Taurus och Totti
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Juli (2020)
>>


träningsträff

Puh, idag gick jag upp på tok för tidigt- alternativt gick och la mig alldeles för sent. Är iallafall rejält trött nu! Har dock haft en riktigt trevlig dag med mina vovvar <3

Började dagen med att hämta hem de två fyrbenta som hade sovit hos mamma och pappa. Trevlig promenad i härligt väder. Dagens höjdpunkt var dock träningsträff med Malin och Tilly, så ny promenad ner till brukshundklubben för att möta upp dem. Lydnad stod på dagens program, är ju tyvärr fortfarande lite mycket snö för agilityträning... :-( Men lydnad det fungerar det också! Kan väl lugnt konstatera att Malin och Tílly kommit lite längre i sin träning. Där är ju några som snart är påväg ut på tävlingsbanorna! Så idag har vi fått lite ny inspiration till att ta tag i den där lydnaden. Å visst har vi tränat lite vi också. Sitt och sitt stanna kvar är på g, och ingångarna har vi fått lite nya tips till så dem ska vi öva vidare på nu. Hoppas vi kan få till fler träffar framöver, vet nämligen någon som behöver lite knuffar då och då för att fortsätta träna...å lite inspiration :-)

Lite bilder från dagen finns på Malins blogg 

Avslutar med några bilder från förra veckan på den galna pudeln som hjälper sin matte hålla ordning på storebror :-)

19 Februari 2011  | Länk | övrigt | 1 kommentar
inte lika roligt idag

Blev ingen tur med skidorna och Taurus igår. Var så trist väder, snö och blåst och allmänt tråkigt! Men idag skiner solen från klarblå himmel så idag bar det iväg mot skidspåren igen. Men det blev inte alls samma roliga upplevelse som häromdagen. Jag som hade bestämt att det här med drag var vår nya grej :-) Trodde att jag hade förankrat den idén hos hunden också men det verkar som jag inte varit tillräckligt övertygande! Eller så var det uppladdningen som gick snett....alla vet ju att det är viktigt med både uppvärmning och uppladdning. Uppvärmningsdelen klarade vi nog rätt bra med rask promenad till spåren men uppladdningen kunde väl varit bättre. Matte skulle ta en "genväg" (går ju att diskutera om det verkligen var en genväg...) och tvingade sin stackars korthåriga vovve att skutta i lössnö som räckte en bra bit över hunden, därefter uppför slalombacken en bit i riktig snålblåst. Både djupsnö och snålblåst!!! Då fick det vara nog tyckte Taurus och surade ihop.! "Nu vill jag gå HEM!!" Svansen mellan benen och öronen bakåtstrukna och så lufsade han fram....ingen draghjälp där alltså! Blev en kort,kort,kort runda innan vi gick tillbaka till stugan igen. Jag menar hur roligt är det att åka skidor med en hund som ser ut som om jorden är påväg att gå under? Nu har han krypit in under filten och verkar vara nöjd och glad igen. Nytt försök imån kanske?? fast med annan uppladdning? Vi får se....

Sen blev det lite ingångsträning med Totti. Vi har stämt träff med Malin och hennes vovvar nästa vecka när vi är hemma igen, för lite agility och lydnadsträning. Och vi vill ju inte framstå som värsta nybörjarna så får hårdträna nu nån vecka så vi har nått att visa upp :-) Han är så rolig att ha å göra med den där Totti (kan ha nämnt det tidigare och jag vill inte på något vis verka tjatig men han är rolig att ha att göra med!!). Trots det är det väldigt lite som jag faktiskt kan säga att han kan. Eventuellt kan han "sitt", men inte så att jag kan säga att det är hundraprocentigt. Han lyssnar rätt så bra på sitt namn och han har förstått att när matte harklar sig...då är man på fel spår :-) En anledning kan vara att hans matte tycker att det är väldigt roligt att klura ut hur man ska plocka fram nya beteenden men sen tycker hon inte att det är fullt lika kul när det är dags att sätta komando/tecken på alla beteenden...så om man räknar beteenden som vi kan plocka fram om vi behöver dem då kan han ju några fler saker iallafall :-) Men det får bli skärpning för matte!! Åtminstone "sitt" och "ligg" kan väl vara på tiden att det blir komandon på??

Nu ska vi njuta av sista dagen (imorgon) i fjällvärlden innan vi far hem igen och så ska vi se om inte nån av mina familjemedlemmar med tjusiga kameror kan hjälpa till och ta lite vintriga kort på hundarna innan vi (förhoppningsvis) åker hem till VÅR!!!!

11 Februari 2011  | Länk | övrigt | 1 kommentar
Semester och födelsedag

Veckan började med att hela familjen Olsson inklusive hundar packade in sig i bilarna och for till fjälls! 12 timmar i bil och en matte som var rastlös redan innan vi kom till Orrefors...Men Taurus han är ju rutinerad, så där var det inga problem och Totti han är ju Totti- alltid cool oavsett vad matte hittar på för tokigheter. Bilresan var alltså inga bekymmer.

Idag är det tredje dagen på semestern och en alldeles speciell dag!!

HIPP HURRA TILL TAURUS!!

Han blir nämligen 6 år idag! Det firade vi med skidåkning, matte och Taurus. Oj, vad roligt det var!! Nu vet jag vad Taurus ska bli när han blir stor! Då satsar vi på en drag-karriär. Pulkan tycker han ju är så där men matte på längskidor och Taurus i lina, det är grejor det... Hade kanske varit ännu roligare om  jag faktiskt hade kunnat åka skidor men det var fantastiskt roligt ändån! 2 varv på trekilometersspåret körde vi. Å som han sprang och drog den lille vovven. Lite skeptisk var han i början, lite för mycket skidor och stavar och grejor tror jag. Men sen gick det upp för honom att vi skulle SPRINGA! Skitkul! Det blir absolut längskidor i mån också!

Totti han tror att det är himmelriket han kommit till. Visst har vi haft snö, till och med rejält med snö, även hemma i Småland men det är ingenting mot snöhögarna de har här! Å är det något han gillar den där Totti så är det snöhögar. Förstår ni vilken lycka! Flera meter höga vallar. Upp och ner och fram och tillbaka. En lättroad liten hund!

Förrutom längdskidor så sysselsätter vi oss med att dra pulka, promenera och leka i snön. Å så åker matte slalom men då får vovvarna vara kvar i stugan :-) Jo, man kan helt klart ha det sämre!

9 Februari 2011  | Länk | övrigt | 2 kommentarer


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Annika Olsson                                             Skaffa en gratis hemsida