutom sista vändan då det blev platta ekorren! Hittills har jag flyttat med mig väskan så den står nära målgången men jag hoppas att vi ska kunna flytta den längre och längre bort. Men jag vill inte att han av misstag ska hitta något roligt påväg till den tänkte belöningen. Det ska ju vara jag som styr över belöningen inte Taurus som hittar en egen. Tanken är att träningarna ska bli mer lika en tävlingssituation då jag inte kan springa omkring med leksak i handen. Då skulle vi kanske så småningom kunna låta belöningen finnas kvar vid tältet vid tävling och springa och hämta den där. kanske...

Från början hade jag tänkt att jag skulle lära honom att jobba för en synlig leksak som vi placerat till exempel i slutet, brukar ju finnas typ lådor att lägga sina leksaker i vid tävling. Men det visade sig lite svårt för honom att koppla bort leksaken när den låg synligt. Hade säkert gått att lära honom det också men varianten med ryggsäck verkar funka så tror att jag kör på det.

Det var en kul träning och jag hade en duktig hund. Märkte dock en tendens till att jag inte tränat så mycket "framåt" den senaste tiden. I mellanåt kändes det som om han inte kunde springa rakt fram utan det skulle svängas hela tiden och överallt. Ska troligen ner i mån förmiddag en sväng, då blir det att träna framåt!

4 Februari 2009  | Länk | agility | 0 kommentar
en trevlig dag..

Vissa dagar blir väldigt trevliga utan att det egentligen behöver hända så speciellt mycket. Tränande agility i förmiddags, alltid trevligt, många slalomövningar blev det. Gick rätt bra. Hade träningssällskap idag och de gjorde sitt bästa som störning. gåendes, pratandes och lekande med sina hundar runt oss när vi körde. Det var så roligt med en hund som sa "skit i dem vi ska ju hoppa!" :-) Dessutom var det nästan så att solen sken genom molnen :-) Cyklade hela vägen hem utan att Taurus fick tokryck, sen hade jag en trött hund som sov bort halva eftermiddagen vilket var bra för då hann jag göra en del saker som helt enkelt går fortare att göra utan att ha Taurus springandes ivägen eller kravlande i knät. Som att röjja upp lite här hemma och kolla mailen. Och nu avslutas dagen med Beckfilm!

1 Februari 2009  | Länk | övrigt | 1 kommentar


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Annika Olsson                                             Skaffa en gratis hemsida