Taurus och Totti
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
Juni (2023)
>>


härligt

Nu har vi officiellt tagit oss ur vintervilan!! Snön är borta, tränings/tävlingsgruppen har kört igång och det är ljust iallafall till halv åtta på kvällarna. Kan det vara bättre??

Vilken härlig start på veckan vi haft vovvarna och jag. Började med ett litet agilitypass i lördags och långpromenad i det härliga vädret. Följde upp med besök hos familjen Svensson tillsammans med kennelmamman på söndagen. Fick träffa tre av Tessa och Taurus valpar. Underbara Java som bor där och så de blivande italienarna! Kul att se dem allihopa igen och när det gäller de två sista så var det väl sista gången på bra länge man fick se dem. Hoppas de får det bra i sitt nya hemland och hos sina nya familjer. Java däremot...henne lär vi få träffa dessto oftare (hoppas vi iallafall). Hennes husse har stora planer för den lilla damen :-)

Jaha, sen blev det ny vecka och träningsgruppen körde igång! Äntligen blir det lite ordning igen på träningen! Det är ju så mycket roligare att träna när man är fler och dessutom behöver man inte bära ihjäl sig med alla hinder. Dagens höjdpunkt: Totti sprang genom säcken!! Han var väldans skeptisk till den innan vintern men det verkar ha gått över :-) Inga bekymmer alls. Långhopp skuttar han också glatt över. Dessa två hinder är väl dem jag känner att vi tränat minst på så det var skoj! Nu får vi nog ta och lägga krut på slalomträningen!!

Dag två, tisdag, det är idag det. Idag har vi såklart varit på tisdagspromenaden! Det hör man ju liksom på namnet att det är tisdagar som gäller för den. Tror aldrig att Totti har skällt så lite som han gjorde idag. Men så var varken mastifferna, grand danoisen eller afghanerna med...Det brukar annars vara de som får stå ut med skällandet! Totti skötte sig alltså exemplariskt. Taurus var jag lite mer trött på när vi kommit runt. Han var inte på topp idag...for runt och grejade och hade sig. Kanske det var nån löptik med??? Tror iallafall att jag väljer att skylla på det :-)

Nu ser vi med glädje fram emot resten av veckan! Imån tror jag att vi tar en ledig dag, sen blir det agilityträning på torsdag och sök (!) träning på fredag. Vi har nämligen blivit medbjudna till skogen av den galna boxern Akilles och hans matte. Vi skulle haft en dejt för länge sedan men vi lyckas aldrig hitta en dag som alla kan...Men nu så! Rapport kommer förhoppningsvis från den träningen!  Å så i helgen ska Taurus och jag gå agilitykurs för Annika Aller innan vi stupar i säng på söndag kväll! Den har vi sett fram emot länge!

Sist men inte minst är majmånads tävlingar nu inplanerade, anmälda och betalda! Jajemän, här ska det tävlas minsann! Först blir det Nybro och Njudung i april (dem är vi anmälda till sedan tidigare), sen blir det Söderköping, Vadstena och Aneby i maj och av tradition far vi till Växjö på nationaldagen!! Å med vi menar jag: matte och Taurus. Iallafall fram till Vadstena-tävlingen, då blir det nämligen debut för Totti! Hoppas jag....nu är han iallafall anmäld så får vi se... Ingen press :-) Jo, lite press...MEN det är bra med lite press också och det är bra att ha ett mål att sträva efter. Så nu är målet att Totti ska bli tävlingsklar till slutet av maj! Slalomträning säger jag bara :-) Åh vad jag ser fram emot det här året!!!!

29 Mars 2011  | Länk | övrigt | 0 kommentar
litet träningspass

Idag kände jag mig som världens orättvisaste matte. Kände ett stort behov av lite agilityträning när jag kom hem från jobbet idag. Så hämtade vovvarna och traskade ner till klubben. Å nu ska ni få höra...bara Totti fick träna. Anledningen? Taurus är den enda av de två som klarar att sitta uppbunden när den andra kör utan väsnas. Stackars Taurus!! Matte får verkligen skärpa till sig och ta sig ner och träna med bara Taurus också. Att lära ulltussen att sitta uppbunden utan att skälla verkar bli ett livslångt projekt, så separata träningar för de båda hundarna få nog bli en lösning så länge. Puh....nu får jag igen för att jag påstod att han var så lätt att ha å göra med som valp :-)

Träningen med ulltussen gick dock bra! Framförbyten, bakombyten och blindbyten. Tjoho vad det går! Eller... ja, det beror ju helt på vad man jämför med. Det känns liksom väldigt bra och väldigt svajigt samtidigt. Han är såååå mycket mer samarbetsvillig och arbetsvillig än Taurus så det känns som rena barnleken att träna med honom. Och han lär snabbt, ibland är det som om han säger "jaja, det här kan jag nu!" efter typ en repetition. Hur roligt som helst!!! Men han är ju inte hindersäker för fem öre egentligen och han har inte mycket till framåtdriv, Så rätt så svajigt på samma gång...jag springer och pekar och tror att han ska hoppa men så springer han bredvid istället...hihi. Jaja, men nu är vi på gång på riktigt iallafall! :-)

 

17 Mars 2011  | Länk | agility | 0 kommentar
Agility!

Första träningen med Tottis polare för året! Oj så skoj!! Hade det inte varit för att vi skulle fira mormor också idag hade jag lätt stannat några timmar till :-)

Började med att köra kontaktfäl. Kombinationen var en u-bana som började med lången och balansen innan den svängde för en raksträcka på tre hopphinder och så gungan på slutet. Matte skickar sin hund mot balansen, hunden springer förbi uppgången och fortsätter bort till gungan och tar den istället...oops! Inte så jag hade tänkt börja träningen. Shit, tänker jag, hunden har inte tränat gungan på fyra månader kanske skulle man varit med och stoppat upp farten lite, åtminstone första varvet....Så såg ju planen ut, hade bara tänkt att vi skulle ta balansen och några hopphinder också först! Synd att hunden inte verkade ha samma plan som matte,..Men han är ju inte så lätt skrämd så upp igen med honom, å det var inga bekymmer. Puh! Tänk vilken mardröm att börja säsongen med att få en gung-rädd hund....

Sen blev det slalomträning. Slalom är inte ett hinder som han är speciellt säker på ännu (som om han skulle vara säker på nåt hinder...?). Men han har iallafall förstått att det är svänga som gäller å en del repetitioner går han jättefint medan andra trippar han liksom bara förbi på utsidan...Vi fortsätter jobba helt enkelt :-)

Lite handling körde vi också. Framförbyten tycker jag går riktigt bra, medan bakombyten är lite knivigare. De kräver ju att hunden är någorlunda hindersäker och suger lite framåt. Där är vi inte riktigt ännu... Men detta var vårt andra träningspass för året...vi kommer igen!

Taurus då...? Jodå, han fick köra han också. Finfina slalom (fast han fuskade lite med ingångarna idag...), ok kontaktfält och följsam vovve! Körde mycket blindbyten med honom idag. Gick super!!

Ja, ni hör. Med så duktiga vovvar är det klart att det var en superdag! Å så var det såklart skojigt att träffa alla trevliga mattar och hundar också. Prata lite strunt och diskutera lösningar på hinder och handlingsproblem å dricka kaffe :-)

 

12 Mars 2011  | Länk | agility | 0 kommentar
mörkrädd blivande stjärna

Tisdagskväll innehöll som vanligt mycket hundar och mycket promenerande. Först blev det en snabbrunda med mammas vovvar innan vi (jag och mina vovvar) for till torget för tisdagspromenad. Massor av hundar som vanligt! Fantastiskt vad populärt det är att promenera. Första gången vi träffades var vi sex stycken, andra gången var vi 14 och sen har det bara blivit fler och fler. Nu senast över 40(!) hundar. Numera är vi också sponsrade med jättefina reflexvästar till alla tvåbenta, så snygga vi är då vi kommer på rad allihopa :-)

Det finns ju iallafall gott om folk att prata med och hur många olika hundar som helst av olika storlekar och raser att träna att vara nära. Å då tänker jag såklart mest på den lilla ulltussen som har liiite svårt att hålla tyst framförallt när det gäller stora hundar. Han har precis lärt sig att inte skälla på de två mastifferna och den stora colliehanen som brukar vara med. Då dyker det upp en Grand danois..puh! Dessutom passerade den oss just under det partiet i Joelskogen där två gatlyktor i rad var trasiga...Mörkt OCH en stor svart hund. Det var inte en speciellt tuff hund som kom ut i gatlyset igen. Lite (eller mycket) ovanligt att se den lilla tuffingen så spak! Kanske han är lite mörkrädd...? Svansen var dck snart uppe igen...det gick förbi en av hans valpkompisar och så var den stora otäcka hunden glömd!

Nu hoppas vi på att det faktiskt är våren som är på g, för då kanske det kan bli lite andra hundaktiviteter att skriva om än promenader. Trots att de är väldans trevliga så finns det ju en hel del som slår det! Imån hoppas vi tillexempel hinna med lite agility innan matte ska ta tag i tvättberget. Om inte annat så blir det agility på lördag! Jippi!!!

10 Mars 2011  | Länk | övrigt | 0 kommentar
Nästan barmark

Jo, det går nog att hoppas på att våren nu faktiskt är på väg! Nere på klubben finns det stora ytor där man ser GRÄS. Visst, det är förra årets gräs, knappast grönt och frodigt men dock inte snö och is!!! Idag har Totti fått göra sitt första agility-pass på....hm...kan det vara fyra månader sedan snön kom?? Lång tid är det iallafall.

Såg fram emot att se hur mycket han kom ihåg alternativt hade glömt bort. Jag skulle överdriva om jag skrev att han var ordentligt grundtränad innan snön kom så det känndes som om det kunde bli lite vad som av dagens lilla träningspass. Men det verkar dock som om han kommer ihåg en hel del. Vi startade med liten raksträcka: hopp, hopp, däck och tunnel. Inga problem, "det här kommer jag ihåg hur man gjorde" sa lilla ulltussen. Matte överlycklig och kastar pipen som belöning. Vilken belöning!! Ifall nu matte hade hunnit bli trött på den lilla sprängmarschen så fick hon nu ordentligt med tid att hämta andan. Man kunde nästan tro att pudeln är en pinscher. Värsta pinscherruset :-) Hihi... Matte lärde sig två saker: 1. ska du belöna med superduperbelöning i form av pipboll, se till att ha en till med dig så du kan byta med hunden! 2. Ett tips kan vara att visa den matglada pudeln att du har blodpudding i fickan INNAN du kastar iväg bollen. Hmm...om matte håller sig till de punkterna så tror jag att vi kan få till en liiiite mer effektiv träning nästa gång :-)

Efter typ en kvarts lekande med bollen på egen hand så körde vi lite mer raksträcka åt båda hållen och några framförbyten hann vi också med. Någon som varit nere och tränat innan oss hade byggt upp ett staket med tre hinder, det testade vi också. Attans vad lätt det gick! Sex pinnar slalom tog han också innan det var Taurus tur.

Staket går inte alls lika bra med TarreBarre. Får nog be nån titta på oss och komma med nån bra idé! Hunden är aldrig där jag tänkte mig och är han där han ska så lyckas matte klanta till det istället. Till något roligt istället: Jisses vad han drog på slalom idag!!! Enligt Taurus skulle alla repetitioner avslutas med en runda i slalomet! Matte kan ju inte annat än bli glad och belöna trots att jag varken sa "slalom" eller styrde mot nått slalom. Tänka sig....Taurus drar iväg och kör slalom på egen hand!! Vem hade kunnat tro det...?

Kort träning men mycket nöjd matte! å hundar med tror jag....imån blir det nog tisdagspromenad å onsdag, torsdag är det möte på jobbet...men på fredag, då attans ska det tränas igen! Å på lördag verkar det som det blir "valpagility" igen!!! Jippi, vad roligt att få träffa Tottis små polare igen efter vinterdvalan :-)

7 Mars 2011  | Länk | agility | 1 kommentar


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Annika Olsson                                             Skaffa en gratis hemsida