Taurus och Totti
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
Juni (2024)
>>


våren på g..?

Sportlovsveckan är snart till ända...Jag har också haft lite sportlov och gjort en massa sportiga saker...eller, hur det nu var? En del pulsande i snö, lite snöbollskastning och lite snöskottning har jag dock hunnit med. Totti älskar snön, upp i snövallarna, ner för snövallarna, kör ner nosen (och hela huvudet) rakt ner i snön, studsar och far med sina små korta ben i den djupa snön. Har hur kul som helst. Han kommer nog bli ledsen nu när det verkar som om snön börjar smälta undan. Taurus däremot kommer inte att bli ledsen för att det blir barmark och framföralllt varmare. Han tycker snön är rolig i ungefär 10 minuter sen vill han gå in eller fortsatta längs de skottade vägarna.

Sportlovsveckan avslutades med hajk med scoutkåren. Hur roligt som helst var det. Mycket grävande i snön, pulka åkning, korvgrillning och snöbollskastning. Totti var med på sin första hajk :-) Ett litet gästspel mitt på dagen blev det. Han och Taurus var inkvarterade hos mamma över helgen men hon skulle jobba en stund på lördagen och då fick lilleman komma och leka med oss i skogen. Han är en mycket okomplicerad liten valp. Inga problem där inte...En av de minsta scouterna adopterade honom ganska snabbt och de gick runt och undersökte världen tillsammans. Så söta så :-) Sen tyckte matte att det nog var dags att sova en stund. Sövde Totti i Taurus sovsäck och han sover snällt i säkert en timme trots en hel del aktivitet runt omkring. Så go den lille vovven är! Efter middagsluren var han redo för snön igen :-) Taurus däremot fick stanna hemma och sova. Han tycker ju som sagt bara det är roligt att vara ute en stund sen blir det bara pip och gnäll, det orkar vi inte med så han hade det nog bättre hemma i värmen.

(här skulle det varit lite bilder...men det verkar inte funka så bra just nu, så det blir inga)

Något annat roligt som hänt är att Taurus och Totti har börjat leka med varandra. Taurus försökte med lek den första veckan Totti var här men man måste ju leka så försiktigt med en valp...annars skriker den och springer och gömmer sig. Så Taurus verkade ge upp och visste inte riktigt hur han skulle bete sig. Men valpar växer och de lär också känna varandra så nu verkar det gå bra igen. Tidigare idag hade de en rejäl dragkamp om den stackars gula krabban. Totti flög nästan lika mycket som krabban när Taurus satte igång och skaka, men han gav sig inte den lille..."jag vill ha..."

 

28 Februari 2010  | Länk | övrigt | 1 kommentar
flygande gubbar

I och med att vi bor på andra våningen så förekommer det av förståeliga själ rätt så lite aktivitet utanför fönstrena. Man kan få se nån fågel landa i de stora träden utanför eller det kan blåsa nåt löv. Mycket mer händer det inte. Men igår då hände det grejor här! Oj, oj...stora kranbilen parkerades neranför på gatan, tydligen var det nu dags att rensa taket från snö och istappar som kan falla ner i nåns huvud. Plötsligt kommer det nu en gubbe upphissad i en liten korg för att utföra detta arbete. Taurus tror inte sina ögon och blir helt galen!!! "Vad i..." gör han där..? Haha...inte lätt att försöka lugna hunden när man viker sig av skratt. Ja, å inte är det lätt att vara istapps-rensare, få utskällningar för att man utför sitt jobb! Tog ett tag innan vovven släppte den flygande gubben :-)

Matte var inte så snabb med kameran, så jag missa gubben i korgen, men här syns iallafall delar av kranen:

Taurus spanar och håller koll, "se upp den som får för sig att visa sig här igen!"

Igår var det en underbar vinterdag. Massor av vit snö och strålande solsken. Nästan så det tårades i mina ögon som inte alls är vana vid solens strålar. Härligt var det iallafall!!

 

25 Februari 2010  | Länk | övrigt | 0 kommentar
snö

Vissa promenader är rena pinan medans andra är helt underbara. Idag har vi haft en av det underbara slaget. Bor ju i lägenhet och slipper därmed skotta snö (vilket är en av fördelarna med lägenhet) men för att kompensera denna brist på motion så traskade vi idag bort till scoutstugan och gjorde en liten insats där istället. Jag skottade, Totti skuttade i snödrivorna och Taurus fick leta godis eftersom han annars bara stod och glodde å frös. Hmmm...hur intelligent är det, att stå stilla när det är minusgrader...? Men Totti och jag turades om att hålla honom sysselsatt, hihi...Vovvarna fick gå lösa nästan hela vägen och Totti lyssnar så fint när man ropar på honom, blir så glad! Taurus började med att stänga av öronen men då åkte kopplet på en stund igen och efter det var det öppna örongångar som gällde :-) Härligt!

Ja, annars gör vi väl som de flesta andra, knatar runt i mer eller mindre snö och har nu börjat hålla tummarna för att det åtminstone ska sluta fylla på med ny snö hela tiden. Känns som om det aldrig kommer att bli vår iår. Totti har blivit avmaskad och vaccinerad, han är också vägd till 4,25 kg för ca en vecka sedan. Fortfarande helt ok att bära runt på när det behövs men han har faktiskt vuxit en del. I helgen (eller kanske till veckan) ska vi ta ett varv med klippmaskinen på nos och tassar igen...övning ger färdighet:-) Idag var jag lite sugen på att ta den andra pälsen också...har nog blivit lite mildare för han fick stora snöklumpar under magen och på benen idag när vi var ute. Tyckte lite synd om honom, men han verkade inte bry sig och dessutom kan man ju faktiskt behöva lite päls när det är vinter, så den får nog vara kvar ett tag till.

 

20 Februari 2010  | Länk | övrigt | 0 kommentar
koppelträning

Hoppsan, kan man säga! Undra om man blir nominerad till "årets dåligaste matte" om man glömmer bort födelsedagar...?

Världens bästa Taurus har ju blivit 5 år!!! Till mitt försvar vill jag säga att jag kom på det innan dan var slut...men mest av en slump. Fick frågan Hur gammal är din hund? Ja, snart fem....eller OJ, fem år idag faktiskt. Grattis Taurus! Som tur var är inte hundar (åtminstone inte de jag träffat) så kinkiga med det där. Att det kommer ett stort ben att gnaga på blir liksom en glas överraskning oavsett vilken dag det kommer :-)

Här står koppelträning högt upp på prioriteringslistan just nu. För båda hundarna. Att lille Totti, tre månader gammal, har lite svårt med det där snöret och mest far runt åt alla håll har jag förståelse för. Inget konstigt med det och jag tror nog att vi ska få ordning på det såsmåningom. Men den andre knashunden kan ju inte heller gå i koppel. Han kan fara runt precis lika mycket som den lille, fast skillnaden mellan dem är att Taurus ofta har något sorts mål i sina svägar...typ den väldigt spännande doftfläcken vid lyktstolpen medan den andre verkar fara runt mer planlöst :-) Nu finns det ju tyvärr tusentals intressanta doftfläckar på en promenad och Taurus måste undersöka dem alla...oavsett om kopplet räcker dit eller inte. Frustrerande! Så nu är det position bakom eller bredvid matte som gäller. Taurus är mycket missnöjd men matte gillar de mycket mer rofulla promenaderna, inga ryck och slit och vi kan hålla ett jämnt tempo och slippa "stopp och nosa, full fart till nästa fläck". Å med Taurus bakom kan det andra yrvädret fara omkring framför och bara riskera att trassla in sig i sitt eget koppel. För är det något som Totti är bra på så är det att trassla in sig...ständiga stopp för att reda ut revorna :-) Ja ni hör, mycket att träna på!!

13 Februari 2010  | Länk | övrigt | 1 kommentar
Poletten trillar ner

Nu har jag och vovvarna flyttat hem igen. Skönt att vara hemma igen med sina egna saker och bara två hundar. Räcker gott med två stycken :-) Taurus var nog den av oss som tyckte det var absolut skönast att komma hem igen. Ju fler som ingår i flocken, ju fler är det ju att hålla ordning på och se vad de håller på med. Det finns så många "måsten" i Taurus värld. Han måste hålla koll på allt som händer, han måste se efter vad det var som skramla i köket, vem som öppnade grinden, han måste vara först fram till alla kissefläckar för att undersöka dessa helst ska han vara sist också- ni förstår att han har mycket att stå i :-) Allt som händer måste undersökas, det betyder inte alltid att han måste springa fram till det men det måste sniffas i luften eller krafsas lite i marken eller.... Ja suck, det är mycket som stör den hundens koncentration och det måste vara fruktansvärt jobbigt att alltid ha koll på allting... Skönt då iallafall att vara hemma igen med bara matte och så valpen att hålla koll på. Å oss verkar han faktiskt kunna släppa och koppla av en stund. Iallafall så länge matte inte pratar med den gulliga rösten eller börjar leka med Totti för det är klart då vill ju Taurus också vara med!

Upptäckte ju ganska tidigt att Totti var en orädd prick som inte räds att springa rätt så långa sträckor från sin matte innan han vänder. Så inkallningsarbetet har påbörjats :-) (det hade vi i och för sig förhoppningsvis påbörjat ändån) Idag tror jag att han fattade sambandet "springa in till matte gör att hon ger mig godis". Fattar ni vilket lätt sätt att få godis serverat...bara springa och se glad ut och så kommer det goda flygandes :-)hihi...

Trots att vi flyttat därifrån så sent som igår var jag ändå en sväng hemma hos mamma och pappa tidigare idag...ja det är konstigt att man inte kan hålla sig därifrån, borde ju inte vara så svårt. Iallafall var Taurus och Totti kvar ute i trädgården medans jag gick in. Tyckte efter en stund att de var dags att hämta in hundarna och Taurus kommer springandes när jag ropar. Frågar honom vart han har gjort av Totti..? Då ser det ut som om han funderar en stund och så springer han i full fart upp till ena hörnet av trädgården, å där kommer alldeles riktigt lille Totti springandes. Som sagt, han har koll på allt som händer den hunden:-) men det var lite skojigt att han faktiskt sprang och visade vart Totti var. (Förövrigt kom den lilla kravlandes genom gärdgården från grannens, så i fortsättningen får nog matte vara med ute i trädgården och hålla koll på sin valp själv!)

Totti har också haft en kompis på besök, är nog nästan en vecka sedan dess nu, men här kommer iallafall några kort på  Totti och lilla Klara.

9 Februari 2010  | Länk | övrigt | 1 kommentar
lek i snön

Idag har vi underbart väder, lagom kallt och strålande solsken! Fantastiskt! Såklart har vi varit ute och lekt isnön.

Full fart!

Rosso- snömonstret

Taurus-grävaren

Liten (svart?) pudel i mycket snö :-)

Hans höghet och, om han får säga det själv, troligen också univerums mittpunkt och enväldige härskare -Rio.

Mina pojkar!! Lite suddigt och med ett av pappas projekt i bakgrunden... Men fina är de, mina sötnosar.

Idag kommer mamma och pappa tillbaka från nordligare breddgrader och pojkarna och jag flyttar hem igen. Ska bli skönt! Tror dock jag kommer att sakna trädgården...nu återgår vi till knatande i trappor med liten valp i famnen.

 

8 Februari 2010  | Länk | övrigt | 0 kommentar
fotomodell

Känner mig manad att uppdatera lite. De senaste dagarna har innehållit en hel del motion i form av hundpromenader och snöskottning. I onsdags morse, nästan mitt i natten, for mamma och pappa till ishotellet och lite andra äventyr i norr. JAg hade lovat vara hundvakt, å fyra hundar i lägenheten kändes inte alltför lockande så jag, Taurus och Totti flytta hem till Rio och Rosso. Härligt! Nästan en hel vecka med lyx som diskmaskin och micro :-) Dessutom trädgård att släppa ut tokarna i, till och med bil ingick i överenskommelsen. Ja man ska inte klaga å motion har jag hört är nyttigt...

Ja, egentligen har det inte hänt så mycket annat. Det promeneras, leks i snön och gosas. Väldigt trevligt! Här kommer de fyra sötnosarna när de alla kommit till ro framför tv:n :-)

Måste ju också presentera SMÖKK:s februaripojke!

Som avslutning, en något mindre suddig bild! På samma plats där fotot är taget ligger det nu knädjupt med snö. Agilitysäsongen känns låååångt borta. Men, planerade agiltykurs med Agneta och Josefine häromdagen å vi bestämde att snön skulle vara försvunnen till mars :-)

5 Februari 2010  | Länk | övrigt | 1 kommentar


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Annika Olsson                                             Skaffa en gratis hemsida