Taurus och Totti
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
Juni (2024)
>>


slalom

Hunnit träna både i måndags och onsdags denna vecka. Känns ju rätt så bra men egentligen borde jag ta mig ner och träna lite på egen hand också och inte bara på de gemensamma träningarna. Skulle behövas nötas lite kontaktfält och slalom, massor av slalom...

Idag hann jag iallafall träna lite slalom innan hundungdomarna kom...(det kom faktiskt hela fyra stycken fast det var Valborg och allt) Gick bra idag, han gick inte ur någon gång men så hade han inte så hög fart heller. Det är när farten kommer som problemen dyker upp. Men kanske går det att öka farten sakta så att han inte riktigt märker det själv?

Sen fick han träna lite till fast inte med mig (samma tjej som lånat honom förrut någon gång) Körde rätt så lätta övningar med rak sträckor och rundbanor. Stackars tjejen fick jobba extra hårt med en hund som var grymt distraherad av en löptik som var med på träningen. Förutsättningarna kunde varit lättare för henne men hon kämpade väl och imellanåt sprang han riktigt fint. Han är ju inte jättelätt att köra med. Det går till exempel inte att ställa honom framför ett hinder och tro att han ska hoppa det bara för att det står framför näsan på honom. Lite hårdare får man allt jobba för att han ska gör något :-) Det var riktigt roligt att se honom springa utifrån, händer inte så ofta...

Nu ska vi ta och packa inför heldagen i skogen imorgon. Då är det viltspår som gäller!

30 April 2009  | Länk | agility | 0 kommentar
årets tävlingsdebut...

...är nu avklarad. Lite blandat resultat (som vanligt) blev det. Vi började med att köra agilityloppet och när vi gick i mål var jag riktigt nöjd med vår debut, trots att vi diskade oss på slutet. Tredje hindret från slutet var slalom och tyvärr har vi lite svårt för slalom när man kommer lite i fart och det gjorde vi nu så Taurus gick in fel och jag tog tillbaka honom. Från början hade jag tänkt gå på vänster sida om slalomet, men när jag tog tillbaka honom hamnade jag på andra sidan och blev sedan en kort stund förvirrad över vart jag skulle när slalomet tog slut. Det var här vi diskade oss... Det går inte att jag tappar honom ens en hundradels sekund för då är han redan försvunnen. När jag tveka så tar han egna beslut och sprang en liten sväng till vår hejaklack som stod vid målet. Hade ju varit helt ok, om han tagit de två hopphindrena påvägen också, men dem skippade han och därefter bedömde nog domaren att han var ur kontroll och blåste. Men som sagt bra känsla efter det loppet iallafall!

Tyckte att det skulle bli riktigt roligt att köra hopploppet, men det blev inte alls så roligt... Taurus var mer laddad inför detta loppet men i starten när jag riktade in honom på rätt linje så riktade jag tydligen samtidigt in honom mot domaren.. Så istället för att fortsätta i en lätt sväng åt höger efter första hopphindret drog han rakt fram till domaren och kollade in vad det var för en prick :-) Han kom dock tillbaka och vi körde vidare på en liten raksträcka med hopp och långhopp. Matte var nog lite väl fokuserad på att få fart på hunden så jag glömde förbereda honom på att svänga och vet Taurus inte vart vi ska bestämmer han en väg själv...denna gången rakt ut i publiken. Suck! Taurus fångades in och vi gick av banan. Så nu kan vi lägga två nya disk till vår redan rätt stora samling! :-)

Men, men är ändå rätt så nöjd med vår debut. Och vi tar nya tag nästa helg då det bär av mot Karlshamn (där de har en inhängnad bana!!) och tre nya lopp. Innan ska vi hinna med lite slalomträning och en viltspårträff också! Vilken rolig vecka att se fram emot :-)

25 April 2009  | Länk | agility | 4 kommentarer
Hunden heter Tau...

Har varit på två agilitykurser på rätt så kort tid nu och lärt mig mycket nytt och fått med mig många bra saker hem att träna på. Bland annat måste jag lära in ett kontaktfältbeteende och fortsätta träna slalom. Men jag har också fått liknande tips på de två kurserna angående hur jag rör mig på banan och hur jag pratar med honom. För att han ska springa riktigt fort, vilket man vill i agility då det går på tid, så måste jag vara mycket mer aktiv. Det räcker inte att jag springer med och visar tydligt vart han ska. Jag ska vara mer aktiv och vara på honom hela tiden, bli lite snärtigare i handlingen och lite kortare i mina komandon, då jag nog gärna drar ut på orden.

I onsdags när vi var nere på träningen på klubben så hoppade vi en rolig bana där jag kunde träna mycket av det vi körde ihelgen, bland annat cerpentiner. JÄtteroligt! Dessutom kom jag på mig själv att jag ropa Tau istället för Taurus när vi körde. Så efter lite funderande så fortsätter jag nog med det. Han verkarde lyssna bra på det och det går fortare att säga än Taurus (som ju typ är 14 stavelser långt...) Så på agilityplan har hunden fått byta namn till Tau!

Idag är det värsta godisfabriken här hemma. Taurus har bosatt sig i köket för att inte missa något. Det började med att vi fick lite kokt lever av Malin i söndags när Taurus var grymt trött och inte brydde sig särskilt mycket om varesig leksaker eller pannkaka. Mums sa Taurus! så idag skulle det inhandlas lever, och det var också extrapris på blodpudding. Så det har kokt lever, som nu ligger i ugnen på torkning (!) för att förhoppningsvis få en lite torr yta så det inte kladdar så mycket. Dessutom har jag skärt stora mängder blodpudding i bitar som nu ligger i frysen iväntan på att användas.

Nu ska vi ladda upp inför i morgon då vi kör vår första tävling för året! Ska bli riktigt roligt att se hur vi klarar det. Hittills i år har det varit superroligt att träna med min hund, med några få undantag då... och jag hoppas fortfarande att det ska hålla i sig även på tävling. Men vi får väl återkomma med rapport imån!

 

24 April 2009  | Länk | övrigt | 1 kommentar
trött,trött,trött...

uj, vad seg jag är nu men grymt nöjd och glad! Vilken helg! Fantastiskt rolig! Kommer att leva länge på den...

Körde hemifrån runt halv tre i fredags, första anhalt var Linköping där Malin, Josefin, jag, fyra hundar, lite kompostgaller, burar och packning stuvades in i en bil och for mot slutmålet Finnbogården. Gården var som värsta hotellet, med bäddade sängar, frukostbuffé och grymt god mat. Sedan har det varit två härliga dagar med agility och pinschrar! Vi har tränat agility, tittat på de andra duktiga ekipagen, fikat, ätit gott, gått promenad i skogen, titta på slalomfilm, jämfört hur olika en pinscher kan se ut, lärt oss parkera på agilitybanan, blivit visade hur man tränar sin hund på pilatesboll, gosat med våra hundar och andras hundar- inte minst valparna som var med (ingen av dem var dock pinscher så hur de hamnat där kan man ju fråga sig...), tränat cerpentiner, threadles(?) och blindbyten dessutom har det gått åt en hel del godis både för hund och matte.

Nu ska matte hem och träna sig på att bli lite mer "snärtig" i sin handling för att få upp lite fart på hunden och så att han inte får en chans att somna eller dra på egna äventyr. Å så ska jag sluta ge så mycket utrymme till hunden i svängarna! Han får ju rum att svänga på grymt liten yta så jag behöver inte hålla på och springa flera meter från hindrena...

Inspirerad av pilatesboll-demonstrationen har nu en sådan köpts in som Taurus ska få jobba på. Men vi drar nog inte igång den träningen förrän i  morgon. Måste medge att jag är något trött...kom inte hem förrän ett i natt och steg sedan upp igen vid halv sex, så det ska bli gutt att sova lite nu!

Har varit en riktigt rolig helg med massor av trevliga människor och grymt duktiga hundar. Ska bli så roligt att följa deras framfart på agilitybanan! Vill man se bilder från helgen rekomenderar jag Mari & Gonzos sid sida, då jag själv inte var så flitig med kameran.

20 April 2009  | Länk | agility | 4 kommentarer
snart helg...

...och förberedelserna är i full gång! Vi ska ju på agilitykurs med tio(!) andra pinschrar. Ska bli hur roligt som helst å vi vill ju komma dit välförberedda så idag har matte shopat!

Enligt uppgift ska det fortfarande vara lite blött på planen vi ska hålla till på. Tyckte det var ett utmärkt argument för att äntligen ta mig ner till affären och köpa ett par nya gore-tex skor. Så nu är de inköpta, ett par relativt lätta jympaskor som tål vatten och som säkert är supersnabba att springa i :-) har inte hunnit testa det ännu.... hade varit trevligt att bli av med den grymt envisa förkylningen innan man börjar kuta omkring...

Ja,ja...mer shoping blev det faktiskt. Till utbrytatkungen Taurus- en stålbur!! Eftersom hans matte är alltför dålig på att träna sin hund att sitta kvar i sin bur utan att bryta sig ut så kändes stålbur som en utväg. Kanske inte den bästa men definitivt den enklaste. Vi håller just på att bo in den lite. Taurus sover i den medan matte använder den som fotpall, en utmärkt möbel faktiskt. Den får kanske flytta in permanent...?

Lite hundmat blev det också och så var jag på ikea i helgen och fyllde på vårt förråd av mjukis-gnagare! Nu har han en råtta, ett marsvin och en liten mus. Testade dem på träningen i måndags och det verkar som om marsvinet är en favorit :-)

Idag blev det ingen träning, valde att sitta hemma och tycka lite synd om mig själv, dricka te och käka vitlök i hopp om att förkylningen ska ge med sig.... Måste ju vara iform till helgen :-)

15 April 2009  | Länk | övrigt | 0 kommentar
vårtecken

Blev bjuden till mormor på påskmiddag ikväll, så Taurus och jag traska dit och hon bjöd på allt man kan tänka sig på ett påskbord. Mums! själv har jag inte investerat i någon påskmat alls så det var mumsigt att äta lite ägg, sill och prinskorv. Å efter ett artigt "vi får fråga matte om du också får en köttbulle?" så slank det ner en eller kanske två köttbullar till Taurus också. För det är klart att han får äta köttbullar :-)

Det känns verkligen som våren har kommit på riktigt nu, med snödroppar, vitsippor, fågelkvitter och knoppar på träden. Ett annat vårtecken som brukar dyka upp lite senare, ofta beroende på hur snabbt kommunen kommer ut med borstmaskinen, nämligen inlines-åkare. Påväg hem från påskkmaten mötte vi två stycken som kom farandes runt ett hörn. Superläskigt tyckte Taurus, och skällde ut dem efter noter så att de aldrig någonsin skulle våga ge sig på något liknande! åtminstone inte i hans närvaro! Hans matte hade lite svårt att hålla sig för skratt trots att hon kanske borde varit lite mer alvarlig och talat om att man faktiskt inte skäller på folk hur som helst. Om fenomenet skulle upprepas lovar jag att skärpa till mig :-)

Något något roligare än att ha en hund som skäller ut folk vi möter, var att han faktiskt gick över torget med svansen i topp på vägen hem! Kul, för tidigare har han lidit av någon sorts torgskräck och blivit hemskt låg och orolig när vi gått den vägen. Speciellt när det är mycket folk i rörelse. Lite konstigt är det med tanke på att jag de senaste två åren bott ett stenkast från torget och att vi ofta går våra promenader där över, och man kan tänka sig att han skulle vänja sig vid miljön... Idag gick han dock glatt över det trots att det börjat skymma (och ni vet väl alla hur läskiga saker och ting blir i mörker,...?) och ett par gäng med skränande ungdomar tagit torget i besitning. Det beteendet får gärna hålla i sig medan skällandet på inlineåkare gärna får försvinna :-)

11 April 2009  | Länk | övrigt | 1 kommentar
bilder

 

Idag har vi hälsat på mammas lilla nytillskott, en liten spansk vattenhundkille. Supersöt, såklart! Vilken valp är inte det? Ska bli kul att följa honom. Tyvärr inga kort på honom ännu men här kommer ett gäng från helgens träning:

Här ser vi ut att vara påväg lite åt varsitt håll:

Uppmjukningsövningar:

Här kommer en av anledningarna till att vi behöver gå kurs, våra perfekta kontaktfält :-)

9 April 2009  | Länk | agility | 1 kommentar
rapport från helgen

Just nu sitter vi, Taurus och jag, och slappar framför TV:n efter två intensiva dagar. En hel helg med agility!! Igår hade vi strålande sol och jag sprang i linne, idag var det grått och blåsigt så det var mössa, vantar och dubbla fleecetröjor som gällde. Är det det som kallas aprilväder?

Lördag: Som sagt strålande väder och Taurus trivdes! Jag försökte binda upp honom så han kunde få lite skugga för det var verkligen varmt. Men det hade jag inget för, Taurus gillar sol!

Under dagen tränades det slalomingångar, handling och lite kontakt fält. Det är verkligen nyttigt att gå kurs lite då och då...man glömmer så fort. Dessutom har jag fått inse att ju mer man lär sig ju mer nytt finns det att lära. Jag har fått tänka om lite...istället för att fokusera på vart jag ska ta vägen och vart jag ska placera mig så ska jag koncentrera mig på vilken väg det är hunden ska ta. Det är ju trots allt hundens tid på banan som räknas i agility. Så efter att funderat på vilken väg hunden ska ta genom banan anpassar man handlingen efter det. Hundens väg först-handling sen, inte handling först...

Det är mycket man ska hålla i huvudet när man kör agility, vart hunden är, vart jag befinner mig, vart jag pekar, åt vilket håll man ska springa, när man ska säga något och när man inte ska säga något...Oj,oj...vet inte om jag någonsin kommer att lära mig allt detta. I teorin och när man går banan så kanske det fungerar någorlunda men sen måste man anpassa sig efter hunden och vart den befinner sig. Min hund kan jag inte släppa ens en tiondels sekund för då glömmer han vad han höll på med och försvinner på nya äventyr. Jag måste vara på honom hela tiden och tala om att han gör rätt och berätta vad han ska göra näst. Här kommer det behövas mycket träning från mattes sida!

Söndag: Fokuserade på kontaktfält, mer slalom, framförbyten och så något nytt, iallafall för oss, blindbyten!

Tyvärr har jag varit väldigt inkonsekvent när det gäller kontaktfält. Men i teorin vill jag att han springer ner och ställer sig med frambenen i marken och bakbenen på balanshindret, jag har nog bara glömt att informera honom om detta. Men nu ska det bli ändring på det! Efter dagens träning känns det inte hopplöst att lyckas  med detta projektet...men återigen, ju mer man tränar och ju mer man lär sig ju mer finns det att lära så vi får väl se...

Sen är det den där slalomen! Kan man ju nöta i evigheter. Tycker att han gjort stora framsteg men det finns mycket kvar att träna. I dag tränade vi på att hundarna skulle lära sig att självständigt anpassa farten innan de går in i slalomet så att de klarar att ta sig genom det utan att gå ur. Taurus behöver fortfarande lite hjälp med detta.

Så till det mest spännande för idag: blindbytena. Det var kul att testa, men det kommer att krävas en hel del träning innan man ger sig på det på tävling. Första försöket gick riktigt bra men sen vet jag inte om jag kanske började klura för mycket för sen gick det så där.

Har varit några riktigt inspirerande dagar och det ska bli kul att ta tag i den fortsatta träningen! Blir jag bara av med förkylningen så kanske det til och med blir lite löpträning för matte, även om jag tycker det är grymt tråkigt att springa, men det skulle verkligen behövas!

 

5 April 2009  | Länk | agility | 2 kommentarer
agility,agility, agility!!!

Vågar man hoppas på att våren kommit på riktigt? Iallafall har jag kört i gång agilityträningen på alvar nu, med träning både måndag och onsdag. Hur kul som helst är superladdad inför denna säsongen! Kanske ska det lossna nu?

Idag var det banträning med en svår agilitybana från VM och en klass I hoppbana. Largehundarna började med klurigheterna på VM-banan...Jag har självklart inga förhoppningar på att vi ska ta oss runt en sådan bana felfritt men man kan göra så gott man kan och det gjorde vi verkligen! Det var så roligt att träna idag :-) Störrsta problemet kom när han skulle ta sig över ett dubbelhinder, oxel kanske det heter (?), vilket var en ny bekantskap som gjorde ont...Men på det igen och andra gången tog han i rejält och flög över.

Sen var det dags för hoppklass och lite rejsande...Här fick man verkligen springa! Och svänga samtidigt men eftersom min hund var grym idag så fixade han det utan problem, med höderslalom och flera bakombyten :-) tjoho!!

Nu fortsätter veckan med kurs för Annika Aller i helgen! Ska bli riktigt roligt och snart därefter blir det agility-pinscher-helg vilket ska bli ännu roligare!

Min lilla vovve har också blivit fotomodell i Småland och Ölands kennelklubbs kalender. Skickade in två bilder på Taurus och en på Rio och tydligen tyckte de att en av dem var tillräckligt bra för att vara med:

Tror att den kom med under kriteriet "bild med lite rörelse i" de flesta andra bilderna är rätt så stillsamma på stående eller liggande hundar. Ja, ja rätt så kul var det iallafall, det kommer dock att dröja till nästa vinter innan det är dags att vända upp Taurus blad. Men den som väntar på något gott....

1 April 2009  | Länk | agility | 1 kommentar


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Annika Olsson                                             Skaffa en gratis hemsida