Taurus och Totti
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Juli (2022)
>>


första...

Liten börjar bli stor och nu har första tanden trillat ut :-) Hittills bara en, men snart så slipper vi de små sylvassa...Mycket ben-tuggande och dragkamp står på schemat nu!

Den lille ska snart börja skolan också...hihi. Matte var på första valpkurs-tillfället i söndags. Då var det träff utan hund så än har vi inte tränat nåt, bara fått lite info och presenterat oss för varandra. Ska bli jätteroligt! Nu är vi lediga i påsk så vi ska inte träffas med hund förrän om två veckor. Men vi fick läxa! tre gånger ska vi ha varit nere på klubben och bekantat oss med omgivningarna inna kursen startar. Hmm...ska vi nog klara...har redan hunnit med ett besök i kväll då det var första träffen med tävlingsgruppen för våren. Så nu är vårens träningar planerade. Det blir kombinationer på måndagar och banor på onsdagar. Träningsmotivationen är också tillbaka :-) Ska bli riktigt roligt att köra igång!

Ännu ett bevis på att Totti börjar bli stor är att han numera tar sig upp i soffan på egen hand. Första hoppet upp var nog mest en slump men nu har han koll på hur man tar sig upp. Taurus ligger gärna i soffan (eller i fotöljen eller i sängen...) å Totti vill hemskt gärna ta sig upp till honom. Så som en liten studsboll står han neranför och gör sitt bästa för att ta sig upp. Å så plötsligt! hupp! så stod han där uppe i soffan. Totti själv var nog den mest förvånade. Hihii...vilket ansiktsuttryck! Men sen såg han så lycklig ut och gick å rullade ihop sig bredvid matte! Mysigt!

Från början satte det en hund också i komposthagen men han har sluppit ut. Sköldpaddan däremot vågar vi inte släppa ut, så hon får bo kvar bakom galler :-)

 

29 Mars 2010  | Länk | övrigt | 1 kommentar
valpträff

Vilken härlig dag vi haft idag. Först lät det utlovade regnet bli att falla över oss och istället var det riktigt varmt och skönt. Härligt! Sen var jag på djurmagasinet å fyndade på utförsäljningen. Läderkoppel-avdelningen var något urplockad när jag kom så för att pengarna inte skulle ligga kvar och skräpa i plånboken så blev det lite andra grejor. Ett halsband till Taurus å ett till Totti och så lite leksaker.

Sen bar det av ner till klubben där det i helgen är Annika Aller kurs. Eftersom jag led av både motivation och pengarbrist när anmälningarna skulle in så blev det ingen kurs för oss i år, men titta på de andra kan man ju! Dessutom hade vi stämt träff med Agneta, Malin och Lena med deras nya små vovvar. Alltså valpkompisar till Totti :-) Vad härligt det var att se de små liven springa runt och jaga varandra! Å vilken härlig vovve jag har. Fullt ös när det är dags för lek och sen lägger han sig lugnt tillrätta och vilar. Matte blir så glad :-)

Totti och Malva

Fullfart!

Lilla Bea

Hela gänget!

Aha!!!! Kolla, jag lyckades få en bild på Totti, ståendes på alla fyra där man ser vad som är upp och ner och fram och bak! Tjoho:-)

27 Mars 2010  | Länk | övrigt | 1 kommentar
nybadade

Under kvällens promenad (i det underbara vädret) lyckades Totti inte mindre än TVÅ (!) gånger trippa under Taurus precis när han lyfter på benet. Så vägen till duschen var rätt så given. Å med en matte på högvarv efter alltför många koppar kaffe så åkte även den andre hunden i badet. Ingen av dem var speciellt glad över behandlingen men nu är de i allafall rena och fina bägge två och dessutom luktar de gott :-) När jag ändå är i gång blir det nog kloklippning och lite putsande på Tottis päls. Avlägsna lite öronhår kanske...

Imorgon blir det en tripp till djurkompaniet som har utförsäljning, 50% på allt! Leksaker går ju alltid åt, Totti behöver ett koppel å...kan säkert komma på lite till :-) Sen blir det miljöträning på klubben. Annika Aller-kurs hela helgen, vi ska inte delta men lite nyfiken är man ju så vi ska ner med Agneta och Malin och deras små vovvar. Titta på de andra, fika och leka med valparna såklart! Ser vi fram emot!

Kortet till vänster känns igen från tidigare i veckan, bara ett par dagar senare är nästa kort taget...snabba ryck här nu. Idag hade vi nästan 20 grader varmt! Härligt!

 

26 Mars 2010  | Länk | övrigt | 0 kommentar
lycklig matte

Dagen har gått i agilityns tecken. Började med att starta upp vår agilitykurs. Så roligt att se dem allihopa igen! Å roligt att planen var i någorlunda skick att träna på :-) Lite sol och blåst vill vi ha nu så blir den finfin att köra på sen! Efter kursen var jag hemma å hämade mina vovvar för att köra årets första agilitypass!

Åhh...så roligt! Superladdad Taurus hade inte hoppar nått på tre månader. Slalom fick det bli, först lite ingångar å sen hela slalomet. Lite svårt har han att anpassa farten så att han inte far ur så fort han svängt runt första pinnen, men det kan vi ju alltid skylla på att vi är ringrostiga :-) Men han jobbade med matte å sånt uppskattas mycket!!! Sen fick Totti bekanta sig med tunneln. Kastade in råttan i den korta tunneln och Totti springer in och hämtar sin leksak å så ut på andra sidan...å sötaste vovven springer sen i full fart till sin matte. Åh..vad man blir glad! Några repetitioner med samma sak å sen så la vi råttan på ena sidan tunneln och placerade hunden på andra. Inga problem, rakt igenom och hämta sin leksak. Matte tyckte såklart att hon hade världens duktigaste hund å var bara tvungen å se om han inte kunde springa genom den långa böjda tunneln också...(utmana ödet, mmm...just det) Nu fick Taurus vara med å leka. Taurus skickades in i tunneln å Totti skuttar efter. Första gångerna vände han å kom ut i samma ingång som han gick in i, men sen sprang han rakt igenom till godisutdelningen på andra sidan. Är så nöjd och glad över mina vovvar. Vad roligt det var att vara igång igen!!!

Gick över Ljunghaga hem å världens bästa vovvar fick springa å busa. Totti springer så man tror att han ska snubbla ihop när han ska komma ifatt Taurus :-) Snygga hundar hade jag när jag kom hem...usch vad lerigt det är!

Hjälpte till att flytta syster+man igår, fick en soffa :-) Taurus är helnöjd över detta...

Skräphunden ;-)

21 Mars 2010  | Länk | agility | 1 kommentar
priser till matte

Börjar med några bilder från skogen häromdagen, härligt väder och en massa spring på skaren som till och med höll för mig :-) Taurus sprang som en tok med Totti i släptåg, både förtjust och irreterad över att ha den lille fastnitad vid sidan. Härligt med den uppmärksamheten men något jobbigt när man ska undersöka spännande dofter och Totti skuttar runt och nafsar en i sidan...hihi.

Kanske blir de sista vinterkorten? För nu är nog våren ändå på gång. Tjoohhoo!! Det är väl att ta i att säga att det är barmark men snart...Inspekterade planen nere på klubben igår. Å jo, med lite hjälp av traktorskopan så ser man gräset :-) Blött är det å hela planen är inhängnad med meterhöga snövallar så det blir nästan lite arena-känsla. Som läktare byggda i snö...men det går att träna om man vill. Kängor och regnbyxor är väl kanske att rekomendera men det går! Så nu håller jag tummarna för milt väder, kanske lite regn, mycket blåst och så sol!!! Hihhii..vad praktiskt det hade varit om man kunnat beställa väder...

Det finns faktiskt barmark även på ställen där det inte skottats.

Sen vänder sig fotografen 180 grader å vad ser man väl där? Jodå, massor av snö....

 Som rubriken antyder så var det medaljregn igår...hihi. Det kan man tydligen få om man lägger delar av sin fritid på ideelt arbete. Fick en inbjudan på posten att deltaga på styrelsemöte för utdelning av förtjänsttecken. För fem års arbete i klubben har jag nu fått Svenska Brukshundklubbens förtjänsttecken i brons. Fina grejer det :-) Sen delades det ut en liten guldmedalj (glimmar som guld iallafall...) för ordförandes hederspris. Ser ut som en sån medalj som pryder militärers uniform, en lilten medalj med ett kort blågult band som kan fästas med en säkerthetsnål. Tjusig! Frågan är bara vart man gör med den? om man inte har någon uniform att hänga den på menar jag? äger nog inte ens nått som liknar en uniform...kanske kan man hänga den på klubboverallen :-)

Avslutar med lille Totti som typ är omöjlig att få några vettiga kort på...här kommer ett ovettigt kort till. Ni får se om ni ser vad som är ben, svans och huvud...

 

 

19 Mars 2010  | Länk | övrigt | 3 kommentarer
ut ur idet

Dags att vakna ur vinterdvalan! Har inte tränat nåt vettigt på evigheter...Jag menar, även om meterdjup snö har gjort det lite svårt att röra sig som man vill ute så kan man ju träna inomhus. Men har vi gjort det? Nä...det skulle jag inte vilja påstå. Helt förslappade! Taurus skulle tillexempel lära sig att dansa runt på bakbenen ackompanerad av den spelande sköldpaddan. Hmm...jo lära hunden stå på bakbenen och till och med gå ett varv på bakbenen, det lyckades jag lära honom. Men sen tröttnade jag som vanligt...när jag plockat fram det önskvärda beteendet så var det inget roligt längre! Å den lille ulltussen....kan han nåt överhuvudtaget? Nåt har han väl lyckats lära sig men nu är det dags att ta tag i hundträningen igen.

Med vårsolen har också ett litet sug efter agilityn smugit sig in. Ska bli så roligt att sätta igång igen! Å nu har jag anmält oss till hemmatävlingen i april så det kan väl vara på sin plats att träna nåt inför den :)

Så härmed är vintern slut å nu ska det börja tränas!!! kontaktfält, inkallningar, balansövningar, slalomingångar, sitt, targetar...Nu kör vi :-)

Idag har det rejsats i skogen! Oj, vad kul det var. Taurus sprang å sprang å sprang. Som bonus så lyssnade han när matte visslade in honom också :-) Tur det för i mellanåt hade jag ingen aning om vart han befann sig. Försvann åt ett håll och kom tillbaka bakom ryggen på mig.. Å hela tiden med Totti i släptåg. Så söt, med så korta ben å så envis skuttar han efter storebror på äventyr. Det var glada och trötta vovvar som kom hem sen.

Hur söt den lilla Totti än är har han skaffat sig ett intresse som inte delas av matte. Hunden är galen i fåglar, å hade han bara hållt sig till att spana på levande fåglar så hade det varit helt ok för mig. Men tyvärr tycker han minst lika mycket om döda fåglar, och fördelen med dem är ju att de inte flyger iväg när man springer efter dem. Han är helt fenomenalt duktig på att hitta fågellik eller delar av fågellik. Bläää och usch å....BLÄÄÄ igen!

Ska se om jag kan fixa nåt vettigt kort på den nyklippta lilla pudeln så ni får se hur han ser ut nu...Men det är inte lätt, får mest bakdelar eller halva hundar när jag försöker :-)

 

13 Mars 2010  | Länk | övrigt | 0 kommentar
hundpromenad

Händer inte så väldigt mycket spännande för tillfället, därav de korta och få uppdateringarna här i bloggen :-) Men med vårsolen verkar de roliga sakerna komma de också...

I söndags var vi på "miljöträning och socialisering" :-) Hade stämt träff med ett gäng av hundar och deras mattar på torget och så blev det en liten promenad runt Linnéasjön. Var en brokig skara med både stora och små hundar och gamla och unga. Kul att träffa dem alla och mina vovvar skötte sig så fint. Totti tyckte det var lite läskigt när vi kom gåendes över torget och de andra hundarna skällde på oss och Taurus blev överlycklig och ökade farten...Men lilleman kom snart på att det var trevliga vovvar som var där. Taurus stirrade en del i början (som vanligt) men fick i uppgift att gå bakom matte och gjorde det så fint så! (iallafall med en påminnelse med jämna mellanrum) Totti skuttade bara med (som vanligt det också) å när vi stannar, stannar han. Härlig hund! Trevlig liten promenad, det hoppas vi på att vi gör fler gånger.

Idag står det klippning på schemat- av Totti. Nu åker alla de långa söta lockarna :-( Det är helt fantastiskt att en så liten hund kan ha så mycket päls och att det ska ta såååå lång tid att klippa den. Men med träning ska det nog gå något fortare nästa gång...fast då har i och för sig hunden vuxit och det borde finnas större yta täckt med päls... Mamma var förbi och lämnade några vettiga saxar som jag kan finlira lite med sen efter klippmaskinen. En bra sax står nu på önskelistan :-)

Kom en inbjudan till valpkurs häromdagen, det ska bli roligt det! Söndagskvällar blir det med start i slutet av mars. Och dessutom skottades planen nere på klubben i helgen så nu finns det hopp om lite agilityträning inom en snar framtid :-) Två roliga saker att se fram emot.

Nä, nu har vi vilat tillräckligt från klippandet, på det igen!

9 Mars 2010  | Länk | övrigt | 1 kommentar
bilder

 

Tjoho! Idag funkar det att ladda upp bilder igen!

Först ut är Taurus och Totti i intensiv dragkamp över den stackars gula krabban (som mot alla odds fortfarande lever).

Bild från helgenshajk, en sovande Totti nerbäddad i sovsäcken. Ja, det var väl en rolig bild :-) Den skulle ju varit med i förra bloggen där den passat finfint...

Totti (med de självlysande djävulsögonen) har hittat en handuk....

...som han snor in hela sig i...så man knappt ser vad som är fram och bak och upp och ned.

Avslutningsvis, en bild på mina pojkar på promenad i härligt vinterväder.

 

5 Mars 2010  | Länk | övrigt | 1 kommentar
bilder

 

Tjoho! Idag funkar det att ladda upp bilder igen!

Först ut är Taurus och Totti i intensiv dragkamp över den stackars gula krabban (som mot alla odds fortfarande lever).

Bild från helgenshajk, en sovande Totti nerbäddad i sovsäcken. Ja, det var väl en rolig bild :-) Den skulle ju varit med i förra bloggen där den passat finfint...

Totti (med de självlysande djävulsögonen) har hittat en handuk....

...som han snor in hela sig i...så man knappt ser vad som är fram och bak och upp och ned.

Avslutningsvis, en bild på mina pojkar på promenad i härligt vinterväder.

 

5 Mars 2010  | Länk | övrigt | 0 kommentar


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Annika Olsson                                             Skaffa en gratis hemsida